Lancer Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 A64 jest fajne, ale plyt glownych nie ma dobrych. Jesli ktos pokaze jakas fajna plyte glowna pod s754 to normalnie kupie taka. Do dzis takiej nie znalazlem. Wymagania: -zmiana mnoznika -praca z "FSB">250 -regulacja napiec Vcore>1,7V, Vmem>2,9 Niestety A64 ma tez problem z 4bankami pamieci PC3200 (choc niktore plyty glowne to kupuja, ale czasami sie wykaszaniaja i wtedy kupa). s478 jeszcze nie umarl. Wlasnie Intel baknal cos ze beda nowe procki na to gniazdko. Co do plyty glownej to P4P800SE wyglada niezle. Ma tylko 3 fazy zasilania , ale za to 3 trandzory na faze przypadaja. Starsze mobo bez "SE" mialy tylko 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Co do plyty glownej to P4P800SE wyglada niezle. Ma tylko 3 fazy zasilania , ale za to 3 trandzory na faze przypadaja. Starsze mobo bez "SE" mialy tylko 2.pokaz zdjecie jak to jest rozwiazane jeszcze nie widzialem plyty z 9 triakami a to pewnie ciekawy widok :D co do plyty na s754 to sprawdzales Abita KV8pro (tego na K8T800pro) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 przegrywa tylko w unrealu bo tam widac jak byk brak optymalizacji pod intela a nawet w chipie ktory faworyzuje amd intel 2,8c jest szybszy od XP 3200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 przegrywa tylko w unrealu bo tam widac jak byk brak optymalizacji pod intela a nawet w chipie ktory faworyzuje amd intel 2,8c jest szybszy od XP 3200+to stwierdzenie rozbraja a teraz wyobraz sobie ze 64-bit bedzie optymalizowane pod AMD bo pod co innego ma byc jak Intel nie ma odpowiednika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 pokaz zdjecie jak to jest rozwiazane jeszcze nie widzialem plyty z 9 triakami a to pewnie ciekawy widok :D co do plyty na s754 to sprawdzales Abita KV8pro (tego na K8T800pro) ? to se zobacz :P -lepszych nie mam, a widzialem z bliska. W miejscu pola lutowniczego jest trzeci tranzystor. Mialem KV8Pro i kicha. Tylko wersja 1.1 ma zmiane mnoznika, mego A64 3200+ wykrywa jako 1,8GHz (zamiast 2GHz), nie dziala z Vmem wiekszym niz 2,8V (byla regulacja do 3,2V ale nowe BIOSy usunely) nie dziala z 4bankami pamieci. Inaczej mowiac-kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 nie ma optymalizacji pod HT!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 s478 jeszcze nie umarl. Wlasnie Intel baknal cos ze beda nowe procki na to gniazdko. . moge prosic wiecej info ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 cinos @ Tobie nie trzeba info o tym bo masz super egzemplarz proca. :D Może byś screenem zapodał. Sorki za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 moge prosic wiecej info ? poczytaj sobie newsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 nie ma optymalizacji pod HT!!!przestan bo mnie brzuch boli ROTFL ty wierzysz w te bajki o wzroscie 1000% szybkosci w exelu dzieki HT nawet gdybys w to wierzyl to zrozum ze HT nie ma nic do gier ,wiec jaka optymalizacja?? moze chodzilo ci o optymalizacje pod SSE2? Lancer mowisz ze widziales tego asusa z wlutowanymi 9 triakami - ciekawy system ,ale to wyglada jakby byly miejsca na inne uklady i po wlytowaniu tych powinno brakowac 3 innych -ale skoro widziales taka to musi byc napewno mowisz o KV8 na K8T800pro ?? skad ty masz dojscie to tych nowosci? przeciez to swiezynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 ty chyba nie wiesz co to jest HT!!!!!!!!!!!!! osle i nie mow mi ze to nie ma nic do gier bo 2 operacje naraz robia swoje!!! coprawda amd 64 w 32bitach tez robi 2 operacje a co to SSE2 to tez mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 no prosze qrwa jakie ostre slowa co do HT to Lancer jest wyznawca ,niech sie wypowie co do optymalizacji UT2004 pod HT :lol: to ty powiedz jakie sa gry na dwie operacje :lol: Q3 ma