marco Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Napisze jeszcze raz dla wszystkich którzy mają problem ze zrozumieniem moich wypowiedzi, albo im się nie chce. 1) Nie wstawiam reklam osobiście. Nie mam jakiegokolwiek wpływu na ich formę. Nie mam możliwości blokowania danego typu reklam, blokowania konkretnej reklamy, ani wyboru ile razy jest wyświetlana dla UniqueUser 2) Jak przejrzałem statystyki z ostatnich paru miesięcy to praktycznie NIKT nie chce zwykłych banerów. Przy cenniku jaki proponuje broker reklamowy to w sumie się nie dziwie 3) Wszystkie reklamy są serwowane z serwera brokera reklamowego, przez niego sprzedawane i dobierane i tylko oni mają wpływ na ich zawartość. 4) Jakkolwiek by mnie to też nie denerwowało to niestety jest to układ wszystko albo nic. W przypadku gdy nic = tweak jest zamknięty w ciągu 2 tygodni ;) 5) Większość reklam nie działa w innych przeglądarkach niż IE. Bardzo wg. mnie "zabawne" biorąc pod uwage, że na tweak'u udział IE niedługo spadnie poniżej 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 hmmm, jezeli tyle reklam wyskakuje w FF na macu, to ciekawie to musi wyglądac w IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 dobra ale co gorsza to jest taki myk ze jesli klikne w krzyzyk (zamkniecie flasha) przed zaladowaniem calej strony to strona zatrzymuje sie i nie ładuje sie dalej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 To jest raczej jakiś bład u Ciebie. Normalnie powinno się dalej ładować. A co do reklam, to po ~50 przeładowaniach juz reklam tak nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) hmmm, jezeli tyle reklam wyskakuje w FF na macu, to ciekawie to musi wyglądac w IE.Jest tragicznie... Dziś weszłem na forum w szkole (IE) i się przeżegnałem! Tak jak ERY nie lubiłem tak teraz NIENAWIDZE !!!!!!! EDIT// W domu żywam FF i jest o niebo lepiej ;) Edytowane 14 Grudnia 2005 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 ja juz sobie poradzilem z ta je.....a era :angry: chcecie to wlepiajcie mi % ale nikt mnie nie zmusi do ogladanie tego syfu przy kazdym przeladowaniu strony :angry: co za irytujace gowno... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) dobijaja mnie te okienka ktore wyskakuja przy kazdym nowo otwartym poscie... na IE i FF jest to samo pochlastac sie mozna nawet ad watch tego nie chce blokowac ERA, HEYA, ORANGE I RESZTA SUX a moze by to tak firewallem poblokowac skoro wszystkie te reklamy z 1 miejsca ida?! Edytowane 14 Grudnia 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 A ja naprawde nic nie mam ;] Nie wiem - od czego to zależy - bo na FF na innym kompie reklam jest sporo. A AdBlocka nie ma na żadnym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mi też nic nie wyskakuje, Opere mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mam FF i wyskakiwały mi różne reklamy, jedna była taka uparta że pomimo klikania nie chciała sie zamknąć-chyba o allegro, teraz przez kilka dni nie ma nic, i oby nie było takich wyskakujących reklam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mi też nic nie wyskakuje, Opere mam.Potwierdzam. Choć mgliscie mi się wspomina, że te reklamy o których piszecie już widziałem, ale nie pamietam ich nadzwyczajnego natężenia. Po razie były na pewno, ale więcej jakoś nie kojarzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 hmmm, jezeli tyle reklam wyskakuje w FF na macu, to ciekawie to musi wyglądac w IE. pod safari na mac os 10.3 nie widzialem zadnych reklam. chyba trzeba sie bedzie przesiadac na coraz bardziej egzotyczne przegladarki. z uczelni juz nie wchodze na tweaka, bo to nie ma sensu. jak jeszcze mialem zajecia na sunach to pod solarisowa mozilla tez byl luzik z reklamami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 To nie kwestia przeglądarki, tylko flasha. Takie reklamy, to nie popupy i żadna przeglądarka 'sandardowo' tego nie blokuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 To nie kwestia przeglądarki, tylko flasha. Takie reklamy, to nie popupy i żadna przeglądarka 'sandardowo' tego nie blokuje. Już to wcześniej napisałem, jednak do niektórych nie dociera, że to nie są żadne pop-up'y. Tyle osób nażeka. Ale jakby nie było Tweak'a to jeszcze gorzej? Więc niewiem czemu tak trudno przyjąć wersje z kilkoma reklamami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Wejdz na forum z komputera, z którego nikt wczesniej nie wchodził na forum to zobaczysz ile to jest te 'kilka' reklam. Na szczęcie po przejrzeniu połowy forum, kilkukrotnym oglądaniu tych samych flashy przestają się wyswietlać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Wiem ile to jest, bo zdaża mi się otwierać forum na IE raz na tydzień na innym kompie. Nic przyjemnego, ale z tym sie żyje. Poza tym większość korzysta ze swojego