Skocz do zawartości
RomF

Geforce 6800 / GT / Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

EXPERTOOL umożliwia zmianę predkości wentylatora w 2D i 3D.Działa idealnie na Leadteku.

1360711[/snapback]

thx man ale nie pomoglo

podpialem go do panelu sterujacego zalmana i dalem na low obroty i jest cisza wreszcie

ale nei wiem jak z temp w 3d teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam GeForce 6800 Gainwarda z 325/700 udalo sie podkrecic na 400/885 wiecej nie da rady :sad: , musze kupic jakies lepsze i cichsze chlodzenie. Potoki i vertexy odblokowaly sie bez problemu. W 3DMarku05 mam 4697, w 03-11068, w 01-18648 a w aquamarku 59285, zmiana zasilki duzo dala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie jak rozwiazać problem zwalniania zegarów karty przy nikskich temp. :?:

1353143[/snapback]

Może tu Ci pomogą.

Śmiać mi sie chce, bo też to miałem przy takiej jednej gierce która korzysta prawie tylko z CPU. W swoim biosie zmieniłem ten próg na 100*C już dawno, ale z zupełnie innego powodu :D

Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy w mojej karcie mozna wymienic coolerek(nie chodzi mi o cale chlodzenie z radiatorami, tylko cooler), bo chcialbym zwiekszyc wydajnosc chlodzenia i wyciszyc ja bo na podkr. (tak jak w podpisie) w grach mam dosc wysokie temperatury, czy to jest mozliwe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój GF6800GT kręci sie bezproblemowo na 435/1150 automat w RIVA TUNER sam tyle podkręca - chyba przyczyna tkwi w zasilaczu

Tylko mam problem bo nie wiem jak podmienic biosa z GT na ULTRA programikiem ze stronki WINFASTA nie daje rady - wywala mi jakiś błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój GF6800GT kręci sie bezproblemowo na 435/1150 automat w RIVA TUNER sam tyle podkręca - chyba przyczyna tkwi w zasilaczu

Tylko mam problem bo nie wiem jak podmienic biosa z GT na ULTRA programikiem ze stronki WINFASTA nie daje rady - wywala mi jakiś błąd.

1365782[/snapback]

Pytanko - mam RivaTuner v2.0 15.4 - gdzie znajduje się owy automat do szukania max OC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko - mam RivaTuner v2.0 15.4 - gdzie znajduje się owy automat do szukania max OC?

1365812[/snapback]

Odpalam RIVE, z opcji "driver settings" wybieram system settings otwiera się "System Tweaks", wybieram opcje "performance 3D",zaznaczam ""Enable driver-level hardware overclocking" i biore reset i po wstaniu systemu zapuszczam z RIVY hadrware monitornig. Odpalam np. jakiegoś marka lub giere, a w rejestratorze RIVY sprawdzam zegary i podczas 3D stoi 435/1150 - u mnie tak to chodzi

ps.

pewnie to nie jest max tej grafy ale chcę przed dalszymi próbami najpier zmienićbios od ULTRY, może mi ktoś powiedzieć jakim programikiem to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba karte przegrzac.. najlepiej podkrecic rdzen az zaczna sie pojawiac i zapuscic petle 3dmarka okolo 10testów..

WSZYSTKO ROBISZ na wlasna odpowiedzialnasc!!!

kiedys tak se zepsulem rive tnt2 ;) podkrecilem i chcialem sparwdzic ją czy bedzie dzialac, puscilem petle 3dm i nie bylo atefaktów.. i chyba wyszedlem gdzies, jak przyszedlem ekran sypał artami.. mysle za mocno podkrecona.. wiec odkrecilem.. i niestety, arty nawet na defaultowych ustawieniach byly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mowie ze w grach byly na defaultowych, w 2d bylo spoko.. ale ja tylko informuje,

pamietaj

wlasna odpowiedzialnosc.

moze jeszcze ktos sie wypowie z innym sposobem.

pytanko: po co ci arty w grach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie troche głupie pytanie, hehe

co można zrobić z kartą żeby wyświetlała artefakty? (bez tekstów w stylu porysuj czy takie tam) no i żeby było na stałe...

??

1370793[/snapback]

Widze, ze chcesz uwalić kartę aby Ci wymienili na gwarancji na inny egzemplarz bo trafiła Ci się niemodowalna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś w tą mańkę... najgorsze jest to że trzeba będzie czekać najdłużej 21 dni... :( ale na szczęście jest laptop :)

no i podczas tej wymiany karty zakupie A64 + mobo i powstanie (mam nadzieję) całkiem fajny sprzęt do wymiatania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka mam takie pytanko, mam 6800gt od bfg niby fabrycznie krecony na 370/1000, kuppilem tylko dlatego go bo myslalem ze sie bedzie dobrze krecil, jesli producent fabrycznie kreci gpu moim zdaniem to powinien on byc dobrej jakosci, a u mnie max to 435/1150. pytanie jest takie jak go podkrecic wiecej na innych forach widzialem staski kreca 6800gt az do 480/1230 moze jakies mody, biosy, sterowniki jak macie jakies pomysly piszcie

Edytowane przez gregosnl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku to zależy na jaki egzemplarz trafisz. Mój GeForce po odblokowaniu 4 potoków dodatkowo, może nie sypie artefaktami , ale nieraz widac takie zielonkawe przeklamania w grafice, wiec musialem powrócić do 12 potoków ;) a niektórym dziala 16 potoków, wiec wiesz wszystko zalezy od egzemplarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx man ale nie pomoglo

podpialem go do panelu sterujacego zalmana i dalem na low obroty i jest cisza wreszcie

ale nei wiem jak z temp w 3d teraz

1360815[/snapback]

u mnie expertool wywala bsody :unsure: a szkoda, bo bardzo fajne narzedzie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się orientuje w wydajności takich kart, poza tym soltys ma 6800 i odblokowuje 4 potoki.I jeszcze jedno, wyniki 6800 12/16 zawarte w artykule są "troszeczkę" za niskie.Napisz jak u Ciebie z tą kartą.

Tak sobie myślę, że jeżeli praca na odblokowanych potokach miała by wpływ na ich żywotność lub sprawność, to tylko na te już uszkodzone.

"A bez odblokowanych potoków karta sobie nie radzi z grami?"

W zasadzie pytanie retoryczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks pl -> poprze oprogramowanie ktore dostales z karta, mianowicie te od winfasta, ja caly czas tak robie i zawsze dziala :)

1376353[/snapback]

To powiedz mi jak to się nazywa lub skąd mogę to ściągnąć bo moja nagrywara zdechłą po modzie na wyższy model ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...