konios Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 witam!!!! Mam problem z gra MAfia. Chodzi mi o dzwiek, otoz mam glosniki Modeco 2000i Live 5.1. W sterownikach od karty ustawione mam wszytsko ok czyli na 5.1. gdy tylko wlacze gre w sterownikach zmienia sie ustawienie glosnikow na 2.0. Podczas gry glosniki normalnie mi sie dlawia bo moj sub nie dziala. Co moze byc przyczyna takich cyrkow. Rozumiem ze gra moze nie odtwarzac dziweku 5.1 ale dlaczego mi nie dziala sub??. z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 nie miałem włączonego aliasingu, naprawdę nie jest to chyba taka błacha sprawa - nie róbcie ze mnie takiego lamera ;) Próbowałem na naprawdę wielu ustawieniach i nic... musiałem przejść tą grę przycinającą sie, a chyba nie powinnna na moim sprzęcie...[/b] Najpierw to się pobaw trochę w ustawieniach.Wyłącz całkiem dźwięk opcją "disable sound" czy jakoś tak... i napisz jak chodzi. Jeśli znacznie lepiej to włącz dźwięk z powrotem i spróbuj wyłączyć EAX (disable EAX) jak wiadomo EAX też znacznie spowalnia jeżeli nie masz Audigy. witam!!!! Mam problem z gra MAfia. Chodzi mi o dzwiek, otoz mam glosniki Modeco 2000i Live 5.1. W sterownikach od karty ustawione mam wszytsko ok czyli na 5.1. gdy tylko wlacze gre w sterownikach zmienia sie ustawienie glosnikow na 2.0. Podczas gry glosniki normalnie mi sie dlawia bo moj sub nie dziala. Co moze byc przyczyna takich cyrkow. Rozumiem ze gra moze nie odtwarzac dziweku 5.1 ale dlaczego mi nie dziala sub??. z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. A zaglądałeś wogóle do steup-a w grze? Bo jeśli nie to masz pewnie domyślnie włączone 2 kanały. Gra spokojnie obsługuje 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 No tak w setupie mam ustawione 5.1. Podczas gdy gra sie wlacza jak jest to intro (taki pierwszy napis) to slysze dzwiek 5.1 a w polowie wyswietlania sie tego intra dzwiek zmienia sie na 2.0. O co chodzi???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja mam natomiast klopot z kierownica w MAFII. Odpalilem sobie na kierownicy zeby sprawdzic czy sie fajnie jezdzi. Albo gra zle obsluguje kiery albo cos zle ustawilem. Delikatnie mowiac kierownica zachowuje sie jakby byla cyfrowa a nie analogowa. Nie da sie delikatnie skrecic tylko gdy rusze o milimetr kolem to odrazu skret 100%. Probowalem ustawic opoznienia, czulosc na minimum ale nie pomagalo. Gracie na kierownicach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 obilo mi sie o uszy ze patch 1.1 cos tam porawia z kierownica czy cos takiego ?! zaraz podepne kiere i sprawdze jak u mnie dziala edit. u mnei kiera dziala bez zarzutu. porponuje ci spatchowac mafie na 1.1 a nastepnie na 1.2 ja mam 1.2 i jest ok aha kiera logitech wingman formula force gp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Cała gra jest wspaniała. Ale szczególnie zaskoczył mnie model jazdy samochodem. Po prostu nie spodziewałem się, że ktoś potraktuje to serio w takiej GTA-podobnej grze. Takie "detale" powodują, że do gry wracam po latach. Ciekawe, co takiego autorzy musieliby zawrzeć w Mafii 2 żeby ponownie zdobyć serca graczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ciekawe, co takiego autorzy musieliby zawrzeć w Mafii 2 żeby ponownie zdobyć serca graczy? 