poca Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 U mnie też jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Zieloni działa Wam ten link? [#2018] Tylko moderatorzy i administratorzy mają dostęp do centrum raportów. Edytowane 2 Marca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Spytam ponownie, będzie taka opcja jak na wcześniejszym silniku - "Pokaż 10 moich ostatnich postów"? Jest w pewnym sensie odpowiednik na stronie głównej - śledzone tematy po prawej stronie. Chyba, że ktoś ustawił, że nie śledzi swoich tematów to wtedy ich tam nie ma. Chyba dla mader fakerów czerwony moderatorów. Ułomy nie mają. Wituś, zobacz teraz ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Faktycznie, jest data i u mnie... cos mi sie na oczy rzucilo ;) Jest w pewnym sensie odpowiednik na stronie głównej - śledzone tematy po prawej stronie. Chyba, że ktoś ustawił, że nie śledzi swoich tematów to wtedy ich tam nie ma. Wezmy poprawke, ze to bedzie prawdopodobnie najczesciej wylaczany ficzer forum. Moze daloby sie zaimplementowac jakas opcje, ktora nie skazywalaby ludzi na korzystanie z tego wynalazka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Panowie,czy u was też na IE8 forum chodzi tak słabo?? Nieraz mam przycinki,poza tym emotek nie wyświetla. Edytowane 2 Marca 2010 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 ej nie no chłopaki nowe forum to jakaś masakra jest (w pozytywnym sensie) wszystko lata jakby z motorkiem w zadzie, wiele bajerów jest "genial" wygląd jest pierwsza klasa. pogratulować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 ...Nieraz mam przycinki,poza tym emotek nie wyświetla. U mnie przycinek brak. Emotikonek tez brak. Co do otwierania linków w tym samym oknie, marco ja wiem że opcja jest w przeglądarce ale jeśli w 99% przypadków kiedy klikam link chce nowego okna to jest to irytująca zmiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Panowie,czy u was też na IE8 forum chodzi tak słabo?? Nieraz mam przycinki,poza tym emotek nie wyświetla. Przycinek nie mam, ale emot nie widze, mozna sie jedynie domyslac jakie sie pojawiaja. Aha jedyny dzialajacy styl u mnie na IE8 to Pure-Red, reszta = sie nie wyswietlanie strony po kliknieciu wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jednak niektóre emotki są. :wink: 19 z całej puli jest aktywne a reszta ma napis "Obrazek" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Na operce 10.50 też niema cześci emotek więc problem raczej globalny, to że są zamułki forum to zrozumiałe. Caszami nie ładują mi sie wszystkie awatary trzeba odświerzyć stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Powiew świeżości... :) Skórka Light jest super. Mi tez nie pokazuje emot. I nie dziala mi przy edycji posta przycisk "Użyj pełnego edytora" klikam i nic. Operetka 10.50 Edytowane 2 Marca 2010 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Problem z emotikonami jest znany (raportowałem go już na trackerze jakiś czas temu), występuje na wszystkich przeglądarkach i pewnie IPB źle je przekonwertowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Emoty powinny już być OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 :blink: B-) :? :unsure: :rolleyes: chyba chodzą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Mam pytanie, czy da sie zrobic aby w przegladarce, w tytule zakladki (FF 3.6 ale mysle ze w kazdej innej jest tak samo) zamiast "PurePC.pl - Forum Dyskusyjne -> Nazwa podforum" byla tylko nazwa podforum w ktorym jestesmy? Tak bylo wczesniej i nie wiem czemu zostalo to zmienione, przy 10 i wiecej otwartych zakladkach nie wiem co gdzie jest... bardzo utrudnia to nawigacje i przelaczenie pomiedzy zakladkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Jest w pewnym sensie odpowiednik na stronie głównej - śledzone tematy po prawej stronie. Chyba, że ktoś ustawił, że nie śledzi swoich tematów to wtedy ich tam nie ma. Wituś, zobacz teraz ;> Marku, nie działa. CleanCut Edytowane 3 Marca 2010 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Nie raportuję tego, bo to w sumie normalne zachowanie przeglądarki i forum, aczkolwiek rzecz, o której napiszę, denerwuje zapewne nie tylko mnie. Otóż- często używam gestów myszy (kto ma operę, wie o czym mówię, kto ma firefoxa z mouse gestures- też). Prościej jest mi kliknąć myszakiem w dowolnym miejscu i przejść z tematu do forum/subforum, niż scrollować, buszować po buttonach i klikać na linki działów. Problem jest taki, że ilekroć skorzystam z selecta z listą tematów i wejdę do jakiegoś działu, po czym wbiję w temat, przy cofaniu pojawia mi się w FF to, co poniżej. Trochę to denerwuje na dłuższą metę i zmusza mnie do