Kicha Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Hmm tez mam okulary i raczej mnie nie cisna moze to wina zlego ustawienia tych sluchawek. A co do basu to mi nie przeszkadza wrecz powiedizalbym ,ze w CS'ie moze pomoc bo wtedy wyrazniej slychac jak ktos biega itp. Ale coz jak ktos wspomnial kazdy ma inny sluch wiec mi pasuja HD 202 a komus moga nie przypasowac. Pozostaje tylko isc do sklepu i przymierzyc i posluchac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 No raczej nie, jeśli są otwarte to nie izolują od otoczeniaGrasz na budowie? Lol, najpopularniejsze chyba słuchawki na świecie dla graczy - Icemat Siberia są właśnie otwarte (pomijając już fakt, że to badziew). Jakoś nikogo nie bolą dźwięki otoczenia, których i tak praktyczne nie będzie słychać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Grasz na budowie? W nocy fuckt jest cicho, ale w dzień izolacje muszę mieć , inaczej nie umiem grać... HD201 dobrze sobie z tym radzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 nie moge sie z wami nie zgodzic co do shp8900 ;) graja swietnie, czysto i detalicznie. ale faktycznie nie ma sensu podlaczania tych sluchawek prosto do dzwiekowki, nie ma szans zeby dala tym sluchawkom rade, graj cicho, nie jest w stanie ich wysterowac. dobry wzmacniaczyk jest jak najbardziej pozadany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zależy jaka :P Ale przeciętny Audigy raczej nie da sobie z nią rady - skoro mają problem nawet z hd201 miejscami :P Kurczę, fakt, zapomniałem, że może ich nie napiędzić xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prez Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 dotarly do mnie dzis sennki mx500. pierwsze wrazenia ? 1. po prostu porazajaca roznica w porownaniu do standardowych creativow, nareszcie mozna posluchac ciezkich gitarowych brzmien bez zadnych szumow 2. nie wiem czy to normalne, ale nie moge ich wlozyc do uszu tak, aby siedzialy wcisniete, po prostu wkladajac je mam wrazenie jakby ledwo sie trzymaly. mimo to trzymaja sie swietnie, chocbym trzasl glowa jak glupi to i tak nie odpadna ;] skoro mowicie, ze po wygrzaniu graja jeszcze lepiej, to nie moge sie doczekac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 chcialbym jeszcze dodac ze przy shp8900 nalezy zapomniec o formacie MP3 :) dobra dzwiekowa, dobry wzmak i te sluchaweczki i gwarantuje wam ze bedziecie pluc na mp3 ;) tylko czyste audio cd albo flac/ape Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 To jednocześnie dobrze i źle. Dla mnie to drugie. Nie ma to jak PX100 ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 No dobra, zdecydowałem się na te Philipsy HP8900, ale mam problem z mikrofonem :/ Bo mam w kompie ustawione max głośność mikrofonu, i mikrofon przystawiony do buzi - słychać, ale jak np. jest gdzieś przypięty do koszuli czy do kabla - bardzo słabo :/ A mikrofon stojący raczej odpada... Jest jeszcze mikrofon zalmana za 30zł, wygląda na dobry i jest dośc czuły, możę być dobry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 MaZZeo jesli uzywasz Mica do CS'a to zwieksz czulosc mikrofonu takze w grze, powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Dziś stałem się posiadaczem słuchaweczek firmy Audio-Technica model ATH-CK5 :) Kupowałem z myślą o mojej Sansie gdyż na PORTA-PRO dość ciężko się słucha w autobusie czy w tłoku na mieście :) Są to moje pierwsze plugi więc najpierw pytanko: jak dobrać odpowiedni dla siebie rozmiar gąbek ??? Czuje, że te największe są za duże więc one odpadają, ale teraz: małe wchodzą bardzo głęboko i się niby dobrze trzymają a średnie wchodzą płycej, wypadać nie wypadają ale wydaje mi się, że lepiej izolują od otoczenia (czyli chyba lepiej dociskają do wewnętrznych ścianek ucha?)... Czy po prostu dobiera się do wygody? (na razie się w nich dziwnie czuje więc o wygodzie nie będę pisał)... Co do brzmienia to grają w stylu Senków MX400 (znaczy tych słuchałem), porównam bezpośrednio jak do kumpla pójdę ;) Mają stosunkowo mało basu (zobaczymy czy jak się wygrzeją to dostaną go ciut więcej), czysty środek i góra. Więcej opinii kiedy się wygrzeją :) Kumpel kupił sobie Creativy ep-630 to zobaczę które będą lepsze dla mnie :) PS: Słuchawki kupiłem z czystej ciekawości. Bo rzadko spotykane w IV RP :razz: EDIT: (aby posta pod postem nie pisać) Na spokojnie przesłuchałem słuchawki i moje odczucia się całkowicie zmieniły... Słuchawki strasznie sztywne i plastikowo brzmiące. 0 basu... Płaska góra. Myślałem że jak troszkę pograją to coś się zmieni ale żadnej różnicy. Po prostu porażka. Zostawię jeszcze na noc podłączone ale wątpię żeby coś się zmieniło po tych kilkunastu godzinach... Trzeba będzie komuś nieświadomemu opchnąć :mur: Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Cviek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Poszukuje dobrych słuchwek do komputera. Głównie będę je używał do grania, ale również do muzyki(słucham różnej muzyki ale przeważa rock, metal, jazz) oraz oglądania filmów. Zależy mi oczywiście na jakości dźwięku ale także ważne jest dla mnie aby były wygodne podczas noszenia. Wstępnie znalazłem kilka modeli do 500zł bo tyle planuje przeznaczyć na słuchawki chyba że warto by było dołożyć parę złotych do czegoś lepszego. Philips HP8900, AKG K 301, Sennheiser HD280 PRO, Sennheiser HD555, GRADO SR-60, Goldring DR150, BEYERDYNAMIC DT 660 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Może się troszkę wyłamie...;] Padły mi moje media-techy za 9.99zł więc jestem zmuszony kupić coś nowego. Z mojego byłego padła byłem nawet zadowolony, nie jestem wymagającym użytkownikiem. Słuchawki służyły mi tylko do grania w cs'a na poziomie ultra low ;] Jedyną wadą był mikrofon który był kompletnie do [gluteus maximus], wiec teraz ma być lepiej ;] Chciałbym wydać jak najmniej, co polecicie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvo Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Nie mam czasu, by przejrzeć cały wątek, ale z mojej strony polecam Kossy UR-29. Nie dlatego, że grają wyśmienicie, bo rewelacji nie ma (słabe basy, dźwięk raczej czysty), ale ze względu na wygodę użytkowania. Można w nich siedzieć kilka godzin, a i tak tego nie odczujemy! Poza tym można je złożyć i łatwo przetransportować. Oceniając: Dźwięk - 6 Wygoda - 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Chciałbym wydać jak najmniej, co polecicie? :lol: Od siebie mogę polecić słuchawki firmy Speed-Link a mianowicie: SL-8781 Medusa Stereo Jack. Idealne [zwłaszcza] do gier czy muzyki a nawet filmów, czysty ['bez szumów' czy innych zakłóceń powszechnie znanych] i dobrej jakości dźwięk, mikrofon także można zaliczyć do udanych więc na pewno zadowolą Cię w przedziale cenowym do 50zł - tańszych nie ma co kupować - psują się po kilku tygodniach użytkowania - przeważnie... a przy tych masz pewność, że przez dłuższy czas będą Ci dobrze służyć – bezawaryjnie oczywiście ;) ...zresztą - więcej w linku poniżej: http://4play.pl/product-pol-932-SL8781-Med...tereo-Jack.html Edit: Chciałbym jeszcze dodać, że w porównaniu do innych słuchawek - te idealnie 'leżą' więc nie ma tu mowy o bolących uszach/małżowinie usznej czy innych dolegliwościach związanych z użytkowaniem... Pozdrawiam, wyyzy. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez wyyzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Cześć, potrzebuję słuchawek do Creative MuVo 256 - coś lepszego od badziewia za przysłowiowe 9,90 ;), ale 50-60 zł to górna granica. Najlepiej bez żadnych gąbek, czy dodatkowych pokręteł na kablu (o, kabel żeby był jak najdłuższy, jego symetryczność jest mi obojętna). Generalnie chcę żeby po prostu grało i nie wypadało z uszu ;) Myślę o czymś w stylu SENNHEISER MX200, ale tam chyba kabelek ma metr tylko... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Sennheiser Mx400, Cresyny dokładane do Iriverów, AKG K12P, jak ci się uda dorwać oryginalne za tyle to Creative EP630. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Hm, dzięki. Poszukam po sklepach tych sennheiserów. Rozumiem że te Creativy: http://www.allegro.pl/item208042994_nowe_e...30_okazja_.html to nie są oryginały? Innych na allegro chyba nie znajdę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Poszukuje dobrych słuchwek do komputera. Głównie będę je używał do grania, ale również do muzyki(słucham różnej muzyki ale przeważa rock, metal, jazz) oraz oglądania filmów. Zależy mi oczywiście na jakości dźwięku ale także ważne jest dla mnie aby były wygodne podczas noszenia. Wstępnie znalazłem kilka modeli do 500zł bo tyle planuje przeznaczyć na słuchawki chyba że warto by było dołożyć parę złotych do czegoś lepszego. Philips HP8900, AKG K 301, Sennheiser HD280 PRO, Sennheiser HD555, GRADO SR-60, Goldring DR150, BEYERDYNAMIC DT 660 Ja będę chwalil swoje - Senki HD 555. Używam je w podobnych celach co ty i sprawują się świetnie. Miałem okazje posłuchać też HD 280 PRO, Grado, Beyerów i najbardziej do gustu przypadły mi właśnie Senki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gni0tek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 http://newpro.sklepyinternetowe.net/index....amp;prod_id=403 , co myślicie o tym sklepie ? bo cena powala :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 http://newpro.sklepyinternetowe.net/index....amp;prod_id=403 , co myślicie o tym sklepie ? bo cena powala :oZa taka cene to brac byle szybko! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gni0tek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 zamówiłem już godzinę temu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A ja mam zasadnicze pytanie... czy słuchawki rzeczywiście tak staniały, czy serwisy aukcyjne zostały ZALANE przez podrobiony shit... jak np. odróżnić oryginalne creative ep-630 od podrobionych? http://allegro.pl/item208063296_mx_300_sal...zawa_mx300.html te sennheisery mogą być oryginalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Nie mogą tylko są oryginalne... Pudełko, gwarancja i to że sprzedaje je jakaś firma to podstawa. Wszystko jest powiedziane w www.mp3store.pl na forum. BTW w MM i Saturnie i pewnie też w Electroworld ich ceny są niższe niż na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, szukam dobrych słuchawek do komputera wyposażonego w dobrą kartę dźwiekową (M-Audio Audiophile / E-mu 0404 lub coś podobnego), które mają mi zastąpić rozwalone Philipsy HD890. Zasnatawiam się nad czymś do 500zł (tylko nie proponujcie mi Sennheiserów HD555, bo je miałem i sprzedałem - grały na podobnym poziomie jak Philipsy HD890). Słucham wszystkiego, od hardstyle przez rock do muzyki poważnej :). Słyszałem różne opinie o nowych Philipsach HD8900 i musze powiedzieć, że poważnie się zastanawiam nad ich zakupem (mało kosztują, a znajomy, który ma Sennheisery HD555 i 8900 twierdzi, że graja one nieomal identycznie). Lubię dobrze zarysowany bas, ale taki nie zaguszający innych dźwięków (ten z Sennheiserów CX300 jest ok). Czy HP8900 to dobry wybów? Czy może polecacie coś innego? Pozdrawiam Edytowane 26 Czerwca 2007 przez stefanor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 razor1 w sumie to sie chcialem tylko upewnić.. ;) bo dostałem identyczne z gwarą, stykiem pod kątem, tylko że bez pudła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Czy HP8900 to dobry wybów? Jako stacjonarne słuchawki to bardzo dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, aktualnie posiadam PANASONIC RP-HS45 Niestety okres świetności ich minął i przydałoby się coś nowego. W sumie nie są one niczym specjalnym, ale mi w zupełności wystarczą. I tak pytanie: Zainwestować w kolejną sztukę (za 25-32zł nowe można mieć na dzień dzisiejszy), czy zakupić już coś lepszego, np.: http://allegro.pl/item205544821_philips_sl..._vat_gwar_.html? Interesują mnie słuchawki tylko tego typu (żadne neck-band, douszne itd.), cena max 70zł (z przesyłką). Poza tymi Philips'ami jest jeszcze jakaś alternatywa do tej kwoty ? Słuchawki używane z Nokią 5300, muzyka: rock/metal głównie. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dołóż 9zł do Koss KSc75. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Hmm 87zł z przesyłką... Pomyślę, dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...