Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Możliwe że dopiero po jakimś czasie od premiery wyjdzie wersja PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Możliwe że dopiero po jakimś czasie od premiery wyjdzie wersja PL.Jeżeli w takim tempie jak SA, to mooożemy poooczekać trochę :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jeżeli w takim tempie jak SA, to mooożemy poooczekać trochę :> Może i tak być :). Mi nie zależy zbytnio na wersji polskiej, jakos postaram się zrozumieć wątek z moim ''pięknym'' angielskim. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Ciekawe kiedy wycieknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 A co, czewkasz na takowy przeciek? :> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Moim zdaniem, to skandal, że nie będzie spolszczenia. Nie każdy rozumie na tyle dobrze angielski, żeby wszystko perfekcyjnie w grze rozumieć, zwłaszcza slang. Gra będzie kosztować w sklepach typu MM, Saturn 149 zł(przynajmniej w Saturnie tyle będzie kosztować na 100%, bo widziałem już w najnowszej gazetce z tego sklepu), wiec jak chcą aż tyle za grę na PC, to mogli postarać się bardziej i spolszczyć ją, zwłaszcza, że takie kinowe spolszczenie nie wymaga jakichś kosmicznych nakładów finansowych, bo nie potrzeba opłacać aktorów. Powinna być możliwość wyboru w grze języka i powinien się tam tez znajdować polski, skoro gra jest wydawana w Polsce. Z multiplayerem i Windows Live mogą wystąpić problemy, spolszczenia nie ma, a za grę chcą 149 zł. Chyba się z głupim przez ścianę macali. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 osobiście słabo znam angielski. grę przeszedłem całą praktycznie bez przeszkód. w necie jest pełno poradników opisujących misje. korzystałem z nich ~3razy. wersja PL mogłaby tylko zepsuć grę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 osobiście słabo znam angielski. grę przeszedłem całą praktycznie bez przeszkód. w necie jest pełno poradników opisujących misje. korzystałem z nich ~3razy. wersja PL mogłaby tylko zepsuć grę ;) Kinówka by wystarczyła, bo faktycznie podkładane głosy by pewnie zaszkodziły no chyba że by zatrudnili dobrych aktorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Własnie. Kinówka, by nic nie zpesuła, bo to tylko polskie napisy, a jak nawet komus by przeszkadzały, to by sobie włączył grę całkowicie po angielsku. Każdy powinien miec wybór. Ja nie lubie grac z jakimis poradnikami i wole wszystko zrozumieć bezpośrednio z gry, bo jak dla mnie takie granie z poradnikami, to własnie jest psucie sobie frajdy z gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Ucz się angielskiego a nie marudź. Polska wersja zlikwidowała by cały klimat, tak jak widziałem to w fallout3 czy mass efect, zupełnie inna gra sztuczne dialogi, nieważne czy "dobrzy" aktorzy czy nie... ja sobie nie wyobrażam grania w którakolwiek z tych gier po polsku, ani oglądania filmów z polskim lektorem, co jest tematem na napisanie co najmniej książki o tym jak można spieprzyć cały film poprzez tłumaczenie przez kogoś kto chyba nie zna języka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) ceek wpierw się dowiedz co to znaczy 'tłumaczenie kinowe', a dopiero coś o tym pisz... Edytowane 28 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Ucz się angielskiego a nie marudź. Polska wersja zlikwidowała by cały klimat, tak jak widziałem to w fallout3 czy mass efect, zupełnie inna gra sztuczne dialogi, nieważne czy "dobrzy" aktorzy czy nie... ja sobie nie wyobrażam grania w którakolwiek z tych gier po polsku, ani oglądania filmów z polskim lektorem, co jest tematem na napisanie co najmniej książki o tym jak można spieprzyć cały film poprzez tłumaczenie przez kogoś kto chyba nie zna języka...Ciekawe w jaki sposób polskie napisy zepsułyby klimat?? Masz dokładnie tą samą, grę, te same postacie, mówiace w tym samym jezyku, co w wersji angielskiej, wiec nie wiem co moze tam pospuc kilmat. :blink: Jak tak doskonale rozumiesz angielski, to mozesz sobie całkowicie wyłączyć napisy w czasie gry i nie bedzie problemu. A zreszta tak jak pisałem wczesniej powinien byc wybór w opcjach, albo gra z agielskimi, albo z polskimi napisami i kazdy byłby zadowolony. A co do Fallouta 3, to moim zdaniem polski dubbing jest tam bardzo dobrze zrealizowany i nie psuje klimatu gry. Ale Fallout, to taka gra, w której dubbing jest dopuszczalny, w GTA dubbing rzeczywiscie popsułby klimat, choc nie wiem na jak wysokim byłby poziomie i dlatego w takich przypadkach powinno sie stosowac spolszczenie kinowe. Edytowane 28 Listopada 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Narzekacze - nikt Wam nie karze kupować gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 niezapominajmy że w GTA 4 można spotkać dziwki które mówią po polsku :)))))))) takie ... małe spolszczenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Narzekacze - nikt Wam nie karze kupować gry Polski wydawca GTA IV, czyli Cenega, chyba jest podobnego zdania, nie dbajac tak o swoich klientów, a potem beda gadać, jacy, to ludzie są be, bo zamisat kupić gre, to sciągneli ją z sieci. :razz: Pozostaje miec nadzieję, że tak jak w przypadku Vice City i San Andreas, znajdzie sie jakas grupka zapaleńców, która wyreczy Cenegę i wyda swoje nieoficjalne spolszczenie do gry. :rolleyes: Edytowane 28 Listopada 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Nie no spolszczenie kinowe mogło by być, ale z angielskim sobie poradze wiec sie nie przejmuje, a co do tego gościa to on nie pierwszy co twierdzi ze mu napisy przeszkadzaja. A z tym 150zł to juz nie przesadzajcie bo na allegro mozna znalesc za 120(w sklepach) + 10zł przesylka to wychodzi 130zł, nikt wam nie każe lecieć do Saturna, Empika, MM albo jeszcze gdzies indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Narzekacze - nikt Wam nie karze kupować gry Ja już zamówiłem także mogę ponarzekać :razz:. Mam tylko nadzieję że ten MP będzie działał bo jak nie to pupa. Edytowane 28 Listopada 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 niezapominajmy że w GTA 4 można spotkać dziwki które mówią po polsku takie ... małe spolszczenie Nie dziwki, tylko Kobiety lekkich obyczajów, i pewnie Polki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Nie dziwki, tylko Kobiety lekkich obyczajów, i pewnie Polkiprzepraszam, mój błąd! osobiście je spotkałem dwa razy, niektórzy nie mieli tyle szczęścia i nie doznali tego miłego akcentu w grze. Edytowane 28 Listopada 2008 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 osobiście je spotkałem dwa razy....... I jak było ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 no wiesz....nie było wiele czasu.....zgraja koksiarzy goniła mnie z giwerami...... :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 http://ve3d.ign.com/articles/news/43266/Gr...on-FAQ-Released wywiad który porusza kwestie instalacji i korzystania z gry. Będzie aktywacja przez internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 niezapominajmy że w GTA 4 można spotkać dziwki które mówią po polsku :)))))))) takie ... małe spolszczenie :Pnie tylko dzifki, normalni przechodnie tez czasami mowia po polsku ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Spotkałem i to nie raz. Wystarczy odpalić grę od początku. Wyjść na ulicę z domu Niko i po jednej lub drugiej stronie ulicy można spotkać Polkę. Raz jak wyciągnąłem gościa z samochodu to ładnie zaklął w naszym ojczystym języku. Edytowane 28 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jednak amerykanie nie mają nas polaków całkowicie gdzieś!, przynajmniej w grze o nas pamiętają! ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jednak amerykanie nie mają nas polaków całkowicie gdzieś!, przynajmniej w grze o nas pamiętają! Rzecz dzieje się w USA ? Chyba tak :P a tam Polacy to trzecie czy czwarta narodowość :D Czyli co czwarty gość to Polak xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Rzecz dzieje się w USA ? Chyba tak :P a tam Polacy to trzecie czy czwarta narodowość :D Czyli co czwarty gość to Polak xD Heh, Polki to dzifki, a Polacy to...alfonsi?? :wink: Edytowane 28 Listopada 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalus Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Wersja PC na 100% ma się pojawić w empikach i innych sklepach 2 grudnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 2 lub 3 grudnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...