Gość Ludovic Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja ostatnio miałem okazję jechać autostradą całe 100km i Agila 1.2 75KM spaliła mi 11.5L jadąc tak 130-140 km/h. Ten samochód jest stworzony do miasta ale na autostrady się nadaje kiepsko. Ciekaw jestem jakie obroty i jakie spalanie przy ~140km/h mają silnii k6cyl. W Agili nie ma obrotomierza ale słychać i widać po temperaturze silnika, że wysila się przy takiej prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Ekonomizer (czy jak się nazywa ta fikuśna wskazóweczka pokazująca chwilowe spalanie) w świniaku przy stałej prędkości 180 km/h na A2 pokazywał około 9 litrów, jeśli dobrze pamiętam. Są tam 4 cylindry, nie 6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) W Agili nie ma obrotomierza ale słychać i widać po temperaturze silnika, że wysila się przy takiej prędkości. Jechałeś 140, przy maksymalnej prędkości 155 i się dziwisz, że rzęzi? Smigam bratem bliźniakiem agilli, czyli suzuki wagon r+ 1.3, 76 km i przy większych prędkościach mam stracha. Malutkie kółeczka, klockowaty kształt i twarde zawieszenie zapewniają emocje ;) I do tego to gó*****e wyciszenie - po wciśnięciu gazu wyje jak rajdówka :lol: Edytowane 15 Lutego 2012 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Ekonomizer (czy jak się nazywa ta fikuśna wskazóweczka pokazująca chwilowe spalanie) w świniaku przy stałej prędkości 180 km/h na A2 pokazywał około 9 litrów, jeśli dobrze pamiętam. Są tam 4 cylindry, nie 6. Ghyhyhy, zaokrąglił w dół z 15l :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Ekonomizer (czy jak się nazywa ta fikuśna wskazóweczka pokazująca chwilowe spalanie) w świniaku przy stałej prędkości 180 km/h na A2 pokazywał około 9 litrów, jeśli dobrze pamiętam. Są tam 4 cylindry, nie 6. 9 litrów na 100 przy 180km/h :lol: - jonas myślałem, że Ty realista jesteś. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Nie mam zwyczaju robienia zdjęć deski rozdzielczej w czasie jazdy z dużą prędkością, nie wiem też, o ile przekłamuje ta wskazóweczka, możliwe że wiało wtedy w tyłek, po bokach były ekrany dźwięko- i wiatrochłonne albo jeszcze coś innego. Faktem jest, że takie wskazanie było, choć trudno mi uwierzyć w jego absolutną wiarygodność, to oczywiste. Przy najbliższej okazji postaram się powtórzyć te obserwacje. Edytowane 17 Lutego 2012 przez jonas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 ...najlepiej przy dystrybutorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Otóż to. U mnie te ciach!ły co tam na desce komputer pokazuję można sobie wsadzić. Przy dystrybutorze lekko pół litra więcej :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) Się czepiacie. Przy 180km/h w Lancerze spalanie jest ciut niżej 14L. W ISie 12. ;) Swoją drogą, wytłumaczcie mi. Jakim cudem załadowany na opór Passat Variant , 2.0 TDI , jak zatankował w Warszawie tak drugi raz w Brukseli. Od momentu wjazdu na naszą autostradę 170km/h na tempomacie. Żebym w nim nie siedział, bym nie uwierzył. :blink: Licząc bak 70L , wychodzi średnia 5.3L ... Edytowane 20 Lutego 2012 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Było! Nie bez powodu wzięła się nazwa "wieprzowóz". Niezależnie ile tam tych prosiaków załadujesz spali tyle samo i nawet nie poczujesz czy masz coś tam na pace czy nie :D Oczywiście wynik całkiem niezły :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 @MaciekCi bez tempomatu by Ci jeszcze mniej spalił (potwierdzone empirycznie) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Swoją drogą, wytłumaczcie mi. Jakim cudem załadowany na opór Passat Variant , 2.0 TDI , jak zatankował w Warszawie tak drugi raz w Brukseli. Od momentu wjazdu na naszą autostradę 170km/h na tempomacie. Żebym w nim nie siedział, bym nie uwierzył. :blink: Licząc bak 70L , wychodzi średnia 5.3L ... Podejrzewam, że średnia było w okolicach 100-110km/h Na prawdę czasami oczy przecieram jak cisnę na autobanie, a tam średnia z trasy wychodzi 80-90km/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Tak jak mówisz do tych 110-120 przy średniej prędkości to spalanie w TDIkach jest jeszcze rozsądne, potem to zaczyna się już ostro upijać jak każdy dżentelemn w sobotni wieczór ;) Najlepsze wyniki można osiągnąć przy prędkości 80-90 km/h na 5 biegu i spokojnej jeździe. Coś się Europa ostatnio obraziła na irańską ropę i ceny standardowo w górę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 A ja wam powiem że jakiś czas temu jeździłem ze znajomymi do roboty do Holandii i t4 po FL 2000 albo 2001 oczywiście 2.5 TDI bodajże 153km przy trasie 1000km w 9h palił ok 7l ropy - 8osób + bagaż. Na banie gdzie można 160-180 nie schodziło i często 200 się pojawiało. Zbiornik 80l (+ z 10l w przelew) starczał na jakieś 1300km . Nie przepadam za ropniakami ale trzeba przyznać że naprawdę potrafią być oszczędne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Podejrzewam, że średnia było w okolicach 100-110km/h Na prawdę czasami oczy przecieram jak cisnę na autobanie, a tam średnia z trasy wychodzi 80-90km/h. Jednak po tym autobanie było zrobione 1100 km , reszta to ~ 270km po pojedyńczych drogach. Licząc ze statystyki, że przez 1100km było 180km/h a przez 270km dajmy nawet 35km/h. wychodzi średnia ~150 km/h (dobrze ja to policzyłem?;) ). Odejmując przekłamanie licznika to ~ 135km/h, Co by się nawet zgadzało, bo samej jazdy mieliśmy koło 11h. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Ja wierzę w TDI i ich jeździe na naparstek ale na prawdę często nam się sporo rzeczy wydaje. Choćby miał tych koni 105 w 1,9TDI to przy 180km/h będzie pił minimum 10l. Fizyki nie oszukasz i nawet elektryk zacznie ropę pić przy tej prędkości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Jednak po tym autobanie było zrobione 1100 km , reszta to ~ 270km po pojedyńczych drogach. Licząc ze statystyki, że przez 1100km było 180km/h a przez 270km dajmy nawet 35km/h. wychodzi średnia ~150 km/h (dobrze ja to policzyłem?;) ). Odejmując przekłamanie licznika to ~ 135km/h, Co by się nawet zgadzało, bo samej jazdy mieliśmy koło 11h. ;) policzyles dobrze, ale lepiej chyba byloby GPS-a kupic i byloby jasne odrazu jaka srednia predkosc itp PS nie jezdzilem wieloma samochodami ale liczniki nie przekłamują az tyle, max co mierzylem - wg gps-a to 7kmh w peugocie 106, w reszcie pokazywały dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Lukoil PB95 - 5,71zl ON - 5,77(jakos tak) PB98 - 6zl No to juz jedno paliwo u mnie dobilo do 6zl. Czekam na reszte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Pb95 - 5,45 do 5,62 Mazut - 5,60 do 5,79 Dane z trasy Braniewo-Piła. Choć i tak nic nie przebije ruskiej wachy, oferowanej po 4,30 w szarej strefie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 I tak drogo :razz: po czwórce się dostanie, a i jakościowo lepsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 A gazik na lukoilu dalej 2,77 ;) I nawet tak jak by mój stary parch-reduktor odżył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 policzyles dobrze, ale lepiej chyba byloby GPS-a kupic i byloby jasne odrazu jaka srednia predkosc itp PS nie jezdzilem wieloma samochodami ale liczniki nie przekłamują az tyle, max co mierzylem - wg gps-a to 7kmh w peugocie 106, w reszcie pokazywały dobrze Nie był to mój samochód, ale w sumie miał wbudowanego GPSa, jakoś nie przyszło mi to wtedy do głowy. Swoją drogą, jadąc Lancerem 200km/h na zegarze, Automapa z MIO pokazuje mi ~ 182km/h , wychodzi prawie 10% . Chociaż, u rodziców w Ostrowi Mazowieckiej (mieści się tam Zurad, znany z fotoradarów w PL) jest radarowy licznik i przy 90 na liczniku pokazuje 87-88, niestety ma tylko dwie cyfry, więc więcej nie sprawdzę, a nawet i z rozsądku nie, bo to środek miasteczka. ;) Gdański Lotos Pb98 dziś po 5.85. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Jadąc 6 minut Mito 210km/h palił 13L. Nie ma przebacz przy takich prędkościach. ;) Statoil przy Realu na Ursynowie: PB 95 5,62 Statoil przy Auchan w Piasecznie: PB 95 5,57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Shell przy Galerii Biała w Białymstoku PB 95 5.59 ON 5.59 Edytowane 25 Lutego 2012 przez S4racen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Warszawa, Dolinka Służewiecka, Statoil PB 95 5,75zł. :blink: :blink: Macie jakieś pytania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Macie jakieś pytania? Jak już będzie 9.99zł/litr, to wprowadzą euro bo nie będzie im się mieściła większa kwota na wyświetlaczach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Wprowadzenia euro możemy się nie doczekać, prędzej zlikwidują 1, 2 i 5 groszówki :lol: wystarczy przesunąć przecinek <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Elektroniki http://autokult.pl/images/malfeusz/2008/06/20/paliwo.jpg http://www.hej.mielec.pl/gfx/mwmstudio/pl/mwmaktualnoscizkomentarzami/162/681/1/826249370.jpg są gotowe. Pozostałe http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201104/1302793494_by_Olsztyniak_500.jpg mają przecinek zajmujący dużo miejsca, więc dzą radę wygospodarować miejsce. Równie dobrze mogą zniknąć wspomniane wyżej grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 neste warszawska 5,58... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Elektroniki http://autokult.pl/images/malfeusz/2008/06/20/paliwo.jpg http://www.hej.mielec.pl/gfx/mwmstudio/pl/mwmaktualnoscizkomentarzami/162/681/1/826249370.jpg są gotowe. Pozostałe http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201104/1302793494_by_Olsztyniak_500.jpg mają przecinek zajmujący dużo miejsca, więc dzą radę wygospodarować miejsce. Równie dobrze mogą zniknąć wspomniane wyżej grosze. Myślą przyszłościowo skubańcy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...