Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kleciłem linka, ale zostałem uprzedzony :lol:

Dwa radki 2900XT?? No to mi zaimponowałeś :lol2:

edit

A na Lost Planet mam niezły przypał. Nie mogę się już doczekać, aż zagram w fulla. Demko DX9 chodziło spoko na max detalach. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie artefaktów na DX10.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa radki 2900XT?? No to mi zaimponowałeś :lol2:

Skurczybyki muszą ładnie chuczeć i bojowo w budzie się prezentować :lol2:

A jak dziewczyna Ci powie: "kochanie jest zimno w pokoju" to póścisz na 30 minut 3dmarka w pętli :D

Edytowane przez krzysiek9920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa radki 2900XT?? No to mi zaimponowałeś

A to czemu?

Czego jak czego, ale ogrzewania jako jednej z funkcji nie można takiemu zestawowi odmówić icon_biggrin3.gif

No jest cieplo, narzekac nie moge hehe

No a teraz zainstaluje sobie Viste i zobaczymy jak to wszystko pochodzi pod DX10. Poki co dziwnie niestabilny jest system pod xpekiem, nie wiem jednak czy to dalej wina kart i crossfire czy czego innego bo zestaw dopiero co zlozylem, jeszcze nic nie krecilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tbadoo: BSOD-y masz czy co?

Mialem BSOD-y na 7.5 przy wlaczonym crossfire, teraz po tych poprawionych 7.6 juz spoko, ale... po pierwsze dwa razy z rzedu przy pierwszym po reinstalacji systemu uruchomianiu Quake 4 mialem zawieche systemu, jak wylaczylem crossfire juz sie dalo uruchomic, poustawialem full detale, wyszedlem z gry i wlaczylem dopiero crossfire. Poszlo, ale po 0,5h wyskoczyl mi VPU Recover i przelaczylo mi czestotliwosc odswiezania z 75 na 60Hz. Zostawilem tak i teraz juz wszystko ok. Crossfire chodzi. Ale mimo wszystko w 3Dmark06 wynik ok 10000 bez crossfire i 11700 z wlaczonym crossfire to troszke nieteges, niecale 20% zysku na dodatkowej karcie (zaznaczam ze NIC jeszcze nie krecone. Poza tym raz na jakis czas jakies kilkusekundowe zawiechy myszki usb. Tego nie jestem pewien bo dzieje sie to przy wlaczaniu (rzadko ale sie zdarza) jakiejs gry lub durnowatej domyslnej skorki Guru ktora tez ma problemy. Objawy jak przy 99% obciazenia procka ale tego nie sprawdzalem. Jak dla mnie wszystko mi to wyglada na zje...ne stery grafy. Nie wiem kto i gdzie dokladnie pisal na tym forum o niedopracowanych sterach pod GF SLI ale jesli tak to co mozna powiedziec o tych sterach pod Ati i crossfire? hmmm. No nic, nie wiem jak to wszystko bedzie wygladalo na Viscie ale nie mam na razie czasu i sily na jej instalacje.

A i jeszcze takie pytanko. O co chodzi z tym Black Box'em? po zarejestrowaniu dostalem komunikat ze HF2 Episode Two jeszcze niedostepny i zaczyna mi sie tylko sciagac Day Of Defeat: Source. Portal ma byc chyba wydany z HL2: E2, a co z Team Fortress 2 ?

Edytowane przez tbadoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze takie pytanko. O co chodzi z tym Black Box'em? po zarejestrowaniu dostalem komunikat ze HF2 Episode Two jeszcze niedostepny i zaczyna mi sie tylko sciagac Day Of Defeat: Source. Portal ma byc chyba wydany z HL2: E2, a co z Team Fortress 2 ?

Tak bo jeszcze nie wyszedł premiera pod koniec roku jakos tak i jak wyjdzie to se ściągniesz i pogiercujesz :D wazene ze bedziesz miec odrazu po premierze steam sam ci załaduje i bedziesz miał fun :D

tak stery niedopracowane a na krzyzu to wogóle nie wiem jak ci gry jakiekolwiek pójda chyba ze patche wydali już ale i tak bedzie problem ze sterami- narazie z czasem wszystko sie unormuje a do października (premiera Episod Two) mysle ze bedziesz sie juz cieszyc pełnia mozliwosci swoich potworów..LOL :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...stery niedopracowane a na krzyzu to wogóle nie wiem jak ci gry jakiekolwiek pójda chyba ze patche wydali już ale i tak bedzie problem ze sterami- narazie z czasem wszystko sie unormuje a do października (premiera Episod Two) mysle ze bedziesz sie juz cieszyc pełnia mozliwosci swoich potworów..LOL :D

Gry idą raczej bez problemu. Ale myślę że zbyt mała wydajnoś jak na tą parę "potworów". Póki co Stalker bezproblemowy, aczkolwiek potrafi przycią na sekundę czasem więc nieteges moim zdaniem, zarówno w dx9 jak i w dx10. Co do starszych tytułów to był mały problem z Q4 ale tylko z początku, jednak i tu przycina z rzadka w full detalach. To samo Neverwinter Nights 2. Póki co Gothic 3 nie razi jakoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz od kogo to pożycz do testów drugą pare ramów i sprawdz na 4GB czy zaciachy przejdą. Byc może to nie wina GPU.

