Orgiusz Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Hannhibal Lecter Przez kilka dni ZKU zastanow sie nad: 1. Zmiana narodowosci. 2. Jesli boli Cie ze 8800GTS ktorego kupiles za ciezkie pieniadze jakis czas temu teraz przegrywa (wg niektorych testow) wzgledem nowej konstrukcji to zachowaj swoje zale dla siebie a nie wyglaszasz prymitywne opinie nt innych. Pozatym juz nie raz oba giganty wypuszczaly produkt mid-end ktory doganial 2x drozsze karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ja bym się nie zastanawiał i już pchał swoją kartę na Allegro. Co z tego że GTX będzie wydajniejszy nawet i o te 20% jak cena wyższa o 110%. Kupi się thermalrighta HR-03 i dobry wiatrak i różnica wyniesie 0% lub na niekorzyść GTX i 500 stów w kieszeni na poczet przyszłego 9800. Mam już zamówienie na X600 używkę i przez miesiąc będę obserwował rozwój sytuacji tak Nvidii jak i Amd Ati i poczekam... może jednak wezmę GTS'a. Ostatnio testowałem Call of Juarez w DX10 i o ile w DX9 miałem klatki w okolicach 60 (MAX DETAL) to w DX10 spadki poniżej 30 + mouse lag skutecznie uniemożliwiały komfortowe granie. Grafika co prawda była o wiele lepsza ale panowie nie kosztem grywalności. Taka sytuacja jasno potwierdza że crysis w DX10 na 100% będzie niegrywalny na kartach z serii 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mnie tylko martwi jedno. Bo cos mi sie wydaje ze chyba ta cena 250$ za wersje z 512MB jest nie do osiagniecia. Po przeliczeniu z aktualnym kursem USD daje to 645zl. Dodajac do tego koszty transportu podczas dystrybucji tych kart. Dodajac marze firmy oraz pozniej sklepow cena napewno osiagnie 1000zł ale mysle ze jej nie przekroczy. I teraz napewno najwiecej straca ci ktorzy kupią ją od razu po wejsciu na rynek. Za kilka miesiecy napewno stanieje ;) Ale coz, ja akurat podejme to ryzyko. Napewno nie wezme wersji z 256MB bo juz widze jak to bedzie chodzilo w wyzszych rozdziałkach. Jak ówczesne GTS z 320MB maja problemy .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Wersja z 256MB będzie miała bodajże gorsze pamięci a nie to tylko że będzie jej mniej. Znalazłem w sklepie w UK 8800GT w funtach, po przeliczeniu na złotówki wyszło mi 850zł, a stary model GTS 1014zł więc wnioski wyciągnij sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Symbian twoja teoria runęła kilka stron wcześniej http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=3133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Niezle niezle. Jeszcze premiery nie bylo, a karta juz tanieje :] No i EVGA juz ma swoj model. Czekamy na reszte producentow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Symbian twoja teoria runęła kilka stron wcześniej http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=3133 EVGA 100pln droższa i rok mniej gwary to chyba już jakaś wersja OC albo ze zmienionym chłodzeniem :-P PS 8800GT hitem overclockingu LINK Edytowane 25 Października 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Wszystko fajnie, karta zapowiada sie szybka, wielka, goraca, glosna i nawet nie taka strasznie droga tylko nadal brakuje karty ktora bedzie szybsza od 8600GTS a wolniejsza od 8800GTS, ktora moze pracowac nawet pasywnie lub z malym cichym chlodzeniem no i nie pozerajaca 100 czy 200 watt a z 50. W takim przypadku niestety (przynajmniej na razie) nie bedzie troche szybszej alternatywy dla 8600 za troche wieksza kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ciezko kazdemu dogodzic :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 do 850zł to będzie super oferta na styczeń . Pewnie w pl wejdzie za 950 zł:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 o w ZNAK.pl 8800GT kosztuje już 805 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) do 850zł to będzie super oferta na styczeń . Pewnie w pl wejdzie za 950 zł:P A to znak to nie pl ? :huh: Ja tam jestem ciekawy ceny wersji 256MB. Czy będzie to różnica 150 zł, czy może 50 zł. Edytowane 25 Października 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ciezko kazdemu dogodzic :rolleyes:imo gof ma sporo racji. Co z tego, że 8800gt zapowiada się ciekawie (to nie podlega dyskusji) jeżeli ta karta ma TDP na poziomie ok 100W. O pasywie można zapomnieć. Gdyby było coś co wypełni lukę pomiędzy 8600gts a 8800gt i ma tdp max 50W to byłby fajny zamiennik obecnych 7900gs. No ale każdy szuka coś pod siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 o w ZNAK.pl 8800GT kosztuje już 805 zł :) Jakby nie patrzeć złoty cały czas się umacnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ma byc jeszcze taniej pobobno :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Mnie tylko martwi jedno. Bo cos mi sie wydaje ze chyba ta cena 250$ za wersje z 512MB jest nie do osiagniecia. Po przeliczeniu z aktualnym kursem USD daje to 645zl. Dodajac do tego koszty transportu podczas dystrybucji tych kart. Dodajac marze firmy oraz pozniej sklepow cena napewno osiagnie 1000zł ale mysle ze jej nie przekroczy. I teraz napewno najwiecej straca ci ktorzy kupią ją od razu po wejsciu na rynek. Za kilka miesiecy napewno stanieje ;) Ale coz, ja akurat podejme to ryzyko. Napewno nie wezme wersji z 256MB bo juz widze jak to bedzie chodzilo w wyzszych rozdziałkach. Jak ówczesne GTS z 320MB maja problemy .... Przecież to pewne że nowa grafa w dniu premiery kosztuje najwięcej, ale tutaj można można starcić podwójnie. Bo pewne jest że GT stanieje za miesiąc czy dwa, a napewno przyczynią się do tego nowe karty ATI w procesie technologicznym 55nm. Druga strata to kupno 8800GT w wersji referencyjnej - bo tylko takie będą w dniu premiery. Jak mnie pamięć nie myli to pierwsze karty 7900GS też były w wersji NV, a dopiero później pojawiły się wersje oc z lepszym chłodzeniem. 