serwal4 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Piekary Śląskie, PB95: Orlen: Standardowe 5.17zł/l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Shell na A1: 5,24zł za Pb95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Ostatnio śmiałem się ze Statoila u mnie w mieście, że sprzedaje ON za 5,19zł W krytycznych sytuacjach tankowałem na CRAB gdzie zawsze o 20-25gr jest taniej ale dzisiaj niemal umarłem za kierownicą jak zobaczyłem cenę 5,11zł Jakby mi ktoś rok temu powiedział, że ON będzie ponad 5zł to bym się założył o wszystko że to niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Łukoil we wsi - 5,29 Pb95, 5,15 gnojówka. Te różne ulepszone raket fjule raźno zbliżają się do 6 zł, ciekawe czy ktoś to kupuje. Czyżby jakiś tytan intelektu i rekin finansjery w jednym stwierdził, że po co sprzedawać za piątkę, jak można za 5,05, a potem już poszło lawinowo? Bajeczki o rosnącej cenie baryłki ropy albo wahaniach kursu dolara można sobie zaaplikować analnie, to przecież nie ma żadnego związku z tym, co się wyprawia na stacjach. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Ludzie sie juz przyzwyczaili i szok na widok 5 z przodu dawno minal to teraz mozna dokrecic srube ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) To co? Robimy jakieś stowarzyszenie paliw alternatywnych? Na pierwszym zebraniu chciałbym, żeby wszyscy przedyskutowali możliwości etanolu. Przy szklaneczce etanolu, oczywiście ;] Jutro zalewam bolid, sprawdzę po południu ceny w okolicznych stacjach. Pewnie coś między 5.19 - 5.30 będzie, jak znam życie. .:.:Ed:.:. Sprawdziłem, 5.19. Edytowane 3 Października 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Cena baryłki i dolara ma zastosowanie jak ich cena rośnie, ale jeśli spada co już całkiem inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Jak ktoś ma Orlen w pobliżu to sugerowałbym tankowanie w sobote. Po wyborach ceny promocyjne na 95 mogą się skończyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 (edytowane) olsztn, statoil: pb95 - 5,09 a on - 5,14 :lol: a na neste pb95 po 5,25 :blink: Edytowane 8 Października 2011 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 (edytowane) Olsztyn- wylotówka na mrągowo: pb95: bliska- 5.09, statoile- 5.09 ON: statoile- 5.14 Poza tym- LPG też ostatnimi czasy poszła w górę. Do tego doczytałem, że od począktu 2012 ma być jeszcze wyższa akcyza- co pociągnie kolejną podwyżkę cen. Tylko pytanie- dlaczego teraz jesteśmy perfidnie ruchani w Musculus sphincter ani przez koncerny? Chyba wiedzą, że przyszłe styczniowe podwyżki spowodują to, że tankowanie będzie wielkim świętem, fetą i imprezą rodzinną z tortem... PS. Orlen ograniczył ceny na bliżej nieokreślony okres czasu na poziomie 5.09/5.14... Edytowane 8 Października 2011 przez KWS89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Orlen ograniczył ceny na czas wyborów :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 (edytowane) dzisiaj zalałem do pełna na orlenie za 5,09, ciekawe o ile w poniedziałek podniosą :] Edytowane 8 Października 2011 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Obniżyliby akcyze, to by wszystko w dół poszło, a nie głupki jakieś ciach!lnięte płace minimalne podnoszą. Po cholerę takie coś? Lepiej by zdelegalizowali umowę na zlecenie. Poza tym jakim cudem gaz rośnie w górę, skoro u Ruskich nie ma wojny? U mnie w miejscowości gaz 2,80zł, 30km dalej 2,60zł, PB95 5,30 / 5,15 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 U mnie pb95 - 5.09 (orlen) 5.19(bliska) 5.35! (konspol) LPG 2.79 wszedzie Jak pomysle że w 2009 LPG było po 1.70zł to mnie szlag trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Kiedyś za niecałe 50zł tankowało się całą butlę, a teraz za 80zł, eh. No, ale dopóki gaz nie kosztuje 4,30 zł to i tak będzie mi się opłacać w stosunku do PB95 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 To są ceny PRZED wyborami, pomyślcie co będzie PO :/ . Najpierw pogłoska o podatkach i cenie gazu ponad 4PLN...no to naprzód z podnoszeniem, przecież w TV zapowiedzieli. Teraz już nie o podatkach pindolą, a o problemie z pozyskaniem gazu. Jak ktoś wyżej pisał o święcie -teraz na wesele będzie się dawać tankowanie do pełna...Czy wreszcie nasz naród wybuchnie na tą klikę cholerną?! Jesteśmy potulni mimo powszechnego przekonania o krewkości to nasz cisną. Jeszcze ta jakość paliw...kto nie tankował w krajach poważniejszych(czyli w większości Europy) może wierzyć jakie to my niby cudne paliwa mamy. Napęd co CDI/HDI/TDCI i inne takie unieruchamia, gaz bez normy paliwowej(jedynie techniczna)i gonione oktany toluenem w benzynie...załamka. Za taką kasę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Trzeba zatem nadal głosować na tych samych ludzi, bo przecież Korwin to oszołom i na pewno się nie dostanie do Sejmu. Śmiesznostka z trasy Kartuzy-Piła - dwie stacje benzynowe po dwóch stronach ulicy, Orlen i jakiś anonymous. Odpowiednio 5,29 oraz 5,09 za Pb95. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) Już polacy wybrali. Albo jest cos nie halo z tymi wyborami, albo ludzie lubią płacić za wszystko coraz więcej albo w tym kraju większość to kompletni debile. Trza stąd spier*alać. A od jutra będziemy pewnie obserwować rosnące ceny paliw.... Edytowane 9 Października 2011 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Mi sie podoba ostatnio polityka Orlenu. Caly czas na ich stacjach jest PB95 za 5,09zl, gdy np. na Lukoilu gdzie zawsze tankowałem - 5,27zl. Jak sie pytalem pani z orlenu o co tu chodzi, to nie byla w stanie mi odpowiedziec. Pozniej gdzies zaslyszalem, ze poszly skargi na Orlen za specjalne obnizanie ceny ponizej kosztow produkcji Edytowane 11 Października 2011 przez reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Poniżej kosztów produkcji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 LPG w Krakowie 2,79-2,85... Dostałem palpitacji i migotania przedsionków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Gdzieś było napisane o tych skargach innych sprzedawców paliw, bo Orlen sprzedaje im paliwo w hurcie po 5.08, a sam na swoich stacjach dodaje tylko grosz marży. Dlatego u innych jest dużo więcej. Edytowane 11 Października 2011 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Na Orlen została złożona skarga o działania monopolistyczne. Ja bym się tym w ogóle nie przejmował. Inne koncerny mieli nadal zapasy zakupione w cenach niższych a walili wyższe ceny bo baryłka poszła do góry. Orlen na to nie poszedł i chcieli go wrobić w monopol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) a od dzisiaj na statoilu pb95 poszlo w gore po 10gr na litrze :lol: Edytowane 11 Października 2011 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Orlen już podnosi ceny. Z 5.09zł przed wyborami po wyborach jest już 5.19zł za PB LPG masakra 2.87zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Nienawidzę mieć racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 mit viel Oktan und frei von Blei, ein Kraftstoff: die Benzin! :mrgreen: Na Ukrainie macie tanie paliwo możecie tam emigrować :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Nie wiem z czego się cieszysz, ceny zupy tej czy innej mają przecież wpływ na ceny dosłownie wszystkiego. Nawet taki klekotożerca jak ja nie sika z radości, że gnojówka osiąga nierzadko wyższą cenę niż Pb95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Ciekawie się robi na rynku, po nowym roku akcyza na ON ma skoczyć do góry. Jednak dobrze jest mieszkać w małym mieście, wszędzie z buta dojdę w ciągu 15 minut ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Jak ktoś ma Orlen w pobliżu to sugerowałbym tankowanie w sobote. Po wyborach ceny promocyjne na 95 mogą się skończyć ;) Niniejszym przyznaje sobie odznake proroka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...