fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Mam dylemat, chcę sobie kupić jakiś fotel do kompa bo stary sie posypał. Najchętniej bym kupił tzw. "fotel prezesa" tylko nie wiem co wziąć W sumie upatrzyłem sobie coś takiego: http://allegro.pl/item127475721_piekny_kla...ancja_24m_.html tylko nie wiem czy za tą cenę to może być prawdziwa skóra, i jak jest z wytrzymałścią tej "WYSOKIEJ JAKOŚCI SKLEJKI DREWNA LIŚCIASTEGO". Myślicie, że warto by było go kupić? U mnie w mieście znalazłem w jednym sklepie tego typu fotele po 1200-1300zł więc cena tego na allegro jest bardzo atrakcyjna. W pozostałych meblowych jakie odwiedziłem to mi pokazali katalogi i trzba czekać 4 tygodnie na sprowadzenie, co jak dla mnie jest żartem. A może macie jakieś linki gdzie są jakieś ciekawe foteliki? Edytowane 19 Września 2006 przez fazi86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Powiem Ci tyle że bardzo podobny (możliwe że identyczny) fotel widziałem ~ miesiąc temu w praktikerze. Przecena do tych 499 zł chyba z 699 czy może więcej. Obok był fotelik za 299 zł i był wygodniejszy. Najlepiej przejedź się do supermarketu i kup "w promocji" po tym jak sobie go zmacasz tyłkiem i plecami. Ten za 499 zł był dla mnie absolutnie niewygodny, natomiast za 299 był troche inny profil, z wystarjącą środkową częścią o którą można było wygodnie oprzeć kark np. oglądając film. O promocjach zapomnij, bo nic takiego nie istnieje. Jakoś nie widziałem solidnego fotela za mniej niż 299 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Dzięki za odpowiedź. Jutro skoczę do tesco i carrefour'a i zobaczę co mają na stanie. Więcej hipermarketów u mnie w mieścinie niestety nie ma a jeździć np do wrocka po fotel mi się trochu nie uśmiecha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Mój kumpel ma taki "fotel prezesa" mimo to zawsze siedzi w wiklinowym okrągłym fotelu z kupionym pokrowcem, bo jest wygodniejszy. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Ja mam taki za 350zł z Makro i nie narzekam, wrecz przeciwnie - bardzo wygodny jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 też taki mam. Nie ma jak się odgiąć na fotelu po skończonym projekcie :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Też bym chciał móc się tak poodginać :) Jutro zobaczę co mają u mnie w hipermarketach, jak nic nie będzie to sie poprzymierzam do tego za 1300zl z meblowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Mowie powaznie - zastanow sie, czy potrzebny Ci az tak drogi fotel, skoro nawet MeHow nie narzeka na swoja namiastke prawdziwej wygody za ~300zł... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Za 1300 zł to już chyba z masażem ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Wiesz, chętnie bym kupił jakiś tańszy fotel, bo jak widzę cenę około 1k zl to mnie ściska, tylko że bym musiał coś znaleźć u mnie w mieście a z tym może być różnie. Jutro jeszcze czegoś poszukam, może się uda. Wolę żeby mnie jakaś laska masowała niż fotel :P Edytowane 19 Września 2006 przez fazi86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Dla pr0 gracza polecalbym cos takiego: Wygodny i nie trzeba wychodzic do WC by zalatwiac potrzeby fizjologiczne ;) A tak bardziej serio, dwa dni temu kupilem za 219 zl fotelik w "karfurze". http://allegro.pl/item126891503__super_wyg...urowy_nowy.html Wyglad ten sam tylko obicie siedziska nieco inne. Plusy: wygodny tani zajmuje malo miejsca jeszcze sie nie rozlecial ;) Po oparciu (siateczka) moge wnioskowac, ze w upaly nie bede sie przyklejal do niego tak jak do skorzanych foteli w pracy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Fipciu, a kiedy ja napisalem, ze mam taki za 300zl ? Tak nieszczesliwie sie zlozylo, ze moj post wyladowal pod twoim i moze stad wniosek ;] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 To jakiś fotel ginekologiczny czy co :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 To jakiś fotel ginekologiczny czy co :lol: ? eee nie po prostu producent KillerNIC'a wzial sie za fotele ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 W IKEI tez fajne sa, widzialem jeden za 399zl tego typu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Slow widziałem kiedyś taki fotelik ale nie był jak dla mnie zbyt wygodny. Preferuję osobiście bardziej miękkie fotele (i najlepiej dość duże). Tylko, że do ikei to ja mam kawałek drogi, a potem z fotelem nie śmiecha mi się pks'em latać. Edytowane 19 Września 2006 przez fazi86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 A jak ktoś potrafi majstrować, ma trochę kapusty w głowie i dostęp do sprzętu to najwygodniejszy fotel skombinuje z samochodu. (ja polecę volvo). Berkut ma w tym doświedczenie. Wyjdzie zdecydowanie taniej i jakościowo lepiej. Ale to opcja dla hardcorowców. A tak na prawdę to się dobrze zastanów czy aby na pewno ci to potrzebne, tańsze wersje też są dobre, a to co ty proponujesz za 1300zł to dla lansu ci chyba potrzebne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Zdolnosci manualnych zbytnio nie posiadam więc wolę sobie kupić jakiś gotowy. Nad tańszymi myślę ale mówię, że nic w meblowych nie było z tego typu foteli, a jutro jeszcze spróbuję poszukać czegoś. Co do tego lansu, jeśli mam być szczery to bym się wstydził przyznać do wydania takiej kwoty na fotel i bardzo mi szkoda tych pieniędzy bo dla mnie kwota jest bardzo duża. Poszukam i zdam jeszcze relację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 odradzam fotele ze skory lub czegos podobnego, mam taki w pracy i w lato to byla katorga choc i teraz sie do niego przyklejam. moze i fajnie wyglada, jest wygodny, ale wentylacja to nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Tak się składa, że mam przyjemność pracować w Nowym Stylu - największy znany producent krzeseł itp. Zajmuję się wysyłką takich krzeseł głównie na Niemcy, czasami także na Belgię, Holandię i Czechy. Widziałem więc i siedziałem na "kilku" modelach. Prawdę mówiąc, jeśli ktoś nie jest skrajnie wybredny i nie zamierza szpanować fotelem przed kumplami, to takie zwykłe obrotówki do 200-300 PLN załatwiają sprawę. Np taki: http://allegro.pl/item127579875_fotel_mana...lka_gratis.html Tylko na Allegro bardzo obcięty wybór mają - większość z tamtych foteli jest dostępna w wielu materiałach, w wielu kolorach. Poza tym brakuje wielu modeli pośrednich oraz tych najprostszych. Pełen katalog (z wieszakami i biurkami oraz wzornikami kolorów) jest książką wielkości książki telefonicznej. W prostej formie jest coś takiego: http://allegro.pl/item126182896_krzeslo_ob...fort_pracy.html Wersja Active pozwala na wychylenie oparcia - bardzo fajna sprawa. Ten model ma także regulowane w kilku poziomach podłokietniki i chromowaną podstawę. Są jednak modele z czarną, plastikową podstawą, stałymi podłokietnikiami i z funkcją Active w niższych cenach. Można znaleźć to w sklepach Makro chyba w całej Polsce - kumple "trochę" tego wysyłają na oddziały tych firm. Jeśli macie w swoim mieście oddział NS lub dowolny inny sklep współpracujący z NS, to możecie szukać krzeseł z przeceny - wady, które posiadają są czasami wręcz śmieszne, ale za to obniżają cenę. Edit: Niemiec, zgadza się. Także odradzałbym skóry oraz skaj. Jednak wtedy zostają nam proste modele krzeseł, bo tych większych foteli raczej niczym innym się nie obszywa. Są wprawdzie wersje materiałowe, ale przeważnie nie są to proste materiały i cena trzyma się na poziomie skór. Edytowane 19 Września 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Hmm... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Wg stronki NS nie ma dystrybutora w Jeleniej Górze, ale dostałem namiar na jeszcze jeden sklep gdzie mogą być niedrogie fotele u mnie w mieście więc się jeszcze zorientuję co i jak :) Dzięki wszystkim za dotychczasową pomoc. edit no niestety ulisses ma rację, ja osobiście wogóle nie widziałem jakichś lepszych foteli do kompa z innego materiału niż skóra/skaj. Sarkazz fajny fotelik ale wolę coś innego ;) Edytowane 19 Września 2006 przez fazi86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) sam mam cos tekiego, zaplacilem 199zl w "promocji" ;) jak dla mnie jest kapitalny, zdazylo mi sie na nim siedziec 20h i bylo calkiem znosnie jeszcze, noi ta funkcja bujanego fotela :D miodzio [: osobiscie nie trawie zadnych plastixowych podlokietnikow i szukalem dosyc solidnego fotela :) mam go od miesiaca narazie bez problemow :] za 199zl chyba bym nic lepszego nie znalazl ;] Edytowane 19 Września 2006 przez D@ve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Wypasne sa te foteliki do 300PLN Sam dostalem w prezencie ostatnio takowy i nie zamienie juz na zadne krzeslo. Standard: obrotowy, regulowana wysokosc, bujak rowniez regulowany z blokada. Obicie skoropodobne, oparcia pod lokcie - niczego wiecej nie trzeba. Niemal identyczny mam (ta czarna wersja) - http://allegro.pl/item127579875_fotel_mana...lka_gratis.html Edytowane 20 Września 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Witam.Jezeli ktos uwaza,ze kupi dobry fotel za 300zl to powodzenia. Posiadalem juz dwa takie fotele :mur: i jedno moge powiedziec. Porazka. Chyba, ze macie zamiar zmieniac fotele co roku. Jezeli chodzi o te "niby skorzane" to nie mam zastrzezen do wygody, ale mechanicznie, to jest zwykle g... Edytowane 20 Września 2006 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Witam.Jezeli ktos uwaza,ze kupi dobry fotel za 300zl to powodzenia. Posiadalem juz dwa takie fotele :mur: i jedno moge powiedziec. Porazka. Chyba, ze macie zamiar zmieniac fotele co roku. Jezeli chodzi o te "niby skorzane" to nie mam zastrzezen do wygody, ale mechanicznie, to jest zwykle g... Nie przesadzaj. W pracy mamy foteliki z Macro w promocji za 199 zl i trzymaja sie juz od 3 lat. Zreszta takie stwierdzenie moze napisac kazdy odnosnie kazdej rzeczy, ze ponizej jakiejs kwoty nie kupi sie nic porzadnego. Chodzi o to, ze wiekszosc Polakow nie cierpi na nadmiar gotowki i na ogol z musu wybiora tansza rzecz, jesli w ogole ja kupia. Edytowane 20 Września 2006 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Dokladnie. W pracy czasami tak bujam sie na takim fotelu ,ze sie dziwie ze jeszcze sie nie zlozyl :P Ja go rozwalam juz trzeci rok a przede mna jeszcze drugie tyle sluzyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 hehe to kusicie mnie tym krzeselkiem :) Ja dzisiaj nie dalem rady pojechac polazic po miescie za fotelem bo mialem w domu troche roboty. Skoro chwalicie ten fotel z NS to pomyślę nad nim bo cena jest bardzo przyjemna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 http://allegro.pl/item128607271__fotel_tyl...dla_szefa_.html Polecam taki fotelik kupiłem za 240zł i jest swietny polecam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Dla pr0 gracza polecalbym cos takiego: A tak bardziej serio, dwa dni temu kupilem za 219 zl fotelik w "karfurze". http://allegro.pl/item126891503__super_wyg...urowy_nowy.html Wyglad ten sam tylko obicie siedziska nieco inne. hahaha profesionalnie wykonany obrazek rozpierdziela: :lol: tak sie składa, że byłem dziś w ikei i też nad tym fotelem sie zastanawiałem bo tez jest w cenie 299 Ikea Klik chyba się na niego zdecyduje, tylko szukam takiego z podłokietnikami... edit: ale nie jest źle: dobrze wiedzieć Kółka te zaprojektowano do miękkich podłóg. Kółka PARAGRAF do twardych podłóg sprzedawane są oddzielnie. Można uzupełnić podłokietnikiem NOMINELL; dobre wsparcie dla ramion. Można uzupełnić ochraniaczem podłogi KOLON. Edytowane 20 Września 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...