stivo Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Opera 9.51 RC3 Changelog: Fixed proper clearing of textarea when no-cache is set. Fixed a crash on print preview. Saving of images is not recorded in transfers anymore. Fixed window.close() not functioning after invoking context menu… (this also fixes closing Dragonfly…) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Saving of images is not recorded in transfers anymore. I to jest najważniejsze info tego relase'a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 To jeszcze tylko poprosimy o naprawienie zwisu stron przy otwartym oknie transferów i będzie idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalel1991 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Witam. Czy w Operze jest możliwość ustawienia ograniczenia prędkości ściąganych plików? Wiem, ze można to narzucić różnymi programami typu Net limiter, ale czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego w Operze? Edytowane 1 Lipca 2008 przez Kalel1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Raczej niemożliwe. Edytowane 1 Lipca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 http://beta.onet.pl - czy tylko u mnie w Operze wskazowki zegara sa obok tarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 U mnie jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Ten po prawej? U mnie (RC3) OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 http://beta.onet.pl - czy tylko u mnie w Operze wskazowki zegara sa obok tarczy?Na 9.26 wskazowki sa przesuniete, na 9.51 RC3 jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Dzieki za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Oficjalna 9.51: Download Changelog od 9.50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 To jest ostatni build RC3 = final Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) witam mam pewien problem odnosnie opery gdy zainstaluje jave to jak chce gdzies wejsc to nie moge jak by nie byla zainstalowana a kiedys dzialala i na innej przegladarce obecnie wszystko dziala ,wiec co jest jakas funkcja w operze ja blokuje??? wyskakuje taki blad jak nizej <_< za odp dzieki Edytowane 3 Lipca 2008 przez bushidoblade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ściągnij z netu bibliotekę msvcr71.dll wrzuć do system32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Sprawdź jeszcze F12 -> Włącz obsługę Javy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) Ciekawe, że ja też niedawno miałem taki sam problem z nową Operą i świeżych systemach (Vista 32bit i Win2008 64bit). Wyskakiwał mi ten sam błąd przy próbie odpalenia Narzędzia/zaawansowane/konsola Javy. I potem samo się naprawiło. Na jednym i na drugim. edit Ta biblioteczka należy Microsoft Visual C Runtime 7.1, czyli to samo co z grami. Czasami trzeba zaktualizować. Edytowane 3 Lipca 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Opera 9.52 snapshot "summer edition" Changelog: Lots of stability fixes Fixed an issue with history navigation: an iframe with document.write is not added to history anymore Fixed an issue where IRC would disconnec users without informing them Fixed window.close() not functioning after invoking context menu - now also in widgets Fixed an issue where "Mark all as read" in M2 would also mark as read some mails not visible in the current view Fixed creation of POP aim.com account http://snapshot.opera.com/windows/o952s_10089m.exe pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 no tak panowie a teraz wystapil taki jak nizej wogole javy nie moge wgrac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Opera nie wyświetla mi prawidłowo linków na stronie konfiguracji ADSL/Router. Dziwna sytuacja, bo na stronie jest link "To Advanced Menu" i on działa prawidłowo, a pozostałe nie, są na czarno i są "nieklikalne". Jest to jedyna strona na której takie coś zauważyłem, problem się pojawił w Operce 9.5x na wcześniejszych z seri 9.2x tego nie było. W Firefoxie jest wszystko OK, w czym może byc problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Ściągnij z netu bibliotekę msvcr71.dll wrzuć do system32. no sciaglem ta biblioteke ale nie da sie jej niczm otworzyc czy musze ja przkopiowac do systemu 32 ,ale nie wiem gdzie dokladnie?czy moze sciaglem nie ta co trzeba ,a w skad sciagacie ta biblioteke?za odp z gory dzieki ,a moze wie ktos jak wylaczyc marvela tzn zeby nie instalowal sie zaraz po restarcie tylko po moim orzeknieciu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Tak jak napisal paulo wrzuć do system32 (X:\Windows\System32) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Tak jak napisal paulo wrzuć do system32 (X:\Windows\System32) ok juz to dziala tylko nie wiem jak tego marvela ustawic chyba nikt nie wie na calym forum :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ktoś wie może co zrobić aby komunikat o wyskakujących okienkach [wersja przeglądarki 9.51] pojawiał się w prawym górnym rogu [tak jak to miało miejsce w wcześniejszych wersjach Opery] a nie w prawym dolnym? Dziękuję z góry za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Na moc posępnego czerepu...wzywam speców od Opery ;) Problem o tyle poważny że w związku z naszym cudownym forum...nie loguje mnie automatycznie. Na operze portable działa, FF też, więc problem leży w ustawieniach, nie wiem co namieszałem, ale chyba coś wyłączyłem przy zapytaniu o hasło...i wcieło, teraz codziennie muszę się logować manualnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ale hasło zapisało czy za każdym razem musisz je wklepywać? Jesli tak, to wejdź -> narzędzia -> Preferncje -> (zakładka) Hasła -> (przycisk) Hasła -> W górnej części w okienku wpisz np. pure Otrzymasz wszystkie wyniki wyszukiwania związane z tym co wpisałeś. Usun wpisy związane z forum. Potem zaloguj sie jeszcze raz na forum i potwierdź zapamiętanie hasła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Opera 9.52 b10092 Poprzedni build: 10089 (summer edition) Changelog: Fixed a URL encoding in java script: URLs Fixed an issue with the BBC iPlayer RealPlayer plugin not working Several stability fixes Fixed a problem where GMail would not load Download: Windows Download: Windows Classic Edytowane 18 Lipca 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Ale hasło zapisało czy za każdym razem musisz je wklepywać? Jesli tak, to wejdź -> narzędzia -> Preferncje -> (zakładka) Hasła -> (przycisk) Hasła -> W górnej części w okienku wpisz np. pure Otrzymasz wszystkie wyniki wyszukiwania związane z tym co wpisałeś. Usun wpisy związane z forum. Potem zaloguj sie jeszcze raz na forum i potwierdź zapamiętanie hasła. Tak już robiłem, kombinacja ctrl+enter działa prawidłowo, ale nie loguje po prostu automatycznie po otworzeniu strony. A powinno, w końcu działa na innych wersjach. I działało wczesniej, chyba się skaszaniło po zmianie wersji opery, choć już nie pamiętam, minęło kilka tygodni. Edytowane 18 Lipca 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 A czyszczenie cache? I jaki build masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 A nie wiem ;p W jaki sposób? Folder cache4 i opcache w 'profile' wyczyszczony i nic :( Ponowiłem usuwanie hasła, zalogowałem sie na nowo i zapamiętałem hasło w systemie, sprawdziłem zaznaczenie ptaszka "zapamiętaj mnie na forum" i nic to nie daje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Cache czyścisz przez "Delete Private Data" w zakładce "Tools". Jeżeli chodzi ci o to, że po kombinacji CTRL+ENTER powinno automatycznie logować a nie tylko uzupełniać pola, to w opera:config masz funkcję Wand autosubmit. Zaznaczona to automatyczne logowanie. Jeżeli zaś chodzi Ci o automatyczne logowanie zaraz po wejściu na stonę bez używania skrótu, zingnoruj powyższe. Edytowane 19 Lipca 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...