Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Pytanko - NVflash po zbootowaniu z pena startowego zrobionego HP disk format toolem nie włącza się, tj zgłasza błąd "This program cannot be run in DOS mode" Próbowałem dwie najnowsze wersje -5,95 i 5,93 - linki od KUBATM Czemu tak? zastosować jakiś inny problem? Chce tylko zmienić max napięcie na GTX 470 palit :-) Bo masz wersje pod win'a. Tutaj masz linka pod dos: NVFLASH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Przeciez link ode mnie jest pod DOS bo ludzie mieli wersje Windowsowskie wiec wrzucilem wraz z komendami linka z wersja dzialajaca w DOSie :| Nawet screena dalem na potwierdzenie ze wgralem BIOSa " This DOS based software... " :| Edytowane 5 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Przeciez link ode mnie jest pod DOS bo ludzie mieli wersje Windowsowskie wiec wrzucilem wraz z komendami linka z wersja dzialajaca w DOSie :| Nawet screena dalem na potwierdzenie ze wgralem BIOSa " This DOS based software... " :| Nie sprawdzalem jaki link podawales wczesniej. Autor problemu napisal jaki mu blad wyskoczyl a ten wlasnie blad jest wtedy jak jest zla wersja nvflasha, tyle. Najlepiej jak sprobuje jeszcze raz i tym razem z wersja ktora mu podalem. Edytowane 5 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Malik ale to nie bylo do Ciebie ^^ nevermind... Blad z tamtego linka co podalem nie mogl wyskoczyc (chyba, ze ktos z TechPowerUp sie naje***i jest przekierowanie do wersji pod Win) Edytowane 5 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Mozecie zapodac bios 480 MSI z wyskomm max. napieciem i z min. niskim napieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Mozecie zapodac bios 480 MSI z wyskomm max. napieciem i z min. niskim napieciem. Podrzuc mi go to Ci go przerobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Jak by ktoś sie wahał to potwierdzam modowalność twintechów gtx 465 na pełnego gtx 470 :) Myślę że za niecałe 700zł to jest bardzo dobry zakup ;) Brać póki jeszcze są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Podrzuc mi go to Ci go przerobie Nie mam takiego. Ale moze znajdziesz i przerobisz. Edytowane 5 Października 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Podrzuc mi go to Ci go przerobie A możesz zapodać instrukcje przerobienia? Chodzi tlyko o napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Moj bios http://rapidshare.com/files/423298828/1.rar Edytowane 5 Października 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Moj bios http://rapidshare.com/files/423298828/1.rar Prosze bardzo: MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P Edytowane 5 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Powiedz lepiej ile miernik pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P Rowne 0.7V ? To ostro poleciales w dol. U mnie jest napiecie 0.875V, poki co ustawilem 0.8V ;) Jest o wiele lepiej jesli chodzi o temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Na 0.65 tez dziala (mysle, ze kazda prz tylu bedzie normalnie dzialac, a nawet nizej do tego przy tak niskich taktach) Temp. w IDLE o kilka stopni nizsza Edytowane 6 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 A możesz zapodać instrukcje przerobienia? Chodzi tlyko o napięcie Instrukcja zwie sie Fermi Bios Editor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Jak juz zmieniac max V to i minimum tez. - ja np. lece na 0.7V w IDLE i niech ktos powie, ze duzo papu karta zjada ;P zmienialem na GTX260 napiecie 2d na 0.8v i karta smigala bez problemu ... ale jakiejs ogromnej roznicy w poborze pradu nie bylo moze 5W max takze tutaj tez cudu nie bedzie raczej Edytowane 6 Października 2010 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) zmienialem na GTX260 napiecie 2d na 0.8v i karta smigala bez problemu ... ale jakiejs ogromnej roznicy w poborze pradu nie bylo moze 5W max takze tutaj tez cudu nie bedzie raczej Nie wiem jakim cudem skoro u mnie pobór mocy całego kompa spadł o 25wat przy 0.75v. Na 4xx różnica także będzie podobna , widać to wyraźnie bo temperaturach w idle. Na 0.65 tez dziala (mysle, ze kazda prz tylu bedzie normalnie dzialac, a nawet nizej do tego przy tak niskich taktach) Temp. w IDLE o kilka stopni nizsza Dawaj 