optymalizacje na dwa procki i chodzi na dwoch wolniej niz na jednym z tych dwoch :lol: narazie oslem to ty jestes piszac ze s754 pozyje krocej niz s478 i chcac wydac kase na Intela przy mozliwosci kupna AMD64 ale to twoja kasa i w twoim łbie jest nasrane - tylko po co to podpierac testami z tomshardware przez co bardziej sie pograzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Racja KGB A co do CHIPa i innych szacownych gazetek i ich testów, to nie czytam tego od jakiś dwóch lat(ewentualnie by się pośmiać) bo to lole jakich mało to raz a dwa ze kierujac sie ich testami(w tym przypadku entera płyt głónych) kupiłem shita(bo to jednego), z którym się użerałem przez 7 miesięcy... servis->zwrot płyty, przecież działa, problemu niema->znow servis->ten sam model, inne seriale, problemu niby też niema-> serwis> w koncuwymiana całkowita. CHIP I ENTER TO LOLE, ich testy o kant d...moż a rozbić. A HT sie przydaje jak robisz 2 (słownie dwie) osobne rzeczy na kompie-1 odtwarzasz cos, i 2 kompresujesz cos, lub inne zestawy, w grach g daje. Pokaż mi optymalizacje pod HT w grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Bedzie spokój, czy mam rozdawać owoce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 dobra przyznaje ci racje KGB :)) to co mi proponujesz z A64???? w cenie do 1300 za procek i plytke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Prawde mówiąc to w twoim przypadku zakładając że kompa będziesz używał do gier nie widze sensu kupna A64. Lepiej kup jakiegoś X800 lub 6800/GT. Bo taki A64 nic nie pomoże w parze z GF3. Ale jeśli koniecznie chcesz go kupić to polecam A64 3000+(za 800zł można dostać) a z płytą już jest problem, tak jak lancer wspomniał pod a64 w sumie to nie ma dobrych płyt. Ja polecam Abita KV8pro, mimo wad jest to chyba najlepsza płyta. Brak zmiany mnożnika chyba nie bedzie Ci zbytnio przeszkadzał bo i tak można go zmieniać tylko w dół wątpie żebyś chciał śrubować FSB. 2.8V na pamięciach to jest istotny problem ale nie wyglądasz mi na overclockera więc powinno starczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 mik13 @ już Cię sekta AMD przekabaciła. Hyper Threading to jest fajna sprawa i warto. Bierz IC7 + Pentium 4 2,8 albo coś na tej nowej podstawce i będziesz miał super sprzęcik a podkręci się nawet do 3,6GHZ jak Ci się fajny egzemplarz trafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 kompa bede urzywal do gier ale moj GF3 mi wystarcza potrzebyje szybkiego procka, ramu a pozniej bede sie martwil grafa. A64 nie chce bo jak popatrzylem po necie na MB to mi sie odechcialo. Kupie se P4 2,8E i nie wiem czy Abita brac czy asusa:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Dla mnie głównym argumentem przeciwko A64 jest to co napisał Lancer - że nie ma ciekawych płyt głównych. Bierzesz tego procka na socket 478 czy na socket t (LGA 775) :?: Ja polecam Abita, ale byle był bez uGuru bo to pomyłka... edit - zobaczyłem ceny płyt na socket T i wiem że mmoje pytanie jest bez sensu. Więc ABIT IC7 chyba będzie najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 moja szanowna mama ma p4 2.8 w laptopie i nie jest źle fakt że dostaje w dupe od mojego bartka ale do gier jest dobry - ja na twoim miejscu poczekał bym jeszcze z tą wymianą ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 lga775 to jakas porazka -Intel mial przykastrowac i915 zeby fsb nie mozna bylo podnosic wiec z O/C nici na s754 nie ma dobrych plyt <wow> a dobre to jakie niby ? fakt ze na via fsb w okolicy 240 to szczyt ,a nf3 150 jest slabo wyposazony ,ale sa juz plyty na nf3 250 i K8T800pro gdzie jedynym ograniczeniem bedzie procek zreszta o jakim O/C mowimy -Lancer powidzial ze nie ma dobrych plyt bo jedna nie miala zablokowanego pci ale miala regulacje napiecia ,a druga nie miala regulacji ale fsb duze wyciskala a czy na intelu bedziesz latal na fsb wiekszej niz 240 ? na poczatek wystarczylaby Epox 8HDA3+ ,mozna kupic ponizej 500pln ,podkrecic sie troche na niej da ,a firma solidna i wyposazenie porzadne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 ej skoro juz byla taka wrzawa o testach to podajcie mi jakas jedna stronke gdzie sa wiarygodne testy prockow, mobo???