pawelekmal Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 niektóre fansuby wychodzą jej bardzo ładnie ;] OP z Lucky Stara akurat ciężko zaśpiewać, a co do DN to lepiej brzmi z niskim męskim głosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 kałboj bebop - 8+/10 Znudzony życiem łowca nagród ze słuchawkami na uszach :lol2: ps. thx Orgiusz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Szybki jesteś, to jakie pamperki następne w kolejce? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 @borsuczy_król Jeszcze nie wiem ;) Wiem że coraz bardziej mi się to zaczyna podobać :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 @borsuczy_król Jeszcze nie wiem ;) Wiem że coraz bardziej mi się to zaczyna podobać :lol2: Do momentu , az nie natrafisz na prawdziwy szit , po ktorym odejdzie Ci ochota i to na dlugo . a wierz mi , ze to tylko kwestia czasu. Sam , gdy "dopadnie" mnie totany szajs mam odruchy wymiotne nawet jesli po chwili ogladac bede cos naprawe dobrego - dlatego robie przerwe. Czasem tez nastepuje zmeczenie tematem - juz chba ze ponad miesiac - jesli nie dwa - niczego nie ogladalem. Wtedy jade z normalnym stuffem - zawsze pomaga :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dopiero zaczyna, a ty już go straszysz... :P Ja to myślę, że za parę miesięcy będzie: Lucky Star - 8/10! :lol2: P.S. Zacząłem oglądać tak wszędzie chwalony Bounen no Xamdou, ale po 5 odcinkach jeszcze mi niczym nie zaimponował. -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 kałboj bebop - 8+/10 Znudzony życiem łowca nagród ze słuchawkami na uszach :lol2: ps. thx Orgiusz ;) Jeszcze film jest (Cowboy Bebop: the movie, ew. z podtytulem Knockin' on heaven's door), nie wiem czy ogladales. Jesli nie, to polecam - kawal dobrego gowna, jak zwykl mawiac jonas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Jeszcze film jest (Cowboy Bebop: the movie, ew. z podtytulem Knockin' on heaven's door), nie wiem czy ogladales. Jesli nie, to polecam - kawal dobrego gowna, jak zwykl mawiac jonas ;) Ja obejrzałem właśnie cały film (nie serial) :) A dokładnie to obejrzałem i oceniłem to .: http://en.wikipedia.org/wiki/Cowboy_Bebop,...Heaven%27s_Door ps. nie wiedziałem tylko że to ma podtytuł "Knockin' on heaven's door". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ee to ja cofam co powiedziałem, wcale nie jesteś szybki. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 @Darth Sidious - najlepiej orientuj się co dokładnie oglądasz wpisując anime w www.anidb.net - masz tam relacje i możesz zobaczyć pełne serie/filmy. Z ostatnio obejrzanych: HunterxHunter (narazie tylko główna seria) - 8.0 - głównie a sprawą tego że mimo że to jest shounen przeważały nietypowe sposoby walki (także zagadki i walka psychologiczna), chociaż w miarę postępu serii robi się trochę dragonballowo - czytaj superciosowo... - Lucky Star - 9.0 - mimo wszystko kawał dobrej komedii, chociaż trzeba przetrwać pierwsze 1-2 odcinki żeby złapać o co chodzi, mnóstwo odwołań do różnych anime, część pewnie nawet za 10 lat bym nie wyłapał bo są odwołania do anime z lat 70 i 80 (co do ciągłej kryptoreklamy " Melancholy of Suzumii" i FMP to tak bardzo mi nie przeszkadzała i przyzwyczaiłem się), trzeba się przyzwyczaić do tego że 18 latka jest rysowana jak 12 latka ale z drugiej strony gdyby malowano je bardziej naturalnie - jak w Azumandze - pewnie nie byłoby tego efektu. OVA: 7.5 (poza sceną wybudzenia ze snu i wyłapania zamiany w postać z FS/N już tak dużo nie wyłapałem - może dlatego) -Chaos;Head - 6.5 - chyba zasłużenie zostało obwołane największym zawodem roku - doskonałe mroczne rozpoczęcie i słaby rozwój akcji, "wyjaśnienie" całej sytuacji z pewności nie wyszło anime na dobre, fabuła powinna być cały czas rozmyta - tak jak na początku, żebyśmy nie byli pewnie - co jest rzeczywistością, a co zwidami, anime miało swoje dobre momenty także później np. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "zabójstwa" np. gdy wymyślano zabójstwa New Gene - to scena z wydłubywaniem mózgu łyżką - jednak mrozi żyły, tak jak informacja o przecięciu wpół 3 ciał i zszyciu ich "na krzyż"; dobra była też scena tortur za pomocą kropli wody "rock-menki". Ogólnie uważam że całe anime o wiele lepiej by się skończyło gdyby po utrzymaniu w niepewnym , albo chwiejącym się tonie: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "wymyślone zakończenie" okazało się że bohater ląduje w jakimś zakładzie dla psychicznie chorych i okazywało się że wszystko było urojeniami i pokazywanie co zdarzyło się naprawdę - w retrospekcji. Wahałem się nad 7.0 - ale skończyłem na 6.