rafa Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Dokładnie. Ale tak czy siak nie jest to kastrat tylko ma tańsza wersje PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 (edytowane) Słuchajcie, standardowy kabel SPDIF typu RCA - RCA + Takie przejscie RCA (wtyk) - mini JACK umożliwi mi podłączenie X-Fi music do ampli? Bo muszę pociągnąć kabel pod listwą przy ścianie kabel a taki standardowy kabel do X-Fi Jack (mono) - RCA jest mało uniweralny, chyba tylko w dzwiekowkach jest gniazdo na mini Jacka. Edytowane 26 Lutego 2010 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Tak będzie ok, używam takiego samego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafu997 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Witam! Mam kartę Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 na PCI-E x1 i praktycznie przy każdym obciążeniu jakiegoś podzespołu w komputerze słychać brzęczenie w głośnikach. Ogólnie jest to mało zauważalne ale np przy oglądaniu filmów w hd, gdzie dźwięk jest nieco cichszy muszę ustawić głośniej głośniki a wtedy cały czas słychać to buczenie. Przy kopiowaniu czegoś z jednej partycji na druga jest to samo. Nawet przesuwanie okienek eksploratora po ekranie wywołuje buczenie i to dokładnie tak długo jak przesuwam. W 3dMarku każdą klatkę animacji dało się 'usłyszeć' w głośnikach. Poza tym dźwięk jest czysty i znacznie lepszy niż z zintegrowanej karty. Dodam jeszcze, że problemu nie ma jak używam zintegrowanej karty realteka. Mój komputer: System: Windows 7 x64 Ultimate Płyta główna: ASUS M2N X-PLUS Procek: AMD PHENOM X4 4x2.2GHz Grafika: ASUS Radeon 4850 512MB - rozdzielczość 1920x1080 60Hz Zasilacz: Chieftec 400W / sprawdzałem też na MODECOM 620W - bez różnicy Dysk: SAMSUNG HD753LJ - 750GB Ramy: DDR2 800MHz 2x2GB Głośniki: Creative Inspire T6100 5.1 Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2010 przez rafu997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desmoRR Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam. Mam problem z dźwiękiem w grach. Dzwięk trzeszczy, charczy. Problem ten występuje w takich grach jak Call of Duty 4, NFS: Pro Street, Mirror’s Edge, Medieval: Total War 2. W starszych grach jak Mafia, Commandos 2 nie mam takiego problemu. Również jak wyłącze dźwięk w grach i słucham muzyki z odtwarzacza od Creativa MediaSource w czasie grania problem ten również występuje. Z tego co zauważyłem to problem związany jest ze sterownikami do karty graficznej. Na Windows XP korzystałem ze sterowników do grafiki dostarczonych od producenta( nie ma problemu z dźwiękiem), ale jak chcę zainstalować nowsze sterowniki to występują problemy opisane wyżej. Tak samo jest na Windows Vista i 7. Instalowałem różne sterowniki ForceWare z serii 160,170,180,190, czasami trzaski są mniejsze, innym razem wiekszę. Sterowniki od Creativa nie mają podpisu WHQL. Również nic nie daje instalowanie nowszych, starszych sterowników od płyty głównej oraz karty muzycznej. Muzyka i filmy nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się że coś jest z tymi sterownikami od GeForca. Na innych forach nie znalazłem takiego problemu. Core2Duo 4400 Gigabyte nForce 650SLI DS4 ASUS GeForce 8600GT Creative X-FI Extreme Gamer Creative 6100 (głośniki) Windows 7 Proszę o pomoc, z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 mam maly problem ze swoim x-fi gamer i vista hp sp2. po restarcie karta sama mi sie przestawia w game mode a glosniki na 2/2.1. jest to dosc denerwujace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Mam X-Fi Xtreme Gamer, i po podłączeniu mikrofonu do wyjścia cyfrowego wszystko działa, ale słyszę w słuchawkach sam siebie, nawet jeśli z nikim nie rozmawiam. Nie wiem gdzie wyłączyć tą opcję, aby słyszeć tylko tego, co do mnie mówi np. przez skype. W ustawieniach karty dźwiękowej mikrofon mam na 20%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Też z tym walczyłem zarówno na Viście jak i Windows7. Chwilowo pomaga wejście w ustawienia głośników, zakładka "Poziomy" i wyłączenie mikrofonu, ale co jakiś czas lubi się włączać ponownie. Wczoraj spróbowałem innego triku, pozostawiłem mikrofon włączony ale jego poziom ustawiłem na 0%, zobaczymy jak ten trik będzie się sprawował <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 (edytowane) gdzie jest ta zakładka "poziomy"? edit. znalazłem i poradziłem sobie z tym problemem (na razie) Edytowane 8 Marca 2010 przez DeleteMyAccPlx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydale Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Panowie czy ktoś mógłby polecić sterowniki do SB x-fi Extremegamer kompatybilne z tunerem winfast tv2000 xp expert na najnowszych nie działa wyjście aux i podłączenie kabelka do karty nic nie daje na integrze jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dab3k Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 witam mam problem z instalacja sterowników do xfi fatality podczas web update komp sie calkowicie zawiesza i nie mam pomyslu jak to zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackster Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Witam, Panowie, zwracam sie z pytaniem/prosba. Posiadam obecnie Creative X-Fi Gamer o grafike Radeon 4870 X2. dokupilem przejsciowke DVI -> HDMI + kabel, ktore chce podlaczyc do tv. jak rozwiazac problem braku przesylu dzwieku?? i druga sprawa - czy jak bym rozwazal zmiane dzwiekowki na juz cos naprawde konkretnego, co oprocz zabawy (muza, filmy), bedzie sie jeszcze andawac do domowego studia nagraniowego to wchodzic w asusy sonary czy np. taki x-fi platinium fatality champion?? bede wdzieczny za odpowiedz, bo w temacie jestem mocno nieogarniety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Witam, Panowie, zwracam sie z pytaniem/prosba. Posiadam obecnie Creative X-Fi Gamer o grafike Radeon 4870 X2. dokupilem przejsciowke DVI -> HDMI + kabel, ktore chce podlaczyc do tv. jak rozwiazac problem braku przesylu dzwieku?? i druga sprawa - czy jak bym rozwazal zmiane dzwiekowki na juz cos naprawde konkretnego, co oprocz zabawy (muza, filmy), bedzie sie jeszcze andawac do domowego studia nagraniowego to wchodzic w asusy sonary czy np. taki x-fi platinium fatality champion?? bede wdzieczny za odpowiedz, bo w temacie jestem mocno nieogarniety. X-fi Gamer ze względu na obsługę ASIO świetnie się nadaje do nagrywania. Jakbyś miał jakieś problemy to pytaj. Oczywiście są lepsze karty... rzecz w tym, że już na tym da się nagrać dobry album, który trafi na sklepowe półki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackster Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 ale boli mnie brak wejsc na karcie, dlatego pytalem pod katem platinum fatality z panelem, nadaje sie toto do czegos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Jakie polecacie najlepsze sterowniki? PAX? Jesli tak to jaka wersje? A moze cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 ale boli mnie brak wejsc na karcie, dlatego pytalem pod katem platinum fatality z panelem, nadaje sie toto do czegos?? Jest wejście liniowe do podłączenia miksera i sprawuje się znakomicie ;) Aczkolwiek masz rację, ubogo z wejściami/wyjściami, dlatego do odsłuchu mam drugą kartę Prodigy HD2 (2xRCA lub Toslink) a Ty jeśli koniecznie chcesz zmienić kartę to moim zdaniem platinum jest spoko z tym panelem (gdzieś na stronie creative jest porównanie tych kart w wersji językowej US), ale możesz też zainteresować się kartami EMU od Creative'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Jakie polecacie najlepsze sterowniki? PAX? Jesli tak to jaka wersje? A moze cos innego? Pax 1.80 to najlepsze sterowniki jakie miałem do Xtreme Music, dźwięk jest głośniejszy, a tony średnie brzmią świetnie. Edytowane 19 Marca 2010 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 A cos z softem bo z tego co czytalem te 1.80 to tylko drivery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) A cos z softem bo z tego co czytalem te 1.80 to tylko drivery. Tutaj znajdziesz Pax X-Fi All OS Special Software Suite 2010. Co prawda zawiera inne sterowniki, ale nie trzeba ich instalować. Poza tym w paczce znajduje się wszystko co oferuje Creative. Pozdrawiam. Edytowane 19 Marca 2010 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Dzieki za linka, przy okazji moze sie komus przyda, dzisiaj wyszly nowe sterowniki 1.85. Jak wroce z pracy to potestuje, akurat odebralem tez sluchawki Shure 240 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Witam, dzisiaj przez pomyłkę podłączyłem sam kabel mono (duży Jack w przejściówce na mały) do niebieskiego złącza Line – out (tego do głośników) zamiast do białego Line-in. W efekcie momentalnie wyłączył się dźwięk w komputerze. Po restarcie wszystko było ok. Dalej, nie wiedząc o pomyłce podłączyłem piec od gitary do tego podłączonego kabla w taki sposób: piec (wyjście słuchawkowe) => kabel mono => niebieskie Line-in w X-fi Gamer Oczywiście zacząłem grać, przestawiać opcje w panelu po czym wyczytałem że Line-in w x-fi Gamerze jest koloru białego. Czy mogłem tym uszkodzić coś w karcie pomimo że nadal wszystko działa? Z tego co mi wiadomo na wyjściu słuchawkowym np. pieca musi być jakieś napięcie do zasilania słuchawek. Czy przez taką pomyłkę można tym „uwalić” kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Posiadam X-FI platinum. Kupilem sobie słuchaweczki (SHP 8900). Słuchawki graja naprawde fajnie. Zaczelem grzebac troche w opcajach X-FI i przy wyborze glosnikow gdy zmieniam na headphones zmienia sie barwa dzwieku. Przy ustawieniu na 5.1 czy 2.1 glos jest ze tak powiem taki jaki słysze normalnie ze swojego Ampli i duzych glosnikow. Jak przestawie na słuchawki dzwiek jest jakby ostrzejszy i bardziej przestrzenny. Ktoś sie orientuje co tam X-FI miesza z tym dzwiekiem przy słuchawkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Tutaj znajdziesz Pax X-Fi All OS Special Software Suite 2010. Co prawda zawiera inne sterowniki, ale nie trzeba ich instalować. Poza tym w paczce znajduje się wszystko co oferuje Creative. Pozdrawiam. Te Pax'y z OEMem SB0670 będą działać bez problemów na Windows 7? Najbardziej chodzi mi o zakładkę headphones i CMSS-3D? Bo kilka razy obiło mi się o uszy że dźwięk w Vista/7 jest dziwny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Posiadam X-FI platinum. Kupilem sobie słuchaweczki (SHP 8900). Słuchawki graja naprawde fajnie. Zaczelem grzebac troche w opcajach X-FI i przy wyborze glosnikow gdy zmieniam na headphones zmienia sie barwa dzwieku. Przy ustawieniu na 5.1 czy 2.1 glos jest ze tak powiem taki jaki słysze normalnie ze swojego Ampli i duzych glosnikow. Jak przestawie na słuchawki dzwiek jest jakby ostrzejszy i bardziej przestrzenny. Ktoś sie orientuje co tam X-FI miesza z tym dzwiekiem przy słuchawkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) rozwiazal sie moj problem. Okazalo sie ze przy przestawieniu na sluchawki dzialal CMSS 3D .. po wyłaczeniu nie ma juz roznicy.. jest jak ma byc @Art385: ??? :P Edytowane 23 Marca 2010 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) lol sorry coś się pochrzaniło :D właśnie to miałem napisać że cmss się włącza Edytowane 23 Marca 2010 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger7 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Witam Co lepiej wziąć: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium 7.1 PCI-Express czy starą Extreme Music (SB0460) na PCI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Pod względem dźięku nie będzie żadnej różnicy. Zwróć uwage na dodatki. Do tego w titanium masz soft za który w tańszych modelach musiałbyś dodatkowo płacić. Edytowane 27 Marca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Pod względem dźięku nie będzie żadnej różnicy. Zwróć uwage na dodatki. Do tego w titanium masz soft za który w tańszych modelach musiałbyś dodatkowo płacić. płacic 14zl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 ale titanium ma I/O optyczny oddzielnie na śledziu a nie współdzielony z mikrofonem a to już fajna sprawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...