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ja polecam Abita KV8pro, mimo wad jest to chyba najlepsza płyta. Brak zmiany mnożnika chyba nie bedzie Ci zbytnio przeszkadzał bo i tak można go zmieniać tylko w dół wątpie żebyś chciał śrubować FSB. 2.8V na pamięciach to jest istotny problem ale nie wyglądasz mi na overclockera więc powinno starczyć ;) Jak sie troche czlowiek zakreci z tym A64 to zobaczy ze zmiana mnoznika jest bardzo przydatna-zwlaszcza w obliczu faktu, ze A64 nie lubi wysokich taktowan pamieci, a niemoznosc pracy na niektorych plytach z 2 pamieciami dwustronnymi (samo AMD mowi ze przy konfiguracjach 2stronnych nalezy RAMy taktowac zegarem 333MHz) przyprawia o prawdziwy bol glowy i ku®wice. Jesli do tego chcesz troszke o/c to masz calkowicie przechalpane. Pozostaje tylko s939. No i do tego jeszcze jak juz napominalem plyta w wersji 1.0 blednie rozpoznaje mnoznik i zamiast 10 jest 9, a poniewaz mnoznika nie mozna zmienic to raczej dobrze nie jest. Zdecydowanie odradzam ta plyte. No chyba ze sie trafi w wersje 1.1 :) Lancer mowisz ze widziales tego asusa z wlutowanymi 9 triakami - ciekawy system ,ale to wyglada jakby byly miejsca na inne uklady i po wlytowaniu tych powinno brakowac 3 innych -ale skoro widziales taka to musi byc napewno mowisz o KV8 na K8T800pro ?? skad ty masz dojscie to tych nowosci? przeciez to swiezynka Dzis nawet testowalem P4P800-E z 3 tranzystorkami. Niestety kompletna porazka. Napiecia tak samo skacza jak w wersji z 2 tranzystorami na faze. Nie wiem jak to jest polaczone, bo nie przygladalem sie plycie, ale fakt pozostaje. Jest lepszy motyw. Plyty z LGA775 maja 4 tranzystory na faze! A tych drugich sa 3. Napewno mialem KV8Pro. Wlasnie klepie jej recenzje :) lga775 to jakas porazka -Intel mial przykastrowac i915 zeby fsb nie mozna bylo podnosic wiec z O/C nici na s754 nie ma dobrych plyt <wow> a dobre to jakie niby ? fakt ze na via fsb w okolicy 240 to szczyt ,a nf3 150 jest slabo wyposazony ,ale sa juz plyty na nf3 250 i K8T800pro gdzie jedynym ograniczeniem bedzie procek a co ty porownujesz platforme do chipsetu? W tej chwili pod LAG775 to sie nadaja plyty na starych chipsetach. Abit robi na i865, a DFI na i875, Gigabyte pominebo to nie sa plyty :P i915/925 sie nie kreca dobrze z uwagi na fakt, ze taktowanie PCIe i szyny laczacej mostki jest zalezne od FSB. Wracamy wiec do starych czasow... Co do chipsetow pod K8 w tej chwli warta uwagi jest tylko nF3 250. Niestety K8T800P nie gwarantuje wysikich FSB, a te na nVidii sa niemal pewne jak w banku.... bo kto ma zablokowany mnoznik to lubi wysokie FSB :) Ciekaw jestem jak sobie EPoX na tym chipie radzi, bo Abita na VIA juz przerobilem i serdecznie go odradzam. co do HT to Lancer jest wyznawca ,niech sie wypowie co do optymalizacji UT2004 pod HT Nie gram w UT wiec nie wiem, ale raczej ich tam nie ma :wink: Dla zwyklego jasia, nie wyprawiajacego cudow z komputerem, to HT sie przydaje w przypadku multitaskingu, oczywiscie jak ktos potrafi to nie tylko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 no to dziwne co piszesz bo wedlug wszystkich znakow na niebie i ziemi K8T800pro ma miec zablokowane pci/agp wiec powinien dzwignac fsb do conajmniej 300MHz jezeli Abit KV8pro jest slaby to jedyna nadzieja w AV8 na s939 -ta wyglada solidnie 3 tyrystory na faze (bez pustych miejsc :P ) 3 fazy nawet na pamieci ma 3 tyrystory zasilajace :!: cos mi jednak nie pasuje -napisales ze KV8pro nie