RS Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) :-P ....e tam dentysta...moze jakaś miła pani będzie Edytowane 23 Lutego 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 A żebyś wiedział :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 może nie pomogę, ale powiem, że nie jedna moja wizyta u dentysty kończyłą się omdleniem :D teraz chodzę regularnie co 3 miesiące i jest spox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monisia Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 hehe :-P ...a swoją droga jacy mężczyźni są słodcy ....możecie bijąć się dostać ostro po ząbkach i nic...a tutaj zobaczycie panią z malutkim wiertełkiem i panika :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Nie lubimy mieć w ustach takich rzeczy.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 no widzisz :D Tacy Fluffy jestesmu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 :-P ....e tam dentysta...moze jakaś miła pani będzie 1293347[/snapback] Niet, to wielki facet z wielki kołdunem. Grabe ma jak moja glowa. Jest czego sie bać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 WYSZEDŁEM JUŻ ;] come back at 17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 8O Może ja jestem dziwny, ale jeszcze NIGDY nie miałem u dentysty żadnego znieczulenia;] Ja rozumiem, że można się bać, ale to przecież jest kilkadziesiat sekund bólu. Naprawde da się wytrzymac;] Ostatnio jak mi łape szyli (szyba mi w szkole na reke spadła) to też bez znieczulenia jechałem;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No i staciliśmy kolege a ja jedno zaproszenie na G-maill :D bo mu wysłałem jedno i na co mi to było :/ :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No widzisz, trudno sie mowi, ale ja mam jeszcze 2 to moge ci dac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Haha, wrocilem juz ;] Lekarza nie bylo. Troche lipa bo juz sie przygotowalem. Ide dopiero w piatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No widzisz, trudno sie mowi, ale ja mam jeszcze 2 to moge ci dac :) 1293509[/snapback] He he dzięki mam jeszcze z 40 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 fajny jest ten zapach piłowanego ząbka..... aż ciarki przechodzą........ :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 taa tez mialem cos takiego.... koles strzelil mi podobno jakies spore znieczulenie (gorny zab kiel to troche boli borowanie -.- bez zenieczulenia) ja siedze na luzaku zupelnie nie przygotowany, w pewnym momecie jak mnie nei strzelilo :D myslalem ze z fotela spadne ;o a koles galy takie 8O zabolalo ?! ;/ przy takim znieczuleniu. Teraz juz tym..... nie wierze siedzie, wszystkie miesnie napiete :D i tylko czekam az zaboli :D po takiej wizycie czuje sie niezle zmeczony :D 1293331[/snapback] hehe miałem tak samo...oczywiscie od razu mowie dentysce zeby dawała znieczulenie(jak za darmo to biore, a jak :D ) zrobiła, czekam te 10min, zaczeła wiercic to nic to nie dało te znieczulenie, bolało dośc mocno(ubytek spory :/ ) dała drugie i też lipa :mur: ale jakos wytrwałem :P ostatnio jak byłem w poniedziałek, to był jakiś starzysta i jak robił znieczulenie to wjechał tak głęboko tą igła ze myslalem ze przebije mi na wylot... ;/ ale za to znieczulenie działało b. dobrze i to tylko z jednej ampułki :] tylko potem przez cały dzien nie mogłem zbytnio jeśc bo miałem dziure po igle jak w titanicu :/ a w kwietniu znow ide leczyc ostatni ząb(co roku mam z 2-3 nowe, przewaznie małe ubytki ale zawsze :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Otoz stalo sie. Dzisiaj ide do dentysty. Macie jakies sposoby na ten nie przyjemny bol? 1293094[/snapback] Słuchaj między Łodzią a Zgierzem jest gabinet p. doktor Janasowej i ona podobno robi laserem (noł pejn). Podobnież tak też robią w instytucie na Pomorskiej. Tam też robią w narkozie. Ja sam sie panicznie boję dentysty i niesty przed kazdą wizytą faszeruje się lekami uspokajającymi + robie zkłady (żeby mieć motywację) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mutos zagiałęs mnie :) Nie spodziewalbym sie zeby taki men jak ty sie bal dentysty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompon Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ja za tydzien mam kanalowe... tydzien temu gosc mi tego zeba zaczal i powiedzial ze bez znieczulenia nawet zeba nie zaczyna... ale jak mi kumpel mowil ze sie uparl na kanalowe bez znieczulenia to omalo ze stolka z bolu nie spadl, a mieczakiem nie