Swiftech dotarł. W weekend wodowanie karty :D oj będzie się działo...

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry idą raczej bez problemu. Ale myślę że zbyt mała wydajnoś jak na tą parę "potworów". Póki co Stalker bezproblemowy, aczkolwiek potrafi przycią na sekundę czasem więc nieteges moim zdaniem, zarówno w dx9 jak i w dx10. Co do starszych tytułów to był mały problem z Q4 ale tylko z początku, jednak i tu przycina z rzadka w full detalach. To samo Neverwinter Nights 2. Póki co Gothic 3 nie razi jakoś.

No własnie to przycinanie na tych krtach, dwóch nie powinno miec miejsca, ja nie wiem czy juz wydali patche do gier obsługujacychh w pełni Crossfire 2900 bo to swiezy towar jest a sterowniki to nabank jescze niesa optymalne ale napewno uaktualnia, bo nie sadze zeby słaba wydajnosc twojego CF spowodowana była kiepska współpraca obydwu kart - no ale lapiej sie puknąc wczoło jak pózniej musiec sie tłumaczyc, wiec i tego nie wykluczam, ale wydaje mi sie że to stery i gry ktore nie maja patcha dla twoich kart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie to przycinanie na tych krtach, dwóch nie powinno miec miejsca, ja nie wiem czy juz wydali patche do gier obsługujacychh w pełni Crossfire 2900 bo to swiezy towar jest a sterowniki to nabank jescze niesa optymalne ale napewno uaktualnia, bo nie sadze zeby słaba wydajnosc twojego CF spowodowana była kiepska współpraca obydwu kart - no ale lapiej sie puknąc wczoło jak pózniej musiec sie tłumaczyc, wiec i tego nie wykluczam, ale wydaje mi sie że to stery i gry ktore nie maja patcha dla twoich kart

Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. W sterach. Wywaliło mi VPU Recover i zresetowalo czestotliwoś odświeżania do 60Hz. No tyle ze mala różnica jeśli chodzi o LCD na szczęście. BTW, Lost Planet w DX9 bez zająknięcia i pięknie wygląda :) obadamy w DX10 może jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. W sterach. Wywaliło mi VPU Recover i zresetowalo czestotliwoś odświeżania do 60Hz. No tyle ze mala różnica jeśli chodzi o LCD na szczęście. BTW, Lost Planet w DX9 bez zająknięcia i pięknie wygląda :) obadamy w DX10 może jutro.

Jak Ci na dx10 pojdzie do masz u mnie browara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee nie ma co fotografowac bo wygląda identycznie jak tutaj http://www.philcrack.com/pics/r600/swiftechklein.jpg

Niestety 3 górne radiatory na pamięci nie zmieściły się przez mojego Thermalrighta na chipsecie i musiałem dac inne niższe. Ale grzeją się dośc mocno! Myślałem że memki będą chłodniejsze jak na 1900xtx a tu jest jednak pare stopni więcej.

Troche krytyczna uwaga należy się radiatorom Swiftecha na mosfety MC21. Taśma klejąca ledwo trzyma. Albo ja trafiłem na jakieś wywietrzałe?

Za to pochwała radiatorom na pamięci - klej super trzyma i świetnie przewodzi ciepło!

EDIT:

Pierwsze testy 833/765 wirujący sześcian w AtiTool po kilku minutach daje 55st.

EDIT2:

860/801 57st - mam sporą pojemnośc cieplną układu więc dośc długo się rozgrzewa, myśle że jeszcze temp może wzrosnąc.

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widze ze do tej karty to musialbym zmienic chlodnice

czytalem na paru sajtach ze ludziska wyciskaja na GPU ponad 900MHz

oczywiscie na wodzie .

rafa

Testuj , testuj dalej tego Radzia 2900xt licze na twoje 900MHz

Ja jak zaloncze kompa i wc z ranca to przez godzine mam 5-6 stopni nizsze temperatury

a to dzieku 2,5L rezerwuarowi ,chlodnice za to mam dosc cienka ,malo wydajna :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi