Gość RBEJ Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) wcale bym nie powiedziane po Bios modzie moja karta smigala full stabilnie na niemal 750mhz na s1 a trzeba dodac fakt ze pomimo Modbiosa i tak miala zanizone V w 3d ktore wynosilo 1,16 wiec jakby trafil dobra sztuke to mysle ze mozliwe by bylo ok 780 :) Przeglądam masę for o 4850 i jeszcze nikt nie zrobił na bios modzie 780Mhz. To że karta przechodzi wszystkie testy nie oznacza że jest full stabilna. Ważne jest jakie osiąga wyniki. Twoja karta po podkręceniu do 900 Mhz, też niby chodziła full stabilnie a wyniki były jak na defaultowych wartościach. Po prostu była przekręcona i sama przełączała się na 625Mhz, aby zapobiec przeciążeniu. Edytowane 9 Lipca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Jak będzie trzeba to i ołówek się kupi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam, Dziś przyszedł do mnie upragniony Radeon HD4850 (PowerColor). Odpaliłem sobie do testów Need For Speed Pro Street i muszę przyznac, ze jestem niemile zaskoczony :sad: Powiedzmy, ze nawet dalo sie grac w 640 x 480 ze wszystkim na LOW. Co to moze byc? Ewidentnie nie wychodzi czasem z 2D. Przeinstaluj system jak możesz. Jak nie to czyść stery jeszcze raz i od nowa je instaluj aż będzie wskakiwać na 3D w NFSP i wszystkich testach 3dsmark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallace Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Dzięki za rady ! Wiecie może jak jednoznacznie sprawdzić, czy karta weszła w tryb "3D Performance" ? Jest jakiś program, czy pozostaje tylko metoda na czuja? Btw: Temperatura karty oscyluje w granicach 65 C przy włączonym 3D Marku. Wentylator na 45%. Edytowane 9 Lipca 2008 przez Wallace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Wynik w 3DMarku prawdę Ci powie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djs Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Mam pytanie o chłodzenie do radka 4850. Jako że od wczoraj mam Asusika więc od razu zamówiłem sobie Accelero S1 v2 i okazało się że nie stety ale nie zmieści mi się na płycie głównej bo mam na mostku założony niebieski Zalman. Mam dwa wyjścia - zmiana płyty głównej albo zakup innego chłodzenia - może być aktywne. Co polecacie? Dodam że płyta głowna to DFI Infinity Nf Ultra II-m2 a zamiana byłaby na FOXCONN A78AX-K AMD770 Socket AM2+. Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2008 przez djs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) To ja też się zapytam o chłodzenie : Bo moge mieć coś takiego KLIK Warte to to kupna ??? Edytowane 9 Lipca 2008 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zależy za ile. Ja bym wolał składać WC z części i przy okazji chłodzić też procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Wkrotce pojawia sie bloki firmy EK Waterblocks na 4850/4870 ZDJECIA Edytowane 9 Lipca 2008 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zależy za ile. Ja bym wolał składać WC z części i przy okazji chłodzić też procka :) 100zł nowe :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 @djs mozesz sprawdzic Thermalright Hr-05 SLI/IFX czy bedzie pasowac do Twojej plyty. np. sa tu www.cooling.pl chlodzenie chipsetu. Ok, wczoraj zabrałem sie do zalozenia raz jeszcze S1 na 4850 i zmiane pasty na bardziej "user friendly" AS5 ale co sie okazalo, srubokret ktorym przykrecalem S1 to jakies nieporozumienie bylo i wzialem bardziej profesjonalny. Moglem jeszcze na luzie spokojnie 2 pelne obroty zrobic (ale oczywiscie z umiarem zeby nie ukruszyc PCB) no i teraz docisk jest elegancki, wiec przypuszczam ze to bylo problemem tych wyzszych temp. w stressie. Wczoraj jedynie zrobilem formata i wrzucilem VISTE, takze dzisiaj bede sprawdzal artefakty w tym zmodyfikowanym biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Za 100zł to chyba jednak warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Za 100zł to chyba jednak warto. No wiem i chyba zakupie tą wydumkę <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 witam czy mnp-prison-pro-v2 będzie pasował na Radka 4870, słyszałem że tak ale chce to jeszcze potwierdzić... z góry dzięki za odpowiedź Będzie pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Dla tych co mają problemy z S1 i crossfire da się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 O tym nie pomyslalem. Nowe testy: http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?n...amp;pageid=3070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallace Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zobacz czy dobrze podłączyłeś wtyczkę zasilania do grafiki :) Miałem tak z moim poczciwym 8800GTS 640M zakupionym jako gotowy zestaw... ktoś nie do końca wpiął 6-pin i karta nie mogła przejść w tryb 3D Performance...To chyba było to. Teraz 10600 w 3d Marku 06 i NFS ProStreet 1280x1024 na MAX. Dzięki raz jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danch Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 S1 jeden przyszlo, ale to co tam daja srednio sie nadaje na sekcje zasilania. Jest co prawda taka jedna dluga sztabka ale ona jest za dluga i trzeba by ja ciac. Co proponujecie na sekcje zasilania ? Metode z obcinaniem oryginalnego radiatora znam, ale nie chce tracic gwarancji, bo jak karta padnie to zakladam stare chlodzenie i moge ja oddac do servisu. Myslalem aby na te 3 duze, szare elementy zalozyc zwykle kwadratowe radiatorki jak na pamieci ram, ale zostaje jeszcze 6 tych malych i na nie przdal by sie jeden dlugi i plaski. Przegladalem oferte zenfist i cooling ale jakos nie widze zadnego radiatora ktory by tam pasowal wymiarami, bo dedykowanych pewnie jeszcze nie produkja. Ktos cos doradzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) W tym 3dm06 i tak masz słaby wynik... @danch Potnij ten radiator co był z S1. Edytowane 9 Lipca 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Ja skorzystałem z tego długiego radiatora. Obcialem go do odpowiedniego wymiaru a nastepnie przykleilem za pomoca tasmy termoprzewodzacej. Na te male uklady dalem 2 radiatory z pamieci (akurat mialem 2 zapasowe). Edytowane 9 Lipca 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 nie wiem co sie dzieje, ale od godziny probuje zrobic fan fixa i za cholere nie chce dzialac:/ w pliku.xml zmiany niby sie zachowuja i jest manual i 55%, w CCC mam tylko jeden profil i jest on aktywny, ale absolutnie nic sie nie dzieje z wiatrakiem! nie mam juz pomyslu co z tym zrobic, kompa restartowalem x razy. ktos mial podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Mam szybkie pytanie w sumie z ciekawosci. Czy da rade zrobic CF Radeona 4850 z 4870? Wydaje mi się, że tak. Edytowane 9 Lipca 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daishi08 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Kupiłem Asusa 4850 z biosem VER011.003.000.000.xxxxx, którego nie mogę zmodowac. Potrzebuje bios do mojej karty z podniesionymi napięciami i zegarami, jeśli ktoś ma takowy to proszę o podesłanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Co sie lepiej oplaca kupic? HD4870 http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...CI-E2_0_83.html GTX260 http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...VIPCI-E_63.html Pierwsza grafa za 799zl a druga za 880zl. Czy oplaca sie dolozyc do drugiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Co sie lepiej oplaca kupic? HD4870 http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...CI-E2_0_83.html GTX260 http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...VIPCI-E_63.html Pierwsza grafa za 799zl a druga za 880zl. Czy oplaca sie dolozyc do drugiej? http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?n...amp;pageid=3070 tam masz ładnie opisane ktora lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Co sie lepiej oplaca kupic? HD4870 http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...CI-E2_0_83.html GTX260 http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...VIPCI-E_63.html Pierwsza grafa za 799zl a druga za 880zl. Czy oplaca sie dolozyc do drugiej? Wydajnosciowo sa porownywalne, ale jednak Radzio lyka mniej pradu i ma cichsze chlodzenie. Do tego mozna go kupic taniej niz w gralu, jesli dobrze pamietam, to gdzies stal po 730-740zl, wiec jest napewno lepsza propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danch Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 W tym 3dm06 i tak masz słaby wynik... @danch Potnij ten radiator co był z S1. Ta dluga sztabke co jest na sekcje zasilania 2900 ? Moge ja przeciac choc nie wiem czy styknie na wszstko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Co do bloków, ja wolałbym taki. Edytowane 9 Lipca 2008 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Wydajnosciowo sa porownywalne, ale jednak Radzio lyka mniej pradu i ma cichsze chlodzenie. Do tego mozna go kupic taniej niz w gralu, jesli dobrze pamietam, to gdzies stal po 730-740zl, wiec jest napewno lepsza propozycja.Radek ma większy pobór mocy , w idlu dwukrotnie większy od tego geforca :lol2: . Nvidia znacznie zawyża tdp dla bezpieczeństwa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konny Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Hotfix do radka 4850 + Fan fix - prawie 1.5 k pkt. w 3dmark06 (u mnie ; DDD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...