Skocz do zawartości
acrobat13

Wszystko O San Diego 3700+

Rekomendowane odpowiedzi

a jakie napiecie biosowe bo wyniczek bardzo ładny a na freon sciagasz czapke czy zostaje

Biosowe 1.375, jak będe miał cały stuff poza budą to przejade miernikiem i obadam real vcore. Czapy nie ściągam, bo nie ma po co na ujemne temperatury, poza tym za duże ryzyko ukruszenia ;) Sprzęcicho odpaliłem godzine temu, więc jeszcze dokładnie nie wiem na czym stoje :]

EDIT:

Jednak nie mogłem się powstrzymać ;)

Dołączona grafika

Biosowe 1.425

Dołączona grafika

Biosowe 1.450

:)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez no sie uspokoj bo jeszcze na 3,4ghz dojedziesz moze SP zalaczysz a jak w biosie masz 1,45 to raczej mobo daje 1,45 cpuz baki pokazuje

SP jak coś to jutro :P Ale wątpie żeby pochodziło dłużej niż minutę ;) Na 1,5 pewnie i by dojechało do 3.4, lecz to już jutro się zabawię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki maly OT.

Biosowe 1.45 to realnie okolo 1.5v ;]]

U mnie jest tak:

Bios 1.3 - real 1.32

Bios 1.2 +110% - real 1.33-1.34

Bios 1.45 - real 1.50-1.51

Bios 1.55 - real 1.6-1.61 ;)

Sprawdzane na 3 różnych biosach i 2 miernikach :]

Na memkach jest zawsze 0.1v więcej niż w biosie :)

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do 4speeda żeby się dowiedzieć czegoś więcej o ich SD (w szczególności E4 czy e6) i...pupa. Pan mi powiedział, że nie mają ich i czekają na dostawę. Więc to co przyjdzie może nie być wcale takie fajne...

Tez mi sie tak wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości: co cię skłoniło Gregor1230 do powrotu ???

A to mnie skłoniło , że wcześniej miałem gigabyta k8nsc i nie bardzo dawał sobie radę z x2 , a pozatym to ten x2 znacznie gorzej chodził w cs source bo ledwo co 2,6 ghz robił a na tym mam 3,0 i kto wie gdyby nie wiatrak za 25 zł na nim to by polecial więcej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja znalazlem cos takego

2473497[/snapback]

A myślisz, że o jakiej aukcji ja pisałem? Nie wiem jaką dostawę oni testowali, w każdym razie, procesorów które są przedmiotem tej aukcji nie mają jeszcze w sklepie, bo dzwoniłem i się pytałem. Sprzedawca nie był mi nawet w stanie powiedzieć (chyba że nie chciał) jaka rewizja przyjdzie (E4 czy E6).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież mówię, że dzwoniłem w związku z tą aukcją i właśnie z powodu tego opisu rano.

Tylko ten opis jest od kilku godzin.Wczesniej nie bylo mowy o zadnym konkretnym oc.

I tu właśnie się mylisz- aukcja została wystawiona jeszcze wczoraj i ten opis jest od początku :) Ta bez tego opisu to była inna aukcja, której zresztą już nie ma :) (Przez jakiś czas były obie równocześnie).

EDIT: Tak czy srak, nie ma co zaśmiecać tematu sprzeczkami o aukcje z allegro, a przynajmniej takimi, ktore nic do tematu nie wnoszą.

EDIT2: jak kogoś interesuje, to jutro znów po poludniu tam dzwonie, dowiem sie czy juz maja i upewnie czy te 3700+/4+ to E4 i napiszę na forum.

Edytowane przez przemo3642

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.Najwidoczniej przeoczylem, a obserwuje te aukcje od wczoraj :D

Chyba jednak sie skusze na jednego.Jak bedzie klapa to trudno.Tylko chyba lepiej 4000+, wieksze prawdopodobienstwo E4, no i mnoznik 12.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@przemo3642

Dzwoniłeś wczoraj a ja byłem i jakoś nie mam przekonania do zakupu przez internet w tym sklepie.

Tylko i wyłącznie osobiście.

Pytam się jakie seria mają tego 4000+ (wiedziałem że nie mają - specjalnie sie pytałem)

Nagle słysze gość z "piwnicy" (magazynu) - że nie mają jeszcze ale jutro będą.

A jaka seria ma być E4 czy E6 - pytam się

- no ta lepsza !! czyli ?? - E6

Zapraszam jutro już będą na bank. - takie info otrzymałem

O której mam przyjechać - zapytałem dla bezpieczeństwa

Może lepiej żeby pan lepiej zadzwonił około 15:00 :mur:

Przejade sie tam dziś ale jak kiedys kupowałem tam procka też nie mieli a na allegro wystawiali

Dziwna polityka firmy

@grzeg255

Jak Ci nie zalezy na wielkim kręceniu to mogę Ci opylić swojego nowego boxa 3700+

kupiłem w sobotę ;) u mnie na badziewnej płycie A8N SLI poszedł jak narazie 2700 Mhz przy napięciu 1,425V -cena jak za OEM (z allegro )

@Dla wszystkich ciekawski :)

Po przybyciu do domu ze sklepu napisze czy coś jest wartego zakupu.

Ale jak ostatnio byłem i chciałęm sobie kupić to nie byli zbyt mili i jak poprosiłem o pokazanie procesorka to pokazał mi 2 procesory oba były z E6 zapytałem czy można inne zobaczyć to powiedział że nie bo tamte są takie same i nie ma co oglądać a jak mnie coś interesuje konkretnego to mam sie dowiadywać co jakiś czas bo moze jeszcze będą coś mieli - a i jeszcze jedna info jak mi sieć nie bedzie w domu działac to nie napiszę (od tego wiatru padła mi i nie działa B-) )

Tynio

Pozdrawiam

Edytowane przez Tynio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wydaje, że wyczaili, że E4 się fajnie kręcą i sobie zrobili selekcje. Jak widać na aukcji testowali te procki. Teraz jak przyjdziesz do sklepu to ci nie dadzą E4 chyba, że zapłacisz więcej :mur: :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wydaje, że wyczaili, że E4 się fajnie kręcą i sobie zrobili selekcje. Jak widać na aukcji testowali te procki. Teraz jak przyjdziesz do sklepu to ci nie dadzą E4 chyba, że zapłacisz więcej :mur: :]

Oni nie mają procesorów pytałem o wszystkie a na emaile nie odpowiadają a dostaje potwierdzenie że wiadomość została odczytana.

Wiec troszke dziwnie to wygląda.

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a wiadomo juz co na tej aukcji siedzi?

http://allegro.pl/item158371671_amd_athlon...r_promocja.html

niby gosc mowi , ze E4 ale kto go tam wie...

Też się o nie ostatnio pytałem i gość powiedział że wszystkie 3700+ które mają to E6 a wszystkie 4000+ które mają to E4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item159335398_amd_64...z_sprawdz_.html

Selekt. 3H stabilnego CS'a na 3050Mhz. Widzimy drugi screen, zasobnik systemowy - ikonka SP2004 STOPPED. Napisalem do sprzedawcy:

(...)

22:38:12 acrobat-1991

dla mnei to sie skompromitowales tylko

22:38:22 acrobat-1991

moze podasz mi Twoj (nick)?

22:39:06 (2xxxxxx)

jeżeli jesteś z ppc to pewnie widzialeś mojego posta

22:39:15 acrobat-1991

nie widzialem, ale znajomy widzial

22:39:51 (2xxxxxx)

Wycofam aukcje i jeszcze dziś w nocy dodam skrin z sp 2004

22:40:32 (2xxxxxx)

już odwołałem

22:40:41 acrobat-1991

Ok, swietnie

22:40:47 (2xxxxxx)

idę, jeżeli chcesz zajrzyj jutro na aukcje zobaczysz

Poczekamy, zobaczymy. Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie bawił sie photoshopem..(wczesniej pisał że zaraz moze zrobic 2h sp2004) Nienawidze oszustów. :)

Edytowane przez acrobat13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się o nie ostatnio pytałem i gość powiedział że wszystkie 3700+ które mają to E6 a wszystkie 4000+ które mają to E4.

Kurde i nie wiem, zamawiac, czy nie zamawiac... jakies rzeczowe potwierdzenie ktos widzial? jakiegos screena dostal? czy zdjecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item159335398_amd_64...z_sprawdz_.html

Selekt. 3H stabilnego CS'a na 3050Mhz. Widzimy drugi screen, zasobnik systemowy - ikonka SP2004 STOPPED. Napisalem do sprzedawcy:

(...)

22:38:12 acrobat-1991 (1952943)

dla mnei to sie skompromitowales tylko

22:38:22 acrobat-1991 (1952943)

moze podasz mi Twoj (nick)?

22:39:06 (2xxxxxx)

jeżeli jesteś z ppc to pewnie widzialeś mojego posta

22:39:15 acrobat-1991 (1952943)

nie widzialem, ale znajomy widzial

22:39:51 (2xxxxxx)

Wycofam aukcje i jeszcze dziś w nocy dodam skrin z sp 2004

22:40:32 (2xxxxxx)

już odwołałem

22:40:41 acrobat-1991 (1952943)

Ok, swietnie

22:40:47 (2xxxxxx)

idę, jeżeli chcesz zajrzyj jutro na aukcje zobaczysz

Poczekamy, zobaczymy. Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie bawił sie photoshopem..(wczesniej pisał że zaraz moze zrobic 2h sp2004) Nienawidze oszustów. :)

Hehe, pewnie ledwo do windy wszedł, a komputer zresetował mu się z 5 razy, zanim udało mu się zrobić printscreena na tych 3050mhz. Po tej wtopie nie wierzę nawet w te 2750mhz przy def voltage (i wcale nie dla tego, że CPU-Z sugeruje, że jest to raczej 1.4V). Z tym CSem to też ubaw-historia :) Jedyne w co jestem w stanie uwierzyć to, że jest to "selekt" - w sklepie ktoś go wyselekcjonował jako odpad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ema

dopiero teraz się zainstalowalem na dobre ( net :D) bawiłem się troche moim CF'em ( :sad: )

i wyglada to tak

2475381[/snapback]

Hehe, pewnie ledwo do windy wszedł, a komputer zresetował mu się z 5 razy, zanim udało mu się zrobić printscreena na tych 3050mhz. Po tej wtopie nie wierzę nawet w te 2750mhz przy def voltage (i wcale nie dla tego, że CPU-Z sugeruje, że jest to raczej 1.4V). Z tym CSem to też ubaw-historia :) Jedyne w co jestem w stanie uwierzyć to, że jest to "selekt" - w sklepie ktoś go wyselekcjonował jako odpad.
No jeżeli ktoś uważa ze 3h CS'a to wystarczający dowód stabilności to już jego problem. Tzn. może problem tego kto w to uwierzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A uwierz mi , że cs source bardzo szybciutko załatwia sprawę stabilności komputera. Predzej niż sp2004 się wykrzacza. Na początku dałem ponad 3ghz cs wykrzaczył się po okolo 12 minutkach gry , sp2004 po 27min.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Sory ale nie miałem sieci dopiero po 24:00 mi włączyli

Dzwoniłem po 16:30 i procesorów nie było w 4speed

Może w poniedziałek.

Ale ja tu bardziej chciałem o tych nieszczesnych testach

Właśnie włączyłem jednocześnie Super PI i SP2004

Jak narazie chodzi a do tego pisze tego posta

zegar na marnych 2700 Mhz i 1,45V płyta to Asus A8N SLI

jest to E6 wiec i tak jest OK bo słyszałem że nieraz sa tak słabe że szkoda pisać (do podkręcania)

Czy ktoś robił te testy razem ?

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi