Buu Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Ktoś tu coś kręci. @romek piszesz że forum pozostanie tutaj gdzie jest a w cytowanym tekście jest info że wróci na swoje miejsce. Na dodatek była informacje że to forum jest backupem a w cytacie jest coś w ogóle innego. Według mnie wielkie jaja się z tego porobią... Ja jednak skomentuje ;) Lisek mowi o forum tweak.pl a nie o purepc.pl ;) Romek orientujesz sie ile tak naprawde jest zastosowanych waszych (glownie marco) trickow i udogodnien ? Bo rozumiem ze Lisek odzyskał całą baze sprzed wylaczenia forum ale bez waszych dodatkow? Edit: Bo z tego co widze to troche tego bylo, bo gdyby niewiele to lisek powinien juz dac sobie rade z uruchomieniem "starego" forum na swojej domenie. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dodatków jest masa poczynając od raportów, przez statystyki po skalowanie obrazków, obrobienie skórek, regulamin i FAQ kończąc. Skrypty portalowe i maile również robione są przez adminów. To tyle chyba tych najważniejszych bo nie będę wymieniał wszystkich. Będą potwierdzone informacje to będę komunikował społeczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 czekamy w takim razie bo 2x forum na podstawie tej samej bazy to będzie kabaret :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zapamietajcie ze to Lisek obiecuje. Narazie info bylo ze Tweak.pl wystartuje 17/18 kwietnia. No i 18 pojawil sie nowy komunikat kory do lez mnie rozbawil "Ta sytuacja zbiegła się z faktem, że nasz serwis został usunięty z serwera firmy, z którą współpracowaliśmy. Niestety nikt nas o tym nie poinformował i zniknięcie Tweak.pl było równie wielkim zaskoczeniem dla nas, co i dla Was." A to pech przez 4 miesiace nie odebrac info na gg czy maila. No ale niewazne. Co do samego startu to nie wiadomo kiedy odpali. Sam Pan Piotr pewnie tego nie uczyni a znalezienie admina ktory bedzie robil za frajer tez latwe nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zapamietajcie ze to Lisek obiecuje. Narazie info bylo ze Tweak.pl wystartuje 17/18 kwietnia. No i 18 pojawil sie nowy komunikat kory do lez mnie rozbawil "Ta sytuacja zbiegła się z faktem, że nasz serwis został usunięty z serwera firmy, z którą współpracowaliśmy. Niestety nikt nas o tym nie poinformował i zniknięcie Tweak.pl było równie wielkim zaskoczeniem dla nas, co i dla Was." A to pech przez 4 miesiace nie odebrac info na gg czy maila. No ale niewazne. Co do samego startu to nie wiadomo kiedy odpali. Sam Pan Piotr pewnie tego nie uczyni a znalezienie admina ktory bedzie robil za frajer tez latwe nie jest a co mial napisac? sory ale mialem wszystko w [gluteus maximus] i teraz zrobie to dobrze ? tonacy brzytwy sie chwyta ;) on teraz zalozy wlasny serwis z ekipa komputer swiat -> sami prO i elO ludzie B) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 nie bede sie wypowiadac na temat tego sporu, ale wydaje mi sie, ze forum wiele straci jezeli powroci na tweak.pl bez obecnych administratorow oraz moderatorow... wielu z nich to eksperci ktorzy wiele pomagali ludziom na forum... no i oczywiscie potrafili utrzymac ten caly pozadek za ktory szansuje to forum (jak rowniez za to, ze kazdy z roznymi problemami mogl napisac i zawsze dostawal jakies rady czy pomoc...) a jak w nowym forum bedzie inna ekipa to juz nie bedzie to samo... Ci ludzie nie beda czuli tej calej atmosfery :D wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem bylo by, zeby wszystko wrocilo do normy... najlepiej dla forum i dla uzytkownikow ;) ale to juz chyba niemozliwe... a ja mam takie pytanie jeszcze... co sie stanie z tym forum (czy backupem jak wolicie ;p) jak tweak.pl powroci??? Zostanie zalozone nowe forum??? Chyba nie tylko mnie to zastanawia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jak otworza Tweak.pl tzn pan L to juz nie bedzie to samo bo Tweak byl najlepszy dzieki kompetencji zalogi... wszytskie poradniki odpowiedzi na problemy w gazecie KS i KS:E nic nie ma a tu wystarczy Podstawowe zagadnienia pyknac TOPIC i wszytko juz wiesz i tak bylo jest i bedzie pod inna nazwa ale JEST! PS: Chodzi mi o expertow z KS i KS:E kotrzy juz nie zablysna taka pomoca:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 nie bede sie wypowiadac na temat tego sporu, ale wydaje mi sie, ze forum wiele straci jezeli powroci na tweak.pl bez obecnych administratorow oraz moderatorow... wielu z nich to eksperci ktorzy wiele pomagali ludziom na forum... no i oczywiscie potrafili utrzymac ten caly pozadek za ktory szansuje to forum (jak rowniez za to, ze kazdy z roznymi problemami mogl napisac i zawsze dostawal jakies rady czy pomoc...) a jak w nowym forum bedzie inna ekipa to juz nie bedzie to samo... Ci ludzie nie beda czuli tej calej atmosfery :D wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem bylo by, zeby wszystko wrocilo do normy... najlepiej dla forum i dla uzytkownikow ;) ale to juz chyba niemozliwe... a ja mam takie pytanie jeszcze... co sie stanie z tym forum (czy backupem jak wolicie ;p) jak tweak.pl powroci??? Zostanie zalozone nowe forum??? Chyba nie tylko mnie to zastanawia :) Zmieni się wszystko diametralnie jak w kalejdoskopie. Administracja, moderacja, niektórzy użytkownicy zostaną wydaleni za obrażanie Naczelnego (zakomunikował to Lisek). Powstanie nowy, odmieniony serwis pod logiem PurePC lub innym (będzie rozpisany konkurs na nazwę i logo). Baza forum zostanie również pewnie w naszym władaniu, tylko lekko przekostruowana mapa forum dla waszej wygody. Nie będzie porozumienia ponieważ Lisek woli się sądzić niż stwierdzić jakieś konkrety. Chcieliśmy odkupić domenę lecz skończyło się olaniem ze strony właściciela. Ruszymy z kopyta pewnie po majówce bo wtedy zrobimy zebranie plenarne i ustalimy konkrety co do planów rozwoju. Zostaje teraz tylko jedna kwestia czy użytkownicy pójdą za nazwą na stare forum.tweak.pl czy jednak przejdą na nowe prężne forum z nowym portalem i znową wizją rozwoju. Czas pokaże kto lepiej na tym wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 sadze, ze po wczesniejszych wypowiedziach wiekszosc ludzi pojdzie za Wami niz za liskiem. ja zostaje z Wami i trzymam kciuki. GL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 W tym przypadku bedzie tak - nowe=lepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ale to co sie stanie z baza danych??? Przeciez jak napisane zostalo na tweak.pl zostala ona skopiowana bez zgody i wiedzy wlasciciela wiec czy nie bedzie on sie domagal zwrotu i skasowania obecnej (tej z ktorej dziala tereaz purepc)??? odrazu mowie, ze nie stoje po niczyjej stronie, poniewaz nie znam wszystkich szczegolow sprawy, poprostu mnie to ciekawi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ide z wami :D czyli z obecnymi Adminami i moderami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 NA tweak.pl jest napisane dużo dziwnych rzeczy i niekoniecznie zgodnych z prawdą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no to nareszcie bedzie cos z prawdziwego zdazenia... chyba pewne jest ze najstarsi i naaktywniejsi pojda nie za marka tweak.pl tylko za ludzmi ktorzy je tworzyli... jak dla mnie to PL jest przegrany i nie stworzy takiego 2 forum.... powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (...) Zostaje teraz tylko jedna kwestia czy użytkownicy pójdą za nazwą na stare forum.tweak.pl czy jednak przejdą na nowe prężne forum z nowym portalem i znową wizją rozwoju. (...) No, nazwa była fajna, ale już się przyzwyczaiłem do PPC <-- o! może to do przyszłego konkursu? :> ppc.pl fajnie brzmi. Domena jest wolna na razie :] (dobra, koniec ot ;) ). Ja zostaję z wami. Zbyt wiele osób zdążyłem poznać, żeby to wszystko od nowa wałkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Domena ppc.pl jest już zarejestrowana w sieci home.pl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no nie wiem- ja wpisałem z palca w przeglądarke ppc.pl (z ciekawości) i mnie skierowało do strony z info że jest na sprzedaż, w bazie NASK nie sprawdzałem. Czyli pewnie od resellera by trzeba było... świat jest skomplikowany :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ... Administracja, moderacja, niektórzy użytkownicy zostaną wydaleni za obrażanie Naczelnego (zakomunikował to Lisek). ...To może wszyscy obrazimy PL i nas wydali z forum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 hihi niech wywala :> ot: RealOC ? fajnie brzmi... ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 sadze, ze po wczesniejszych wypowiedziach wiekszosc ludzi pojdzie za Wami niz za liskiem. ja zostaje z Wami i trzymam kciuki. GL Tylko ten post przeczytało 3700 osób, a gdzie reszta 50 tysięcy ludzi? Trzeba wysłać emaile z ładnym wyjaśnieniem co i jak. "Mailing" magiczny bo tak reszta "użyszkodników" nie będzie wiedziała o niczym i co wtedy? PurePc.pl od nowa a zbudować taką bazę nie jest łatwa sprawa. Po drugie dajdzie tym którzy tworzyli FAQ emailik, żeby go przenieść na nowe forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja proponuje: www.poor-tweak.pl ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 oc-group.pl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jak powstanie nowy Forum z zapleczem intelektualnym Tweaka ^^ To inne fora beda mogly buty nam czyscic ^^ Zauwazyliscie ze wszyscy sie utorzsamili z PurPC czy Tweak ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A może przestaniecie wymyślać nazwy-było już o tym pare razy mówione... <_< Poczekajmy jeszcze na to co powie marco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 romek napisał "będzie rozpisany konkurs na nazwę i logo" więc nie bawcie się tutaj w podawanie nazwy. p.s. może już pora otworzyć stosowny wątek a nie robić tutaj takiego OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Panowie jak piszę, że będzie konkurs to czemu mi robicie tu chore OT. Ja jestem uznawany za spokojnego człowieka więc nie starajcie mnie doprowadzić do furii. Wszystko będzie rozpisane i powiedziane czarno na białym. Trzeba tylko czasu, aby wszystko dogadać i dograć. Kolejne posty z pomysłami na nazwę zostaną usunięte z bazy a użytkownik, który nie potrafi czytać tekstu pisanego zostanie obdarowany punktami za inteligencje. Edit: Poprawiony błąd ortograficzny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Panowie jak piszę, że będzie konkurs to czemu mi robicie tu chore OT. Ja jestem uznawany za spokojnego człowieka więc nie starajcie mnie doprowadzić do furji. Wszystko będzie rozpisane i powiedziane czarno na białym. Trzeba tylko czasu, aby wszystko dogadać i dograć. Kolejne posty z pomysłami na nazwę zostaną usunięte z bazy a użytkownik, który nie potrafi czytać tekstu pisanego zostanie obdarowany punktami za inteligencje. Hmm... praktycznie, to się zrobił offtop od offtopa :lol: . Tytuł tematu to "możliwe błędy...", a tymczasem była wałkowana sprawa najpierw "forum A vs. forum B" a teraz "nazwa dla forum B". Btw... FURII - za karę przepiszesz 100 razy bez używania [ctrl + c/v] :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Czytam o tym co sie dzieje i nigdy nie zdazam na temat, zeby nie byl zamkniety ( a z zalozenia nie wypowiadam sie poki calego nie przeczytam...) Do rzeczy, szkoda mi jedynie nazwy... ale w sumie juz sie prawie przyzwyczailem do ppc, czyli moge do kazdej innej. W tej chwili to juz bez znaczenia. A tak to zostaje tu gdzie jest najlepiej :) (z ppc ;) ) I choc moja aktywnosc na forum wzmaga sie raz na jakis czas a tak to jest uspiona, to by pokazac jak mawygladac pozadne forum wezme sie za ostre pisanie (i czytanie) :cool: Tylko trzeba zrobic taka sama akcje informacyjna, jaka miala miejsce przy rozprzestrzenianiu oswiadzcenia zeby wszyscy wiedzieli gdzie sie podziala elita IT :P Ps. Czyli los tej bazy jest pewny i mozna juz pisac, bez obawy ze moje wypociny znikna w binarnej otchlani? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Yeti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Jestem za nowa ekipa. Przypomina mi to triumwirat ze swietej pamieci top secretu ;) Na tym forum jestem od zarania dziejow. Bardzo je cenie i lubie osoby, ktore tutaj pisza. To jedno z niewielu for na swiecie, gdzie taki stary grzyb jak ja moze dystutowac. (nie znosze oftopa) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Przemol^N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) na początku Liskowi też nie wróżyli dobrze, a jakoś "samo urosło", więc teraz powiem krótko: Panowie do dzieła !!! Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez clooney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...