poca Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 O.S.T.R. 1980 1. "1980" 2. "Keep It Classy" feat. Sadat X & Cadillac Dale 3. bonus track 4. "1980" instrumental 5. "Keep It Classy" instrumental 6. bonus track instrumental Singla ledwo co dopadłem w Empiku, wszystko się rozeszło w ciągu paru minut. Słusznie? Oczywiście. Naprawdę OSTR ciśnie w góre, strach pomyśleć co przyniesię nam nowy rok z Adamem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Odpalam "1980". Pierwsze sekundy i od razu stwierdzam że zajebista nuta. Przesłuchałem całe i tylko się w tym przekonaniu utwierdziłem. Bonus podobnie, ale "Keep It Classy" już mi tak nie przypadło do gustu... Czekam z niecierpliwością na album :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jimson - Gorączka W Parku Igieł EP wstępnie polecam, choć jeszcze nie miałem czasu sie za dobrze osłuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Kurcze 1980 niszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Kurcze 1980 niszczy.Dokładnie, jak cała płyta będzie taka to już będzie płyta roku :D Btw. Polska płyta roku 2007 wg was? IMO Eldo-27, i Muzyka Rozrywkowa Pezeta. Hollyłódź nie było złe ale jakoś tak bardzo jak tymi dwoma się nie jarałem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Jako łodzianin i wielki fan OSTR. Oczywiście Hollylodz. Chociaż wszystko co wypuści Asfalt Records jest znakomite. Schowek w aucie już się nie domyka ;] Edytowane 25 Stycznia 2008 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Btw. Polska płyta roku 2007 wg was?TPWC za oryginalność, świeżość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Plyta roku: Eldo - 27. Wyroznienia: OSTR - Hollylodz, Familia HP - Soundsystem, JWP - Numer jeden wrog publiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 1980 powala ;> Nie słucham zazwyczaj polskiego rapu - ale dla OSTR warto ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 1980 powala ;> Nie słucham zazwyczaj polskiego rapu - ale dla OSTR warto ;] Sam mieszam najróżniejsze gatunki muzyczne i muszę powiedzieć, że 1980 jest genialna! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Now OSTRy swietny - wiadomo, nic juz dodawac nie bede. Polecam za to wszystkim wejsc na strone asfaltu i posluchac sobie kawalkow Returners, zwlaszcza "Definition of the MC" czy "Cztery Żywioły". Nie moge sie nadziwic jak taki talent sie ukryl w polsce. Chociaz kolesie sa dosyc mlodzi sadzac po zdjeciach. Maja perspektywy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Co do 1980 - mistrzostwo, nic więcej nie trzeba mówić. Mam nadzieję, że nowa płyta OSTRego będzie przynajmniej dorównywać poziomem do singla :). Polecam za to wszystkim wejsc na strone asfaltu i posluchac sobie kawalkow Returners, zwlaszcza "Definition of the MC" czy "Cztery Żywioły". Nie moge sie nadziwic jak taki talent sie ukryl w polsce. Chociaz kolesie sa dosyc mlodzi sadzac po zdjeciach. Maja perspektywy... Dokładnie, szkoda tylko, że nie ma większej liczby utworów dostępnych w tym 'radiu'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) JWP-jak lubisz taki uliczny hh to Ci się spodoba, mi średnio podchodzi... Kodex 3-parę fajynch, ale kodex 2:proces był 10x lepszy! American Myfflon... nie wiem po co to, jeszcze wydali jako jedną całość, trzeba samemu ciąć na kawałki :P ale nie jest złe :) Z mojej strony polecam: Łona-fajne bity, inny niż cały polski hh, chyba każdy go lubi :P Fenomen-wszystkie 3 płyty, hh raczej do rozkmin ;) Pezet-obie wcześniejsze płyty (muzyka poważna i muzyka klasyczna)- zajebistość, mógłbym słuchać tego bez końca :) Mes-on to akurat udziela się w różnych projektach i kawałkach skombinuj (:P) sobie parę jego kawałków i zobacz czy podchodzi ;) Zipera, Pono - parę fajnych kawałków, sprawdź :) WYP3- klasyka klasyka klasyka :) WWO-specyficzne, ale b. dobre teksty Grammatik-to jest to ;) Płomień 81-też dość specyficzne, tyle samo ludzi którzy lubią jak i tych którzy nie lubią, albo ci się spodoba albo od razu odrzucisz :P pokahontaz Peja-niekoniecznie DGR-świetny flow to tak z głowy, jak mi sie przypomni więcej to napisze :P Thx. Juz szperam za niektórymi rzeczami z listy. Ja podobnie jak kolega wyżej polecę Ci : Eldo ('Opowieść o tym co tu się dzieje naprawdę' genialne imo) Łona - potrafi nawijać o byle czym w taki sposób, że wgniata w ziemie :D Chociażby 'Kawa' czy 'Rura Helmut'. Pezet - Muzyka Poważna i Muzyka Klasyczna. Gdyby 'Muzyka Rozrywkowa' wyszła pierwsza, zniechęciłbym się do niego. Pono - Hołd. To po prostu trzeba przesłuchać i tyle ;) WWO, solówki Sokoła - j/w. Familia h.p. (Mixtape Vol1 i Vol2, 'Kilka słów wyjaśnień','Soundsystem') - dobry materiał z Łodzi, OSTRy się udzielał ;). bez cenzury - klasyk kawałek 'Reprezentuje Siebie' po prostu. Te bardziej 'hardkorowszy' to chyba k44, WYP3, Killazi (takie Polskie bragga, Góral wie co mówi ale ma specyficzny stajl ;P) albo HG (którego osobiśćie nie trawie, już prędzej bansowe JWP). Też wielkie dzieki. Z ciekawości ;] Jaki jest związek między Twoim stanem w pokoju, a Imitacjami? ;] Nie miales nigdy tak, ze jedna piosenka ktorej slyuchales czesto przez jakis okres czasu albo w jakims konkretnym miejscu, potem ci sie z tym okresem/miejscem kojarzyła? Ja tak. ;) Heh. Trochę kiepska sprawa jest, bo jak pomyślałem "czas przypomnieć sobie polski h-h" i pierwsza płyta za którą się zabrałem (Hollyłódź) mnie zmiażdżyła to stwierdziłem, że dużo przegapiłem. Zacząłem się rozglądać za innymi rzeczami i w sumie nic z nowszych płyt mi się tak już nie podobało. Eldo -27 nie zrobiło na mnie wrażenia, ale jeszcze przesłucham dokładniej i się wypowiem, bo nie lubię pisać o płycie nie pamiętając z niej nawet jednego słowa. ;-) JWP - Numer jeden wróg publiczny Nie najgorsze, ale mnie nie porwało. Bity ok, treść też ok, ale brakuje mi tego magicznego czegoś. Kodex 3 - nic ciekawego jak dla mnie. Rahim-Straho - Dynamol. Też spodziewałem się czegoś innego. Nie pasuje mi ta płyta. Tede - Esende Mylffon - Fajne, wpadające w ucho bity, które naprawdę mi się podobały I coś czego naprawdę nie lubię: konwencja "ja być mistrz, oni wszyscy być szmata" na każdym tracku. Wiem, że taki jest tede, ale dla mnie to zwykłe buractwo i pójście na łatwiznę. Żygam takim czymś. DJ Buhh - American Mylffon. To mi się bardzo spodobało. Dobry użytek zrobiło wielkie joł z fajnych bitów z esende. Najbardziej lubię fragment od 6 do 24 minuty, choć z tekstu za dużo nie łapię (Może jakbym złapał, to bym zanielubił). Ogólnie miodna rzecz. Grupa operacyjna - Ostry dyzur - Włączyłem i myślałem, że przez przypadek jakieś disco polo mi kumpel dał, ale potem sie okazało, że tak ma być. Nie dosłuchałem do 4 tracka i wyrzuciłem. Familia HP- SSTM Nic ciekawego jak dla mnie. Wiecej mi sie nie chce pisac. ;) O.S.T.R. - 1980 Jak dla mnie żadne zaskoczenie. Ten sam dobry ostry co w hollyłódź tylko (na szczęście) nie zanosi się tym razem na tematy polityczne. Podobało mi się, ale akurat te 2 kawałki mnie nie wessały, a jak już miałbym wybierać fajniejszy, to raczej lekkie i baunsujące "keep it classy", bo kocham taki styl. :) Nie mogę sie doczekać na pełny album. Fisz - Polepione dźwięki - fajne mądre ciekawe, autentyczne (zero zgrywania bad-boya i szczerosc to to co mi imponuje) z milymi bitami. Polecam. Z klasyków odświerzyłem sobie: Kaliber 44 W 63 minuty dookoła świata. Dzieki za polecenie mi tego. Ostatnio pisząc o kalibrze pominałem tą płytę, bo nawet nie wiedziałem o jej istnieniu i big shame on me, bo jest naprawdę świetna. Jedna z najlepszych rzeczy jakie ostatnio słuchałem. Nie ma tam utworu który by mi się nie spodobał. Każdy jest perfekt. Teraz już sie takiej muzyki nie robi, a szkoda... Odświeżyłem też Księgę tajemniczą - Prolog. Która tym razem mnie zmiażdżyła. Jak miałem 13-14 lat i tego słuchałem to był dla mnie bełkot a teraz zrobiło na mnie wrażenie. I pisząc wielkie mam na myśli WIELKIE. Zacząłem szukać rzeczy o magiku i cholernie mnie zainteresował ten temat. Grzebiąc sobie w necie natknąłem się na to: http://pl.youtube.com/watch?v=3zsoCpF6Y1I Muszę przyznać, że mnie zmiażdżyło i stwierdzam, że to wszystko co składa się na Magika i jego twórczość naprawdę daje dużo do myślenia i ryje czachę. Może to dziwnie zabrzmi i moze ktoś sie zaśmieje, ale po przeczytaniu i przesłuchaniu tego wszystkiego a potem po przemyśleniu, naprawdę miałem wrażenie lekkiej paranoi i czytając komenty na forach, stronach i utubie, to nie jestem z tym sam. ;-) Magik naprawdę był dziwny ("dziwny" bo nie chcę pisać "niesamowity" o kimś kto skoczył przez problemy z psychiką) Sorry za ewentualne błędy składniowe, interpunkcyjne i wszystkie inne. :P Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 tu jest genialny artykuł o K44 i Paktofonice: http://pfk.one.pl/artykuly/artykul_magik_paktofonika_10.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 ... To sprawdź jeszcze Kanał Audytywny, Mc L.U.C i jego solo, i LUC'a w połączeniu z Rahimem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Kanał znam i lubię bardzo. (Skrzynia biegów ikarusa xD ) a resztę obczaję. Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 No L.U.C to właśnie Mc z Kanału ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Lupe Fiasco - Superstar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Bardzo fajny kawałek zapodałeś poca. Nie po raz pierwszy zresztą (: Przyjemnie się słucha. Edytowane 2 Lutego 2008 przez Nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Oh my goodnes, właśnie dorwałem ep'ke Mroka (z Bla-bla) co prawda interesowałem się nią wcześniej ale dopiero dzisiaj dane mi było jej przesłuchać. MISTRZOSTWO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Noon-Pewne sekwencje. Dla mnie zajebiste 5 tracków, chcę więcej! Kajman-Bluźnierca. Zrobili dużo szumu, tylko ten promo kawałek jest w miarę, reszta ble. L.U.C & Rah-Homoxymoronomatura nie mogę tego słuchać.... dziwne, może się przekonam? Łona & Webber - Nonsens i Absurd No to mi się podoba, ale bity jakieś takie... nijakie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Łona & Webber - Nonsens i Absurd No to mi się podoba, ale bity jakieś takie... nijakie. Cooo? Co ty gadasz!!! Znów odpieprzony kawał dobrej roboty, a Ty mówisz że nijakie?? :P Dla nie jest wszystko ładnie dobrane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Cooo? Co ty gadasz!!! Znów odpieprzony kawał dobrej roboty, a Ty mówisz że nijakie?? :P Dla nie jest wszystko ładnie dobrane :) Porównaj do 1. i 2. płyty Łony, to zupełnie co innego, imo na tamtych lepiej brzmiał ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Wiem, bo słucham prawie cały czas z krótkimi przerwami :P Ale to nie zmienia dla mnie faktu że nadal są świetne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Pięć Dwa - Deep Hans, za darmo, legalnie w internecie. http://www.52debiec.muzzo.pl/ właśnie kończę przesłuchiwać drugi raz, bardzo dobra płyta. polecam. p.s. jeśli ktoś oczekuje tu "hitów wpadających w ucho", które będą śmigać po vivie czy mtv, to niech nawet nie zabiera się za ściąganie. Edytowane 9 Lutego 2008 przez mr^_^max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 No tak, bo tu sami fani Meza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 A już myślałem, że się nowego 52 nie doczekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) no nie o to mi przecież chodziło ;-) miała być liczba pojedyncza, poprawiłem już. taka informacja na zapas, jakby ktoś pamiętał 52 właśnie tylko z TV (a takich jest wielu). Edytowane 9 Lutego 2008 przez mr^_^max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 L.U.C & Rah-Homoxymoronomatura Do [gluteus maximus] płytka. Odsłuchałem i prędko się jej pozbyłem. Glober - Ludzie z pasją Materiał do ściągnięcia legalnie w internecie. Mi nie przypadł do gustu, ale może komuś się spodoba. Wczoraj w końcu przyszedł krążek TBS - The Best of Patologia. Odsłuchałem i doszedłem do wniosku, że jest to jedna z niewielu płyt, które spodobały mi się w ostatnich (komercyjnych) czasach :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Co do 52 to Hans na każdym kawałku dobrze ;), Deep'a nie mogę słuchać... bardzo odstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...