Lysyn Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Pojawilo sie firmware 1,41beta - dzisiaj ponoc na wyjsc final. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Ciekawe, co zrabali w 1.4 beta, skoro tak szybko 1,41 wypuscili. Jedno przyznam, oczysczanie dysku dzial jak cholera! Zapis/odczyt wrocily mi do stanu fabrycznego (no.. prawie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Te firmware obejmuja vertexa turbo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Nie! So Vertex will flash OK Agility you need to wait EX you need to wait Turbo you need to wait Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Te firmware obejmuja vertexa turbo ? A masz już Turbo ? Bo ja czekam i czekam i doczekać się cholera nie mogę aż się pojawią w naszych "zacnych" polskich sklepach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ciekawe, co zrabali w 1.4 beta, skoro tak szybko 1,41 wypuscili. Jedno przyznam, oczysczanie dysku dzial jak cholera! Zapis/odczyt wrocily mi do stanu fabrycznego (no.. prawie).maki nie podnosza sie z trybu sleep, stad tak szybko wyszla 1.41, ktora btw nie poprawila tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 @Mardok niestety ostudzili mnie ta informacja o nie pasującym firmware, i jak na razie nie dokonałem zakupu. A zakup miałem dokonać od naszych sąsiadów na ebay'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka, przecierz odpowiedni firmware będzie tylko troche później... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 @Mardok niestety ostudzili mnie ta informacja o nie pasującym firmware, i jak na razie nie dokonałem zakupu. A zakup miałem dokonać od naszych sąsiadów na ebay'u Hym eBay powiadasz, ja tam raczej poczekam na nasze polskie wiejskie sklepiki. Póki co za wypłatę z tego miesiąca kupię coś większego na magazyn z tradycyjnych dysków może za miesiąc uda mi się upolować 2x Turbo 30GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja wole poczekać na oficjalne 1.4 niż 5 razy wgrywać, a nie daj .... niech coś się źle wgra :) Tym bardziej że z nocy na noc się zmienia numerek bety. 1.3 nie przysparza mi problemów ale ciesze się że wprowadzają szybko poprawki, widać że się starają. Planuje zakup 3 vertexa jakby miejsca brakowało ale z zainstalowanymi 2 grami(Crysis i Anno1404) i różne programy użytkowe mam zajęte 35GB(win7 64bit). Szkoda jeszcze że jakiś programista(może haker) nie przerobi firmware żeby 30 i 60gb było tak szybkie jak 120 i 250, a najlepiej jakby były szybkie jak Vertex Turbo. W końcu to pamięci i podkręcić też może jakoś idzie haha...(musze poczytać o mlc co i jak ) Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez Jang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam. Coś dla zainteresowanych. Vertexy turbo do kupienia na Pixmanii 2 tygodni, a na MemoryC od tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Coś dla zainteresowanych. Vertexy turbo do kupienia na Pixmanii 2 tygodni, a na MemoryC od tygodnia.:o Przeciez te predkosci to 3x prędkość jednego Vertexa. I to bez zadnych strat. Jak to mozliwe? Czyzby az tak poprawili obsluge raid w vertexie juz? Poza tym kontroler jakiś cudowny to nie jest - zwykly z mobo. Dziwne czy co? Edit. Przegladam wyniki na oczforum i to jednak norma. Wow. Nie spodziewalem sie takich przyrostow w raidzie. Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Witam. Coś dla zainteresowanych. Vertexy turbo do kupienia na Pixmanii 2 tygodni, a na MemoryC od tygodnia.Można prosić o wynik PCMark 05 (sczegółowe dysków) i Vantage (pkt za dysk)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja wole poczekać na oficjalne 1.4 niż 5 razy wgrywać, a nie daj .... niech coś się źle wgra :) Tym bardziej że z nocy na noc się zmienia numerek bety. 1.3 nie przysparza mi problemów ale ciesze się że wprowadzają szybko poprawki, widać że się starają. Planuje zakup 3 vertexa jakby miejsca brakowało ale z zainstalowanymi 2 grami(Crysis i Anno1404) i różne programy użytkowe mam zajęte 35GB(win7 64bit). Szkoda jeszcze że jakiś programista(może haker) nie przerobi firmware żeby 30 i 60gb było tak szybkie jak 120 i 250, a najlepiej jakby były szybkie jak Vertex Turbo. W końcu to pamięci i podkręcić też może jakoś idzie haha...(musze poczytać o mlc co i jak ) Ale to jest oficjalne 1.4 beta, w sensie jak wgrasz i dysk kleknie to uznaja gwarancje - takie info jest na forum. Po za tym ma zaimplementowana technologie garbage collection wiec ja bym sie nawet sekundy nie zastanawial i wgral to fw, tyle, ze na ta chwile nie posiadam tego dysku :) BTW jaka roznica jest pomiedzy normalnym Vertex a Turbo? Cos wiecej oprocz tych kilku MB wiecej na zapisie / odczycie? Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Nie, tylko "podkręcone" prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Witam ponownie. Wyniki vertexow turbo beda lepsze na lepszym kontrolerze. ICH10R ma ograniczona przepustowosc . max to okolo 660MB. Robiłem testy na Adaptecu 1430sa pcie x4, i wynika ze jego max to okolo 500MB. nie jestem pewien moze cos nie tak ze sterami albo ustawieniami. najnowsze stery do tego adapteca sa z przed 2 lat. Wyniki Crystala beda wieczorem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (...)Wyniki Crystala beda wieczorem. PozdroJak zapodasz wyniki to fajnie, prośba była o PCMark05 i Vantage, a nie jakiś Crystal :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 PCmark 05 właśnie zrobiłem. Ogólny wynik dla HDD to 32075 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Też dam jako ciekawostke PCMARK 05 wynik 31446 (2xocz vertex 30gb ), procesor i reszta nie podkręcona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) File Write rewelacja! U mnie 36MB/s :D Aplication loading i General usage ładne ale w obu spodziwałem sie jakiejś rewelacji a jej nie widze. XP start tez super, ciekawe jak sie przekłada na start W7? Tamto ATTO bardzo słabo, może jednak ICH10R lepiej sobie poradzi? Bo przecierz chodzi o odczyt malych plików a tu wyszło najsłabiej... EDIT Przejżałem dokumentacje tego Adaptec'a i widze że to sprzęt dokładnie tej samej klasy co mój HighPoint. Czyli mimo pciex4 wychodzą braki w posiadaniu szybkiego procesora i ramu na pokładzie. U mnie w każdym przypadku rozwiązania zintegrowane są wydajniejsze. Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Na Adaptecu syntetyki wychodza gorzej, ale operacje I/O znacznie lepiej-około 60%. nie mam zrzutow bo nie zapisalem. Jeszcze cos dla posiadaczy SSD: http://www.scan.ie/Products/Jou-Jye-JJ-122...-single-35-Bay) http://www.scan.ie/Products/PCICase-525-SA...-Module-See-Pic Mam tą kieszeń na 4 HDD. Jest rewelka. Ma 2 wentylatory 4cm z regulowana predkoscia i jedno zasilanie (molex) na całą kieszeń i osobne złącza na dyski SAS. Zajmuje tylko jedną zatokę 5.25" a o wygodzie użytkowania nie wspomnę. A tak to wygląda u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 No i stało się, przełamałem się i zamówiłem 2x Vertex Turbo 30GB u żabojadów ;) (czytaj: Pixmania) przelew leci jutro za rana, rzekomo paczka ma być u mnie od 4 do 5 dni o zaksięgowania u nich wpłaty, zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Pozdrawiam wszystkich z Irlandii. Właśnie zauważyłem że sporo nas tu. Co do tematu, to jak narazie experymentuje z różnymi ustawieniami w systemie. Wyprobuje tez kilka wersji sterow do ich10r, bo słyszałem ze na roznych roznie to pracuje, a jak wiadomo najnowsze wcale nieznaczy ze najlepsze. moze ktos z Was ma jakies doswiadczenie w tym temacie to prosilbym o podzielenie sie wynikami i sugestiami. @Mardok gwarantuje Ci ze to jest najlepsza Twoja inwestycja w kompa jaka kiedykolwiek dokonales. ZA tydzien opiszesz swoje wrazenia. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 No i stało się, przełamałem się i zamówiłem 2x Vertex Turbo 30GB u żabojadów ;) (czytaj: Pixmania) przelew leci jutro za rana, rzekomo paczka ma być u mnie od 4 do 5 dni o zaksięgowania u nich wpłaty, zobaczymy co z tego będzie.Pixmania jest zajefajna, o to jak szła moja paczka :D bo też zamiawiałem w pixmanii i jak zobaczyłem na google miasta to same yuiodhejancd leciały hehe : CZYTAĆ OD DOŁU dostawca UPS Francja, Niemcy i Irlandia :)) DUBLIN IE 17/07/2009 14:30 DELIVERED 17/07/2009 5:58 IMPORT SCAN KOELN (COLOGNE) DE 17/07/2009 0:14 ARRIVAL SCAN 17/07/2009 0:11 ARRIVAL SCAN ROISSY, PARIS FR 16/07/2009 22:47 DEPARTURE SCAN 16/07/2009 22:47 DEPARTURE SCAN 16/07/2009 21:10 ARRIVAL SCAN CHILLY MAZARIN, PARI FR 16/07/2009 20:20 DEPARTURE SCAN 16/07/2009 20:04 EXPORT SCAN 16/07/2009 20:04 ORIGIN SCAN FR 16/07/2009 11:40 BILLING INFORMATION RECEIVED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) czemu zamawiales z pixmanii? przeciez oni maja drozej niz taki np overclockers.co.uk :> co mnie zastanawia to to, ze vertex vs vertex turbo na pixmania to 369e vs 369e :D jaki beton - przelaczylem sie na sklep ROI i jest 339e vs 389e :D Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Summit 302€ http://www.memoryc.com/products/descriptio...che_/index.html A z ebay z US Vertex jakies 275€ (z przesyłką) wyjdzie. Turbo ok 330€ Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Summit 302€ http://www.memoryc.com/products/descriptio...che_/index.html A z ebay z US Vertex jakies 275€ (z przesyłką) wyjdzie. Turbo ok 330€ oni wysyłają do Pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie jest tak rozowo (ten ebay us). Jeszcze urzad celny sie zalapie na dodatkowe oplaty podatkowe. Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 oni wysyłają do Pl ?Jak wyszukuje daje zawsze Worldwide więc wysyłają wszędzie. Mnie jeszcze urząd nie trafił jak dotąd. Znam tylko jeden przypadek na wielu znajomych kupujących z całego świata kiedy akurat urząd sprawdził paczke. To kwestia zupełnie przypadkowa i trzeba miec akurat pecha. Pozatym sprzedawcy maja doświadczenie i oznaczaja przesyłke jako prezent. Teścik Vertex Turbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 To masz szczescie. Bo mi ani razu sklep nie chcial (mimo moich prosb) zadeklarowac przesylki jako prezent. I za kazdym razem placilem haracz tutejszemu custom office :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...