mikas Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A jak to jest z tym dekoderem co ma zestaw Z-5500 . Czy jeśli np. posiadam dvd bez wyjścia na głośniki 5.1 to mogę to podłączyć do tego zestawu. Tylko jak przez jakie łącze , cyfrowe ? Może ktoś mi to wytłumaczyć bo się na tym nie znam . I jeśli będę miał Sound Blastera X-Fi to raczej tego dekodera nie wykorzystam , więc nie potrzebne mi będzie to DTS itp. Czy jestem w błędzie i wykorzystam to do filmów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A moim zdaniem logitech robi dobre głośniki ale nie ma szans przy np. JBL które samym designem zjadają konkurencję na śniadanie http://www.rb.com.pl/apps/katalog/tekst.js..._b3&news_id=457 są to początki oferty firmy, która "tworzy dźwięk" tylko przestrzegam przed słuchaniem w MM lub innych "ciekawych sklepach" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 A moim zdaniem logitech robi dobre głośniki ale nie ma szans przy np. JBL które samym designem zjadają konkurencję na śniadanie 1668184[/snapback] Z tym zjadajacym designem to bym nie przesadzal... jak dla mnie te glosniki to brzydactwo, pasujace tylko do Macintosha i wnetrza urzadzonego w ultranowoczesnym stylu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Z tym zjadajacym designem to bym nie przesadzal... jak dla mnie te glosniki to brzydactwo, pasujace tylko do Macintosha i wnetrza urzadzonego w ultranowoczesnym stylu... 1669139[/snapback] Ja też je widziałem w MM , wyglądają kosmicznie. Nic ładnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rigel Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 teraz zastanawiam sie nad zakupem logitechow x230 i nad porownaniem ich z creativami t3000. jedno przemawia nad logami, maja wieksza tube basowa ale gdzie dostepna na wyciagniecie reki regulacja basow jak to jest w creativach ? mial ktos moze te logitechy ? jak one graja ? aha jeszcze jedno ktos mial przyjemnosc odsluchiwac creativow i-trigue ale 2.1 ? tez nad nimi sie zastanawiam 1664504[/snapback] Hej Pathfinderze, dlaczego Wy tylko zadajecie pytania zamiast szukac odpowiedzi???? spojrz na mojego posta (dwa nad Toba) moze to pomoze Ci w podjeciu decyzji bo tam znajduje sie odpowiedz na Twoje zapytanie. Jak do jasnej cholery mozna go nie zauwazyc. :mur: B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PathFinder Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 spoko prawda my teraz tacy zabiegani ;] zreszta juz mam te x230 i musze powiedziec ze fajnie graja jak na przecietne potrzeby. hm i co do t3000 maja wydaje mi sie lepszy bas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoze Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Witam ! Czy ktoś z was posiada zestaw 5.1 Creative Inspire GD580 ? Zastanawiam się nad jego zakupem, ale jestem zielony w kwestii audio do kompa. Zresztą potrzebuję tego głównie do konsoli PStwo, ale do kompa też. I teraz pytanko, jak to podłączyć do kompa i czy wystarczy mi moja zintegrowana karta dźwiękowa na płycie (płyta Gigabyte). Jak już mówiłem kompletnie nie znam się na tym. Czy ten miniamplituner co jest w tym zestawie zastępuje kartę dźwiękową w kompie ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Creative Inspire GD580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PathFinder Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) maja fajny wyglad panel, pilot ale nie zapominaj ze satelitki z tego co widzialem pochodza od inspire t5800 i sa jednodrozne. wiec ja bym sie nad nimi zastanowil. jak juz chcesz sie tym bawic poszukaj czegos jak t5900. maja juz dwudrozne satelitki - a to wierz mi wiele zmienia, i kosztuje o polowe taniej. a jak bardzo chcesz miec pilot bezprzewodowy do kompa mozesz zainteresowac sie girderem. ja tak mam aktualnie i kontroluje pilotem od tv w kompie wszystko. Edytowane 29 Września 2005 przez PathFinder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) GD580 maja te zalete, ze maja wejscia cyfrowe - optyczne i elektryczne. Satelitki sa od P5800 (czyli przednie jednodrozne), sub to inna konstrukcja niz P5800/T5900 (wzmacniacz przeniesiony do "sterownika"), ale nie wiem czy lepszy czy gorszy. Mam zamiar kupic te GD580 - kablem optycznym podlaczyc konsole, a elektrycznym kompa i korzystac z dobrodziejstw Dolby Digital i Pro Logic II :) katoze: to nie jest amplituner senso stricte (nie ma radia), tylko wzmacniacz z dekoderami :) Nie zastapi on karty dzwiekowej, bo cos mu musi podawac sygnal. Edytowane 29 Września 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PathFinder Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 wiesz co :) zwracam ci honor nie pomyslalem wlasnie o tym (digital out) z takim wyjsciem te glosniki moga naprawde niezle dawac sobie rade hm tylko zastanawiaja mnie te satelitki. dlaczego w tak dobry zestaw nie wlozono takich dwudroznych, gdzie takie wlasnie znajduja sie w zestawie o wiele slabszym - t3200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Fakt, z satelitkami lipa... :( Widac postanowili gdzies przyciac koszty :? Ale z drugiej strony mozna ew. zapolowac na Allegro na jakies satelitki od 5900 czy jakichs Megaworksow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Jesli chodzi o glosniki to mam Logitechy Z-5300 i ..... POLECAM JE W 100% ! Mocne ( a mam pokoj 7mx5m ) , świetne pasmo przenoszenia , nawet jak dam na maxa to nic nie charczy ( chociaz zadko daje bo pozniej mnie uszy bola ) ! POLECAM ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlexus Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Witam moje pytanie jest kierowane do posiadaczy podobno całkiem niezłego zestawu Głośniki Tracer Eclipse 5.1, Interesuje mnie praktycznie jedna sprawa, bo resztę juz wyczytałem na forum, mianowicie, - ile urządzeń mozna do tego poddpiąc jednocześnie, bo dla mnie im wiećej tym lepiej :) właściwie chciałbym pod to podłaczyć DVD, kompa i TV. Zasanawiam się na kupnem zestawu Creative Inspire GD580 ale głownie dla jego Decodera DDTS-100, który podoba mi sie z tego względu, że ma 3 wejścia optyczne, 1 koncentryczne, 3 analogowe stereofoniczne, czyli mozna pod niego podpiąć całką sympatyczną licznę sygnałów. Choć same głośniki z tego co czytałem są takie sobie. Dlatego mocno zastanawiam sie nad zakupem Głośniki Tracer Eclipse 5.1, bo czytałem na jego temat kilka pochlebnych opini. Nie mniej podstawowe pytanie - ile urządzeń mozna do tego poddpiąc jednocześnie. Zastanawiałem się jeszcze nad Manta MM4500, widziałem je na żywo i z wyglądu sprawiają całkiem niezłe wrażenie calutkiej z prawdziwego drewna, a to wielki plus, tyle że nigdzie nie moge znaleźć informacji od ich posiadaczy. Z góry dzięki i pozdrawiam Edytowane 1 Października 2005 przez djlexus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Witajcie , szukam tanich w miare sensownych pierdków do pokoju ~12m , chce je podpiac do laptopa. Kidys byly dostepne zestawy geniusa 2+1 w drewnie , nawet to pierdziało , teraz nie moge znalesc. Jedynie cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66058717 lub to ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66253881 to ten sam zestaw tylko "inna" firma? slyszal ktos to ? odrazu mowie ze P-380 i temu podobne mnie nie interesuja. :rolleyes: Edytowane 1 Października 2005 przez gulises Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiolo Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A jaki polecacie zestaw głośników o większej mocy. Bo bardzo zależy mi na takim. Wykluczam od razu Logitecha z-550 ze względów wiadomych. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Ja dodam od siebie że zestawy z subem generalnie brzmią znacznie gorzej na tradycyjnym stanowisku komputerowym. Dokładnie chodzi o płaską charakterystykę częstotliwości, która w zestawach z subem jest praktycznie nie do osiągnięcia, a to z tego powodu że sub musiałby stać w miejscu gdzie stoi monitor. Zwykle sub ląduje na podłodze, pod biurkiem i pojawia się nienaturalne, nieliniowe wzmocnienie pewnego zakresu niskich częstotliwości wywołanego rezonansem a w średnicy powstaje wielka dziura. No i brak kierunkowości dołu ( 150-200 hz) nawet kiedy sub byłby na biurku. W zestawach audiofilskich suby są budowane rozsądnie i tak też użytkowane (cięcie przy 45 HZ i dobre rozmieszczenie) w zestawach