8800GT można spokojnie porównać do serii 7900GS, gdzie ta druga była hitem rok temu, z tym że 7900GS wydajnościowo nie dorównywał 7900GTX, jak to czyni teraz 8800GT dla 8800GTX :) To dopiero będzie hit. Ja i tak poczekam do stycznia/lutego bo i tak narazie nie mam czasu żeby w coś grać (nowości). Edytowane 25 Października 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Tak tylko że na 7900GS był montowany zalman a miał on "temperaturkę" w porównaniu z 8800GT. Szukałem recenzji tego Zalmana fatality i na radeonie 1950xtx miał temp LOAD 76C. Wyobrażasz sobie teraz cenę z takim chłodzeniem. Jedyny i słuszny wybór to nie cackanie się i kupno referenta za 800zł + HR-O3 dopiero wtedy można bawić się w bezpieczne OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) ja tez sie strasznie napalilem. Taka karte moge miec za ok 750 PLN wersja 512 MB Gigabyte'a :D "cud, miod, orzeszki" ale tez mnie interesuje nowy radoslaw, kurde nie wiem jak wytrzymam do 15 listopada. Ale w sumie tez wczesniej zanim ja kupie wolalbym zobaczyc jakis test zrobiony przez .pl portal i jak sie zachowuje w COD4 a premiera COD4 jest dopiero chyba po 10 listopada. Takze chyba jednak trzeba bedzie wziac na wstrzymanie. Edytowane 25 Października 2007 przez disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ostatnio dolar spada na leb na szyje ( 2,55 sredni kurs , a przed wakacjami bylo prawie 2,8 ) Dla nas jest to dobry okres do zakupu sprzetu bo zapewne przed swietami dolar znowu pojdzie w gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 A jak tam z kompatybilnością z PCI-E 1.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 A jak tam z kompatybilnością z PCI-E 1.0? Jak bys poczytal kilka stron wczesniej lub jakikolwiek news odnosnie PCI-E 2.0 to bys sie dowiedzial, ze 2.0 jest wstecznie kompatybilne z 1.0 wiec nie ma obaw, ze cos nie zadziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Zapowiada sie wojna cenowa pomiedzy ati i nv :) W sumie najwyzszy czas bo sytuacja stawala sie powoli chora. Jak tu sie zmotywowac do kupna karty graficznej za ponad 1500 zl wiedzac, ze nawet ona nie pozwoli na plynna gre ze wszystkim na full... Czekam na pierwsze testy i jezeli zapowiedzi sie potwierdza to biore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) mozliwe ze pociagne ja z usa za okolo 650-700zl Edytowane 25 Października 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mam nadzieje ze nie bedzie zle...i zapowiedzi..sie sprawdza. Dzis sie pozegnalem ze swoja 8800 320 MB GTS. I tak troszke ramu mi w niej brakowalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Wygląda na to, że EVGA z Znaku to podstawowy model z normalnym taktowaniem (600/1800) LINK Na Newegg.com pojawiły się też 2 inne modele: 675/1950 LINK 700/2000 LINK Ciekawe, że przy obu jest informacja: "Cooler: fanless" :? Pasywne chłodzenie przy takich taktach :blink: Nic nie wiadomo także o taktowaniu jednostek shader. XFX 640/1900 LINK XFX 670/1950 LINK Wygląda na to, że wielu producentów wystawi docelowo po 3 modele :-P Edytowane 25 Października 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ciekawe, że przy obu jest informacja: "Cooler: fanless" :? Pasywne chłodzenie przy takich taktach :blink:Niemożliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 No to czekamy na Galaxy/Palit. Cena bedzie jeszcze mniejsza a OC pewnie najwyższe. Co do Fanless ;o (imo fake) ale nigdy nic nie wiadomo. No i jak tutaj wytrzymać do premiery Radosława :). Mogli by wcześniej jakieś testy porównawcze zamiescić bo radzio ma przecież być jeszcze tańszy niż nowy gt a czy szybszy to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Wygląda na to, że wielu producentów wystawi docelowo po 3 modele :-PW przypadku Evga, Bfg i XFX to norma że maja po kilka modeli rozniacych sie tylko taktami - taka polityka firmy - ale fakt ze na starcie sa modele 700/2000 prawdopodobnie swiadczy o tym ze da sie jeszcze sporo wydusic z tej karty :D NiemożliweMoze to cena bez coolera ? Sam musisz sobie cos dobrac po zakupie hehe :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 albo to wersje water cooled... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 albo to wersje water cooled...Watpie, raz ze popularnosc tego typu wersji jest raczej niewielka, a dwa ze po premierze zadko kiedy wychodzi cos innego niz referent. Wiec raczej mamy doczynienia z bledem w opisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...