Gość Kaaban Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Heh, to jakieś lamy :lol: Ja tam do testów daje spod biosa 1,85V co daje w rzeczywistości jakieś 1,9V :Dnie mam miernika ale tyle jest na dfi max? no to ja max dawałem jak już miałem dość tego proca i za nic nie chciał umrzeć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 U mnie max to +10% czyli 1.55V. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 na 1,6v można jechać bez żadnych obaw na codzień ... na 1,65v przy dobrym chłodzeniu - też nic się nie stanie ;) a do testów - 1,9v im nie straszne (ja dawałem max 1,86v :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Mojemu dodwania napiecia powyzej 1.6 nie dodaje juz niestety skrzydel ;/No u mnie powyżej 1,7V nie za bardzo pomaga, przynajmniej w aktualnych temperaturach, musze pozatym coś pokombinować z dociskiem bo się proc gorzej kręci przez to że kupiłem ninje. nie mam miernika ale tyle jest na dfi max?U mnie 1,85V@bios = [(1,86V@idle)^(1,9V@stress)]@real Edytowane 23 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 ja mam jedno zdanie co do dyskusji o napieciach: no risk no fun :P ja dawalem 1,8v i luzik hehe choc w pewnym momencie stary modecomik gtf mowil dosc ale procek luzik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 ja aktualnie jade na napieciu 1,66 i to juz pare ladnych miesiecy :) i nie narzekam jak widac jeszcze zyje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Ja jade na 1,5V bo więcej papu mu nie trzeba :) Niestety maxymalnie podkreciłem go na 2780Mz bo dalej płyta juz nie wyrabia <_< full stable : http://img241.imageshack.us/my.php?image=r...perpi16myw4.jpg Prawie stable :-P : http://img135.imageshack.us/my.php?image=122qw4.jpg Edytowane 24 Grudnia 2006 przez Dickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 jedzie ktos na 1,7V ?? bo ja mam ochote tylko nie wiem czy to bezpieczne:) proc jest caly czas obciazony w 100% chlodzenie to wc ?? procek ma zdjetego ihsa ?? myslicie ze mozna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Tak na szybko, system trochę zasyfiony, ale nowa płyta i nowe oc ;] Na LP NF3 miałem powyżej 15 minut na 2700 (link w sigu) a tu spokojnie 14, ale jeszcze powalczę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 jedzie ktos na 1,7V ?? bo ja mam ochote tylko nie wiem czy to bezpieczne:) proc jest caly czas obciazony w 100% chlodzenie to wc ?? procek ma zdjetego ihsa ?? myslicie ze mozna ??moj kumpel pol roku jedzie na 1,85V z Venice 2,7Ghz i chłodzeniem freezer 64 i jakos nic sie nie dzieje złego :) Temp max 54*C w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 witajcie orientuje sie ktos moze jak to jest z gwarancja bo rozwalilem boxowy wiatrak, a dokladniej ta ramke na ktorej byl zamontowany, pekla na 3 czesci co teraz bedzie bo chcac ja skleic i tak bedzie widac ze bylo klejone, myslalem zeby na allegro dokupic boxowy wiatrak (koszt ok 30zl) ale narazie sie z procesorem nic nie dzieje zlego, chcialem sie po prostu dowiedziec na przyszlosc ps. zalozylem na stand radiator wiatrak AC PRO 2 TC i bardzo ladnie trzyma niska temperaturke, przy 2.4GHz i napiecu 1.325V temp nie przekracza 42stopni podczas testu prime, oczywiscie mam wreszcie wzgledna cisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ale jeszcze powalczę :) I mamy mniej niż 14 minut ;] Komentarz jak do posta wcześniejszego, może 2800 jest w zasięgu, zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 I mamy mniej niż 14 minut ;] Komentarz jak do posta wcześniejszego, może 2800 jest w zasięgu, zobaczymy :)Wyniczek bez polotu klik U mnie proc nizej, single i winbondy, ale IMO na swoich ustawieniach powinienes miec conajmniej tyle samo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ale Ty masz fajne, elo, pro ramy, a ja zwykłe twinmosy ;] Może niedługo zakupie jakieś fajne 2x 1gb co by sie ładnie kręciły-ma ktoś na sprzedaż?