Skocz do zawartości
msn

Sygnatura, A Moderatorzy

Rekomendowane odpowiedzi

To teraz masz bojowe zadanie - bierzesz cale 60k uzytkownikow i kazdemu liczysz znaki w sigu bez tagow ;]

Daj spokoj, sprawdzanie sigow w ten sposob doprowadzilby moderacje do siwizny albo zajezdzilo serwer, bo musialbys stworzyc jakis zlozony skrypt do analizy tekstu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapis w regulaminie nie musie oznaczać rozpoczęcie polowania na przydługie podpisy, ale będzie na wszelki wypadek, jak by kiedyś znalazł sie ktoś z rozdzielczością 1600x... i 10-oma liniami w podpisie, i co go to ze przy rozdzielczości 1024x.... jest kilka linii więcej, przecież w regulaminie nie jest nic napisane

max długość nie musi być = 670 to jest przykład

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche ta dyskusja robi sie akademicka chyba...

10 linii to i tak duzo, jak ktoś chce sie chwalic jakiego ma kompa, sluchawki i kapcie to polecam zrobic strone z konfigiem i dac linka.

Obecne zasady sa ok tylko sie trzeba zdrowym rozsadkiem wykazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy IPB udostepnia taka mozliwosc, ale moze by zrobic tak, zeby linie w sigu byly zawijane w tym samym miejscu bez wzgledu na rozdzialke (powiedzmy od 1024 w gore)?

Rozwiazaloby to problem bez koniecznosci weryfikacji siga w kazdej rozdzialce czy liczenia dlugosci linii.

Notabene ilosc znakow w lini jest tez bez sensu, bo 15 znakow czcionka 1 ma mniejsza szerokosc niz 15 znakow czcionka 2 przy tym samym foncie. Nie wspominajac juz o pogrubieniu, roznych fontach itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym mi pisze 1885 :P

bez tagów jest tylko 407

Nie wiem, czy IPB udostepnia taka mozliwosc, ale moze by zrobic tak, zeby linie w sigu byly zawijane w tym samym miejscu bez wzgledu na rozdzialke (powiedzmy od 1024 w gore)?

Rozwiazaloby to problem bez koniecznosci weryfikacji siga w kazdej rozdzialce czy liczenia dlugosci linii.

fakt, to by rozwiązało problem Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....

Szkoda, że nie masz żadnych procentów. Normalnie bym Ci zdjął. :-P Sensowna wypowiedź, jaka nieczęsto się zdarza. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie masz żadnych procentów. Normalnie bym Ci zdjął. :-P Sensowna wypowiedź, jaka nieczęsto się zdarza. :-P

W pierwszej chwili przeczytalem "Normalnie bym CIE zdjal" i zwatpilem :D

Jesli kiedys zdarzy mi sie dostac jakies procenty (w co watpie) to sie do Ciebie zglosze z linkiem do Twojego posta :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 linii to i tak duzo, jak ktoś chce sie chwalic jakiego ma kompa, sluchawki i kapcie to polecam zrobic strone z konfigiem i dac linka.

elementy configu na forum o tematyce komputerowej są chyba ważne, ma to na celu informowanie innych użytkowników o posiadanym sprzęcie, bo jeżeli ktoś zechce o coś zapytać, to będzie wiedział do kogo się zgłosić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubisz PM w stylu: widze, ze tez masz NF7 - jak sie na niej podkręca?

Takie to ja minimum 3 na tydzień dostaje… Pogodziłem się już z tym ale że rzadko na to „coś” odpisuję to większość ludzi już zwątpiła :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przeczytałem to wszystko. Zajeło mi z godzine albo dwie ale przeczytałem. Widzę, że są dwa fronty jeden wielkiego poszkodowanego, który chce mieć zabójczy długi sig a druga strona to moderacja, która się trzyma sztywno wyznaczonych zasad, czyli regulaminu i systemu kar.

Poczekajcie. Spojler ruszy ale jeszcze nie teraz. Jak widzę, wszyscy oczekują zmian na gwałt. Pierw zmieniła się władza (odpadła jedna osoba), zmieniła sie nazwa (konkurs wygrało PurePC), powstał nowy portal z garścią nowych informacji a na forum nadal ludzie twierdzą, że mało robimy a bardziej się obijamy.

