MariuszDW Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Właśnie kleciłem linka, ale zostałem uprzedzony :lol: Dwa radki 2900XT?? No to mi zaimponowałeś :lol2: edit A na Lost Planet mam niezły przypał. Nie mogę się już doczekać, aż zagram w fulla. Demko DX9 chodziło spoko na max detalach. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie artefaktów na DX10. Edytowane 1 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Dwa radki 2900XT?? No to mi zaimponowałeś :lol2:Skurczybyki muszą ładnie chuczeć i bojowo w budzie się prezentować :lol2: A jak dziewczyna Ci powie: "kochanie jest zimno w pokoju" to póścisz na 30 minut 3dmarka w pętli :D Edytowane 1 Lipca 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Czego jak czego, ale ogrzewania jako jednej z funkcji nie można takiemu zestawowi odmówić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) A ja sobie właśnie Swiftecha zamówiłem i w końcu jej zamkne dziób :lol2: Do tego komplet radiatorów na memki i mosfety. Edytowane 1 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Dwa radki 2900XT?? No to mi zaimponowałeśA to czemu? Czego jak czego, ale ogrzewania jako jednej z funkcji nie można takiemu zestawowi odmówić icon_biggrin3.gifNo jest cieplo, narzekac nie moge hehe No a teraz zainstaluje sobie Viste i zobaczymy jak to wszystko pochodzi pod DX10. Poki co dziwnie niestabilny jest system pod xpekiem, nie wiem jednak czy to dalej wina kart i crossfire czy czego innego bo zestaw dopiero co zlozylem, jeszcze nic nie krecilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 @tbadoo: BSOD-y masz czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Wyszedł nowy RT 2,02 .... dodano obslugę C 7,5 , 7,6 i R600 można R600 spokojnie pod vistą gonić. http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Wyszedł nowy RT 2,02 .... dodano obslugę C 7,5 , 7,6 i R600 można R600 spokojnie pod vistą gonić. http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8 szkoda tylko, że nie można napięć regulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 szkoda tylko, że nie można napięć regulować.W ati toolu mozna , ale tylko pod xp poki co . Chetnie bym troche podbil ale nie mam pojecia o ile mozna sobie pozwolic :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) @tbadoo: BSOD-y masz czy co? Mialem BSOD-y na 7.5 przy wlaczonym crossfire, teraz po tych poprawionych 7.6 juz spoko, ale... po pierwsze dwa razy z rzedu przy pierwszym po reinstalacji systemu uruchomianiu Quake 4 mialem zawieche systemu, jak wylaczylem crossfire juz sie dalo uruchomic, poustawialem full detale, wyszedlem z gry i wlaczylem dopiero crossfire. Poszlo, ale po 0,5h wyskoczyl mi VPU Recover i przelaczylo mi czestotliwosc odswiezania z 75 na 60Hz. Zostawilem tak i teraz juz wszystko ok. Crossfire chodzi. Ale mimo wszystko w 3Dmark06 wynik ok 10000 bez crossfire i 11700 z wlaczonym crossfire to troszke nieteges, niecale 20% zysku na dodatkowej karcie (zaznaczam ze NIC jeszcze nie krecone. Poza tym raz na jakis czas jakies kilkusekundowe zawiechy myszki usb. Tego nie jestem pewien bo dzieje sie to przy wlaczaniu (rzadko ale sie zdarza) jakiejs gry lub durnowatej domyslnej skorki Guru ktora tez ma problemy. Objawy jak przy 99% obciazenia procka ale tego nie sprawdzalem. Jak dla mnie wszystko mi to wyglada na zje...ne stery grafy. Nie wiem kto i gdzie dokladnie pisal na tym forum o niedopracowanych sterach pod GF SLI ale jesli tak to co mozna powiedziec o tych sterach pod Ati i crossfire? hmmm. No nic, nie wiem jak to wszystko bedzie wygladalo na Viscie ale nie mam na razie czasu i sily na jej instalacje. A i jeszcze takie pytanko. O co chodzi z tym Black Box'em? po zarejestrowaniu dostalem komunikat ze HF2 Episode Two jeszcze niedostepny i zaczyna mi sie tylko sciagac Day Of Defeat: Source. Portal ma byc chyba wydany z HL2: E2, a co z Team Fortress 2 ? Edytowane 3 Lipca 2007 przez tbadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 co do tych wynikow w 3dmarku to sprawdz czy nie masz wymuszonych w CCC AFx16 , u mnie ustawia je automatic :) A szafirka podkrecisz do 840 / 1040 . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Domyslnie AA jest wylaczone. Na razie sprawdzam karty nie podkrecajac ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Domyslnie AA jest wylaczone. Na razie sprawdzam karty nie podkrecajac ich.AF nie AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Racja, jest automatyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 A i jeszcze takie pytanko. O co chodzi z tym Black Box'em? po zarejestrowaniu dostalem komunikat ze HF2 Episode Two jeszcze niedostepny i zaczyna mi sie tylko sciagac Day Of Defeat: Source. Portal ma byc chyba wydany z HL2: E2, a co z Team Fortress 2 ? Tak bo jeszcze nie wyszedł premiera pod koniec roku jakos tak i jak wyjdzie to se ściągniesz i pogiercujesz :D wazene ze bedziesz miec odrazu po premierze steam sam ci załaduje i bedziesz miał fun :D tak stery niedopracowane a na krzyzu to wogóle nie wiem jak ci gry jakiekolwiek pójda chyba ze patche wydali już ale i tak bedzie problem ze sterami- narazie z czasem wszystko sie unormuje a do października (premiera Episod Two) mysle ze bedziesz sie juz cieszyc pełnia mozliwosci swoich potworów..LOL :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 ...stery niedopracowane a na krzyzu to wogóle nie wiem jak ci gry jakiekolwiek pójda chyba ze patche wydali już ale i tak bedzie problem ze sterami- narazie z czasem wszystko sie unormuje a do października (premiera Episod Two) mysle ze bedziesz sie juz cieszyc pełnia mozliwosci swoich potworów..LOL :DGry idą raczej bez problemu. Ale myślę że zbyt mała wydajnoś jak na tą parę "potworów". Póki co Stalker bezproblemowy, aczkolwiek potrafi przycią na sekundę czasem więc nieteges moim zdaniem, zarówno w dx9 jak i w dx10. Co do starszych tytułów to był mały problem z Q4 ale tylko z początku, jednak i tu przycina z rzadka w full detalach. To samo Neverwinter Nights 2. Póki co Gothic 3 nie razi jakoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Jak masz od kogo to pożycz do testów drugą pare ramów i sprawdz na 4GB czy zaciachy przejdą. Byc może to nie wina GPU. Swiftech dotarł. W weekend wodowanie karty :D oj będzie się działo... Edytowane 5 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 czajcie motyw: http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=165947 btw kiedy producenci wymysla jakies wlasne chlodzenie na 2900XT (czasem sapphire nie mial czegos?). mam na mysli AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Niby miał :blink: Edytowane 5 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 o wlasnie. wyglada na ciche :D :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Gry idą raczej bez problemu. Ale myślę że zbyt mała wydajnoś jak na tą parę "potworów". Póki co Stalker bezproblemowy, aczkolwiek potrafi przycią na sekundę czasem więc nieteges moim zdaniem, zarówno w dx9 jak i w dx10. Co do starszych tytułów to był mały problem z Q4 ale tylko z początku, jednak i tu przycina z rzadka w full detalach. To samo Neverwinter Nights 2. Póki co Gothic 3 nie razi jakoś. No własnie to przycinanie na tych krtach, dwóch nie powinno miec miejsca, ja nie wiem czy juz wydali patche do gier