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Ale ty masz dual ;) Dual daje coniemiara w SPi. KLIK2 Nadal twierdzisz że twój wynik z dualem na 2,7 jest dobry? ;] Edytowane 28 Grudnia 2006 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Joł, planuje zakup AMD Sempron 2800+ 754 B) i sie chcialem sie zapytac czy moze wiecie jak sie nowe sztuki kreca B) 8*325 to minimum, zrobi tyle? <_< Edytowane 28 Grudnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ale ty masz dual ;) Dual daje coniemiara w SPi. KLIK2 Nadal twierdzisz że twój wynik z dualem na 2,7 jest dobry? ;] No to mało coś te moje 2.7, wszystko że system nie skonfigurowany tak jak trzeba, zrobię w nlicie małego i wynik będzie jak marzenie ;) (może ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 to jak powiecie mi czy moge na codzien na wc jechac na 1,7 V ?? czy troszke przy duzo ??::> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 to jak powiecie mi czy moge na codzien na wc jechac na 1,7 V ?? czy troszke przy duzo ??:icon_wink_smile.gifNa wc imo spokojnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Joł, planuje zakup AMD Sempron 2800+ 754 B) i sie chcialem sie zapytac czy moze wiecie jak sie nowe sztuki kreca B) 8*325 to minimum, zrobi tyle? <_< Szukasz na allegro/w dziale sprzedam na naszym forum i kupi się. A nowego sempa to już chyba mało osób kupuje bo wolą inwestować w a64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Z tego co sie orientuje to te nowe procki to z reguły padła. Chyba najlepiej mozna było trafic kupujac w wakacje..... Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Z tego co sie orientuje to te nowe procki to z reguły padła. [...]dlatego takie tanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Wakacyjne to dobre sztuki, mam jedną :mrgreen: ale.... no właśnie, możliwe że przy 240 MHz już kontroler pamięci pada? Przy 1,4v to ok 220 a przy 1,55v przy 240 wywala się. Pamięć jest spoko ( na k7 robiłem na niej ponad 250) a tu takie cyrki... timingi to 3-3-3-8. Jeszcze alphami się pobawie ale wątpie aby to coś pomogło... P.S. przy okazji mam błąd w sygnaturce :D ma być 530MHz przy pamięci ;) P.S.2 nie wiedziałem, że box potrafii utrzymać sempa puszczonego na 2,73GHz przy 1,5v w temp ok 50* Edytowane 28 Grudnia 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 semprony są tak mało wymagające, że na boxie ciagnać taki wynik to żaden wyczyn :P co do kontrolera, wszystko zależy od procka, może być i tak że wysiada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Mam rozumiec ze te nowe sempy to padaki? ma ktos s2.8+ do sprzedania z min, 8*325? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Czy ktoś oprócz mnie ma na sempie "Assembled in China"? Dlaczego teraz wszystko musi byc chinskie - nawet CPU :lol: Być może niedlugo bede mial sporo coolerow na am2, wiec zobacze co ten semp naprawde potrafi :twisted2: Edytowane 29 Grudnia 2006 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) U mnie na Baszce z tego co pamietam rowniez pisalo Assembled in China - tez sie nieco zdziwilem (ale coz chinczycy zdominowali elektroniczny interes ) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Czy ktoś oprócz mnie ma na sempie "Assembled in China"? Dlaczego teraz wszystko musi byc chinskie - nawet CPU :lol: Być może niedlugo bede mial sporo coolerow na am2, wiec zobacze co ten semp naprawde potrafi :twisted2: Mozesz zapodac fotke jak to wyglada i gdzie jest :?: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mozesz zapodac fotke jak to wyglada i gdzie jest :?: :P Tak jak na poniższym zdjęciu :P Athlony też są czasem od "chińczyków". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) To mój: Edytowane 30 Grudnia 2006 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...