limubai Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Darkarrow na palicie nie, ale moment instalowania sterownikow na MSI byl ostatnim momentem kiedy widzialem windowsa ;D Zgasl monitor, reset, artefakty juz w biosie, a o wgraniu windowsa moge zapomniec.Daje mu wystygnac i zobacze czy problem sie powtorzy. (: ...Testowanie chwilowo wstrzymane az sie dowiem co z tym jest nie tak. Najlepsze jest to,ze po odratowaniu windowsa, bez sterownika nv nie ma artow, ale w biosie juz sa. Nic jutro zwracam karte, niestety nie posiadaja drugiego egzemplarza ): Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez limubai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No to narazie coś nie zaciekawie z tym 7600 od msi ;) A ja chyba jedna zrobie sobie przesiadke dwu etapową ;) narazie kasy troche ubyło wiec moze x1300 za 274zł, pokreci sie zrobi jakies fajne wyniki, potem sprzeda i pomyśli się o 7600gs :wub: Chyba, ze znając życie w tym czasie wypuszczą coś nowego, jeszcze lepszego w podobnej cenie (vide atix1700) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Dziwna sprawa, w Capslocku i Arche pojawily sie 7600GS od MSI z DDR3, ale cena cos zbyt niska, wiec chyba pomylki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No to narazie coś nie zaciekawie z tym 7600 od msi ;) A ja chyba jedna zrobie sobie przesiadke dwu etapową ;) narazie kasy troche ubyło wiec moze x1300 za 274zł, pokreci sie zrobi jakies fajne wyniki, potem sprzeda i pomyśli się o 7600gs :wub: Chyba, ze znając życie w tym czasie wypuszczą coś nowego, jeszcze lepszego w podobnej cenie (vide atix1700) :) nie bierz X1300 nie ma szans na dobre oc jak juz to Palit X1600Pro - stosunkowo tani i wyśmienicie sie kręci- mozna powalczyć o jakieś wyniczki ale o WR zapomnij w smarku06 a moze i 05 bez dwurdzeniówki :-P bo w nowych benchach proce mają duuużo do gadania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xede Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) no dobra a robil ktos jakies testy sterownikow? ktore najlepsze? i pytanie apropo mam tjb. dziwna mgle w far cry'u na maxymalnych ustawieniach, nie wiedziec czemu, chyba czas na zmiene stwrow tylko na jakie... a posiadam 7600gt od gigabajta :] Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez xede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gti Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 A teraz was zabije Pnowie;) dzisiaj kupilem gb 7600gt za..... 390pln;))) pewne hurtownia w w-wa miala buga w cenniku i klika sztuk poszlo po "promocyjnej" cenie. Sam w to nie wierze pomimo ze karte mam juz w kompie! Czym mozna dobrac sie do tej karty, bo ani v-tuner gb i riva tuner nic sensownego nie mowia o tej karcie a chcialbym cos pogrzebac;) jutro sciagne coolbitsy i zapomnianego powerstripa. Moze jest jakis fajny soft do nowych gf? Acha mam do sprzedania MSI 6600 Diamond (ddr3, vivo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A teraz was zabije Pnowie;) dzisiaj kupilem gb 7600gt za..... 390pln;))) pewne hurtownia w w-wa miala buga w cenniku i klika sztuk poszlo po "promocyjnej" cenie. Sam w to nie wierze pomimo ze karte mam juz w kompie! Czym mozna dobrac sie do tej karty, bo ani v-tuner gb i riva tuner nic sensownego nie mowia o tej karcie a chcialbym cos pogrzebac;) jutro sciagne coolbitsy i zapomnianego powerstripa. Moze jest jakis fajny soft do nowych gf? Acha mam do sprzedania MSI 6600 Diamond (ddr3, vivo) daj namiary na hurtownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 dokladnie tez jestem z wawy i chetnie bym oblookal ta hurtownie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a wysyłają internetem?? pewnie im sie cena z 7300GT pomyliła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gti Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 doslownie 4 sztuki zostaly tak sprzedane temu sklepikowi w ktorym ja kupowalem, po tym karty na chwile wylecialy z cennika i pojawily sie juz w normalnej cenie;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Myslicie, ze co bardziej sie oplaca wziac, GS ze 128MB DDR3 czy z 256MB DDR2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Myslicie, ze co bardziej sie oplaca wziac, GS ze 128MB DDR3 czy z 256MB DDR2?128 GDDR3 Acha mam do sprzedania MSI 6600 Diamond (ddr3, vivo) jak sprzedaż w równie promocyjnej cenie to pomyślimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a po ile teraz sprzedaja w tej hurtowni?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a po ile teraz sprzedaja w tej hurtowni?? teraz żeby im sie utarg zgadzał to pewnie zawyżyli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 prosilbym o konkretna cene. zna moze ktos jakas hurtownie czesci komputerowych w wawie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jakich używacie sterowników do 7600gt bo ja mam gigabyte i z tego co wyczytałem w instrukcji to wersja z pasywnym chłodeniem obsługuje oprogramowanie gigabyte do o/c a ta z suszarką nie . I po zainstalowaniu nie wykrywa karty. Czy wina jest tego typu że to są karty referencyjne nvidii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cam30 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Panowie (i Panie) co sadzicie o tej karcie ???? Warto sie w to ładowac ??? Leadtek Winfast GF7600GS 256MB DDR2(128bit) http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9300288 Potrzebna dosyc szybka odpowiedz.. :) Dzisiaj musze wybrac grafe....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cam30 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Czy ktos moze mi powiedziec czy warto ladowac sie w tą kartę : Leadtek Winfast GF7600GS 256MB DDR2(128bit), PCI-E, DualDVI/HDTV, cooler,retail [PX7600GS-TD256] http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9300288 Jak ona ma sie w porownaniu do kart z rodziny GF 6600GT w tym samym przedziale cenowym ?? ( do 530 zl ) ?? Please... pomozcie - bo musze dzis wybrac grafe do kompa..... 2 post naprawde nikt nie mial do czynienia z tymi kartami i nie moze mi pomóc :( ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Mam pytanie: czy na kartę wchodzi Arctic Cooling Accelero X1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 nie wchodzi, ale moze ktos wie, o jakims chlodzeniu na 7600 w planach AC? Mam na mysli chlodzenie akywne, bo juz widzialem zdjecia tego, co planuja pasywnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) po pierwsze temat o 7600 już jest, po drugie ta karta jest nowością na polskim runku więc nie spodziewaj się zbyt wielu komentaży i po trzecie ostatnie jak masz kase to kupuj napewno nie pozałujesz Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 7600GS napewno jest lepszym wyborem niż 6600GT bo robi około 5k w marku05 a 6800 tyle samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 posiadam kartę MSI 7600GT, czym regulować szybkość wentylatora na tej karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 mozesz palcem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) posiadam kartę MSI 7600GT, czym regulować szybkość wentylatora na tej karcie ? Najnowszy RivaTuner (chyba 15.8 ) ma taka możliwość Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 niestety rivatunerem sie nieda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam ponownie. Panowie i Panie jeśli się jeszcze zastanawiacie pomogę podjąć decyzję: 1. Karta oczywiście wymaga zmiany chłodzenia ja dałem xc-80cu. 2. Po zmianie chłodzenia auto-detect z 560/700 na 599/786. 3. Wszystko tu napisane odnosi się do SLI bo mam 2x gigabyte 7600gt 4. Komp to: DFI SLI-D Opteron 148@2.9GHz 2x1GB G.Skill@264 zasiłka chifteck 420 5. dotychczas miałem 6600gt SLI 6. Karty moim zdaniem biorą ciut mniej prądu niż 6600gt jednak rdzeń na 0.09 a nie 0.13 7.Testy SLI: 3Dmark05=11900pkt. 3DMark03=25900pkt. Jedna karta w grach jest bardziej wydajna niż SLI6600gt (różnica 2-3 klatek na plus dla 7600gt) 7600gt SLI to potwór!! w BF2 1600x1200 wszystkie detale na max i wyg. x4 na SLI 6600gt miałem ok.30klatek a teraz min.61 utrzymuje się śednio ok.80-85 klatek. To samo F.E.A.R. różnica ~100% w wyświetlaniu klatek masakra. Wydatek to 2x830zł 2x82zł za chłodzenie razem 1824zł. Nie trzeba zmieniać zasilacza a to duży plus i napewno taniej niż 7900gtx a w testach 3D napewno nawet dokopie 7900gtx. :lol2: Witam ponownie. Panowie i Panie jeśli się jeszcze zastanawiacie pomogę podjąć decyzję: 1. Karta oczywiście wymaga zmiany chłodzenia ja dałem xc-80cu. 2. Po zmianie chłodzenia auto-detect z 560/700 na 599/786. 3. Wszystko tu napisane odnosi się do SLI bo mam 2x gigabyte 7600gt 4. Komp to: DFI SLI-D Opteron 148@2.9GHz 2x1GB G.Skill@264 zasiłka chifteck 420 5. dotychczas miałem 6600gt SLI 6. Karty moim zdaniem biorą ciut mniej prądu niż 6600gt jednak rdzeń na 0.09 a nie 0.13 7.Testy SLI: 3Dmark05=11900pkt. 3DMark03=25900pkt. Jedna karta w grach jest bardziej wydajna niż SLI6600gt (różnica 2-3 klatek na plus dla 7600gt) 7600gt SLI to potwór!! w BF2 1600x1200 wszystkie detale na max i wyg. x4 na SLI 6600gt miałem ok.30klatek a teraz min.61 utrzymuje się śednio ok.80-85 klatek. To samo F.E.A.R. różnica ~100% w wyświetlaniu klatek masakra. Wydatek to 2x830zł 2x82zł za chłodzenie razem 1824zł. Nie trzeba zmieniać zasilacza a to duży plus i napewno taniej niż 7900gtx a w testach 3D napewno nawet dokopie 7900gtx. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 ... a w testach 3D napewno nawet dokopie 7900gtx. :lol2: Popierasz ta teze jakimis testami czy tak sobie marzysz :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) niemiałeś probemów z montażem tego chłodzenia pentagrama?, bo slyszalem ze jest dosyc skomplikowane i łatwo uszkodzić karte,nieorientuje sie zabardzo ale slyszalem ze te pentagramy tez nie sa az takie ciche ale moze sie myle :), w tej chwili też sie zastanawiam nad zmiana chłodzenia i mysle wlasnie nad pentagramem, na podstawowym chlodzeniu moj MSI podkrecil sie z 560/700 na 608/806 czyli nie jest zle,wentylator w widowsie wylacza sie calkowicie wiec emituje 0db, natomiast w 3d juz go slychac ale nie jest to taki duzy halas, mialem swojego czasu 6800 i bylo glosniejsze :] karta jest naprawde szybka oblivion smiga az milo imo za ta kase to swietny zakup, na A64 3.2 1gb ram wyciska ten 7600gt po podkreceniu na 3dmark2005 spokojnie 6500 edit:jak ktos bedzie znal jakis program do regulacji szybkosci wiatraczka na 7600gt to niech napisze :) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez wdrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 a te pentagramy wchdza w konfiguracji SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...