Skocz do zawartości
fazi86

Fotel Prezesa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat, chcę sobie kupić jakiś fotel do kompa bo stary sie posypał. Najchętniej bym kupił tzw. "fotel prezesa" tylko nie wiem co wziąć W sumie upatrzyłem sobie coś takiego: http://allegro.pl/item127475721_piekny_kla...ancja_24m_.html tylko nie wiem czy za tą cenę to może być prawdziwa skóra, i jak jest z wytrzymałścią tej "WYSOKIEJ JAKOŚCI SKLEJKI DREWNA LIŚCIASTEGO". Myślicie, że warto by było go kupić? U mnie w mieście znalazłem w jednym sklepie tego typu fotele po 1200-1300zł więc cena tego na allegro jest bardzo atrakcyjna. W pozostałych meblowych jakie odwiedziłem to mi pokazali katalogi i trzba czekać 4 tygodnie na sprowadzenie, co jak dla mnie jest żartem. A może macie jakieś linki gdzie są jakieś ciekawe foteliki?

Edytowane przez fazi86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tyle że bardzo podobny (możliwe że identyczny) fotel widziałem ~ miesiąc temu w praktikerze. Przecena do tych 499 zł chyba z 699 czy może więcej. Obok był fotelik za 299 zł i był wygodniejszy. Najlepiej przejedź się do supermarketu i kup "w promocji" po tym jak sobie go zmacasz tyłkiem i plecami. Ten za 499 zł był dla mnie absolutnie niewygodny, natomiast za 299 był troche inny profil, z wystarjącą środkową częścią o którą można było wygodnie oprzeć kark np. oglądając film. O promocjach zapomnij, bo nic takiego nie istnieje. Jakoś nie widziałem solidnego fotela za mniej niż 299 zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, chętnie bym kupił jakiś tańszy fotel, bo jak widzę cenę około 1k zl to mnie ściska, tylko że bym musiał coś znaleźć u mnie w mieście a z tym może być różnie. Jutro jeszcze czegoś poszukam, może się uda.

Wolę żeby mnie jakaś laska masowała niż fotel :P

Edytowane przez fazi86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla pr0 gracza polecalbym cos takiego:

Dołączona grafika

Wygodny i nie trzeba wychodzic do WC by zalatwiac potrzeby fizjologiczne ;)

A tak bardziej serio, dwa dni temu kupilem za 219 zl fotelik w "karfurze".

http://allegro.pl/item126891503__super_wyg...urowy_nowy.html

Wyglad ten sam tylko obicie siedziska nieco inne.

Plusy:

wygodny

tani

zajmuje malo miejsca

jeszcze sie nie rozlecial ;)

Po oparciu (siateczka) moge wnioskowac, ze w upaly nie bede sie przyklejal do niego tak jak do skorzanych foteli w pracy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slow widziałem kiedyś taki fotelik ale nie był jak dla mnie zbyt wygodny. Preferuję osobiście bardziej miękkie fotele (i najlepiej dość duże).

Tylko, że do ikei to ja mam kawałek drogi, a potem z fotelem nie śmiecha mi się pks'em latać.

Edytowane przez fazi86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ktoś potrafi majstrować, ma trochę kapusty w głowie i dostęp do sprzętu to najwygodniejszy fotel skombinuje z samochodu. (ja polecę volvo). Berkut ma w tym doświedczenie. Wyjdzie zdecydowanie taniej i jakościowo lepiej.

Ale to opcja dla hardcorowców.

A tak na prawdę to się dobrze zastanów czy aby na pewno ci to potrzebne, tańsze wersje też są dobre, a to co ty proponujesz za 1300zł to dla lansu ci chyba potrzebne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdolnosci manualnych zbytnio nie posiadam więc wolę sobie kupić jakiś gotowy. Nad tańszymi myślę ale mówię, że nic w meblowych nie było z tego typu foteli, a jutro jeszcze spróbuję poszukać czegoś. Co do tego lansu, jeśli mam być szczery to bym się wstydził przyznać do wydania takiej kwoty na fotel i bardzo mi szkoda tych pieniędzy bo dla mnie kwota jest bardzo duża. Poszukam i zdam jeszcze relację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że mam przyjemność pracować w Nowym Stylu - największy znany producent krzeseł itp. Zajmuję się wysyłką takich krzeseł głównie na Niemcy, czasami także na Belgię, Holandię i Czechy. Widziałem więc i siedziałem na "kilku" modelach. Prawdę mówiąc, jeśli ktoś nie jest skrajnie wybredny i nie zamierza szpanować fotelem przed kumplami, to takie zwykłe obrotówki do 200-300 PLN załatwiają sprawę.

Np taki: http://allegro.pl/item127579875_fotel_mana...lka_gratis.html

Tylko na Allegro bardzo obcięty wybór mają - większość z tamtych foteli jest dostępna w wielu materiałach, w wielu kolorach. Poza tym brakuje wielu modeli pośrednich oraz tych najprostszych. Pełen katalog (z wieszakami i biurkami oraz wzornikami kolorów) jest książką wielkości książki telefonicznej.