obsługujacychh w pełni Crossfire 2900 bo to swiezy towar jest a sterowniki to nabank jescze niesa optymalne ale napewno uaktualnia, bo nie sadze zeby słaba wydajnosc twojego CF spowodowana była kiepska współpraca obydwu kart - no ale lapiej sie puknąc wczoło jak pózniej musiec sie tłumaczyc, wiec i tego nie wykluczam, ale wydaje mi sie że to stery i gry ktore nie maja patcha dla twoich kart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No własnie to przycinanie na tych krtach, dwóch nie powinno miec miejsca, ja nie wiem czy juz wydali patche do gier obsługujacychh w pełni Crossfire 2900 bo to swiezy towar jest a sterowniki to nabank jescze niesa optymalne ale napewno uaktualnia, bo nie sadze zeby słaba wydajnosc twojego CF spowodowana była kiepska współpraca obydwu kart - no ale lapiej sie puknąc wczoło jak pózniej musiec sie tłumaczyc, wiec i tego nie wykluczam, ale wydaje mi sie że to stery i gry ktore nie maja patcha dla twoich kartBłędy, błędy i jeszcze raz błędy. W sterach. Wywaliło mi VPU Recover i zresetowalo czestotliwoś odświeżania do 60Hz. No tyle ze mala różnica jeśli chodzi o LCD na szczęście. BTW, Lost Planet w DX9 bez zająknięcia i pięknie wygląda :) obadamy w DX10 może jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornetto Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. W sterach. Wywaliło mi VPU Recover i zresetowalo czestotliwoś odświeżania do 60Hz. No tyle ze mala różnica jeśli chodzi o LCD na szczęście. BTW, Lost Planet w DX9 bez zająknięcia i pięknie wygląda :) obadamy w DX10 może jutro.Jak Ci na dx10 pojdzie do masz u mnie browara :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Pójdzie, jak zainstaluje HotFix'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Swiftech na pokładzie! Przy tych samych parametrach na pulpicie 43-44st. 3D jeszcze nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 To dawaj wynik w 3D, bo u mnie na pulpicie jest teraz 51st :lol: I fotki tego cuda byś zrobił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Eee nie ma co fotografowac bo wygląda identycznie jak tutaj http://www.philcrack.com/pics/r600/swiftechklein.jpg Niestety 3 górne radiatory na pamięci nie zmieściły się przez mojego Thermalrighta na chipsecie i musiałem dac inne niższe. Ale grzeją się dośc mocno! Myślałem że memki będą chłodniejsze jak na 1900xtx a tu jest jednak pare stopni więcej. Troche krytyczna uwaga należy się radiatorom Swiftecha na mosfety MC21. Taśma klejąca ledwo trzyma. Albo ja trafiłem na jakieś wywietrzałe? Za to pochwała radiatorom na pamięci - klej super trzyma i świetnie przewodzi ciepło! EDIT: Pierwsze testy 833/765 wirujący sześcian w AtiTool po kilku minutach daje 55st. EDIT2: 860/801 57st - mam sporą pojemnośc cieplną układu więc dośc długo się rozgrzewa, myśle że jeszcze temp może wzrosnąc. Edytowane 6 Lipca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No widze ze do tej karty to musialbym zmienic chlodnice czytalem na paru sajtach ze ludziska wyciskaja na GPU ponad 900MHz oczywiscie na wodzie . rafa Testuj , testuj dalej tego Radzia 2900xt licze na twoje 900MHz Ja jak zaloncze kompa i wc z ranca to przez godzine mam 5-6 stopni nizsze temperatury a to dzieku 2,5L rezerwuarowi ,chlodnice za to mam dosc cienka ,malo wydajna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No już ładnie podciągnąłeś. Na ORBie stoi 950/980 w CrossFire :lol2: Dokładnie 3 razy więcej fps'ów niż u mnie w 3DM06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 http://hardware.gotfrag.com/portal/story/38332/?spage=1 test 2900xt z 1gb pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...