jest ~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 heh dentysta... przypomnialo mi sie ze musze sie umowic na kontrole :wink: znieczulenie tylko 1 mialem jak naprawde nie bylo co ratowac i trzeba bylo usunac(powiem tylko ze nie chcecie miec dluta w gebie). a borowanie to luzik....tylko zapach i ten sound..brrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Jesli nie chcesz zastrzyku znieczulajacego to jest inna metoda - masc tez znieczula ( Nazywa sie to: Znieczulenie miejscowe nasiąkowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 najlepsym znieczuleniem jest fajna panienka stojaca obok i podziwiajaca jacy my jestesmy twardzi ;]]]]]] miedzy dostaniem w zeby a borowaniem jest duza roznica na niekorzysc tego 2. fajnie jest jak sie tak dostanie po zebach ze sie bujaja nie wiem co wy tak narzekacie na te igly, przeciez to nie boli najwieksza masakra jest jak zahaczy wiertarka o jezyk albo podniebienie. na jezyku goi sie niemal odrazu ale podniebienie puchnie i NAPRAWDE mocno potem potrafi zabolec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 mutos mi moja pani detystka mowila ze nie wolnos zadnych przeciwbolowych brac bo potem znieczulenie w zastrzyku moze nie dzialac i inne takie :/ albo jak juz bierzesz to powiedz o tym swojemu dentyscie mial ktos z was kanalowe bez znieczulenia? :] to sie hardkor nazywa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja miałem kanałowe ale ze znieczuleniem. Nie boli tak bardzo jak to sie powszechnie uwaza. Po znieczulkeniu dziwnie sie pali papierosa( ta strona gdzie byl zastrzyk) nie da rady sie zaciagna i trzeba dziwne myki wykonywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 najwieksza masakra jest jak zahaczy wiertarka o jezyk albo podniebienie. na jezyku goi sie niemal odrazu ale podniebienie puchnie i NAPRAWDE mocno potem potrafi zabolec 1293731[/snapback] do jakiego ty dentysty chodzisz :P Słuchaj między Łodzią a Zgierzem jest gabinet p. doktor Janasowej i ona podobno robi laserem (noł pejn)no to jestem ciekaw ile kosztuje u takiego dentysty 'zrobienie' jednego ząbka, bo wątpie, że takie zabiegi są refundowane przez NFZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lamer_ Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja chodze do dentysty bardzo czesto i nie marudze, jedyny problem jest taki ze 1 zastrzyk na mnie nie dziala (ostatnio dostalem 5 zeby zaczelo dzialac, dziaslo mnie do teraz boli...) i zawsze jest lekki stresik jak to bedzie tym razem. Natomiast zawsze po wizycie jestem happy ze mam to juz za soba. A tak nawiasem to co wy przezywacie jakies tam borowanie zeba, ja mam jeszcze 3 osemki do wydlutowania (juz 1 sie pozbylem, twarz mialem przez tydzien spuchnieta) to jest dopiero hardcore.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja miałem kanałowe ale ze znieczuleniem. Nie boli tak bardzo jak to sie powszechnie uwaza. Po znieczulkeniu dziwnie sie pali papierosa( ta strona gdzie byl zastrzyk) nie da rady sie zaciagna i trzeba dziwne myki wykonywac 1293739[/snapback] Tak, dziwne myki... Ryj drewniany ze cztery godziny. Raz spróbowałem i dziękuję. Wolę pocierpieć te dwadzieścia minut na fotelu, niż chodzić potem godzinami ze szczęką, jak w gipsie. I żeby nie było, że miałem kosmetyczne zabiegi. Leczyłem bez znieczulenia dwa zęby kanałowo, przeżyłem też rwanie czwórki. Pewnie, że boli, ale da się wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Jasne, ze sie wszystko da wytrzymac, tylko gorzej jak cos glupiego strzeli do glowy, zeby sie napic troche po dentyscie. To juz nie jest tak milo i przyjemnie... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Sikor - to jest niezly hardkor.. Wyrywales bez znieczulenia ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No w końcu za coś ma tego modera... ;] Tutaj pracują tylko hardkorowcy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Nie no zrobienie zastrzyku prawie wcale nie boli, mialem hcyba ze dwa razy. Ostatnio tez mi proponowala znieczulenie, ale szkoda mi bylo czasu - w koncu to tak strasznie nie boli... Teoretycznie tez powinienem miec bardzo zdrowe zeby, ale niestety, plomb to ja mam pewnie na polowie zebow (osatnio mi trzy dodala pomimo tego, ze o nie dbam) i tak sie zastanawiam, moze wiecie. Jak ilosc plomb(albo ogolnie plomba w zebie) wplywa na to, jak dlugo zeby mi sie utrzymaja ??? bo nie chcialbym juz za 10 lat sczerbaty biegac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...