rafa Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 OCZ Vertex 3 (240GB) Review finalne FW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dran00 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Panowie, wielka prośba o szybką pomoc. Który z tych dwóch dysków będzie mniej problemowy, mniej awaryjny i który bardziej wydajny jako dysk systemowy pod Win 7 64 bit? http://www.agito.pl/dyski-twarde/ocz-vertex2-oczssd3-2vtx90g-35-90gb-sata300.0.406613.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=406613&utm_campaign=wszystkie http://www.camino.pl/hdd-solid-state-drive-2-5-80gb-ssd-320-series-mlc-serial-ata-intel-box,twr,52144.html Właśnie padł mi dysk HDD, w związku z czym pilnie potrzebuję kupić nowy, padło na SSD i najchętniej zamawiałbym go juz rano, bo zostałem bez komputera, stąd wielka prośba o szybkie i konkretne odpowiedzi, jeśli ktoś może i zechce mi pomóc. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Ten drugi z Camino, Intel G3 80GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dran00 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Dzięki wielkie za odp :) Też się skłaniałem bardziej do Intela, ze względu na to, że nie wyczytałem nigdzie o wiekszych problemach z nimi, ale troche skusiła mnie większa pojemność i niby wyższe osiągi OCZ. No ale widać chyba jednak jutro leci zamówienie na ten pierwszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 (edytowane) W pixmanii m4 po 401 zl + wysylka ale trzeba pewnie bedzie poczekac z dostawa Sent from my Milestone using Tapatalk Edytowane 8 Maja 2011 przez SBeNder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dran00 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 No Pixmania raczej odpada, kiedyś grafę brałem od nich, to tydzień czasu, ale widziałem że wiele komentarzy było negatywnych, gdzie ludzie czekali po 3-4 tygodnie na sprzęt i się doczekać nie mogli, w Camino niby jest od ręki więc chyba to najszybsza opcja dla mnie (ehh, nie lubie kupować w pośpiechu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 400 za Cruciala M4 to chyba bardzo dobra cena. W redcoon chca juz 499, a wtedy to juz lepiej dolozyc do Intela 80GB. Poza tym na Pixmanii podają, że towar dostępny i dostawa w 3-4 dni więc nie taki dramat. Kiedyś zamawiałem u nich dysk (też SSD) i wszystko poszło sprawnie i bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Czy Sandforcowe dyski albo Cruciale maja jakis odpowiednik softu Intel SSD Toolbox ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Poniżej 500zł można już dorwać Intela G3 80GB - może warto rozważyć?? możesz napisać gdzie są w takiej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 możesz napisać gdzie są w takiej cenie? były w zeszłym tygodniu. teraz najtańsza oferta jest tutaj INTEL 320 SSD MLC 80GB 2,5"/ SATA II SSDSA2CW080G310 - Dyski SSD - Dyski Twarde Śledzę na bieżąco bo w ciągu miesiąca sam będę kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Dopiero co wsadzony F60, świeżutki system i takie wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dran00 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Ja jutro będę miał już tego Intela 320 80GB, zobaczymy jak się sprawdzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Ja jutro będę miał już tego Intela 320 80GB, zobaczymy jak się sprawdzi :) jak już się trochę nim nacieszysz napisz tutaj parę słów - właśnie taki jest na razie na szczycie mojej listy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Dopiero co wsadzony F60, świeżutki system i takie wyniki? Dane niekompresowalne. Sprawdź na ATTO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Witam, śledzę temat od dość dawna i przyszła pora na zakup SSD do moje złomka z podpisu. W tej chwili pracuje na raidzie z 2 seagatów 500GB i chciałbym po za ciszą poczuć jakiś przyrost wydajności ;) oraz zmieścić się w 450zł. W tym miejscu chciał się poradzić co najlepiej byłoby wybrać: Intel 320 40GB za 300zł Corsair F60 415zł c300 64GB również 415zł czy może m4 64GB za ok 455zł Byłym już zdecydowany na F60 ze względu na możliwość pracy bez trim-a oraz ramkę montażową w komplecie (co w zasadzie obniża nieco cenne samego dysku), jednak ciągle się waham. Co do sprzętu w okolicach lipca będzie upgrade na coś z AMD z sata3 (w domyśle 880). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Jak bez Trim to F60. c300/m4 też można pod warunkiem, że nie skatujesz dysku ciężką pracą to i samo GC też sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Dane niekompresowalne. Sprawdź na ATTO. Ok, teraz już w normie. Ale na poprzednim Agility CrystalMark pokazywał prawidłowo, a nawet ciut więcej niż deklarowane przez producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Dyski SSD Samsunga MZ-5PA2560/0D1 robione dla Dell-a (inaczej PM810 lub seria 470) mają już firmware AXM08D1Q, ktoś wie może skąd można je pobrać bezpośrednio (firmware) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 SSD Caching (Without Z68): HighPoint's RocketHybrid 1220 : HighPoint’s SSD Caching, Explored Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 SSD Caching (Without Z68): HighPoint's RocketHybrid 1220 : HighPoint’s SSD Caching, Explored Bieda straszna. Mam nadzieje, ze Z68 pokaze cos wiecej bo od tego to lepiej sobie kupic raptora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 lepiej sobie kupic raptora. Masz na myśli te talerzowe, szybkie modele? ... one są bardzo głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Masz na myśli te talerzowe, szybkie modele? ... one są bardzo głośne. Nie przesadzajmy. 2,5-calowy(bo tyle ma dysk, reszta to tzw. IcePak) Velociraptor (wd6000hlhx) jest naprawdę ok pod tym względem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Masz na myśli te talerzowe, szybkie modele? ... one są bardzo głośne. Wedlug spcr nie sa znaczaco glosniejsze od dyskow 7200. Pozatym bardziej chodzilo mi o cene: Samsung 1 TB 200 zeta Kontroler 200-240 Intel 40 - 300 Za 700 mamy SSD 120 albo raptora 450/600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 juz lepiej zapodać wiecej ramu, fencycache i c300 lub m400 na system, powiem jedno rakieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Zamawiam F60, jak dojdzie zrobię kilka testów na starym 690G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Ok, teraz już w normie. Ale na poprzednim Agility CrystalMark pokazywał prawidłowo, a nawet ciut więcej niż deklarowane przez producenta. Bo Agility to była zupełnie inna architektura, inny kontroler Barefoot a nie SandForce i równo pracował na wszystkich danych. Dlatego nie mogę się osobiście do końca przekonać do SF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dran00 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) jak już się trochę nim nacieszysz napisz tutaj parę słów - właśnie taki jest na razie na szczycie mojej listy. Nigdy nie testowałem tych dysków, więc nie wiem co i jak, jak chcecie jakieś inne testy to napiszcie. Dysk z postawionym Win 7 i programami. Test był zrobiony na ustawieniach domyślnych programu. Nie wiem, czy to wynik dobry czy zły? Generalnie trudno mi jeszcze coś powiedzieć na temat działania systemu względem wcześniejszego RAID0 na 2x Samsung HD502HJ, ale wydaje mi się, że jest lepiej. Wszystkie instalacje przebiegają sprawnie, a programy otwierają się naprawde szybko. Generalnie jestem zadowolony, choć nie mam skali porównawczej do innych SSD :) Edytowane 11 Maja 2011 przez Dran00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Nie przesadzajmy. 2,5-calowy(bo tyle ma dysk, reszta to tzw. IcePak) Velociraptor (wd6000hlhx) jest naprawdę ok pod tym względem. Konkretnych informacji odnośnie tego modelu nie mam, ale: Charts, benchmarks 2009 3.5” Desktop Hard Drive Charts, Sound Level Wedlug spcr nie sa znaczaco glosniejsze od dyskow 7200. ... jak widać w powyższym linku, model Western Digital Raptor WD1500AD jest najgłośniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 WD1500AD to przedpotopowa konstrukcja czyli Raptor: 75GB/talerz i do tego 3,5cala :wink: Powinieneś raczej spojrzeć na Western Digital VelociRaptor VR200M WD6000HLHX, 600 GB, 10000rpm, 32 MB Cache znajduję się w połowie stawki. Sam mam vr150 i imo wcale nie jest cicho, może porównywalnie do głośnych dysków 7,2k, ale jak dla mnie zdecydowanie za głośno, a raczej nie cicho :sad: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Co powiecie na Revodrive X2? http://www.anandtech.com/show/3997/ocz-revodrive-x2-review/3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...