grzeg255 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) A to mój nowy nabytek goodram c50,zakupiony na szybko jak padł stary, za całe 189 zł . Demonem nie jest,ale pod system jak znalazł. / Edytowane 9 Stycznia 2014 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Już poszło, ale wyniki nieco spadły :/ teraz nie wiem, czy to przez sterowniki, czy po prostu za dużo benchowałem dysk... Wyniki są lepsze :) A to mój nowy nabytek,zakupiony na szybko jak padł stary, za całe 189 zł . Demonem nie jest,ale pod system jak znalazł. A zrobiłbyś copy benchmark i HD Tune Pro Random Access - dla potomnych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Proszę bardzo Edytowane 9 Stycznia 2014 przez grzeg255 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 yoshi faktycznie wyniki masz wyższe, czyli jednak intel rządzi :) grzeg255 nawet niezgorsze te wyniki goodrama jak ze tę kaskę, on jest zapełniony czy tylko system masz na nim ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Zapełniony w 60% tj. system,office i kilka podstawowych programów. W copy benchmark iso speed potrafi i do 320MB/s dobić. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Do tej pory mialem 2 dyski Corsaira F60 i F120 oparte na SF-12xx. Niestety nie wspolpracuja bezproblemowo z Z87. W zwiazku z czym napisalem do supportu co i jak, i maja mi wymienic na nowe dyski. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przetestowałem dzisiaj Crucial'a M4 128GB tylko po to aby upewnić się, że kontroler na mojej płycie jest do [gluteus maximus] dlatego miałem tak niskie wyniki na V300 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) no wyniki masz normalne jak na SATA2 z tym że wcale nie tragiczne, przyspieszenie na pewno widoczne jest do zwyklaka HDD Edytowane 16 Stycznia 2014 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 M4 nie moje ja siedzę na V300 60GB tam wyniki są o wiele gorsze mimo wszystko system śmiga zdecydowanie szybciej niż na starym HDD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 no raczej amigo :) a propo nie słyszał ktoś o jakimś małym SSD takim w miarę używka (smart czysty, normalny kontroler, może być 32gb) potrzebuje do netbooka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam.Przed instalacją systemu (Win8.1 x64 Pro) w biosie zmienilem opcję IDE na AHCI . Jednak w AS SSD Bench pojawia się na czerwono pciide - BAD. Co zrobiłem źle lub nie zrobiłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Wygląda jakbyś jednak nie zmienił. Może głupie, ale czy na pewno zapisałeś ustawienia? Może pomimo tego AHCI nie działa (to byłoby dziwne), albo program nieprawodłowo wyświetla?Wyniki z AS SSD rozwieją wątpliwości.@Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Albo sterowniki od sata nie takie. Instalowałeś dedykowane czy są tylko systemowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opcja w biosie aktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dysk podłącz pod port Intela a nie Marvella a stanie się jasność.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Hmm. A jaśniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jaśniej to już ci instrukcja obsługi płyty głównej wyjaśni 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 a jak juz przeczytasz, to wtedy zainstaluj rst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Rafa, nie bądź sarkastyczny.Twoja reputacja w tym temacie powinna wykluczać takie traktowanie, bądź co bądź, laika. Chociaż ten laik czytał wiele postów i próbował wielu rzeczy zanim tu napisał. Yogi był bardziej konkretny za co dziękuję ale już wielokrotnie próbowałem rst zainstalować i za każdym razem komunikat mówi : system nie spełnia wymagań. Nie mam pojęcia dlaczego i jak mam podłączyć dysk do kontrolera intela ,mimo studiowania (być może niedostatecznego) intrukcji do płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 instrukcja obsługi płyty głównej 4 SATA 6Gb/s ports (SATA1~2 by Intel P67 PCH, SATA 7~8 by Marvell 9128) (P67A-GD65) Czego tu nie rozumieć ??? SATA 7 i SATA8 są obsługiwane przez kontroler Marvell PRzepnij dysk ssd do któregoś z portów oznaczonych SATA 1 - 2 ........ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 A dlaczego? Bo ogólnie wiadomo, że porty SATA nie będące od Intela są takie sobie i mogą się dławić przy pracy z SSD. A jak? Znajdujesz kabel od dysku i patrzysz gdzie wchodzi w płytę główną, potem szukasz na płycie portu SATA1 lub SATA2 ... albo od SATA6 i nastepnie wsadzasz w taki port. Aha, robisz to przy wyłączonym komputerze, tak dla jasności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Przepraszam , mój poziom laictwa nie był taki ,na jaki moi szanowni forumowicze go oceniali. Dlatego zdumałem się ,że potrzebna mi instrukcja . Mój dysk tkwi w porcie 1. Przepraszam za zamieszanie. Okazało się ,że owszem włączyłem tryb AHCI w biosie ale dla portów zewnętrznych eSATA. (wrrrr...) .Po włączeniu wewnętrznych portów i reinstalce WIN8.1 sytuacja wygląda lepiej. Dziękuję wszystkim za cierpliwość Edytowane 18 Stycznia 2014 przez AveVanHell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Sugerujesz mi sarkazm (niesłusznie w tym wypadku) a czułem że tu chodzi o czytanie instrukcji jako nie męskie :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Lubię ryzyko. Kupiłem A-Data XPG 900 256GB. Czytałem parę recenzji tego produktu. Te z początku jego produkcji były bardzo negatywne. Natomiast recenzję z roku 2013 wypadały już pozytywnie. Podobno trochę rzeczy w nim poprawili a i Sandforce zrobił sterowniki do niego, że od wersji 5.02 wszystko już jest tak jak należy. Zobaczymy. Jakim programem sprawdzić bad sectory i czy dysk działa ok? http://www.morele.net/dysk-ssd-a-data-xpg-sx900-256gb-2-5-sata3-odcz-zap-550-530mbs-85k-iops-trim-raid-asx900s3-256gm-c-465778/ Bo do benchmarku prędkości rozumiem, że wystarczy AS SSD Benchmark, którego wyniki tu wszyscy wrzucają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam, mam zamiar kupić SSD o pojemności ~128 GB do mojego x220 i mam problem, ponieważ z polecanych tutaj bym wybrał Plextora M5S, ale najpowszechniejsza wersja jest 9,5 mm, czyli za gruba do mojego lapka, a wersja 7 mm jest droższa od M5P (ok 460 zł) co jest moim zdaniem irracjonalne. Samsung EVO też raczej odpada, bo nie wykorzystam jego softwarowego boosta, ponieważ korzystam z Linuxa. Samsung 840 też mi nie podchodzi bo jest na TLC. Jakieś inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Do Samsunga 840 EVO nie potrzeba żadnego software, które zresztą jest i tak bezużyteczne. Dysk jest wydajny sam w sobie. Co z tego że jest na TLC? Seagate 600, SanDisk Ultra Plus - to Twoje alternatywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Używa ktoś z was Micron C400 512GB? Jakieś opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jak wyszły EVO samsunga, to trochę się zdziwiłem że pomineli tryb rapid dla serii PRO która przecież spokojnie podoła. Nie dawno przeglądam magicana i widzę że z którąś aktualizacja jednak dodali obsługę: nie jest źle jak na kontroler AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Używa ktoś z was Micron C400 512GB? Jakieś opinie? Kupiłem c400 256gb z allegro 2 sztuki: wyniki pod sata2. Niestety 1 padł po 2 dniach użytkowania, odsyłam na gwarę (30 dni na testy i zwrot). Także jest ryzyko jest zabawa. Update Dysk ożył i dalej działa, także nie wiem co o tym myśleć. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ciąg dalszy telenoweli. 500TB update - techreport. Możesz rafa zaktualizować link w FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...