Mardok Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 No więc dzisiaj przybył tytułowy kawał rzekomej miedzi wraz ze śmigłem S-Flex w wersji 1900rpm, z tej że okazji mam pytanie która pasta lepsza ta z pudełka czy AS5 z szuflady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 (edytowane) No więc dzisiaj przybył tytułowy kawał rzekomej miedzi wraz ze śmigłem S-Flex w wersji 1900rpm, z tej że okazji mam pytanie która pasta lepsza ta z pudełka czy AS5 z szuflady ?AS5 rzecz jasna. Spód ma przynajmniej prosty? Edytowane 10 Sierpnia 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 to zależy którą rewizje kupiłeś - jak nówke to masz Chill Factor II i jest niczego sobie, jak masz Chill Factor to zmień na AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) AS5 rzecz jasna. Spód ma przynajmniej prosty? Czy prosta hym na oko wydaję się ok ale wszystko się okaże jak zechce mi się to w końcu założyć ;) to zależy którą rewizje kupiłeś - jak nówke to masz Chill Factor II i jest niczego sobie, jak masz Chill Factor to zmień na AS5. Niestety ta druga tak więc pewnie na AS5 się skończy. EDIT: Ten całkiem nie brzydki kawał miedzi daje nawet radę ;) Wykręconego i7 920 do 3,8GHz w LinX'sie (program najbardziej grzejący procesory Intela) jest w stanie utrzymać poniżej 80stC co widać na poniższym obrazku (max temp podczas testu 79stC). Jak dla mnie bardzo przyzwoity wynik na AC ;) Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ruchu w tym temacie nie nazwał bym wielkim, to tak w kwestii wyjaśnienia postu pod postem. A teraz pytanie czy ktoś pakował na ten chłodzący wynalazek 2 śmigła i ma może pod ręką/pamięta ile stC udało się zbić dzięki dodatkowemu śmigłu ? Pytanie z racji tego że i7 to grzałka i jeden puszczony na maxa S-FLEX 1900rpm to za mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) a docisk masz dobry? i równą podstawę? Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 a docisk masz dobry? i równą podstawę? Co do docisku to się docisnąć bardziej nie da, a czy równa podstawka ciężko mi powiedzieć na oko jest ok co nie wiele zmienia bo i tak szlifować tego nie będzie mi się chciało. Tak więc wracając do śmigieł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Czy sa w sprzedaży zapinki na core i5 do naszego TR ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie spotkałem się. Imho jeszcze za wcześnie, na to. Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Mam zamiar zakupić to chłodzenie, w związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy wejdzie mi na moją płytkę Gigabyte P35C-DS3R? 2. Możliwe że niedługo zmienie mobo na Gigabyte P45C-DS3R (lub inna wersje ale z tym samym chłodzeniem) czy będzie pasować? 3. Jaki polecanie wentyl do tego, mam u siebie 2x Revoltecki z ledami, jeden zamierzam wykorzystać do chłodzenia, ale chce kupić ten drugi na drugą strone. 4. Ktoś wie/wiedział ten cooler, w niższej cenie niż 189 zł, jak tak to niech da linka :D 5. Czy chłodzenie może pracować pasywnie, tzn czy nie oparze się jak dotknę :D 6. kompa mam jak w opisie, czy moze polecanie jakieś inne chłodznie no xd trochę pytań wyszło, ale mam nadzieje że ktoś mi odpowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Czy sa w sprzedaży zapinki na core i5 do naszego TR ? Na i5 będzie pasować zapinka LGA775. Znajomy zmienia platformę na i5 więc jak sprzęt przyjedzie to dokładnie napisze czy pasuje idealnie. A jak nie to sie dodatkowe otwory powierci :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Mam zamiar zakupić to chłodzenie, w związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy wejdzie mi na moją płytkę Gigabyte P35C-DS3R? 2. Możliwe że niedługo zmienie mobo na Gigabyte P45C-DS3R (lub inna wersje ale z tym samym chłodzeniem) czy będzie pasować? 3. Jaki polecanie wentyl do tego, mam u siebie 2x Revoltecki z ledami, jeden zamierzam wykorzystać do chłodzenia, ale chce kupić ten drugi na drugą strone. 4. Ktoś wie/wiedział ten cooler, w niższej cenie niż 189 zł, jak tak to niech da linka icon_biggrin3.gif 5. Czy chłodzenie może pracować pasywnie, tzn czy nie oparze się jak dotknę icon_biggrin3.gif 6. kompa mam jak w opisie, czy moze polecanie jakieś inne chłodznie no xd trochę pytań wyszło, ale mam nadzieje że ktoś mi odpowie A co do moich pytań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Na i5 będzie pasować zapinka LGA775. Znajomy zmienia platformę na i5 więc jak sprzęt przyjedzie to dokładnie napisze czy pasuje idealnie. A jak nie to sie dodatkowe otwory powierci :lol2 rozstaw po skosie 1156 jest chyba 11cm, a 775 ma z tego co pamiętam 10cm, więc imho nie pyknie :rolleyes: niektóre płyty z i5 będą miały mocowanie 775 A co do moich pytań?1. trudno zobaczyć na stronie chłodzenia z tematu? 2. to co wyżej 3. każdy się nada, kwestia wyglądu / ciszy 4. nie szukałem 5. zależy jaki jesteś wytrzymały 6. czy to jest dział co kupić? Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 rozstaw po skosie 1156 jest chyba 11cm, a 775 ma z tego co pamiętam 10cm, więc imho nie pyknie :rolleyes: niektóre płyty z i5 będą miały mocowanie 775 Zgadza się, masz racje NIE będzie pasować, bo jest 3mm różnicy w rozstawie kołków (głupota) http://en.expreview.com/2009/08/19/thoroug...e-i5-750.html/8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zakupiłem na allegro trueblacka za 160 xD trafila mi się okazja bo dają jeszcze do tego zephyra 120mm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witajcie, skusiłem się na Thermalright 120-ultra extreme ale tak czytam pierwsze strony i zauważyłem że parę osób narzekało na felerne mocowanie, na stronie zenfist.pl obok nazwy tr widnieje także dopisek rev.A czy coś w kwestii tego mocowania zostało poprawione względem pierwszych egzemplarzy?? jutro powinno chłodzenie dotrzeć czyli tr + xthermal 120mm więc zobaczę jak to mocowanie u mnie będzie trzymać :) no i nie ukrywam także że spodziewam się poprawy względem karakorum :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 W tym rev A to najprawdopodobniej jest kompatybilność na 775 / 1366 / AM2. Co do spodu to raczej nie poprawili <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 W tym rev A to najprawdopodobniej jest kompatybilność na 775 / 1366 / AM2. Co do spodu to raczej nie poprawili <_<Aha :sad: no zobaczę jak to u mnie siądzie na socket, na pewno napisze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 zgadza się - jutro paczucha powinna do Ciebie dotrzeć, rewizja A jest kompatybilna z socketami AM2 / AM2+ / AM3 / 775 / 1366, zwykłe tylko z 775 / 1366. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 zgadza się - jutro paczucha powinna do Ciebie dotrzeć, rewizja A jest kompatybilna z socketami AM2 / AM2+ / AM3 / 775 / 1366, zwykłe tylko z 775 / 1366.Myśle że jutro będzie, ostatnio Antec 300 szedł 1 dzień :) , Panie Zen a czy ten tr będzie kompatybilny z lga 1156?? bo w sumie fajnie by było w przypadku ew. przesiadki.. :) :ploom: btw. mogłem jednak wziąć tego Fandera Selekta, pomyliłem ten egzemplarz ze starymi Fanderami, no ale xthermal powinien dać rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Myśle że jutro będzie, ostatnio Antec 300 szedł 1 dzień :) , Panie Zen a czy ten tr będzie kompatybilny z lga 1156?? bo w sumie fajnie by było w przypadku ew. przesiadki.. :) :ploom: btw. mogłem jednak wziąć tego Fandera Selekta, pomyliłem ten egzemplarz ze starymi Fanderami, no ale xthermal powinien dać rade :) na chwilę obecną TR nie ma jeszcze zapinki do 1156 w ofercie, podejrzewam że kompatybilność z 1156 pojawi się razem z premierą Venomous X za miesiąc albo dwa. akurat z premierą nowych Fanderów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Na razie słabo, u mnie jest w miarę równa podstawa odchylenia są minimalne, nie tak jak w przypadkach wcześniejszych userów, problem tkwi chyba w docisku, pomimo dokręcenia śrub do oporu radiator się lekko pod wpływem siły daje obracać (ślizgać) na procku :sad: temperatury w idle mniejsze o 3-4 stopnie za to w stress większe minimalnie niż na karakorum, a radiator lekko ciepły edit: nałożyłem podkładke i tempy się ślizgły w dół o jakieś 4 stopnie :) Edytowane 5 Września 2009 przez pavel54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Widze że ruch w tym temacie jest na obecną chwilę skromny, testował ktoś TRUE z Fanderem Selekta 120mm?? są duże różnice na + względem xthermala?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Przecież wydajność zależy od wentyla i jego obrotów / przepływu. Xthermal słabo wieje co wiadomo nie od dziś. Zobacz ten temat bo tu raczej chodzi o wentyl niż chłodzenie. Edytowane 15 Września 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Thermalright w większości swoich produktów robi takie nierówne podstawki? W mojej ultimie była ona wypukła, coś takiego jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=fZX7pY8Q9ro Musiałem się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za szlifowanie B-) W trakcie Finał Procesora nie szlifowałem i spadek temperatury jest w granicach 4-7* :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Mam HR-05-SLI i tam podstawka jest równa. A używałeś jakieś podkładki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Ultra 120 Extreme przed i po Lappingu Zrobiłem jeszcze docisk moda podłożyłem 20gr nad podstawkę tam gdzie jest taka dziurka było trochę ciężko przykręcić ale dałem radę i temp spadła znacznie jakieś 5-7*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Orientuje sie ktos moze czy do backplate'a od TRUE bedzie sie dalo przykrecic Megahalems'a ? Pomysl brzmi moze troche glupio ;) ale powoli koncza mi sie sily na walke z krzywym TRUE i slabym mocowaniem. Szlifowalem juz podstawe, ale praktycznie nic nie pomoglo (temperatury jak na karakorum) - pewnie dlatego, ze docisk jest slaby i radiatorem mozna bez problemu ruszac przy maksymalnie wkreconych srubach. Jesli chodzi o docisk mod, to przykrecenie sprezynujacych srubek bez wyjmowania plyty z obudowy mnie narazie przeroslo ;) No i stad pomysl podmiany samego radiatora na produkt prolimatech'a, tymbardziej jesli mozna zyskac pare stopni nawet wzgledem dobrze zamocowanego true. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Na prawdę tak ciężko wykręcić 8 śrubek i wyjąć mobo? :huh: Czy będzie pasować trudno powiedzieć, trzeba by sprawdzić gwint mocowania od Megahalems. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Wykrecic nie, ale z czasem u mnie ciezko. Podmiana radiatora zajmie mi chwile a zabawa z plyta glowna, juz nie. Pozatym, juz troche stracilem nadzieje, ze na moim egzemplarzu true uda sie uzyskac jakies normalne dla tego chlodzenia temperatury. A z drugiej strony, da sie gdzies kupic osobno samo mocowanie takie jak w true black rev. C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...