McDracullo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Wasze super wyniki na ramach osiągacie w singlu czy w dualu ?A mój wynik jest super czy nie? Mój na singlu (zresztą na screenie jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam, I jednak udało mi się przekroczyć barierę fsb 260 na tej płycie wystarczyło zmienić Trfc ze 105 na 127,5 i fsb 315 to dla niej max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 wystarczyło zmienić Trfc ze 105 na 127,5 no to jest chyba oczywiste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 127,5 i fsb 315 to dla niej max.To zmień trfc na 195. I zoabcz ile będzie HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 drodzy koledzy mam do was pytanko odnośnie KN9, zakupiłem sobie te płytkę główną i od starego ASUSA mam taki panel z portami USB bardzo proszę mi powiedzieć czy ten panel będzie pasować do KN9 ?? Czy jest możliwość abym coś spalił przez przypadek popsuł podłączając panel od ASUSA. O to panel: Kolejne moje pytanie dotyczy portu COM który to bardzo potrzebuje czy ten śledź z tym COMEM będzie dobry do KN9 http://allegro.pl/item223395081_sledz_port..._oraz_midi.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 usb powinien pasowac bo od jakiegos czasu wyjscia pinow sa takie same w kazdej z plyt, a co do sledzia z portem com to nie nada sie bo plyta wogole nie ma wyjsc do takiego sledzia....kupujesz usb-com i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Nigdzie nie mogę znaleźć info gdzie dokładnie zmierzyć miernikiem VCORE na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ale bardzo proszę dokładnie spojrzeć a dlaczego COM ma nie obsługiwać skoro ja słyszałem ze porty com są takie obsługiwane przez kn9, ja chce zakupić taki port COM czekam na info czy podglądacze na płytkę główna ?? http://allegro.pl/item223395081_sledz_port..._oraz_midi.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ale bardzo proszę dokładnie spojrzeć a dlaczego COM ma nie obsługiwać skoro ja słyszałem ze porty com są takie obsługiwane przez kn9, ja chce zakupić taki port COMA przyjrzyj się dokładnie na płyę główną, uderz się delikatnie w główke i wróć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Sam mam przejsciowke USB-COM... I dziala OK. Prawie 24/7 bo do tunera... http://allegro.pl/item221199761_przejsciow...fic_pl2303.html Mozesz brac cos takiego albo sa tez za 10zl. Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez szpara25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 aha rozumiem czyli śledź na porty com nie wejdzie a ten co mam na górze od ASUSA porty USB z takim wejściem będzie pasować: kurcze gdzieś czytałem na tym forum ze idzie podłączyć porty com do tej płytki głownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 kurcze gdzieś czytałem na tym forum ze idzie podłączyć porty com do tej płytki głownej Aż wezmę do ręki instrukcję i zobaczę :) płyta nie ma na laminacie com'a, jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy to konwenter usb - com zlokalizowany na śledziu i podpinany pod FP-USB (usb bezpośrednio na laminacie), ale wątpie żeby takie cosik było do kupienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 tak tak już sobie wyczytałem bolerka problem t ja mama z dyskiem nie wiem kompletne c zakupić żeby było bezawaryjnie i cichutko do tego abitka, dodatkowo z tymi zworkami na płycie chyba sie namieszam dużo ich jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ile fsb wytrzymują Wam wasze KN9? moja powyżej 310 sie wysypuje oczywiście spod windowsa bo spod biosu to tak ok 299 Tez mialem problem, tylko z 315. Po zejsciu z oryginalnego mnoznika 9,5x na 9x broblem zniknol i moge juz ustawic 316 (nie sprawdzalem ile max idzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie.. A jakie macie temp na PWM (mosfet) ? Ja dzis zamontowałem Infinity, napięcie ustawiłem 1,4v i proca tak do 2945Mhz podkręciłem. I teraz zauważyłem że temp PWM z około 56 podskoczyła mi do ~75 stopni. :blink: Czy ktoś sie orientuje jaką max temp wy3mają mosfety ? A tak swoją drogą możecie pochwalić sie swoimi temp na PWM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam,u mnie sa takie temperatury mmm.bmp Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez P_iotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie.. A jakie macie temp na PWM (mosfet) ? Ja dzis zamontowałem Infinity, napięcie ustawiłem 1,4v i proca tak do 2945Mhz podkręciłem. I teraz zauważyłem że temp PWM z około 56 podskoczyła mi do ~75 stopni. :blink: Czy ktoś sie orientuje jaką max temp wy3mają mosfety ? A tak swoją drogą możecie pochwalić sie swoimi temp na PWM :) ja mam do 70*c na mosfetach, i to przy doskonałym nawiewie przez samuraja z wentylem 1400obr mosfety wytrzymują ponad 110*c jak na infinity to całkiem przyzwoity wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 słuchajcie mam do was takie pytanko jezli chodzi o dodakowe porty usb to takich sledzi moge maksymalnie odpalic na plycie 3 sztuki prawda zeby meic 6 portów USB ?? http://allegro.pl/item226721954_nowe_super...msi_2x_usb.html czy te zworki na pylcie służą do odpalania poszczególnych rzeczy p właśnie tych dodatkowych portów ?? w kn9 wchodzą śledzie 9 pinowe prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 czy te zworki na pylcie służą do odpalania poszczególnych rzeczy p właśnie tych dodatkowych portów ??Instukcja do ręki i czytaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ja mam do 70*c na mosfetach, i to przy doskonałym nawiewie przez samuraja z wentylem 1400obr mosfety wytrzymują ponad 110*c jak na infinity to całkiem przyzwoity wynik Moje temp przedstawiają sie następująco (mierzone w samo południe :-P ): Temp Bude mam dobrze wentylowaną, kable ładnie poukładane, ciekawe jaka bedzie w chłodniejsze dni.. (Licze że spadnie ze 5 stopni :rolleyes: ) Temp pł.głównej mnie troche dziwi 38 stopni a parzy zaraz po dotknięciu. Bedzie mieć pewnie tyle co temp PWM.. W końcu są razem połączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ej ludzie ale na tych obrazkach wyzej to nie com a game port:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 to jest midi a nie zaden game por mi chodzi o sledzie z usb w linku teraz obecnie: nadaja sie http://allegro.pl/item226721954_nowe_super...msi_2x_usb.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 to jest midi a nie zaden game por mi chodzi o sledzie z usb w linku teraz obecnie:Game port=midi, sprzętowcu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 siemka słuchajcie sorka ze tak pytam ale porostu sie totalnie nie znam a nie chce czegos sobie zepsuc mam do was pytanko poniwaz własnie zaczełem juz składac komputer (musiałem czekac na wszystkie częćći), wiem ze odeślecie mnie do instrukcji chciałbym jednak zebyscie mi pomogli: - mam do was pytanko do czego służą te poszczególne zworki na płycie ?? oraz czy to co zaznaczyłem na płycie numerem 6 to jest linia 12V tak ?? bardzo proszę o podpowiedz do czego ona tak własnciewie służy dodam ze zasilacz mam bequiet 500W ??, proszę także o napisaniu mi do czego te poszczególne zworki tutaj jest schemacik: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - bardzo dziękuję za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Na laminacie i w instrukcji masz napisane do czego służą :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 no ale nie mozecie mi powedziec wogule nie orientuje sie w temacie prosba wielka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 No ale po co śmiecic topik informacjami które masz pod nosem i jedyna przeszkoda to Twoje lenistwo?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 moj kn9 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Co masz na PWM? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jeszcze nic, ale myślę nad tym.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...