W prostej formie jest coś takiego:

http://allegro.pl/item126182896_krzeslo_ob...fort_pracy.html

Wersja Active pozwala na wychylenie oparcia - bardzo fajna sprawa. Ten model ma także regulowane w kilku poziomach podłokietniki i chromowaną podstawę.

Są jednak modele z czarną, plastikową podstawą, stałymi podłokietnikiami i z funkcją Active w niższych cenach. Można znaleźć to w sklepach Makro chyba w całej Polsce - kumple "trochę" tego wysyłają na oddziały tych firm.

Jeśli macie w swoim mieście oddział NS lub dowolny inny sklep współpracujący z NS, to możecie szukać krzeseł z przeceny - wady, które posiadają są czasami wręcz śmieszne, ale za to obniżają cenę.

Edit:

Niemiec, zgadza się. Także odradzałbym skóry oraz skaj. Jednak wtedy zostają nam proste modele krzeseł, bo tych większych foteli raczej niczym innym się nie obszywa. Są wprawdzie wersje materiałowe, ale przeważnie nie są to proste materiały i cena trzyma się na poziomie skór.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg stronki NS nie ma dystrybutora w Jeleniej Górze, ale dostałem namiar na jeszcze jeden sklep gdzie mogą być niedrogie fotele u mnie w mieście więc się jeszcze zorientuję co i jak :) Dzięki wszystkim za dotychczasową pomoc.

edit no niestety ulisses ma rację, ja osobiście wogóle nie widziałem jakichś lepszych foteli do kompa z innego materiału niż skóra/skaj.

Sarkazz fajny fotelik ale wolę coś innego ;)

Edytowane przez fazi86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam mam cos tekiego, zaplacilem 199zl w "promocji" ;) jak dla mnie jest kapitalny, zdazylo mi sie na nim siedziec 20h i bylo calkiem znosnie jeszcze, noi ta funkcja bujanego fotela :D miodzio [: osobiscie nie trawie zadnych plastixowych podlokietnikow i szukalem dosyc solidnego fotela :) mam go od miesiaca narazie bez problemow :] za 199zl chyba bym nic lepszego nie znalazl ;]

Dołączona grafika

Edytowane przez D@ve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypasne sa te foteliki do 300PLN

Sam dostalem w prezencie ostatnio takowy i nie zamienie juz na zadne krzeslo.

Standard: obrotowy, regulowana wysokosc, bujak rowniez regulowany z blokada.

Obicie skoropodobne, oparcia pod lokcie - niczego wiecej nie trzeba.

Niemal identyczny mam (ta czarna wersja) - http://allegro.pl/item127579875_fotel_mana...lka_gratis.html

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jezeli ktos uwaza,ze kupi dobry fotel za 300zl to powodzenia. Posiadalem juz dwa takie fotele :mur: i jedno moge powiedziec. Porazka. Chyba, ze macie zamiar zmieniac fotele co roku. Jezeli chodzi o te "niby skorzane" to nie mam zastrzezen do wygody, ale mechanicznie, to jest zwykle g...

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jezeli ktos uwaza,ze kupi dobry fotel za 300zl to powodzenia. Posiadalem juz dwa takie fotele :mur: i jedno moge powiedziec. Porazka. Chyba, ze macie zamiar zmieniac fotele co roku. Jezeli chodzi o te "niby skorzane" to nie mam zastrzezen do wygody, ale mechanicznie, to jest zwykle g...

Nie przesadzaj. W pracy mamy foteliki z Macro w promocji za 199 zl i trzymaja sie juz od 3 lat. Zreszta takie stwierdzenie moze napisac kazdy odnosnie kazdej rzeczy, ze ponizej jakiejs kwoty nie kupi sie nic porzadnego. Chodzi o to, ze wiekszosc Polakow nie cierpi na nadmiar gotowki i na ogol z musu wybiora tansza rzecz, jesli w ogole ja kupia.

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla pr0 gracza polecalbym cos takiego:

A tak bardziej serio, dwa dni temu kupilem za 219 zl fotelik w "karfurze".

http://allegro.pl/item126891503__super_wyg...urowy_nowy.html

Wyglad ten sam tylko obicie siedziska nieco inne.

hahaha profesionalnie wykonany obrazek rozpierdziela: :lol:

Dołączona grafika

tak sie składa, że byłem dziś w ikei i też nad tym fotelem sie zastanawiałem bo tez jest w cenie 299

Ikea Klik

chyba się na niego zdecyduje, tylko szukam takiego z podłokietnikami...

edit:

ale nie jest źle:

dobrze wiedzieć

Kółka te zaprojektowano do miękkich podłóg. Kółka PARAGRAF do twardych podłóg sprzedawane są oddzielnie.

Można uzupełnić podłokietnikiem NOMINELL; dobre wsparcie dla ramion.

Można uzupełnić ochraniaczem podłogi KOLON.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi