MariuszDW Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Skoro tak mówisz ;) Jakoś wcześniej mi się ten dźwięk nie narzucał, może dlatego, że prawie non-stop słucham jakiejś muzy. HijackThis nie nie znalazł. A stacja już mi nie potrzebna, ale nie będę wyrzucał. Mało śmigana, bo praktycznie tylko do "Płatnika" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Wyłącz w biosie :) Z FDD tak bywa, to samo mialem kiedys w XP przy kazdym wejsciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Zniknęła mi ikonka "Mój Komputer" w menu start,najprawdopodobniej przez zabawę w rejestrze;] Da się to przywrócić? We właściwościach paska zadań jest zaznaczone,żeby pokazywało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Ja ostatnio robiłem format i instalowałem Vistę ze zintegrowanym SP2. Komp chodzi tak samo jak wcześniej z SP1, a jeśli jest różnica to na pewno jej nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 ...ale system jest mniejszy i żwawszy, teraz nie ma co go na win7 wymieniaćGrubo się mylisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Grubo się mylisz ;)no nie wydaje mi sie, na aktualnym kompie vista po wgraniu sp2 chodzi podonie jak 7 i jest dla mnie wygodnniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Pewnie dlatego ze to 7 chodzi jak Vista.... bo własciwie to jest Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 nie ma rożnicy przy mocnym kompie a na dodatek vista będzie tańsza od 7 w momencie premiery i prawdopodobnie przez dłuższy okres czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Czy da się usunąć "usuń" z menu kontekstowego kosza? Często zamiast "opróżnij kosz" wybieram jakoś tak odruchowo i później muszę go przywracać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Panowie , mozektos zna rozwiazanie. c-xp i-vista. Xp chodzi , wybierajac viste mam: a missing or corrupt e:\windows\system32\winload.exe. Probowalem zrobic to: http://social.technet.microsoft.com/forums...3-1e185fb7544c/ U mnie bcd podaje wlasnie , ze winload.exe jest w katalogu windows\system32 , a tymczasem powinien byc w katalogu windows\system32\boot Gdyby udalo mi sie to naprawic , przestawic sciezke tak jak w tym linku to mialbym problem rozwiazany. Niestety w bcd wpisujac komende do zmiany sciezki pisze mi , ze nie moge wykonasc tego polecenia bo cos tam. BCD wykrywa mi 2 oesy , na c xp i na i viste. Macie moze jakis sposob by wymusic zmiane tego katalogu? Komenda: As i'm sure you all know, the command to change it is "bcdedit.exe /set {current} path \Windows\system32\boot\winload.exe" (- the "") I nie moge jej wykonac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam koledzy ,chciałem się upewnić z tego co wyczytałem to gdy zakupimy Vista Ultimate Box to są załączone dwie wersje 32 i 64 bitowa tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Panowie. Ja z szybkim pytankiem - wiecie może jak ma się sprawa upgrade'u do win7 w przypadku gdy zakupiłem lapciaka w zeszłym roku (compal) i do niego w tym samym okresie (wrzesień 2008) viste home premium x64? przejdzie to czy nie bardzo? szukam i szukam i jakoś na ten temat ani mru mru.. dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laaval Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Panowie. Ja z szybkim pytankiem - wiecie może jak ma się sprawa upgrade'u do win7 w przypadku gdy zakupiłem lapciaka w zeszłym roku (compal) i do niego w tym samym okresie (wrzesień 2008) viste home premium x64? przejdzie to czy nie bardzo? szukam i szukam i jakoś na ten temat ani mru mru.. dzięki za odpowiedzi. a jak ma byc? jak zaplacisz za update to bedziesz mial win7 :) chyba nie liczysz na darmowa aktualizacje systemu :) pare firm jedynie zrobilo tak, ze jak kupisz w jakims tam okresie lapka z preinstalowana vista, to dostaniesz darmowy upgrade. w takim komputroniku to jak kupisz teraz OEM-a, tzn. jakiegos DOEM-a to za 70 zl dostaniesz po 22.10 plytke z win7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam koledzy ,chciałem się upewnić z tego co wyczytałem to gdy zakupimy Vista Ultimate Box to są załączone dwie wersje 32 i 64 bitowa tak?W każdym sklepie masz opis towaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Padł mi dual na płycie. Dokładnie to nie działają sloty pamieci B1-B2. Płyta to Asus Rampagae Formula. Teraz mam nowe pamięci 2x2GB wsadzone w sloty A1-A2 (czyli obok siebie)... i dlaczego Vista działa tylko na 2GB chociaż niby widzi 4GB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 lama1 Maż zainstalowany system 32bit dopiero 64bit widzi pełne 4gb pozdrawiam moje pytanie do was brzmi która aktualizacja jest odpowiedzialna za orginalność systemu bo wyskakuje mi ze mam piracka wersje z góry dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Padł mi dual na płycie. Dokładnie to nie działają sloty pamieci B1-B2. Płyta to Asus Rampagae Formula. Teraz mam nowe pamięci 2x2GB wsadzone w sloty A1-A2 (czyli obok siebie)... i dlaczego Vista działa tylko na 2GB chociaż niby widzi 4GB ?? Po pierwsze pamięci sa źle włozone, powinny być A1B1 przez co masz single channel zamiast dual. Po drugie w biosie jest opcja w ustawieniach pamięci remap...(coś dalej szczegółowo nie pamiętam ale znajdziesz na pewno) i dopiero po tym system prawidłowo zobaczy cały ram. System jak widać jest 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Po pierwsze pamięci sa źle włozone, powinny być A1B1 przez co masz single channel zamiast dual. Napisałem, że nie działają ni sloty B1-B2, zatem nie mogę włożyć jak zalecasz (czyli normalnie). Aż taki lama to nie jestem....Cokolwiek włożę w sloty B1 czy B2 to system nie startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 No tak, jakoś przeczytałem ale do mnie nie dotarła ta część. Płyta na gwarancje?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Czy ktoś może wie jak zmienić atrybut folderu, aby nie był tylko do odczytu? Potrzebuję zmienić zawartość folderu C:\ProgramData\Test drive unlimited, abym mógł grać z carpackiem po sieci. Ale nie da się tego zrobić poprzez ppm>właściwości, ponieważ po przestawieniu system przywraca z powrotem atrybut tylko do odczytu. Próbowałem też tym sposobem, ale w odpowiedzi dostaje komunikat: "Format parametru jest niepoprawny -". Pomóżcie bo już od prawie tygodnia z tym walczę, a nie chcę instalować XP specjalnie dla jednej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 W zabezpieczeniach a dalej w zaawansowanych musisz przejąć uprawnienia dla tego folderu zanim zmienisz ten atrybut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Chcialem przetestowac funkcje readyboost w windowsie. Niestety po podlaczeniu pedndrive nie wyskakuje nawet okiekno autoodtwarzania. W opcjach urzadzenia nie ma zadnej funkcji przypominajacej readyboost. Wersja windowsa to Home Premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Akurat w tej chwili nie mam pod ręką Visty, ale na W7 (na Viście podobnie) wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 U mnie wlasnie brakuje tego menu :) Nie wiem dlaczego, nic raczej nie zmienialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Przejąłem foldery C:\programdata i C:\programdata\test drive unlimited, nadałem sobie pełną kontrolę, ale nic to nie zmieniło, w dalszym ciągu po próbie zmiany atrybutu folderu system przywraca atrybut tylko do odczytu . Macie jeszcze jakieś pomysły? System bez wirusów, sprawdzany. Dziwi mnie to, że TDU umieszcza tam CDKey.txt do podstawki bez problemu, a Megapack nie może, tzn plik Addon.txt jest tworzony, ale gdy tylko uruchomię TDU jest automatycznie kasowany, nawet jeśli umieszczę go za pomocą narzędzia activate-add-on.exe . EDIT: Już wiem jak to rozwiązać. Jednak jest jedno ale. W jaki sposób na stałe uruchamiać programy jako administrator? Pytam, ponieważ gdy kliknę ppm > właściwości > zgodność opcja uruchom ten program jako administrator jest nieaktywna (szara). Czy znowu muszę gdzieś grzebać i nadawać sobie uprawnienia? Niestety opcja ppm > uruchom jako administrator odpada ze względu na to, że tdu uruchamiam przez program .bat, który z kolei uruchamia TestDriveUnlimited.exe, ponieważ tylko w ten sposób gra łączy się z siecią. Potrzebuję więc na stałe ustawić uruchomienie jako administrator. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 U mnie wlasnie brakuje tego menu :) Nie wiem dlaczego, nic raczej nie zmienialem. Google twierdzi, że usługa ReadyBoost może być wyłączona. Dla W7 jeszcze znalazłem, że ta karta może zniknąć, jak się superfetch wyłączy. A może pendrive jakoś nie spełnia wymagań... Już nie będę zgadywał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 No własnie to miałem pisać - niektóre pendrive nie spełniaja wymogów. Może to dotyczyć równierz pojemności kiedy małe peny nie sa wogóle brane pod uwage przez system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ok poszukalem i okazalo sie , ze funkcja ta byla wylaczona :) Teraz musze posprawdzac czy w ogole cos to da przy 3gb ramu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonymontana Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witajcie. Mam dziwny problem z Vistą i mam nadzieję że to odpowiedni temat. Chodzi o strony www przeglądanie na moim laptopie z zainstalowaną Vistą. Strony te graficznie wyglądają bardzo źle, jakby wszystkie grafiki były słabej jakości, mają dużo szumów. Wiem że to tylko dzieje się na Viscie i we wszystkich przeglądarkach używanych w tym systemie. Gdzie jest problem? Jak to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Może wstawisz jakiegoś screena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...