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ja obejrzałem właśnie cały film (nie serial) :) A dokładnie to obejrzałem i oceniłem to .: http://en.wikipedia.org/wiki/Cowboy_Bebop,...Heaven%27s_Door ps. nie wiedziałem tylko że to ma podtytuł "Knockin' on heaven's door". Nawet w linku ten podtytul jest :P A skoro zaczales od filmu, to teraz serial ogladac marsz! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Ja Ciebie rozumiem, @costi, ale w momencie w którym oglądałem ten FILM (movie) Cowboy Bebop, nie wiedziałem że ma on podtytuł .: "Knockin' on heaven's door". To wyszło później kiedy napisałeś posta że jest oprócz serialu również film z tym podtytułem (i dopiero wtedy zajarzyłem o co biega).Co nie zmienia faktu, że film był naprawdę dobry,miał swój klimat. ps. postaram się ;) @Thomas - wezmę to pod uwagę, THX. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Darth Sidious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Darth Sidious To teraz wroc sie do serialu i wystawisz jeszcze +0.5/+1.0 dla Bebopa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Jest taka opcja ;) (całkiem prawdopodobna nawet). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Zombie-Loan - może i mógł być z tego niezły shounen, ale nie wyszło. Zombie - potwory, łowcy zombie (którzy sami są zombie)... meh. Bez polotu, taka papka. Odcinki od 7 w górę oglądałem z przewijaniem. A właśnie, jest ich tylko 11, a widać, że miało być więcej. Jest jeszcze jakaś kontynuacja w postaci OVA, ale już nie bardzo mi się chce to oglądać. 5/10. P.S. Nie najgorzej. ;) Edytowane 22 Czerwca 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) P.S. Nie najgorzej. ;)O kurde, -Tsukasa! Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 O kurde, -Tsukasa!Lol @ spinzaku, jak tu nie kochać youtube'a. ;) Ale to już ostra przesada, nie wyrabiam. >< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) tfu, źle podałem adres, powinno być : http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl , ale chyba sam znalazłeś Właśnie oglądam Akagi - lata 70-80 hazardowe gry w Mahjong u yakuzy i geniusz który wygrywa każdą grę :), "Hikaru no Go", było dobre w tłumaczeniu niezrozumiałych gier i trzymaniu napięcia, ale to jest jeszcze lepsze (no i atmosfera o wiele mroczniejsza), narazie po 7 odcinku, chyba zrobię sobie przerwę, bo się z egzaminami nie wyrobię... Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 http://www.dodatkidogazet.pl/film/rid,1463...ne-complex.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 http://www.dodatkidogazet.pl/film/rid,1463...ne-complex.html >>Cały pierwszy sezon kultowej serii, 26 odcinków, na DivX. >>DivX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 30 zl - wiem , ze divx ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Lol @ spinzaku, jak tu nie kochać youtube'a. ;) Ale to już ostra przesada, nie wyrabiam. >< forczan jak nic :D chociaż Laluś mnie po prostu zabił :D Konata Zone - klasyk, chociaż bezbłędny! PS. penis in curry-desu! PS. , anyone? :> Edytowane 23 Czerwca 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam, Czy ktoś z was przypadkiem wie, od jakiej grupy Higurashi nie miał hardsubów (pytam o obie serie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Akagi - 8.5 - tak jak mówiłem wcześniej trzeba to potraktować jak o wiele mroczniejsze "Hikaru no Go", geniusz znikąd ogrywa Yakuzę na miliony, w mahjonga(do teraz nie znam nawet podstawowych zasad tej gry: wygląda to jak poker, tylko ma się większą ręke - koło 10 kostek i dobiera się i odrzuca kostki w trakcie gry, zbiera się "trójki" "czwórki" i różnego rodzaju "kolory", aż nie wyrzuci się wszystkich kostek z ręki). Minusy są takie, że oprócz meczów niewiele się tu dzieje - nie mamy pojęcia kim jest główny bohater, nei ma praktycznie o nim nic. W dodatku ostatni mecz zostaje przerwany w połowie - podobno w mandze ten mecz wciąż trwa... W każdym razie oglądało się przyjemnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Witam, Czy ktoś z was przypadkiem wie, od jakiej grupy Higurashi nie miał hardsubów (pytam o obie serie). Jak najedziesz kursorem na flage przy subach pojedyńczego odcinka, to Ci zwróci informacje czy to hardsub/soft sub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 To Aru Majutsu no Index - mam trochę mieszane uczucia względem tej serii. Podobało mi się i nie żałuję czasu nad nią spędzonego, ale ma też wady. + dobre tempo oraz balans między akcją i spokojniejszymi momentami - nie nudziłem się. + wątki są całkiem ciekawe (np ten z sisters). W przeciągu 24 odcinków jest kilka historii po kolei (struktura jak np. w Clannad). + postacie są ok (ze wskazaniem na Mikoto Misaki :) ). + dobra kreska i efekty. + fajny pierwszy opening. - kilka(naście?!) momentów gdy zdrowy rozsądek gdzieś znika. Może brzmi to dziwnie zważywszy, że to anime zawierające magię i supermoce, ale chodzi o coś innego, o rzeczy, których zawieszenie wiary nie dotyczy tak jak elementów fantastycznych. Przykładowo (dla tych co już oglądali): » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - '' 1. Touma traci pamięć, ale postanawia udawać, że jej nie stracił, a wiedzę na temat siebie oraz tego co się działo (pamiętamy, że są to rzeczy conajmniej nadzwyczajne) czerpie z wcześniej podsłuchanej rozmowy. I udaje mu się wszystkich oszukać, na dodatek nie wydaje się, żeby był tym specjalnie zmartwiony. 2. Podczas walki z alchemikiem urywa mu rękę, ale potem wstaje i jeszcze jest w stanie go zastraszyć. Wykrwawienia czy też szoku po odjeb**** całej ręki (!) nie stwierdzono. 3. Odnośnie ręki - potem po prostu przyszyli i luzik. - brakło mi tu jakiegoś motywu przewodniego nadającego wszystkiemu kierunek i cel. - oraz, co się wiąże z powyższym, brak porządnego zakończenia. - Komoe-sensei... przesada. 7/10. Chętnie obejrzę To Aru Kagaku no Rail Gun jak wyjdzie, Mikoto to dla mnie najfajniejsza postać w tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Skonczyłem oglądać Chrome Shelled Regios i niestety po raz kolejny sprawdziły się słowa Leszka Millera :D Bo znowu bardzo dobrze zapowiadajacy sie Shonen zostal zniszczony kiczowata i rushowana koncowka. Dla milosnikow gatunku warto obejrzec tak z 7/10. Chyba nikt jeszcze nie postowal , ale letnie anime: http://chartfag.files.wordpress.com/2009/0...mer-2009-v3.jpg Zapowiada sie biednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 A ja jestem po drugim sezonie Gundam 00. Wrażenia? Całkiem przyjemnie się oglądało, chociaż (ale to chyba w każdym gundam-anime tak wygląda) nie podobała mi się ta mocna dysproporcja sił - najpierw Setsuś walczy pół odcinka z jednym przeciwnikiem, a parę odcinków później na tego samego wroga potrzebuje tylko 1 strzał ;) 8/10 - do SEED nieco brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Fate/stay night - przeciętne anime spod tagu "indecisive lead character". Tak, Shirou niewątpliwie zalicza się do tych najgorszych. Podejmowanie racjonalnych decyzji zdaje się sprawiać mu trudności - sądząc po tym, jak rzadko to robi. (A leczy, regeneruje się razem z ubraniem.) Pomysł całkiem niezły, stosunkowo efektowne sceny walk, bardzo ładne rysunki, niezła muzyka. Szkoda tylko, że fabuła pełna dziur i kontradykcji. No i to matieriał na znacznie dłuższy serial - czuję, że za szybko się skończył. Ponadto nie podobały mi się naleciałości z eroge. 7/10 w sam raz. Neko no Ongaeshi - ach, wspaniałości! Brakuje mi takich bajkowych anime. Bardzo pogodne i humorystyczne. Jeśli tylko nie macie nic przeciwko mówiącym kotom, jak najbardziej polecam obejrzeć. I powtórka z Koi Kaze. Dobry romans, nieszablonowy, z beznadziejnym i zagubionym bohaterem męskim i równie rozdartą - ale uroczą - dziewczyną. Uderzająco prostą kreskę i słabą animację rekompensuje piękna muzyka. Zapowiada sie biednie.Nie przesadzajmy. Co najmniej po Umineko i Tokyo Magnitude 8.0 spodziewam się wiele. Jeżeli Aoi Hana nie okaże się krótką reklamą mangi - również. Warto też wspomnieć o Taishou Yakkyu Musume. Do tego jeszcze Bakemonogatari i Ookami to Koushinryou II. No i koniecznie Kuruneko! Może jeszcze CANAAN od TYPE-MOON... ale trailer nie pokazał nic nadzwyczajnego. Edytowane 30 Czerwca 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 No i to matieriał na znacznie dłuższy serial - czuję, że za szybko się skończył.Reszta jest w mandze , czy grze. Tutaj nie bylo Dark Saber :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...