Janisław Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Można - przynajmniej w kafejce na Algonquin. Garaż też działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Można - przynajmniej w kafejce na Algonquin. Garaż też działa jak należy. ja w tej pierwszej dostepnej w grze SP kafejce nie moge korzystac z kompa po zainstalowaniu patcha. poza tym dorzucilem ramu, obecnie mam 4gb (z czego widziane 3 w xp) i gra chodzi plynniej... nowy patch rewelacji nie przyniosl u mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Kurna ludzie przestańcie pierdzielić ze wam nie działają komputery. Trzeba było kupić orginała i problemu by nie bylo. Tylko nie gadajcie teraz że macie orginały a i tak wam kafejki internetowe nie działają bo sie jeszcze bardziej pogrążycie. "If you are experiencing the internet cafe issue, where the computer cannot be accessed by pressing "E", make sure you are using a legitimate copy of GTA IV PC. If you have a legitimate copy of GTA IV PC and you are still experiencing the issue, please make sure you are not using a cracked launcher (ie. the "no disc" launcher)." Edytowane 28 Stycznia 2009 przez lapituta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Problemy z kafejkami i laptopem w nowym patchu wiaza sie z crackami na no-cd. Ci ktorzy maja ORYGINALNE pliki na dysku i graja z plytka w srodku, nie maja problemow. EDIT lapituta byl szybszy :) Edytowane 28 Stycznia 2009 przez sledziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 ja w tej pierwszej dostepnej w grze SP kafejce nie moge korzystac z kompa po zainstalowaniu patcha. poza tym dorzucilem ramu, obecnie mam 4gb (z czego widziane 3 w xp) i gra chodzi plynniej... nowy patch rewelacji nie przyniosl u mnie :) Gra chodzi znacznie lepiej po zpaczowaniu na systemie z 2GB ram pod Vistą 32bit i to jest największy + pacza. Sprawdziłem to na kilku konfigach od LGA 775 po core I7 . Niebawem będzie ładny art :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Gra chodzi znacznie lepiej po zpaczowaniu na systemie z 2GB ram pod Vistą 32bit i to jest największy + pacza. Sprawdziłem to na kilku konfigach od LGA 775 po core I7 . Niebawem będzie ładny art :). zas na xp wiecej dalo dorzucenie ramu niz sam patch. Jednak jak na tak niewypasionym konfigu (x2+86gt+3gb+crt) da sie grac na przyzwoitym poziomie fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Mam 'maly' problem z GTA4 - nie moge go uruchomic.. Posiadam wersje steamowa. Przeinstalowalem system, wszystkie gry bez zadnych zabiegow pracuja po czyms takim normalnie a GTA4 trzeba bylo ponownie aktywowac. Gdy juz to zrobilem, moge wejsc do startera, zalogowac sie do social clubu ale po kliknieciu PLAY cos tam sie chwilke wgrywa i nic (proces w menadzerze zadan - pojawia sie na chwilke i znika). Czy to moze byc zwiazane z zabezpieczniem Securom ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Mam 'maly' problem z GTA4 - nie moge go uruchomic.. A zainstalowales wszystie duperele typu NET Framework 3.5 i SP3 (xp)? jesli nie to do dziela i dopiero potem zainstaluj gre. Pewnie przyda ci sie tez update Games for Windows Live i jak bedziesz sie chcial tam zarejestrowac to wybierz jakis obslugiwany kraj :rolleyes: Edytowane 28 Stycznia 2009 przez sledziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeman19 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam!!! Mam pewien problem z zainstalowaniem GTA 4 ponieważ mam Viste bez service packa 1 co ciekawe mam ją orginalną a nie moge zainstalowac na nią SP1, gdy włączam setup wyskakuje mi napis SYSTEM IS NOT COMPATIBLE WITH %P próbowałem ustawic zgodnośc z WINDOWSEM XP SP2 ale nie instalowało pliku exe. bo GTA jest pod XP-eka z SP3. Czy można jakoś zainstalowac to gta na VISTE bez SP1 jakoś obejśc