Do autora topica informacja z mojej strony. Twój sig i jeden i drugi był za długi. Spojlera nie pozwoliliśmy oficjalnie używać a więc nie miej pretensji do nikogo, że dostałeś kare. Wiem to, ponieważ wszystkie wasze sigi usunięte lądują w odpowiednim miejscu i je dokładnie widzimy i możemy zobaczyć, czy ktoś się pomylił z moderacji.

Tu wszystko było dobrze zrobione.

Większość tego tematu to oczywiście OT ale to już norma dla kilku osób.

Rozmowy co do zezwolenia na używanie Spojlera w sygnaturach trwają a jak zostaną zakończone to ogłosimy czy wolno czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wychodze z zalozenia, ze nie chce mi sie za kazdym razem jak mam jakis problem powtarzac, jaki mam sprzet :)

Zresztą jak by nie patrzeć forum głownie o sprzęcie to nawet wypada mieć w signie choć krótką wzmiankę na temat tego co się posiada. No i się ma większe zaufanie do osoby która coś radzi jak ma w signie sprzęt o który pytamy, no przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Ja jestem za tym, aby pozostalo po staremu, bez spoilera. Po co w sygnaturce cos chowac? Sygnaturka ma z zalozenia byc przejrzysta i ma pomoc w pomocy userowi, ktory zglasza jakis sprzetowy problem, aby tam umiescil swoiste faq o swoim congifu. Jesli juz, to neich spoiler bedzie liczony jako jedna linijka + linijki w spolerze razem z reszta i niech bedzie w sumie 10. Zreszta i tak spoiler otwiera sie tylko w pierwszym poscie w temacie, gdzie udziela sie ow uzytkwonik, a przynajmniej tak bylo do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracajac do tematu. Glupota jest karanie uzytkownikow za zbyt duza ilosc lini w sygnaturze. Nie kazdy pamieta liczby. Rozumiem jest regulamin trzbea go przestrzegac. Leczy czy nie latwiej ustawic maxymalna ilosc linii w Panelu Admina? Orginalne IPB nie daje takiej mozliwosci ale zainstalowanie tego http://mods.invisionize.com/db/index.php/f/4173 moda juz tak.

Wiec do dziela Panowie Administratorzy :] 5 min roboty i problem z % dla userow zniknie raz na zawsze.

Pozdro ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Glupota jest karanie uzytkownikow za zbyt duza ilosc lini w sygnaturze. Nie kazdy pamieta liczby(...)."

Glupota jest karanie ludzi za zbyt szybka jazde po miescie. Nie kazdy pamieta liczby. Rozumiem jest prawo trzbea go przestrzegac. Leczy czy nie latwiej ustawic maxymalna predkosc w komputerze samochodu?

Wiec do dziela Panowie producenci.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyklad troche nietrafiony, bo predkosc maksymalna sie juz elektronicznie ogranicza w niektorych wozach (do 250 km/h) ;)

Poza tym na predkosc sa rozne limity, a ten na siga jest jeden niezaleznie od okolicznosci.

Jak ten mod reaguje na rozne rozdzialki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec

Twoje porownanie nijak nie ma sie do sprawy. Predkosc na drodze jest zmienna: miasto, autostrady, itp. Tu masz stala liczbe.

Dodam jeszcze, ze jak jedziesz droga to masz zawsze ustawiony znak z wartoscia predkosci. A nie znak z informacja "droga szybkiego ruchu" a ty musisz sie zastanawiac ile na takiej drodze jest dopuszczalna predkosc.

Regulamin Forum jest jak Kodek Drogowy nauczysz sie ale potem pozapominasz wieksozsci. Do przypominania tych praw sa znaki drogowe. Na forum nie ma takich znakow. Jest tylko kodeks i policja.

Podczas edycji sygnatury powinna byc widoczna notka ile linijek ile znakow.

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie to czytajac przypomniala mi sie pewna stara sprawa...... pewnego pieknego dnia moderator fipa dał mi procenty za siga. grzecznie wyslalem mu pm zeby mi go "oddał" i powiedzial co było zle.... oddał, ale tam nie bylo nic zle... przyznał sie do tego i powiedzial zebym zaraportowal pare razy to mi zdejmie. grzecznie stwierdzilem ze mi to zwisa (10% w ta czy a ta) i juz mu wogole postanowilem nie odpisywac. ale po niedlugim czasi przywalil mi kolejne 10% za OT... troche mnie to zdenerwowalo, bo rozumiem ze mnie nie lubi (nie raz "nieładnie" sie domnie odnosil) ale zeby tak na pale dawac %... wtedy mu napisalem co o tym mysle, to mi zdjął 10%.... to by bylo na tyle.... a z histori moich % to dostałem jeszcze 2 razy za zacytowanie obrazka - w tym samym topicu :D ) po tych 20% juz nie cytuje - podwojna nauczka poskutkowała :P

//

jakos mi ulzylo, nie wiem po co to napisalem ale niech sobie jest jako przyklad, ze moderator tez sie myli, ale co z tego ze sie przyzna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glupota jest karanie ludzi za zbyt szybka jazde po miescie

Predkosc na drodze jest zmienna: miasto, autostrady, itp.

czytaj dokladnie to co cytujesz, pomijam tu odcinki w miescie gdzie masz dozwolona wyzsza predkosc lub chwilowe ograniczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do autora topica informacja z mojej strony. Twój sig i jeden i drugi był za długi. Spojlera nie pozwoliliśmy oficjalnie używać a więc nie miej pretensji do nikogo, że dostałeś kare. Wiem to, ponieważ wszystkie wasze sigi usunięte lądują w odpowiednim miejscu i je dokładnie widzimy i możemy zobaczyć, czy ktoś się pomylił z moderacji.

Tu wszystko było dobrze zrobione.

IMO zawsze myślałem, ze jak coś nie jest zakazane to jest dozwolone,a tu nagle taki zonk :wink: No chyba, że był zakaz używania w sigu spojlera, to zwracam honor. Aha mam teraz pytanko czy spojler będąc w sigu jest domyślnie zwinięty? Czy jest rozwinięty w pierwszym poście (domyslnie - czyt. zawsze)? Pytam bo nigdy na to nie zwracałem szczególnie uwagi. A jeżeli w jakikolwiek sposób pokazuje się domyślnie rozwiniety to sprawa jasna - moderator miał rację, w przeciwnym wypadku rację miał malkstons. To tyle z mojej strony.

Pozdr

P.S. Mój sig jest jaki jest nie ze strachu przed % ale dlatego, że lubię minimalizm :wink:

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyslnie jest zwiniety :o

a co do zdrowego rozsadku to moze lepiej przed opublikowaniem sigu poradzic sie zaprzyjaznionego prawnika , a jezeli niemacie takiej mozliwaosci to wyslac PM do moda (tego od ktorego mozecie sie spodziewac kary) z pytaniem czy ten sig sie nadaje :evil:

Edytowane przez mR4ZI3L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyslnie jest zwiniety :o

a co do zdrowego rozsadku to moze lepiej przed opublikowaniem sigu poradzic sie zaprzyjaznionego prawnika , a jezeli niemacie takiej mozliwaosci to wyslac PM do moda (tego od ktorego mozecie sie spodziewac kary) z pytaniem czy ten sig sie nadaje :evil:

pojsc do kancelari z pytaniem: czy spojler w sigu jest liczony jako jedna linia czy 1+ilosc lini w spojlerze? .... obawiam sie ze prtawnik by: O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj Pan Crosis bardzo mile mnie zaskoczył - przysłał kilka pytań odnośnie regulaminu i po udzieleniu przeze mnie poprawnych odpowiedzi odjął mi 10%. Miły gest, bo w cale nie musiał tego robić. Bardzo dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WTF kto mi edytował siga??

miałem w nim taką emote: :mur: :mur: :mur:

dlaczego mi to usunito??

regulamin na to:

Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi