Miguel707 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Tak, jakby nie było lepszych, gdyż ta płyta nie odstaje jakością np. od P5Q Premium, a jest o wiele, wiele tańsza. A więc tak - jakby nie było lepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Może nie tyle lepszy, co opłacalnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Sprzedawca twierdzi, że można odblokować tylko na niektórych biostarach, a na innych płytach z acc jest to niemożliwe.Bo nie na wszystkich płytach z ACC można odblokować rdzenie. W 100% pewne są tylko ASRocki i Biostary TA790GX. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Koleś mówił, że asrock to najgorsze płyty i tylko na niektórych modelach biostara da się odblokować. Do tego stwierdzić, że na purepc jest pełno "łosiów" tak jak na innych polskich forach. Jak patrzyłem na xtremesystems to na płytach różnych producentów da się odblokować Edytowane 1 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) P5B na pierwszy widok odstaje znacznie jakością od p5q premium :wink: Generalnie wszystko ok, ale uważam, że ktoś jednak powinien się wysilić i sprawdzić kompatybilność tych zestawów, bo ja wiecie jest/są osoba/osoby, które przejechały się na kupnie karakorum+dfi x38. Takich wpadek powinno być jak najmniej :wink: PS. Przed chwilą dostałem informację, że z trochę popularnymi ostatnio selektami X3 @ X4 z pewnego sklepu (oczywiście nie ESC) jest problem. Otóż procesor po selekcji kupiony przez tą osobę nie ma działającego 4 rdzenia. Płyta główna oczywiście ma ACC potrzebne do jego odblokowania. Sklep twierdzi, że 4 rdzeń odblokowywuje się na inny modelu płyty głównej, ale to przecież jest żadna różnica, gdy mobo ma ACC... Oczywiście jest to jeden potwierdzony przypadek - nie słyszałem o problemach tego typu w innych przypadkach.Hmm, chyba msi wypuściło jakiś model płyty(dka790 i ile się nie mylę), które niby miał mieć ACC, ale ostatecznie to nie działało, bo była to przebrandowana płyta ze starszej wersji(dka780). Edytowane 1 Czerwca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ciekawe co by pisali jak by mieli tylko AsRocki z ACC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Hmm, chyba msi wypuściło jakiś model płyty(dka790 i ile się nie mylę), które niby miał mieć ACC, ale ostatecznie to nie działało, bo była to przebrandowana płyta ze starszej wersji(dka780). To nie tak do końca... Tamto MSI nie ma bezpośredniego połączenia między procem a SB, a bez tego ACC nie będzie działać. ACC ma 2 tryby pracy. Tutaj ostatnio o tym nawet pisali. Po prostu niektóre płyty po uruchomieniu ACC nie odblokowują dodatkowych rdzeni/cache. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jak patrzyłem na xtremesystems to na płytach różnych producentów da się odblokować Ktoś chyba ścieme wali - Zresztą Andrew wie najlepiej - kilku osobom pomógł odblokować czwarty rdzeń. Bynajmniej ja bym już nie polecał tych procesorów od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Nawet jeżeli to pomyłka (w co wątpię) to trudno dogadać się z tym kolesiem. Nawet jak da x3 bez sprawnego rdzenia to będzie wciskał bajkę, że tylko na biostar da się odblokować. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Koleś mówił, że asrock to najgorsze płyty i tylko na niektórych modelach biostara da się odblokować. Do tego stwierdzić, że na purepc jest pełno "łosiów" tak jak na innych polskich forach. Jak patrzyłem na xtremesystems to na płytach różnych producentów da się odblokować Pan handlowiec z bachcompu ma swoja specyfikę. On potrafi odnosić się niegrzecznie ale jeżeli towar nie satysfakcjonuje cię to w sklepie internetowym masz 10 dni na zwrot więc odsyłaj i już. Nie trzeba podawać powodu, po prostu przestało Ci się podobać lub nie spełnia twoich oczekiwań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja tego nie kupowałem tylko użytkownik z forum. Proca dostał chyba 20-21 maj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zresztą nie bierz poważnie wszystkiego co mówi ten sprzedawca. Nie dość że bywa niegrzeczny to czasem się po prostu myli i upiera, że ma rację. Ja mam biostara i kupowałem u nich dlatego, że tylko oni go mają, zresztą wiele innych fajnych wyjątkowych podzespołów jak choć by te g.skille z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 To że bywa nie grzeczny tez to zobaczyłem. Różniej nie byłem lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Ja tego nie kupowałem tylko użytkownik z forum. Proca dostał chyba 20-21 maj. Wiem, wiem. Odpisałem mu pod twoim postem. No to jak tak, to już za późno. A dlaczego nie zwracał? Nie zna prawa? Ewentualnie teraz ma 2 lata rękojmi na zgodność towaru ze specyfiką. Tylko czy odblokowanie 4 rdzenia obejmuje ta gwarancja europejska tego nie wiem. Teraz to najlepiej się dogadać wg mnie pokazać mu na płycie biostara że nie działa to zmieni zdanie. Jeżeli to blisko to mógł bym pomóc potestować. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Karty (hd4770) i Karakorum jeszcze nie dostał, wiec nie bawił się procem. Wczoraj dopiero zobaczył czy da się odblokować i był problem. Jeszcze się zobaczy, bo raz pisze, że komp mu się od razu resetuje, a raz po kilku min. z jakimś błędem. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Weźcie już przestańcie. To jest temat o dyskusji na temat zestawów komputerowych na forum i portalu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Reinstall 7 RC 64bit niby pomógł. Błędów nie ma. Tylko komp nie raz za 2 razem się włącza, bo za 1 nie ma obrazu. PS. Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Generalnie wszystko ok, ale uważam, że ktoś jednak powinien się wysilić i sprawdzić kompatybilność tych zestawów, bo ja wiecie jest/są osoba/osoby, które przejechały się na kupnie karakorum+dfi x38. Takich wpadek powinno być jak najmniej :wink: http://pimpmycomp.net/recenzje/rec40/images/13.jpg P5B Deluxe, które ma takie samo chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 http://pimpmycomp.net/recenzje/rec40/images/13.jpg P5B Deluxe, które ma takie samo chłodzenie. P5B deluxe ma całkowicie inne chłodzenie niż dfi x38... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 P5B deluxe ma całkowicie inne chłodzenie niż dfi x38... Chodziło o to, że P5B Deluxe ma takie samo chłodzenie co P5B Premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamer86 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam, czy pamięci które są m.in. w zestawie za 2k OCZ Special Ops osiągną 1000 MHZ CL5 ? Nie mogę znaleźć testów 2x2GB. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Podoba mi się nowy top zestaw. Choć nadal nie jestem przekonany do i7 ale to już każdy sam może sobie dostosować, wprowadzeni natomiast SSD na system jest sporym postępem, tym bardziej, że niektóre osoby na prawdę kupują kompa z niepotrzebnymi bajerami a ten "bajer" ma spore uzasadnienie. Tu jednak mały kamyczek do ogródka. Zastosowanie SSD będzie miało daleko większy sens kiedy użyje się najszybszych dysków jak na przykład OCZ Vertex. Aczkolwiek i tak jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Chodziło o to, że P5B Deluxe ma takie samo chłodzenie co P5B Premium.Ale ja pisałem o DFI, więc ani p5b premium ani p5b deluxe nie mają tutaj nic do rzeczy. Ludzie, czytajcie posty, bo potem takie niepotrzebne kwiatki wychodzą. Witam, czy pamięci które są m.in. w zestawie za 2k OCZ Special Ops osiągną 1000 MHZ CL5 ? Nie mogę znaleźć testów 2x2GB. Z góry dziękiMusisz kupić i sam sprawdzić, ale zawsze możesz dołożyć do lepszych, albo do proca Black Edition. Podoba mi się nowy top zestaw. Choć nadal nie jestem przekonany do i7 ale to już każdy sam może sobie dostosować, wprowadzeni natomiast SSD na system jest sporym postępem, tym bardziej, że niektóre osoby na prawdę kupują kompa z niepotrzebnymi bajerami a ten "bajer" ma spore uzasadnienie. Tu jednak mały kamyczek do ogródka. Zastosowanie SSD będzie miało daleko większy sens kiedy użyje się najszybszych dysków jak na przykład OCZ Vertex. Aczkolwiek i tak jest lepiej.Ważne, że jest szablon, a w zależności od kaprysu, pieniędzy itp. zawsze można coś zmienić. Takiego typu zestawienia cenię ze względu właśnie na "ramę", która daję solidny pogląd na to, jaką platformę opłaca się/warto wybrać w danym przedziale cenowym Edytowane 2 Czerwca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam, Mam zapytanie dt. zestawu za 2500zl, jako ze moj znajomy zamierza kupic teraz komputer. Tak wiec czy ta karta Palita Sonic edition to ma te ddr5, czy to tylko sciema? Bo na stronie producenta wydaje mi się, że jest gddr3...;| Co do kart to w podobnej cenie na esc jest jeszcze 4850 do gainwalda i msi w ciekawym chlodzeniem? Mozna wiedzieć czemu w zestawienu jest akurat palit? ;> I tak jeszcze jedno pytanie: Czy na tym mobo asusa jest szansa na jakis ciekawy OC tego quada. Jest to niby stary chipset, wiec nie wiem czy tak dobrze da rady..;] A tak btw moj amacrox z podpisu ma takie same natężenia na liniach 12v i lepsze na pozostalych niz ten OCZ, tylko ma mniejsza moc o 50W.... Pozdr. :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Palit ma ddr5. Można spokojnie kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ale ja pisałem o DFI, więc ani p5b premium ani p5b deluxe nie mają tutaj nic do rzeczy. Ludzie, czytajcie posty, bo potem takie niepotrzebne kwiatki wychodzą. Wiem o co Tobie chodziło. Błąd z DFI został poprawiony już. Gi3r3k widocznie zrozumiał to tak, że pytasz czy karakorum pasuje do P5B bo do DFI nie pasowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Gi3r3k widocznie zrozumiał to tak, że pytasz czy karakorum pasuje do P5B bo do DFI nie pasowało.Dokładnie tak. Takie pytanie było ukryte w zdaniu, na które odpowiadałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam pytanie dlaczego zasilacz zmienił się na OCZ ModXstream , coś nie tak dzieje się z VX500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Z VX500 nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor zestawów wymienił w swoim komputerze zasilacz na OCZ'a i stwierdził, że jest super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...