komputerowych liczy się "łup łup" i zwykle są beznadziejnie cięte (150-200 Hz) i są w okolicach waszych nóg lub obok monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A ja w dalszym ciągu nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie któe są lepsze... Creative T5900 Vs. Logitech X-530 Przyda się to zapewne nie tylko mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A ja w dalszym ciągu nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie któe są lepsze... Creative T5900 Vs. Logitech X-530 Przyda się to zapewne nie tylko mnie... 1680567[/snapback] X-530 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 A ja w dalszym ciągu nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie któe są lepsze... Creative T5900 Vs. Logitech X-530 Przyda się to zapewne nie tylko mnie... 1680567[/snapback] Szukalem dla siebie zestawow 2.1 ale moze Ci pomoge. Na kazdym forum gdzie pisalem/czytalem ludzie polecali Logitecha, Creative zawsze wypadal gorzej, ma nizsza jakosc dzwieku. Porownywalem X-230 Logitecha i T3000. Wiecej szczegolow na innych forach np forum.pclab.pl Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 A ja w dalszym ciągu nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie któe są lepsze... Creative T5900 Vs. Logitech X-530 Przyda się to zapewne nie tylko mnie... 1680567[/snapback] X - 5 3 0 ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmi Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Jeśli chcecie poczytać moje wrażenia z zestawu Manta MM-4500 Surfer to opisałem je tu: http://napisy.org/forum/showthread.php?p=138665#post138665 Polecam lekturę dla zastanawiająych się nad zestawem 5.1 do 500zł raczej do dvd niż kompa, moja opinia jest chyba jedną z pierwszych - sam szukałem przed zakupem i nie znalazłem. Zostałem więc chyba jeleniem na ochotnika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 A dlaczego sądzicie, że Logtechy? Może jakieś argumenty... Tylko nie piszcie nic w style "łądniejszy kolor" " Ta firma badziej mi pasi..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) A dlaczego sądzicie, że Logtechy? Może jakieś argumenty... Tylko nie piszcie nic w style "łądniejszy kolor" " Ta firma badziej mi pasi..." 1683312[/snapback] Zobacz ten topic Edytowane 5 Października 2005 przez CruX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 A dlaczego sądzicie, że Logtechy? Może jakieś argumenty... Tylko nie piszcie nic w style "łądniejszy kolor" " Ta firma badziej mi pasi..." 1683312[/snapback] Miałem wiele modeli creativa, a teraz mam logitech Z-5500. Dźwięk bajka, żadnego charczenia, co było w creativach. Po prostu mają lepszy dźwięk i tyle. Wygląd też jest super :) X-530 to też dobry i tani zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Czyli mój wybór prawdopobnie padnie na Logitechy skoro tak wszyscy je polecają :) Dzięki bardzo! EDIT: Czy mógłym prosić aby ktoś pstryknął jakieś fotki tych głośniczków? najlepiej juz rozstawionych w pokoju :) Edytowane 9 Października 2005 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Piit, Czemu woofer stoi bokiem? Lepszy jest wtedy dźwięk czy tak tylko do zdjęcia postawiłeś żeby go pokazać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Woofer stoi tak tymczasowo. Lepsze brzmienie było jak stał w rogu pokoju. Biurko rezonuje i dlatego suba musiałem tak ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Wielkie dzięki Piit. Zdecydowałem się na Logitechy teraz tylko powoli do sklepu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 I BARDZO DOBRZE!!! Dobry wybór! Będziesz zadowolony! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SDSW Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Szukam glosnikow do okolo 600 zl powinny byc z decoderem z wyjsciem optycznym np Creative GD580 5.1 czy jest cos lepszego w tej cenie z decoderem ? Czy mozna w tej kwocie znalesc gdzies jeszcze Z-5300 ? Z tym ze w tym przypadku nie mialbym w xboxie dd i dts tylko 5.1 z tym samy dzwiekiem z tylu i z przodu - ile kosztuje taki decoder z wyjsciem optycznym ? Edytowane 12 Października 2005 przez SDSW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...