system??? Bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam!!! Mam pewien problem z zainstalowaniem GTA 4 ponieważ mam Viste bez service packa 1 co ciekawe mam ją orginalną a nie moge zainstalowac na nią SP1, gdy włączam setup wyskakuje mi napis SYSTEM IS NOT COMPATIBLE WITH %P próbowałem ustawic zgodnośc z WINDOWSEM XP SP2 ale nie instalowało pliku exe. bo GTA jest pod XP-eka z SP3. Czy można jakoś zainstalowac to gta na VISTE bez SP1 jakoś obejśc system??? Bardzo prosze o pomoc Nie sciagnales przypadkiem SP1 do XP zamiast do Visty, albo wersje x86 do x64 lub odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Problemy z kafejkami i laptopem w nowym patchu wiaza sie z crackami na no-cd. Ci ktorzy maja ORYGINALNE pliki na dysku i graja z plytka w srodku, nie maja problemow. EDIT lapituta byl szybszy :) Nic prócz modów Carsona nie wgrywałem, więc wystarczy ta modyfikacja aby kompy nie działały :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam!!! Mam pewien problem z zainstalowaniem GTA 4 ponieważ mam Viste bez service packa 1 co ciekawe mam ją orginalną a nie moge zainstalowac na nią SP1, gdy włączam setup wyskakuje mi napis SYSTEM IS NOT COMPATIBLE WITH %P próbowałem ustawic zgodnośc z WINDOWSEM XP SP2 ale nie instalowało pliku exe. bo GTA jest pod XP-eka z SP3. Czy można jakoś zainstalowac to gta na VISTE bez SP1 jakoś obejśc system??? Bardzo prosze o pomoc Daj tryb zgodności z Windows 2000 powinno śmigać. Ja musiałem tak zrobić na Windows 7 i zadziałało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeman19 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nie sciagnales przypadkiem SP1 do XP zamiast do Visty, albo wersje x86 do x64 lub odwrotnie? Ściągnołem dobry ale przy samym końcu restartuje mi kompa i pisze ze nie może sprawdzic legalności i nie kończy instalacji tylko usuwa to co już zainstalował a system jest w 100% legalny i zarejestrowany na stronie Microsoftu. Daj tryb zgodności z Windows 2000 powinno śmigać. Ja musiałem tak zrobić na Windows 7 i zadziałało. Dałem tryb zgodności z tym WINDOWSEM 2000 ale wyskoczyło to samo YOUR SYSTEM IS NOT COMPATIBLE WITH %P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Na mojej Viście x64 działa bez problemów, ale mam sp1... Ściągnij jeszcze raz to sp innej opcji nie widzę. W Windows 7 też nie chciało się instalować i żadna z tych opcji kompatybilności nie działała poza tą jedną z winda 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 a mi się gra tnie masakrycznie. Ech było geforce'a kupić i nie instalować visty. W złą stronę z rozbudową pc poszedłem. Patch nic nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Jakoś u mnie na lepszym HD4850 gra nie tnie się masakrycznie. To coś z systemem musi być związane. Gra na wysokich ustawieniach (i teksturach na high) jest jak najbardziej możliwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jakoś u mnie na lepszym HD4850 gra nie tnie się masakrycznie. To coś z systemem musi być związane. Gra na wysokich ustawieniach (i teksturach na high) jest jak najbardziej możliwa...Jest możliwa jeżeli chodzi o zdolności radków, jednak na 512MB po ponad pół godziny grania zaczynały mi tekstury znikać i było widać że ram na grafie sie zapchał totalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 A zainstalowales wszystie duperele typu NET Framework 3.5 i SP3 (xp)? jesli nie to do dziela i dopiero potem zainstaluj gre. Pewnie przyda ci sie tez update Games for Windows Live i jak bedziesz sie chcial tam zarejestrowac to wybierz jakis obslugiwany kraj :rolleyes: Kurcze wlasnie Net Frameworki mam 2.0, 3.0, 3,5 SP1, SP3 mnie nie dotyczy bo mam XP x64, jednak zmienilem wartosc w rejestrze na SP3. Games for Windows Live rowniez zainstalowane, wczoraj sciagnalem gre od nowa. Dżizus k.. ja p... zeby chociaz jakis