komputera i nie ma już tylu reklam. Też jestem przeciwny reklamom. Jednak jeśli pieniądze z nich rzeczywiście nie idą dla Liska, tylko na usprawnienie działania serwisu, to zmienia postać rzeczy. Lepiej tak, niż wogóle bez tweaka;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Aktualnie siedzę na IE bo profil FF mi się posypał - tylu reklam to ja na oczy jeszcze nie widziałem :lol: Co nowy topic to popup flashowy, albo banner. Na FF czysto B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Operka chyba sobie najlepiej z tym wszystkim radzi. Ilość reklam nie wzbudziła u mnie żadnego oburzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Niech se będę relkamy, nie mam nic przeciwko, ale kurde, nie wyrabiam jak mi heyah wykakuje na caly ekran i zwieszka kompa(ostatnio czesto pracuje na jakims PII)i po prostu nie wyrabiam z tym;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Specjalnie wszedłem w szkole, skąd nikt nie wchodzi na Tweaka. reklam wcale nie ma tak dużo, da się przeżyć. Proponuję skonczyc juz te bezsensowną dyskusję. Marco wypowiedział sie, jak widzicie to nie od niego zależy co nam wyświetlają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Specjalnie wszedłem w szkole, skąd nikt nie wchodzi na Tweaka. reklam wcale nie ma tak dużo, da się przeżyć. Proponuję skonczyc juz te bezsensowną dyskusję. Marco wypowiedział sie, jak widzicie to nie od niego zależy co nam wyświetlają..Zgadam się z tobą fipa w 100%. Jak sami widzicie najlepiej jest używać FF lub Opery ;) Przynajmniej Tweak.pl pokazał kolejną przykrą wadę IE: wszystkie reklamy Flash'owe są kierowane głównie pod odbiorców IE. Tak więc morał jest prosty: Tweak bez reklam to Tweak w FF B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 ' date='20 Gru 2005, 14:40' post='1826296'] Tweak bez reklam to Tweak w FF B) Regulamin : Niedopuszczalne jest także blokowanie w jakikolwiek sposób reklam w serwisie, a także ułatwianie tego procederu innym (na przykład przez pisanie postów typu 'jak zablokować reklamy w serwisie'). ;) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 na operze NIE MAM ZADNEGO blockera i nie mam reklam, przynajmniej na domowych kompach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Bo dzisiaj nie ma reklam... Za kilke dni będą chcieli odrobic "straty" i znowy wyslą wszystko x10.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) [...Tweak bez reklam to Tweak w FF...] ;) :razz: Przecież nikt tego nie robi specjalnie ;) Tak jest stworzona ta boska przegladaka że te śmie.... reklamy się nie pokazują. Ja nic nie zmieniałem B) (Jak i pewnie reszta uzytkowników :P) Edytowane 20 Grudnia 2005 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) czy ja dobrze widze ie z najnowszymi latkami blokuje reklamy? :blink: bo jak wchodze na ff to reklamy sa... i musze dawac ad munchera:> co za roznica czy ktos to blokuje czy nie nawet jak ktos tego nei robi to i tak watpie zeby w to klikal;) a placa chyba za to ze reklamy sa wyswietlane a nie od klikniec...? Edytowane 24 Grudnia 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 czy ja dobrze widze ie z najnowszymi latkami blokuje reklamy? :blink: bo jak wchodze na ff to reklamy sa... i musze dawac ad munchera:> co za roznica czy ktos to blokuje czy nie nawet jak ktos tego nei robi to i tak watpie zeby w to klikal;) a placa chyba za to ze reklamy sa wyswietlane a nie od klikniec...? Ie blokuje tylko popupy których na tweak'u nie było, nie ma i nie będzie Reklamy są rozliczane w różny sposób, ale można zaobserwować tendencje do zwiększania się znaczenia modeli CPA (per action - np rejestracja na allegro) i CPC (per click) w stosunku do CPM (za 1000 wyświetleń) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ostatnio jest taka wkurzająca reklama heyah, chce kliknąć w temat i nic, musze jechać na góre strony i klikać na krzyżyk zamykający reklame. Używam firefoxa bez żadnych blokerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Dam wam dobrą rade na święta, polecam przeczytać regulamin, który jest na tym forum. > R E G U L A M I N < Jeden z punktów brzmi następująco: Niedopuszczalne jest także blokowanie w jakikolwiek sposób reklam w serwisie, a także ułatwianie tego procederu innym (na przykład przez pisanie postów typu 'jak zablokować reklamy w serwisie'). Serwis utrzymuje się tylko i wyłącznie z reklam, więc prosimy o wyrozumiałość. Polecam zastosować się do tego postanowienia, bo wreście zasiąde na krześle i przez święta wydziele kilka blokad na pisanie postów za nie stosowanie się do regulaminu. Wszystko chcielbyście za darmo! Opanujcie się trochę bo już zaczyna przekraczać to granice dobrego smaku i żartu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 To po co ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...