1213522[/snapback] Wystarczyloby zeby nie kombinowali za wiele. Ja cieszylbym sie z nowej grafiki, fizyki (moze Havoc 2.x), miasta, mozliwosci eksploracji pomieszczen. Historia zeby trzymala ten sam poziom ale zeby sie nie powtarzala i sukces murowany. Na 100% nie osiagnie NIGDY tego co zrobila pierwsza czesc ale jako sequel moze byc super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matifcb Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 wyskakuje mi error #3075 data not found .. co to znaczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ze nie pograsz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matifcb Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 dlaczego nie pogram powiedzcie mi prosze juz gralem z rok temu i byl ook a teraz nagle zonk :( 1230359[/snapback] prosze pomozcie mi dajcie jakies pomysly moze ktos mial problem moze jakis crack bo na cd nie mialem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Opisz dokladnie problem. Gdzie sie pojawia, jaka masz wersje gry (eng czy PL). Zakladam, ze nie masz pirata bo z nim byly problemy nawet przy instalacji. A jezeli masz pirata to juz lepiej zamilknij na forum i lepiej pytaj na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Nie działa AF, czy jest na to jakiś sposób? Wersja angielska bez patch'a a sterowniki winfast'a 67.03. Edytowane 25 Lutego 2005 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN22 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Nie działa AA i AF, czy jest na to jakiś sposób? Wersja angielska bez patch'a a sterowniki winfast'a 67.03. 1297049[/snapback] KOCHAM TĄ gre :) pamietam jak męczyłem ją w wakache :) gdy złamalem prawe ((śródręcze na koszu)) było ciężej ale jakoś udało sie :) naprawde chyba najlpesza gra z serii gangsta...SAMA fabuła, Przerywniki klimat, muzyka no i grafika to cos niesamowitego, Powiem jeszcze ze bardziej o wiele bardziej podobała mi sie od serii GTA, nieiwem jak inne gry typu GATEWAY, GATEWAY: BLACK MONDAY -> ps2 , ale podobno tez fajne, Z NIECIERPLIOWŚCIA czekam na MAFIE II pozdroo for @ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Tylko dlaczego cytujesz posta qqrydzy? Przecież nie ma żadnego związku Twój post z cytowanym tekstem. A Mafia rzeczywiście bardzo przyjemna gra. Szkoda, że tylko 20 misji było w tej grze. Mogłoby być tak z 50 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) Mam pewien problem z grafiką w tej grze. Po załadowaniu patha 1.2 obojęttnie czy to na geF4 czy na gef6 dzieje się coś niedobrego a konkretnie krawaty postaci w 1 dialogu są cholernie rozmyte i nieostre, niewyraziste!. Czy ktoś też to zauważył? Czy ktoś wie jak to rozwiązać? Dodam że mam ustawiony aa=4 i anizo na 16 oraz tekstury truecolor i ogólnie wszystko na maksa. Strasznie mnie to wkuża. Na podstawowej wersji gry krawaty są w pożądku. A na moim kompie wreszcie ta gra lata! 30-60FPS!!!! Edytowane 22 Marca 2005 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 W tym patchu sa wlasnie takie problemy. Rozmyte tekstury na oczach i innych rzeczach (m.in. krawaty chyba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterson Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nagrałem obraz Mafii na płytki. Ale na początku instalacji wyskakuje mi insert disk 1. Obrazy są na 100% dobre. Czy ma ktoś jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) ej, a jak ustawic antizo w mafii ? w opcjach nie widzałem, jest tylko AA edit: pozatym chcialbym dodac ze gra jest taka swietna ( gram od 3 dni nigdy wczesniej w nia nie grlame ani nie widzialem jak wyglada ) normalnie, nawet sie ciesze ze dopiero teraz ja mam bo moge pograc na full detalach płynnie. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 ej, a jak ustawic antizo w mafii ? w opcjach nie widzałem, jest tylko AA edit: pozatym chcialbym dodac ze gra jest taka swietna ( gram od 3 dni nigdy wczesniej w nia nie grlame ani nie widzialem jak wyglada ) normalnie, nawet sie ciesze ze dopiero teraz ja mam bo moge pograc na full detalach płynnie. 1401152[/snapback] W zakladkach karty graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Minelo pol roku od ostatniego przejscia gry. Chyba instalacja znow mnie czeka bo juz mnie paluszki swierzbia :P Hmm...F-C i Riddicka nigdy nie przejde :D PS. Dla tych, ktorzy popelnili blad zycia nie grajac w MAFIE (sa tacy ?) jest szansa dostania jej na allegro - jeszcze. Edytowane 13 Maja 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 heh ... chyba nie ma takich co by nie grali ... ;) a wydanie MAFII2 jest juz potwierdzone bo sie nie orientuje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A ja przeszedłem MAFIĘ poraz n-ty jakiś czas temu, a pretekstem było kupno... kierownicy z force feedback'iem :D Jazda samochodem z kierownicą dostarcza doskonałych przeżyć, wozy reagują jak prawdziwe, ff działa idealnie, da się nawet wyczuć nawieszchnię np. bruk Ta gra ma jedną z lepszych fizyk jakie do tej pory widziałem, fakt wielu narzeka na wyścig że bolidy źle się prowadzą itp. ale jak mają się prowadzić mało wyrafinowane wózki z lat 30' przecież wtedy nawet amortyzator hydrauliczny był rzadkością, z kierownicą misja ta jest jedną z przyjemniejszych w grze, można się poczuć tak, jakby się grało w rasowy symulator (za to ostatnie pewnie mi się oberwie od fanów GTR ale co mi tam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 No gdzie ;) Nie dostanie się ;) Fizyka w Mafii jest świetna- ja właśnie TAK wyobrażam sobie jazdę tego typu samochodami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Mafia 2 wyjdzie najwczesniej w 2007 roku tak przynajmniej podaje illusion softworks Edytowane 13 Maja 2005 przez czareq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Mamy już temat o Mafii 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 To jak, wracamy do zabawy w Mafie ? Chyba nie przestane w nia grac. Co ta gra w sobie ma, ze przyciaga po czasie ? Wszystkie gry w odstawke, nie chce mi sie ich konczyc a w MAFIE mozna rznac przez lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamm3r Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) To jak, wracamy do zabawy w Mafie ? Chyba nie przestane w nia grac. Co ta gra w sobie ma, ze przyciaga po czasie ? Wszystkie gry w odstawke, nie chce mi sie ich konczyc a w MAFIE mozna rznac przez lata. 1608518[/snapback] no wlasnie ja tez po latach w to ciagle chce mi sie grac ale CD 1 mi sie zepsuła i nie moge zainstalowac :mur: ciekawa strona do której lubie zagladac (nowe dodatki itp) www.bar-mafieuso.fr.st wlasnie sobie przegladam forum tej strony fajne gify mają :lol: http://forummafieuso.free.fr/forum/viewtop...er=asc&start=15 Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Hamm3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_sklad_fan Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 oooo tak i ja bym sobie zagrał ale mi się zepsuła 3 CD :(:( a Mafia wymiata nawet po latach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No to jeszcze czekamy komu padla 2cd icon_wink2.gif Mam oryginal i kopie wiec sie nie martwie zbytnio. I faktycznie na kierownicy gra sie swietnie w ta gre. Co prawda juz przezwyczajenia z RBR i innych simow sprawily, ze jestem wybredny ale nie ma co narzekac. Lepiej sie jezdzi niz w TOCA, NFS, Colin. Powinni z ta fizyka stworzyc fajna scigalke z tymi bolidami z gry. Albo rajdy po miescie tymi odlshoolowymi brykami albo wyscigi formułek. A najlepiej to i to. Przeciez to byloby zaiwaniste. PS. Oczywiscie zaczynam grac na nowo w ta gre. Moze sie zglosze do IS zeby jakas nagrode mi dali za wytrwalosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...