rafa Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Tzn?? Przy okazji zmień wyświetlanie danych na DECymalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi89 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Oby to nie była równia pochyła: https://flic.kr/p/prSBDw po naprawach samsunga. też chciałbym się dowiedzieć o co dokładnie chodziło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Przed "naprawą nie było przeniesionych sektorów, jeśli jest wszystko jak trzeba można zignorować mój post. Tu moja wiedza IT się skończyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Przed "naprawą nie było przeniesionych sektorów Po naprawie też nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi89 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Przed "naprawą nie było przeniesionych sektorów, jeśli jest wszystko jak trzeba można zignorować mój post. Tu moja wiedza IT się skończyła. Patrzymy na wartośc RAW, więc wszystko jest jak najbardziej OK. Nie ma żadnych niepokojacych wartości :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 ufff, posiałem panikę, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Ja myślałem że załapałeś od razu od naszych "zdziwionych min" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Szukam jakiejś 120-ki do laptopa, żeby postawić system (W8.1) Najlepiej jakby było coś do 300zł i znalazłem następujące: Goodram C100 ~ 260 zł Samsung 840 EVO ~ 270 zł Intel 530 ~275 zł Czy któryś z nich wyróżnia się specjalnie jeśli chodzi o wydajność na tle pozostałych? Bo jeśli nie, to chyba patriotycznie Goodrama zakupię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Bo i C100 to jest tu dobry wybór. Jak już ewentualnie dopłacać to do np Plextor M6S http://www.ceneo.pl/29670123;0280-0.htm#tab=click_scroll Pierwszą stronę tematu oczywiście przeglądałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Przeglądałem i stąd właśnie wziąłem C100 oraz Samsunga. 10zł wte czy wewte nie robi jakiejś różnicy, więc jeśli faktycznie taki dobry jest Plextor to może się na niego skuszę. Z drugiej strony Intel daje 5 lat gwarancji, pytanie tylko czy ma to w ogóle znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Dla mnie nie ma osobiście. Może mieć przy odsprzedaży dla potencjalnego klienta. Twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Ma może ktoś Sandisk Ultra II na TLC i mógłby się podzielić wrażeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Krótka piłka : czy jest racjonalny sens rozwazania Plextor'a M6S 256 (554pln) wobec wstepnie wybranego Crucial'a MX100 256 (415pln)? Dwie sztuki. Cena nie jest glownym kryterium. A ceny takie jak napisalem, w przeliczeniu, zamowienie z innymi gratami. ps.Teraz w PC mam 2 Plextory M5S 128. Bezproblemowo, nieintensywnie uzywane od ~22miesiecy. // edit: W miejsce Plextora M6S 256 mozna wstawic rownież : Toshibe HG6 256 lub też Toshibe Q Series PRO 256, (obie tez w zbliżonej cenie). Alternatywa w pewnym sensie jest też Crucial MX100 512, choc z uwagi na budżet generalnie wypadl z planu. Rzućcie jakimś komentarzem nt w/w. Edytowane 5 Listopada 2014 przez sorest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 @sorest - jest. M6S to lepszy dysk i z gwarancją bez limitu danych. No i ma Plextor własny program o monitorowania dysku. Choć 554 PLN to dużo za niego. Da się znaleźć taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) @anton : generalnie wiem co i jak. sporo teraz szukalem/przejrzałem/porownywalem o roznych czesciach (ostatnio zasilacze...),i juz po prostu potrzeba mi spojrzenia z zewnątrz. ;) //dodalem maly edit do wczesniejszego posta Edytowane 5 Listopada 2014 przez sorest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 W jakim sklepie kupujesz jeśli można wiedzieć. Generalnie zostań z M6S ale pod uwagę można brać też Crucial M550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 SSD Optimization Guide - całkiem fajny poradnik. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 W jakim sklepie kupujesz jeśli można wiedzieć. Generalnie zostań z M6S ale pod uwagę można brać też Crucial M550 sklep : mial być scan,co,uk. czesc jednak juz kupilem inaczej, czesc im co chwila znika ze stanu. i lista "wszystko w jednym miejscu" topnieje. ----- odnośnie SSD dla mnie : zamowilem finalnie Cruciale MX100 512GB. (może w ciagu tygodnia skompletuje itx'a to wrzuce cyferki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 No i dobry wybór a miejsca szybko nie braknie. btw polecam overclockers, komplett i dabs (wszystkie co.uk) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Plextor M5Pro ma nowy firmware 1.08 http://www.goplextor.com/asia/index.php/download?task=summary&cid=599&catid=207 "This firmware revision improves: 1. Potential problem which might make system hanged . 2. 4K Random write consistency. 3. GC execution flow for dealing host command." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Czy opłaca się zmieniać Samsunga 830 na 850? Czy różnice w starcie systemu lub w ładowaniu gier będą znaczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Nie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 odnośnie SSD dla mnie : zamowilem finalnie Cruciale MX100 512GB. (może w ciagu tygodnia skompletuje itx'a to wrzuce cyferki) Noszę się z zamiarem zakupu tego dysku na początku roku, więc proszę o cyferki :) No i dobry wybór a miejsca szybko nie braknie. btw polecam overclockers, komplett i dabs (wszystkie co.uk) Kupowałem kilka late temu zasilacz na overclockers (z wysyłką było o 100pln taniej niż u nas) i nie było żadnych kłopotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strambus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Cześć, Mam chyba problem z moim dyskiem SSD Intel 530 240GB. Kupiłem go rok temu do laptopa. Ostatnio zauważyłem, że laptop dziwnie działa - wolno działa przeglądanie stron, ściąganie plików, kopiowanie. Początkowo myślałem, że to net, ale jest on sprawny (testowałem na stacjonarnym). W końcu sprawdziłem benchmarkami dysk, no i mam taki wyniki jak poniżej. Czy są one ok? Dla mnie coś nie tak z zapisem, ale czy to dysk? Nic nie instalowałem ostatnio, a raczej odinstalowywałem. Test AS Benchamarkiem przerwałem, bo wyniki były jak poniżej i jeszcze prawie 40 minut do końca testu. Jutro postaram się go dokończyć. Z góry dzięki za pomoc/rady. I przepraszam,jeśli to zły wątek. Edytowane 24 Listopada 2014 przez strambus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCtoR Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 @up W CrystalDiscInfo zmień wyświetlanie wartości z RAW na DEX ( funkcje->advanced future->wartość raw>10dec ) i wklej screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Po co ma zmieniac skoro smart jest ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 @strambus zainstaluj toolbox intela i zobacz co on pokazuje. Jaki to laptop i jaki system na nim jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCtoR Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) @CLAU No właśnie smart nie wygląda ok a po przełączeniu wartości na dec będzie to lepiej widać. Edytowane 16 Listopada 2014 przez LoCtoR 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strambus Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki za odzew. Dodałem dane w "10dec" oraz do porównania dane z dysku Samsunga podpiętego przez USB3 i drugiego dysku SSD (Liteon) - jakieś 15GB ma - był razem z lapkiem dodany, jest na nim kopia systemu do instalacji. Co do lapka to mam rocznego Lenovo Edge E540. Mało go używam, bo zazwyczaj wieczorami po maks 2-3h i to nie codziennie. Toolbox Intela nic nie pokazuje. Używam go od początku do optymalizacji/aktualizacji. Przy czym jedna poprawka - test pełny, który miał trwać około godziny trwał całą noc. Edytowane 24 Listopada 2014 przez strambus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCtoR Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Nie chcę uchodzić za jakiegoś specjalistę od dysków SSD ale wydaje mi się, że dane SMART i zachowanie dysku świadczą o tym, że z dyskiem jest mocno nie halo. Jeśli ma on tylko rok to na twoim miejscu skorzystałbym z gwarancji. Edytowane 17 Listopada 2014 przez LoCtoR 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...