dodania jeszcze kliknięcia/spacji do mojego wypasionego combo "wstecz". No i pytanie: Czy byłaby możliwość modyfikacji formularza z listą wyboru for (dla niekumatych- tego na dole, o którego automagiczny submit było tyle zamieszania) tak, żeby przy cofaniu nie pojawiało się info z pytaniem o ponowne wysyłanie danych _POST :?: Rozwiązania przychodzą mi do głowy dwa. Nie wiem jak z realizacją: a) zmiana na _GET b) dodanie redirecta po wysłaniu obecnego _POST. Powinien wyłączyć ponowne wysyłanie przy cofaniu (odświeżaniu pewnie też). Da się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Emotki "it's working!!!" :wink: Mam pytanie, czy da sie zrobic aby w przegladarce, w tytule zakladki (FF 3.6 ale mysle ze w kazdej innej jest tak samo) zamiast "PurePC.pl - Forum Dyskusyjne -> Nazwa podforum" byla tylko nazwa podforum w ktorym jestesmy? Tak bylo wczesniej i nie wiem czemu zostalo to zmienione, przy 10 i wiecej otwartych zakladkach nie wiem co gdzie jest... bardzo utrudnia to nawigacje i przelaczenie pomiedzy zakladkami. NIestety musze Cię zmartwić na czeronym O wyświetla nazwę podforum Czyli u mnie Ipb3.0 @EDIT miałm zgłaszać że fivi są jak na pclab, bo wczoraj jeszcze tak miałem ale dziś jest już tylko jedyna słuszna ikonka Edytowane 3 Marca 2010 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Ja bym troche popracował nad pionowym rozmieszczeniem elementów. Wszędzie są duże odstępy, tak że wszystko wydaje się takie rozpindolone. "Ciaśniejszy" layout z 2.3 był chyba ładniejszy. Taki przykład co mam na myśli: wątpie, że będzie się wam chciało bawić z tym, bo pewnie to kupa czasu, więc chociaż moglibyście wywalić pasek "płeć" i tą ocenę posta (abo chociaż przenieść ją obok innych opcji jak na obrazku). Edytowane 3 Marca 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Po kliknieciu w link/zdjecie otwiera sie w tej samej zakladce. Mozna to zmienic by otwieralo sie w nowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Było, szukaj. Ogólnie: Specyfikacja HTML nie przewiduje użycia "target=". To użytkownik decyduje, czy strona otwiera się w tym samym oknie, czy w nowym. Nauczy się używać środkowego klawisza myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Po kliknieciu w link/zdjecie otwiera sie w tej samej zakladce. Mozna to zmienic by otwieralo sie w nowej? Firefox - środkowy mysz; ctrl + lewy mysz Opera - ctrl + shift + lewy mysz IE - ctrl + lewy mysz Webkity- nie wiem, za rzadko używam, ale chyba podobnie Ktoś na jakimś blogu napisał, że nie lubi, kiedy strona zmusza go do otwierania linku w takim-a-takim oknie i chce sam o tym decydować. Całkowicie się z tą osobą zgadzam i obecne ustawienie linków bardzo mi odpowiada. .:.:ed:.:. ULISSES pierwszy :P Edytowane 3 Marca 2010 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Tak wiem o tym, wiem ze srodkowy przycisk otwiera w nowym, chodzi mi tylko o to ze w poprzedniej wersji forum LMB zalatwial sprawe, wiec to nie jest "kwestia nauki" uzywania srodkowego przycisku, tylko zwykle pytanie co sie zmienilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zmieniło się to, że IPB jest bardziej zgodne z obecnymi standardami HTML/XHTML. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) co do emot. chyba nie do końca załatwiona sprawa Edytowane 3 Marca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) @EDIT miałm zgłaszać że fivi są jak na pclab, bo wczoraj jeszcze tak miałem ale dziś jest już tylko jedyna słuszna ikonka A u mnie jest jeszcze IP.Board :huh: E: po godzinie się zmieniło Edytowane 3 Marca 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Favy chwilę się odświeżają na niektórych kompach. Chcesz mieć nowe, wyczyść całe cache w przeglądarce, albo najzwyczajniej w świecie poczekaj. Ewentualnie: http://forum.purepc.pl/favicon.ico << otwórz sobie w przeglądarce, ctrl + f5 i może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 A co z reputacją? Nie można oceniać postów, bo: Akcja zakończona niepowodzeniem: Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych głosów reputacji.Albo ustawić jakoś odpowiednio, np. na 5 czy 10 ocen dziennie, albo wyłączyć całkowicie, razem z przyciskami, bo czasem zasłaniają kawałek sygnaturki, jeśli ktoś ma coś z prawej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Odnośnie reputacji to rozwiązanie zaproponowałem na tydzień przed updatem, kilka dni temu odświeżyłem to zagadnienie i myślę, że w ciągu kilku dni sprawa się rozwiąże. W każdym bądź razie moja propozycja nie polega na 'wyłączyć ten system w cholerę'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami. I tak żadnego z tego pożytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...