0.61v , ale i tak realne napięcie jest wyższe. Edytowane 6 Października 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Podczas ogladania filmow rowniez nie potrzeba nie wiadomo jakich clockow i napiecia dlatego polecam rowniez sobie zmodyfikowac profil wedlug swojego ''widzimisię' Edytowane 6 Października 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Jakim programem mozna zmienic napiecie oraz ustawic jak najnizsze taktowanie karty graficznej bez flashowania? W Afterburnerze niestety moge zejsc tylko do 500MHZ na gpu :/ Zalezy mi tylko na testowaniu ustawien. Edytowane 6 Października 2010 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 http://www.dobreprogramy.pl/NVIDIA-BIOS-Editor-NiBiTor,Program,Windows,18975.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Czy posiadacze gtx 470 mogli by podać wymagane napięcie na rdzeniu do stabilnej pracy na tych 800-820 mhz ? W neci zdarzają sie osob zapewnaijace o rock stable na 0.95 - 1.0v, ale zarówno moja karta, jak pelne gtx 470 kumpla potrzebuje już w okolicy 1.1v do liczenai F@h itp. Najnowsza recka Chaosa na postalu też to potwierdza gtx 470@775 mhz 1.087v. Chciałbym sie po prostu dowiedzieć, czy trafiają się aż tak dobre sztuki, czy osoby chwalące się napięciami poniżej 1v po prostu nie wytestowały wystarczająco karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Czy posiadacze gtx 470 mogli by podać wymagane napięcie na rdzeniu do stabilnej pracy na tych 800-820 mhz ? W neci zdarzają sie osob zapewnaijace o rock stable na 0.95 - 1.0v, ale zarówno moja karta, jak pelne gtx 470 kumpla potrzebuje już w okolicy 1.1v do liczenai F@h itp. Najnowsza recka Chaosa na postalu też to potwierdza gtx 470@775 mhz 1.087v. Chciałbym sie po prostu dowiedzieć, czy trafiają się aż tak dobre sztuki, czy osoby chwalące się napięciami poniżej 1v po prostu nie wytestowały wystarczająco karty ? Moja robi 800 na rdzeniu i 1950 na pamieciach przy standardowym 1.087V napieciu. Jak chce wiecej ( kreci sie do 900mhz ) to musze juz dac 1.17V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 (edytowane) 1.087 standardowe ? Ja mam bios z asusa gtx 470 wersja o/c i mam 0.975 v standardowe napięcie. 1.087v to był max bez odblokowania napięcia w biosie ;) Tak czy siak dzięki za info. Czyli z moją grafą wsio jest ok ;) Edytowane 7 Października 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 1.087 standardowe ? Ja mam bios z asusa gtx 470 wersja o/c i mam 0.975 v standardowe napięcie. 1.087v to był max bez odblokowania napięcia w biosie ;) Tak czy siak dzięki za info. Czyli z moją grafą wsio jest ok ;) Zle sie wyrazilem :) CHodzilo mi o standardowe, fabryczne, maksymalne napiecie ;) Asus z tego co wiem z autopsji wypuscil dwie wersje 470, v1 i pozniej v2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Ok ja mam niby bios odblokowany do 1.21 czy coś, ale i tak niby zabezpieczenie powyżej 1.12v się załącza ;) Tak swoją drogą dochodzę do wniosku, że optymalne są takty w okolicy 750mhz. Wydajność dobra a można dać jeszcze niskie napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Ok ja mam niby bios odblokowany do 1.21 czy coś, ale i tak niby zabezpieczenie powyżej 1.12v się załącza ;) Tak swoją drogą dochodzę do wniosku, że optymalne są takty w okolicy 750mhz. Wydajność dobra a można dać jeszcze niskie napięcie. No to nie masz odblokowanego biosu, bo bez blokady mozna smialo dac 1.212V. Blokade znosisz przez np. FBE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Dobra jak na razie to mnie temperatury trzymają. Z montażem bloku niestety będzie trochę zabawy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Jak zmienić napięcie (zwiększyć lub zmniejszyć) w 3D za pomocą najnowszego Nibitora? są dwie wartości min i max dla 3D? skąd karta bierze te napięcie jak tu jest przedział napięć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Ustaw odpowiednie napiecie w 3d (setting 3) dla min i max takie same i zapisz. Wgraj do karty i sprawdz w gpu-z jak sie karta zachowuje pod obciazeniem i bez obciazenia. Jak napiecie gpu pod obciazeniem bedzie brane z setting 2, to w nim tez trzeba bedzie ustawic napiecia z setting 3. Edytowane 13 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...