ULLISSES Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Ten temat jest do problemów związanych z naszym forum. Trzeba było zapytać na tamtym forum. Obstawiam, że mają błąd w kodzie forum lub silnik forum nie obsługuje zagnieżdżenia BBCode poprawnie. U nas na forum powyższy kod działa, o czym możesz przekonać się tutaj: test - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izwor Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 Ok dzięki za odpowiedź. Wiem, że to dział o problemach tego forum ale niestety w sieci nie znalazłem forum które byłoby poświęcone problemom w działaniu for internetowych. Sądząc, że uzyskam odpowiedź od kogoś znającego się na rzeczy umieściłem posta w tym miejscu. Forum jest małe, a osoba je prowadząca nie za bardzo się na tym zna :P Poszukam odpowiedzi gdzie indziej, bo google w tym wypadku nie pomógł :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Wszyscy którzy uwielbiają dreszczyk emocji przy instalacji nowości i zdecydowali się na IE9 powinni odetchnąć z ulgą - forum nie powinno już generować błędów JS w tym cudownym produkcie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Tylko mnie forum muli od paru dni? Często nawet minute potrafi myśleć nad wczytaniem działu/tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Wczoraj po interwencji sił wyższych dostało kopa i nawet obecnie chodzi przyzwoicie. Przyznam jednak, że zdarzają się kilkusekundowe przestoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Z pracy faktycznie chodzi wolno, z domu normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) Parokrotnie natrafiłem na dziwny błąd - po wklejeniu z Worda tekstu w okienko "treść wiadomości" i kliknięciu "dodaj odpowiedź" zjadane są niektóre spacje :blink: Z leksza to męczące, bo aby nie wyglądać na analfabetę trzeba przeglądać dokładnie cały post i w trybie edycji dodawać wszystkie brakujące spacje. Edytowane 23 Marca 2011 przez ivanov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 To kopiuj najpierw do notatnika. Tam nie ma formatowania więc jest ok kopiując z niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) To kopiuj najpierw do notatnika. Tam nie ma formatowania więc jest ok kopiując z niego. Może to jest jakaś myśl. Tylko czemu wcześniej takie rzeczy się nie zdażały (cały worklog piszę w ten sposób). W dodatku te spacje po wklejeniu do okienka są, znikają dopiero w momencie upubliczenienia postu. Edytowane 23 Marca 2011 przez ivanov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Każdy rozgarnięty CMS kasuję spacje jeśli są więcej niż 2 obok siebie. Powód jest taki, że każda przeglądarka ignoruje spację w ten sam sposób. Nie ma więc sensu ich przechowywanie w bazie. Wcięcie tekstu spacjami działa tylko wewnątrz znacznika CODE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) Coś się z niektórymi emotkami psuje: z tematu "codzienność za kierownicą"... (Opera 11.01, build 1190, Win7x64) ...bym zapomniał, skórka PureRed. Edytowane 24 Marca 2011 przez KHOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Każdy rozgarnięty CMS kasuję spacje jeśli są więcej niż 2 obok siebie. Powód jest taki, że każda przeglądarka ignoruje spację w ten sam sposób. Nie ma więc sensu ich przechowywanie w bazie. Wcięcie tekstu spacjami działa tylko wewnątrz znacznika CODE. Ok, tyle że znam podstawowe zasady edycji i nigdy nie daje dwóch (i więcej) spacji obok siebie. Problem dotyczy normalnie pisanego tekstu z pojedyńczymi spacjami. Po prostu spacje pomiędzy niektórymi wyrazami magicznie wyparowują i słowasązlepione. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale nic na to nie poradzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Ok, tyle że znam podstawowe zasady edycji i nigdy nie daje dwóch (i więcej) spacji obok siebie. Problem dotyczy normalnie pisanego tekstu z pojedyńczymi spacjami. Po prostu spacje pomiędzy niektórymi wyrazami magicznie wyparowują i słowasązlepione. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale nic na to nie poradzę. Aha - takie buty.Jeśli na innej przeglądarce jest tak samo, to pisz do Marka. Może to jakaś grubsza sprawa, która może na dłuższą metę wysypać całe forum. Chociaż wina złośliwego robaczka (u Ciebie w kompie) też nie jest wykluczona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Aha - takie buty.Jeśli na innej przeglądarce jest tak samo, to pisz do Marka. Może to jakaś grubsza sprawa, która może na dłuższą metę wysypać całe forum. Chociaż wina złośliwego robaczka (u Ciebie w kompie) też nie jest wykluczona. Na kompie, na którym zauważyłem sprawę mam IE9, sprawdzę co z FF 4.0 i zobaczę jeszcze na drugim kompie, na którym mam IE8 oraz FF 3.6. Ale to dopiero jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Coś się z niektórymi emotkami psuje: z tematu "codzienność za kierownicą"... (Opera 11.01, build 1190, Win7x64) Na Deflection jest ok (O 11.10 build 2053). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Forum cały czas strasznie muli. Czy to z kompra w pracy czy w domu. Opera 11 na XP. Aha i ten edytor postów jest do bani, wstawia entery jak chce i kiedy chce, jak chcialem wkleić link to mi uciął opis. Ogólnie to najgorszy element forum, już od dawna mnie denerwuje, ale dopiero teraz zdecydowałem się napisać. Kiedyś był lepszy, prosty, bez jakiegoś wymyślnego denerwującego formatowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Wczoraj po interwencji sił wyższych dostało kopa i nawet obecnie chodzi przyzwoicie. Przyznam jednak, że zdarzają się kilkusekundowe przestoje. Kopa to powinny dostac siły wyzsze ;) Wczesniej było mniej przestoi niz teraz. Aha i ten edytor postów jest do bani, wstawia entery jak chce i kiedy chce, jak chcialem wkleić link to mi uciął opis. Ogólnie to najgorszy element forum, już od dawna mnie denerwuje, ale dopiero teraz zdecydowałem się napisać. Kiedyś był lepszy, prosty, bez jakiegoś wymyślnego denerwującego formatowania. To go wyłącz.... Najlepszym edytorem jest jego brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 To go wyłącz.... Najlepszym edytorem jest jego brak. Jak to brak? Posty jakoś pisać trzeba. Chyba, że da się tu włączyć jakiś podstawowy edytor. Jeśli tak to jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Jak to brak? Posty jakoś pisać trzeba. Chyba, że da się tu włączyć jakiś podstawowy edytor. Jeśli tak to jak? Jak ostatnim razem sprawdzałem to pola tekstowe w htmlu nie były edytorami... Wydawało mi się tez, ze wszyscy uzytkownicy mają dostęp do ustawien własnego konta na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Faktycznie można ten rozbudowany edytor wyłączyć. A forum u mnie niestety dalej muli strasznie. Wszystko inne działa ok, więc nie wiem o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Nie widzę problemów z wydajnością po naszej stronie: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Mi też cały czas muli. Strony wczytują się bardzo długo (ikonki itp pierdółki ładują się wieczność). Taki stan rzeczy jest bodajże od wtorku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Ja niestety też zauważam przestoje co jakiś czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Potwierdzam, zdarzają się przestoje co jakiś czas kiedy czekam na wyświetlenie napisanego posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Czy ktoś zauważył może jakieś konkretne miejsce w którym następują spowolnienia? Monitoruje czas ładowania tylko dla strony głównej i tutaj naprawdę żadnych problemów nie ma. Obciążenie serwera w normie, ilość slow-queries też więc chwilowo nie wiem za co się zabrać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Strona główna sie zawsze normalnie ładuje. Problemem są tematy i działy. A teraz dwa razy po kliknięciu "Napisz" w temacie o Crysis 2 przeniosło mnie na stronę główną, a myślało nad tym minute. O, pierwszego posta nie pokazywało. Jak napisałem drugi, to też przeniosło, ale pojawił się poprzedni post. Drugiego za to nie ma. EDIT. A teraz drugi sie pojawił, doklejony to pierwszego. Ładne lagi. Po kliknięciu Edytuj też nie raz myśli z pół minuty. Edytowane 28 Marca 2011 przez Harry Lloyd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 U mnie jak ostatnio wolno dzialalo to wtedy jak forum stwierdzilo ze jestem niezalogowany i strasznie strona glowna forum mulila, postrona z logowaniem i caly proces logowania mulil. Po zalogowaniu sie wszystko potem juz bylo w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) U mnie głównie widać to po wejściu w temat. Czasem kilka minut ładuje się strona, ikonki, obrazki, avatary ładują się koszmarnie długo. EDIT: Zapostowanie tego trwało chyba z 30s. Edytowane 29 Marca 2011 przez thuGG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 To mulenie forum na Firefoxie nie występuje. Pod Operą cały czas jest kicha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 A u mnie ani tutaj, ani tutaj, ani w IE, ani w Chrome. Jedyne, co daje mi się we znaki (w pracy, bo w domu nie uświadczyłem) to dłuższe czekanie na odpowiedź z 'ad.purepc.pl', czy jak się ten serwer zwie. O ile top ładuje się praktycznie natychmiast, tak banner z tej subdomeny potrafi zatrzymać resztę strony na parę(naście) sekund. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...