Tolokan_PL Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 @Kean i Fredek dałbym sobie coś uciąć, że gdzieś czytałem, że dany bios podniósłby fsbwall. Ale jeśli nie, to nie:). Nawet to lepiej bo nic nie ryzykuję. Cóż, nie można mieć od razu 3,8ghz. Dzienks. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 beta 1.81 na PL=12?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 na 1.77 mozna zapodac PL=15 ;) W ogole to mobo powyzej 500 i wyskoich taktach memek trzeba mocno voltowac mch i dac wysokie PL :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 No tak ale nie każdy jedzie na memkach 600mhz CL4 i do tego FSB500+ :wink: Płytka moim zdaniem i tak dobrze radzi sobie z kręceniem a co po niektórzy może poprostu za dużo od niej wymagają... ;] Trzeba było Kupić DFI LP P35 za 700zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) No tak ale nie każdy jedzie na memkach 600mhz CL4 i do tego FSB500+ :wink:Aj tam :P az mnie zadziwil ze takie niskie napiecia lyknal do tych ustawien Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Eeee no to na NB 1,45 i takie ustawienia to kto tu gadał że trzeba dużo w MCH ładować? :D ładnie Kean ładnie, widze biosik 1.7 :wink: na innych tez takie łyka?? Chodzi mi o bete 1.77 konkretnie ;] Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 nie wiem nawet :P w ciagu ostatnich 2 dni mialem 5 biosow i dzisiaj przed momentem ten 1,7 wydawal sie byc ok, bo nawet napiecia proca ladnie rozpoznal ale kolejne wejscie do biosu juz go "wyleczylo" z tej przypadlosci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Znaczy sie...za pierwszy razem wykryło napięcia poprawnie a potem już nie?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Najpierw nie, pozniej byl reboot, to wykrylo poprawnie a za 3 razem juz nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Hmm ciekawie :D Mam nadzieje że dopracują to w kolejnych biosach, choćby betach, ale jak widze współpraca jeśli chodzi o OC z wolfem nie najgorsza hmm? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Możesz linkiem zarzucić ? Może FSB na płytce skoczy do góry, bo obecnie mobo się kończy przy ~537 (na 100% mobo). 537na FSB miałeś na biosie 1.76 z E8400? A ja myślałem, że na tej płycie słabe OC :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 537na FSB miałeś na biosie 1.76 z E8400? A ja myślałem, że na tej płycie słabe OC icon_razz2.gif[ Z tego co wiem mobo kończy sie w okolicach 560 FSB, gdzieś na zagranicznym forum widziałem jak koleś zabootował na niej FSB 600mhz :D U mnie FSB 520mhz z palcem...przy tym zwiększałem tylko NB na 1,4250v a gdzie jeszcze do 1,6500v :D VTT FSB na standart ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ja nie moge przekroczyc 530 @ boot 520 boot a pozniej setfsb na 530 chociaz na nowym biosie sie moze pobawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Z tego co wiem mobo kończy sie w okolicach 560 FSB, gdzieś na zagranicznym forum widziałem jak koleś zabootował na niej FSB 600mhz :D U mnie FSB 520mhz z palcem...przy tym zwiększałem tylko NB na 1,4250v a gdzie jeszcze do 1,6500v :D VTT FSB na standart ;]Tylko, czy tyle dacie radę wyciągnąć na E8x00? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Na biosie 1,7 VMCH 1,65V i FSB VTT 1,55V Boot: 540 - error o braku pliku podczas startu windy 535 - BSOD 530 - SPI1M przechodzi, wiecej nie sprawdzalem w windowsie boot 530 @ 535 setfsb PL10 (tak jak wystartowal) czasem udaje sie puscic SPI1M, ale nie zawsze ;) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 @Kean może procek ma walla, albo to kwestia jeszcze nie dorobionego biosu :wink: Bo Lanc tam tez miał jakieś problemy przy 530mhz więc to chyba kwestia biosu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Czy nowe biosy rozwiązały problem w MSI ze zbyt luznymi timingami pamieci w trybie domyslnym ?Bylem zdecydowany na ta płyte ale po przeczytaniu artukułu o spadku wydajniosci powyzej 400mhz sam nie wiem czy nie zrezygnowac z MSI I kupic Abita albo Foxconna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 A może byś poczytał FAQ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 537na FSB miałeś na biosie 1.76 z E8400? A ja myślałem, że na tej płycie słabe OC :-P 537 FSB to jest nic jak dla P35... Z tego co wiem mobo kończy sie w okolicach 560 FSB, gdzieś na zagranicznym forum widziałem jak koleś zabootował na niej FSB 600mhz :D U mnie FSB 520mhz z palcem...przy tym zwiększałem tylko NB na 1,4250v a gdzie jeszcze do 1,6500v :D VTT FSB na standart ;]W okolicach FSB 560 to się kończy MSI od meeron'a. Każda płyta robi inne FSB (to tak w kwestii tych 600 na innym forum). Tylko, czy tyle dacie radę wyciągnąć na E8x00?Generalnie każdy E8x00 robi FSB ~550++ @Kean może procek ma walla, albo to kwestia jeszcze nie dorobionego biosu :wink: Bo Lanc tam tez miał jakieś problemy przy 530mhz więc to chyba kwestia biosu ;]Bios / płyta tylko i wyłącznie. Jak by się ten poj*** strap nie przełączał przy 520 to by było lepiej >.> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) A może byś poczytał FAQ?? czytałem FAQ ze 2 razy,wyczytałem w necie ze uzytkownicy wysyłali maila do MSI z prosbą o poprawe timingów w trybie domyslnym,dlatego zadalem to pytanie aby sie upewnic czy cos zmieniło sie pod tym wzgledem. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez marcinsz0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) czytałem FAQ ze 2 razy,wyczytałem w necie ze uzytkownicy wysyłali maila do MSI z prosbą o poprawe timingów w trybie domyslnym,dlatego zadalem to pytanie aby sie upewnic czy cos zmieniło sie pod tym wzgledem.Czytałem już tematy o Abit i Foxconn i z każdą z tych płyt sa takie problemy, że dąłem sobie z nimi luzz, foxconn bardzo mi sie podobał gdyby nie to, że często zdarza mu się bardzo źle współpracować z radeonami 3850 :unsure: a Abit ma ciągłe podwójne starty i brak NCQ, jeszcze o DFI bym pomyślał ewentualnie, ale lepszy wydaje mi się ten MSI, kiedyś miałem już do AMD MSI 46Delta :) fajna płytka choć tamten chipset był żałosny i za wiele nie dawał. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Gdybyś przeczytał uważnie to byś wiedział że wystarczy ustawić timingi na sztywno na np 5-5-5-15-38-12-12-12-12 i sprawa załatwiona ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 chyba nie czytałes uważnie FAQ ,bo te timingi ...38-12-12-12 co podałes sa ustawione w trybie domyslnym :),a tak na serio to płyta bardzo mi sie podoba,faktycznie kazda plyta na P35 ma jakis wady i raczej napewno wybiorę Msi P35 Neo2-fir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Panowie czy ktoś może mi powiedzieć co to za temperatura "Temp1" w SpeedFanie? Jest o jakies 5C wyzsza od temperatury proca i rosnie proporcjonalnie do wzrostu temperatry na procku podczas kręcenia. Aktualnie udało mi sie poleciec 3,4Ghz jednak nie wiem czy mam sie bać tej temperturki Temp1 = 70C w stresie :) Please pomóżcie gdyż chce kręcić dalej !!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Panowie a ja ni chu.. nie wiem jak mam zaktualizować bios-a - czytałem FAQ 10 razy (widocznie bez zrozumienia) na stronie MSI nie mogę zassać nic tylko cały czas chce się aktualizować przez internet dziwne to jakieś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 zainstaluj sobie tego liveupdate i masz w katalogu C:\Program Files\MSI\Live Update 3\FlashUty\AMI\AFUWIN\AFUWIN.exe programik do flashowania pod winda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dobra noo to kumam ale z kąt mam zassać samego biosa np 1.7 bo z strony MSI za cholerę nie mogę pobrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dobra noo to kumam ale z kąt mam zassać samego biosa np 1.7 bo z strony MSI za cholerę nie mogę pobraćnajpierw sie zarejestuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Niee chyba jestem kompletnym tumanem bo za cholerę nie wiem gdzie się tam na stronie MSI zarejestrować (za długo już dzisiaj siedzę przy kompie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Niee chyba jestem kompletnym tumanem bo za cholerę nie wiem gdzie się tam na stronie MSI zarejestrować (za długo już dzisiaj siedzę przy kompie)na pierwszej stronie masz linki do biosów.Kliknij na beta 1.72,wyskoczy ci napis ze nie jestes zarejestrowany(po niemiecku) kliknij w lewe okienko i sie zrejestruj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...