blad wyskoczyl to juz jakas wskazowka a tu nic, NIC! Poczekam jeszcze pare miesiecy, moze cos z tym zrobia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Znalazione na gtaforums: I had an issue with Securom launching the game using my retail CD. It was not recognized as a genuine disk. So I sent them an an email and they responded back in less than 12 hours. They sent a link to a new LaunchGTAIV.exe file that happens to be a no CD launcher. Below is what they wrote with a link to the new .exe file: ============== Hello. Thank you for your e-mail. Your issue can be solved with an updated executable. Please perform these steps: 1. Open the folder 'C:/Program Files/===jeux/gta/Grand Theft Auto IV/' 2. Rename the 'launchgtaiv.exe' to 'launchgtaiv.exe.OLD' in the folder above (Right-click on this executable and go down to 'rename') 3. Download this zip-archive: http://www.securom.com/support/customers/r...LaunchGTAIV.zip 4. Extract the new 'launchgtaiv.exe' from the downloaded zip-archive into the folder 'C:/Program Files/.../Grand Theft Auto IV/' 5. Start the new 'launchgtaiv.exe' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Mam 'maly' problem z GTA4 - nie moge go uruchomic.. Posiadam wersje steamowa. Przeinstalowalem system, wszystkie gry bez zadnych zabiegow pracuja po czyms takim normalnie a GTA4 trzeba bylo ponownie aktywowac. Gdy juz to zrobilem, moge wejsc do startera, zalogowac sie do social clubu ale po kliknieciu PLAY cos tam sie chwilke wgrywa i nic (proces w menadzerze zadan - pojawia sie na chwilke i znika). Czy to moze byc zwiazane z zabezpieczniem Securom ? Miałem dokładnie to samo. Pojawiały się napisy tytułowe i tuż przed ładowaniem menu gra znikała. To było na Win2008x64 (ale to nie jego wina). Akurat wtedy złożyłem kompa dla znajomgo. Zainstalowałem na nim Steama (na Viście), skopiowałem z mojego pliki gry, coś tam steam sobie zaktualizował i gra normalnie sobie chodziła :lol: (na świeżej Viście, bez dociągania czegokolwiek) Nie udało mi się nic zdziałać i w końcu po kilku dniach się poddałem. Format (żałosne, tak dla gry :lol2:) i zainstalowałem Vistę. I gra u mnie też zaczęła chodzić.. Na forum steama nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Chociaż gdzieś później jeszcze wyczytałem, że to może być przez bibloteki/brak xinput, ale nie miałem już jak tego sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Kurna ludzie przestańcie pierdzielić ze wam nie działają komputery. Trzeba było kupić orginała i problemu by nie bylo. Tylko nie gadajcie teraz że macie orginały a i tak wam kafejki internetowe nie działają bo sie jeszcze bardziej pogrążycie. "If you are experiencing the internet cafe issue, where the computer cannot be accessed by pressing "E", make sure you are using a legitimate copy of GTA IV PC. If you have a legitimate copy of GTA IV PC and you are still experiencing the issue, please make sure you are not using a cracked launcher (ie. the "no disc" launcher)." Jest już nowe "ciasteczko" od Razora, które naprawia problem z kafejkami i nieotwierającymi się garażami na patchu 1.0.2.0. :) To R* dałby sobie spokój juz z tymi swoimi durnymi zabezpieczeniami, bo sie tym pogrąża i nie próbował na upartego wpychac do kolejnych patchy jakichś nowych głupich udziwnień w stylu tych z kafejkami i garażami, bo nic to nie daje. :P Edytowane 30 Stycznia 2009 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jest już nowe "ciasteczko" od Razora, które naprawia problem z kafejkami i nieotwierającymi się garażami na patchu 1.0.2.0. :) To R* dałby sobie spokój juz z tymi swoimi durnymi zabezpieczeniami, bo sie tym pogrąża i nie próbował na upartego wpychac do kolejnych patchy jakichś nowych głupich udziwnień w stylu tych z kafejkami i garażami, bo nic to nie daje. :P A czemu się dziwisz chronią swoich interesów i zarobków, a gdybyś miał wersję normalną nie miał byś tego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 A czemu się dziwisz chronią swoich interesów i zarobków, a gdybyś miał wersję normalną nie miał byś tego problemuWyrzucaja tylko pieniądze w błoto na te zabezpieczenia, bo one i tak nic nie dają i nic im sie nie udaje nimi ochronić, a nieraz utrudniają życie legalnym posiadaczom gry. Mam wersje normalną, ale wole grać z crackiem, bo jest wygodniej i nie mam z grą żadnego problemu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jest już nowe "ciasteczko" od Razora, które naprawia problem z kafejkami i nieotwierającymi się garażami na patchu 1.0.2.0. :) To R* dałby sobie spokój juz z tymi swoimi durnymi zabezpieczeniami, bo sie tym pogrąża i nie próbował na upartego wpychac do kolejnych patchy jakichś nowych głupich udziwnień w stylu tych z kafejkami i garażami, bo nic to nie daje. :P Wiesz ze na tym forum nie można gadać po piractwie ? Na razie nie ma kary ale w sumie powinieneś teraz jakoś udowodnić, że masz oryginalną wersje gta4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Wiesz ze na tym forum nie można gadać po piractwie ? Na razie nie ma kary ale w sumie powinieneś teraz jakoś udowodnić, że masz oryginalną wersje gta4.Nie złamałem żadnego punktu regulaminu, a udowadniać niczego nie mam zamiaru, bo to tylko i wyłacznie moja sprawa czy mam oryginała czy nie i nikomu nic do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Nie złamałem żadnego punktu regulaminu, a udowadniać niczego nie mam zamiaru, bo to tylko i wyłacznie moja sprawa czy mam oryginała czy nie i nikomu nic do tego.Chyba R* i polskiemu wydawcy coś do tego A jak sam zaczniesz coś tworzyć harując przy tym jak wół a ktoś to bezczelnie skopiuje wtedy zrozumiesz po co firmy wydają grube pieniądze na zabezpieczenia i co to za uczucie być okradzionym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Panowie, koniec OT :) Pyatanie do posiadaczy Radeonow. Czy ktos z was sprawdzal nowe sterowniki pod katem tekstur w gta? Edytowane 30 Stycznia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) A jak sam zaczniesz coś tworzyć harując przy tym jak wół a ktoś to bezczelnie skopiuje wtedy zrozumiesz po co firmy wydają grube pieniądze na zabezpieczenia i co to za uczucie być okradzionym Człowieku, zrozum jaki jest sens wydawania masy pieniędzy na durne zabezpieczenia skoro i tak zostaną złamane... Pyatanie do posiadaczy Radeonow. Czy ktos z was sprawdzal nowe sterowniki pod katem tekstur w gta? Nowe sterowniki nic nie zmieniły, a dodatkowo nowy patch wymusił zmniejszenie detali bo tekstury przy b.wysokich w moim przypadku w ogóle się nie ładowały (coś w styly błędu z kartami Nv). Edytowane 30 Stycznia 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Chyba R* i polskiemu wydawcy coś do tego A jak sam zaczniesz coś tworzyć harując przy tym jak wół a ktoś to bezczelnie skopiuje wtedy zrozumiesz po co firmy wydają grube pieniądze na zabezpieczenia i co to za uczucie być okradzionym Ale po co wywalać pieniądze na zabezpieczenia, które i tak zostaja złamane w dniu premiery, lub maks kilka dni później?? Moim zdaniem jest to zupełnie bez sensu. R* wywaliło na zabezpieczenia w GTA IV ponad 200 tys dolarów. I po co jak już w dniu premiery gra była złamana?? Nie lepiej było te pieniadze zainwestowac w samą gre i lepiej ją dopracowac?? A R* i polskiemu wydawcy też nic do tego czy ja gre kupie czy sciągne. To tylko i wyłacznie moja sprawa i moja decyzja. No ale ok, już dość OT. ;) Edytowane 30 Stycznia 2009 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 kto ciupie w Multi ? mnie głównie spotkacie w trybie Race, nick PaVLo Nvision :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...