Skocz do zawartości
marco

Nabór Betatesterów :)

Rekomendowane odpowiedzi

Juhuuuu :)

Co ja bym zrobił bez FF :D

I pomyślę, że dopiero jak IE mi się wysypał, to wtedy FF instalowałem^^

Tak czy siak - czeeekamy na nowy wygląd. Wsio w swoim czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Około 1,5 roku zajmuje przejście 99,5% użytkownikom na obecnie najnowszą wersję przeglądarki. Resztę można sobie dośpiewać.

Dłużej ;)

Mam wrażenie, że duży wpływ na to miał fakt, że do instalacji IE7 była wymagana walidacja legalności systemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco przy jakiej ilosci odslon ten wykres?

Przy kilku milionach. Specyfika serwisu i specyfika Polska - gdzie indziej nie jest tak wesoło.

Jak widać w załączniku większą (nieznacznie) propagacje FF ma tylko w Finlandii i Słowenii.

Co do IE6/IE7 wypadamy podobnie (statystyki które podałem od nas były za luty. w grudniu jeszcze minimalnie wygrywał IE6)

firefox_w_europie.png

wersje_przegladarek.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dłużej ;)

W ciągu roku od pojawienia się nowej wersji oprogramowania, posiada ją większość użytkowników. Do ok. dwóch lat mają ją prawie wszyscy - opierając się na danych zawartych w Designing Web Usability, Nielsen J (dane: koniec 1999, publikacja: Dec 1999 (ANG); 2003 (PL)). Przynajmniej, jeżeli chodzi o przeglądarki internetowe. OSy to zupełnie inna działka :)

Nie zmienia to faktu, że MS robi postępy (vide IE8 przechodzący, wreszcie, Acid2).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj obawiam się, że IE7 potrzebuje więcej niż 2 lat. Dopiero dogonił 6stke a przecież premiera była w październiku 2006.

Najszybciej giną stare wersje Opery ale to raczej zrozumiałe, biorąc pod uwagę, że przeglądarka jest wybierana praktycznie tylko i wyłącznie drogą świadomego wyboru przez użytkowników o dużej świadomości. FireFox podobnie, ale tutaj jeszcze jakiś odsetek 1.5.xx się zdarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak to będzie z finalną wersja FF 3.0

BTW. Mnie już do IE nikt nie przekona. FF + Adblock plus + noscript jest nie do pobicia. :)

Edytowane przez Armo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beta prawdopodobnie przed piatkiem bedzie oddana do testowania.

Natomiast finalna jest uzależniona od 2 czynników:

1) Ilości zgłoszonych błędów w fazie beta

2) Dostępności a raczej aktualizacji niektórych wykorzystywanych mechanizmów

3) Przejścia przez betę testów wydajnościowych z zadowalającym wynikiem.

Jako, że duża część ekipy będzie od piątku do poniedziałku niedostępna ;) to od poniedziałku będziemy analizować zgłoszenia beta testerów. Możliwa jest public-beta od powiedzmy środy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, ale weź Ty coś podkręć tego AXP, bo jak siadziemy na niego w dziesięciu i zaczniemy go wertować to moze nie wydolić ;]

On się nie kręci ;) Jest wręcz odkręcony bo na nominalnych 1,43 nie chce już stabilnie chodzić ;>

Ale nie bój nic, do testów zewnętrznych będzie na serwerze innym niż mój domowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest szansa na jakis wyciek screenow? czy cos w tym stylu? bo jakas fajna skora by sie przydala

bedzie tylko 1 nawy schemat kolorow? bo oprucz czarnego jeszcze by sie jakis jasniejszy przydal

mam nadzieje, ze czern i czerwien nie oznacza czerwonego tekstu na czarnym tle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opoznienia nie wynikaja z naszej winy. Wciaz czekamy na poprawione moduly do Drupala. Calosc stawiana jest na najnowszej wersji z nowymi udoskonaleniami, bo nie chcielismy robic tego na 5.x, a potem przenosic na nowsza wersje, bo to robota glupiego by byla. Chcemy udostepnic wartosciowy towar, a nie bylejaki lay z bledami.

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modułów na razie w ogóle brak.'

5.7 nie 5.0

ok panie dokladny, poprawione :P Niemniej jednak czekamy na kilka drobnych zmian i beta moze byc wprowadzona do obiegu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...