dziala z 4 bankami pamieci -ONA MA 2x DIMM -jezeli nie pojda dwie kosci pamieci to moze tak na gwarancje ja poslac :D abit niestety ostatnio sie opuszcza Epox na k8t800 ma tylko 2xdimm i dwie fazy po 2 tyrystory nie zaszalejesz na niej ale jak to u Epoxa te fsb220 pewnie poleci lekko a przynajmniej mnie Epoxy na via nauczyly ze to solidnosc -pewnie obsluzy wszystko na s754 epox+nv juz gorzej wypada ale moze warto sie przyjzec Epoxom na nf3 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 K8T800pro ma miec zablokowane pci/agp wiec powinien dzwignac fsb do conajmniej 300MHz Ano wskazuje, ale narazie niestety tak nie jest. Pozostaje miec nadzieje, ze sampel jaki mialem byl kijowy i tyle, a ogolnie jest gitowo. Dopuki nie zobaczej jednak konkretnych dokonan jestem anty i wierze tylko w NV. jezeli Abit KV8pro jest slaby to jedyna nadzieja w AV8 na s939 -ta wyglada solidnie 3 tyrystory na faze (bez pustych miejsc :P ) 3 fazy nawet na pamieci ma 3 tyrystory zasilajace :!: Mniam :D cos mi jednak nie pasuje -napisales ze KV8pro nie dziala z 4 bankami pamieci -ONA MA 2x DIMM -jezeli nie pojda dwie kosci pamieci to moze tak na gwarancje ja poslac :D Nie no mialem na mysli banki kostek DIMM, a nie banki fizycznie w plycie. W tym wypadku mialem na mysli 1 bank-1 strona kosci-wszak w ten sposob plyta adresuje. I faktycznie plyta ma 2 sloty pamieci. Po ich obsadzeniu jest kila :/ Epox na k8t800 ma tylko 2xdimm i dwie fazy po 2 tyrystory nie zaszalejesz na niej ale jak to u Epoxa te fsb220 pewnie poleci lekko a przynajmniej mnie Epoxy na via nauczyly ze to solidnosc -pewnie obsluzy wszystko na s754 epox+nv juz gorzej wypada ale moze warto sie przyjzec Epoxom na nf3 250 Mialem na mysli cosik na nF3 250. W tej chwili na K8T800 nie ma co sie juz ogladac-no chyba ze w dobrej cenie cos bedzie (za 250PLN mozna lykac). Te na nF3 biegaja wysoko z FSB, choc faktycznie Epox cos ostatnio daje slabe uklady zasilajace. Na nowych rewizjach 8RDA3 daja juz 2 fazy, a kiedys byly 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 cos mi jednak nie pasuje -napisales ze KV8pro nie dziala z 4 bankami pamieci -ONA MA 2x DIMM -jezeli nie pojda dwie kosci pamieci to moze tak na gwarancje ja poslac :D Nie no mialem na mysli banki kostek DIMM, a nie banki fizycznie w plycie. W tym wypadku mialem na mysli 1 bank-1 strona kosci-wszak w ten sposob plyta adresuje. I faktycznie plyta ma 2 sloty pamieci. Po ich obsadzeniu jest kila :/ no wlasnie wiem co miales na mysli mnie oburzylo ze plyta majaca 4 banki czyli jak by nie patrzec 2 sloty po wlozeniu dwoch kosci przestaje dzialac to jak z niej korzystac ,co z 3 bankami chodzi? i dobierac jedna kosc dwustronna ,druga jednostronna :/ na gwarancje oddac i niech daja inny egzemplarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Egzeplaz nie ma tu nic do gadamia. Podobnie bylo z KV8 MAX3. To wynika ze specyfikacji procesora. Samo AMD tak mowi. Do pracy z 2 kostkami 2stronnymi trzeba albo do minimum zjechac z timingami, albo przestawic je z 400 na 333MHz. Niektore plyty glowne przy obsadzeniu 4 bankami same przestawiaja magistrale pamieci na 333MHz. Choc z drugiej strony inne dzialaja przy max timingach w konfiguracji 2x512MB bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 cinos @ Tobie nie trzeba info o tym bo masz super egzemplarz proca. :D Może byś screenem zapodał. Sorki za OT. hehe prosze bardzo :) prawde mowiac nie chce mi sie krecic dalej :lol: napiecie w biosie 1.525V, speedfan pokazuje od 1.46V do 1.50V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 moge prosic wiecej info ? poczytaj sobie newsy dzieki :baranek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Fajny egzemplarz tyle powiem... Mój nawet przy 1,8V nie pochodzi na tej częstotliwości. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...