kkNd! Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) No to raczej mozesz brac w ciemno, podobno kazdy jeden robi ponad 4,5. Intel sie imho nie musi bawic w selekcje procesorow ktore pierwsze "wyciekna" ;) Edytowane 27 Grudnia 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Intel Sandy Bridge Microarchitecture Preview - X-bit labs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - Intel Core i7 2600K 3,40GHz LGA 1155 Ouc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - Intel Core i7 2600K 3,40GHz LGA 1155 Ouc Trochę spora ta dopłata do wersji "K" Choć na jakąś i5 bym się skusił. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Spora różnica cen jest też pomiędzy 2500 a 2500K. W hurcie powinno być 40zł, a tutaj wychodzi 130zł. Nie przesadzają aby przypadkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Trzeba zarobić na początku, bo wiadomo że masa ludzi dopłaci, nie ma wyjścia. 920 to i tak bez tragedii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 2600K to najwyższy model jaki będzie na 1155? Tak przynajmniej mówiła tabelka prezentowana jakiś czas temu, chyba że coś pomieszałem. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Gorzej , ze jest to tez najnizszy model z HT i pelnym cachem. Chyba jednak dam sobie na wstrzymanie do wyjscia wyzszego socketu Intela lub Ivy Bridge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) SandyBridge IGP HD G3000 review Ceny procków w Japonii: ・「Core i5-2300」(TDP95W/2.8GHz/Tb3.1GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 2000)約17,000円 ・「Core i5-2400」(TDP95W/3.1GHz/Tb3.4GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 2000)約18,000円 ・「Core i5-2400S」(TDP65W/2.5GHz/Tb3.3GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 2000)約18,500円 ・「Core i5-2500」(TDP95W/3.3GHz/Tb3.7GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 2000)約20,000円 ・「Core i5-2500K」(TDP95W/3.3GHz/Tb3.7GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 3000)約21,000円 ・「Core i7-2600」(TDP95W/3.4GHz/Tb3.8GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 2000/HT)約28,000円 ・「Core i7-2600K」(TDP95W/3.4GHz/Tb3.8GHz/L3 6MB/Intel HD Graphics 3000/HT)約29,800円 O i jeszcze coś do poczytania: asrock-p67-extreme4-intel-p67-review-first-look asrock-p67-fatal1ty-motherboard-profess1onal-series-intel-p67-review-part-1 asus-p8p67pro-intel-p67-mainboard-review-first-look biostar-tp67xe-intel-p67-express-sandy-bridge-mainboard-review-first-look Edytowane 28 Grudnia 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Czy czytał ktos gdzieś jaki przewidywany pobór prądu bedzie miał taki podkręcony do 4.5Ghz i5-2500k?Ile wedłóg Was mozna sie spodziewac?Co do mobasów do ceny takie Gigabyte UD7 i UD5 są wyrwane z rzeczywistości.1200zł i 1000zł za te płyty to wpychanie sie w sektor premium marki , która przynajmniej w świadomości wielu uzytkowników nadal jest niebieskim gigashitem.Na chwile obecna to tylko UD4 albo ASrocki ,ewentualnie MSI sa warte uwagi. Edytowane 28 Grudnia 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nowy design chcą wypromować jako premium właśnie, czarna farba dużo kosztuje ;) Co do zużycia prądu mówią o 25% oszczędności w stosunku do Lynnefielda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 W zasadzie to chodzi o przyrost mhz przy o/c w stosunku do "lynna", bo "oszczędność energii" to jak wiemy jakieś grosze w skali roku, więc tylko fanatycy "green power" mogą zachwycać się w tej kwestii. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Nowy design chcą wypromować jako premium właśnie, czarna farba dużo kosztuje ;) Co do zużycia prądu mówią o 25% oszczędności w stosunku do Lynnefielda. Ale na stockowych ustawieniach czy zegar w zegar po o/c? W zasadzie to chodzi o przyrost mhz przy o/c w stosunku do "lynna", bo "oszczędność energii" to jak wiemy jakieś grosze w skali roku, więc tylko fanatycy "green power" mogą zachwycać się w tej kwestii. :] Nie do końca precyzyjnie sie wyraziłem...mnie chodzi bardziej o pradozernosci pod katem obciazenia zasilacza niz kwestia tych kilkunastu zlotych rocznie:)Pewnie dowiemy sie jak zniosą nda ale mozna jakies spekulacje poczyniac w kwestii pradozernosci takiego podkreconego na 4.5Ghz proca w stresie. P.S Im bliżej premiery tym bardziej człowiek sie niecierpliwi i zamiast siedziec na [gluteus maximus] i czekac to zadaje coraz więcej pytań :rolleyes: Edytowane 28 Grudnia 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 SemiAccurate :: MSI shows off its Big Bang Marshal board Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 W zasadzie to chodzi o przyrost mhz przy o/c w stosunku do "lynna", bo "oszczędność energii" to jak wiemy jakieś grosze w skali roku, więc tylko fanatycy "green power" mogą zachwycać się w tej kwestii. :] Nie chodzi tyle o rachunki za energię, tylko o ilość wydzielanego ciepła. Procesor który nie wydziela wiele energii w postaci ciepła łatwiej cicho schłodzić. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 dziś dostałem płytkę msi p67a-gd65 ,dobre spojrzenie ,ale czy ta płytka będzie pod nowe procesory wystarczająca? cena nie jest wygórowana 657zł z przesyłką kurierską ,ale teraz się zastanawiam czy do podkręcania wystarczy 6 faz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 dziś dostałem płytkę msi p67a-gd65 ,dobre spojrzenie ,ale czy ta płytka będzie pod nowe procesory wystarczająca? cena nie jest wygórowana 657zł z przesyłką kurierską ,ale teraz się zastanawiam czy do podkręcania wystarczy 6 faz :/ powinno być ok, ale taki ud4 gigabyte ma tych faz 12 a cena ta sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 ga ud4 nie przypadł mi do gustu ,nigdy nie miałem msi i nie wiem czy to dobry wybór dlatego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Myślę, że te fazy fazą nie równe. Za dużo w tym marketingowcy maczają łapek IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Myślę, że te fazy fazą nie równe. Za dużo w tym marketingowcy maczają łapek IMO. dokładnie - na DX58SO jest tylko pięć faz a spokojnie trzymają proca (920) na 4.3-4.4G full load Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Nie ma nic nowego w tym, że liczy się jakość sekcji zasilania a nie ilość faz. Od dobrych kilku lat tak jest. Poza tym od dawna też układy zasilania już na średnio niedrogich płytach sa wystarczające do mocnego OC a te super wielo-mega-fazowe układy w drogich płytach to głównie zagrywka marketingowa żeby można było podnieść cenę (pomijając ekstremalne OC). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 a wy byście brali takiego mobasa ,za tą cene? ,chodzi mi szczególnie o OC 2600K ,na ponad 4.5ghz,dziś zdejmowałem radiatory chłodzące sekcje zasilania i jest tam 8 mosfetów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 A czemu nie, poprzednik na P55 jest bardzo porządny więc raczej MSI nie cofnęło sie w rozwoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 z mocnymi procesorami typu i7 870 + OC na 4.4ghz ,sekcja padała w P55 GD65 ,nie wiem jak będzie z P67A GD65 ,bo to tylko manipulacja mnożnikiem w tej odsłonie procesorów i chipsetów :) ,jestem skłoniony do kupna ASUSA Maximus 4 pod P67 i nie wiem czy dużo bym zyskał w OC ,szczególnie renderuje grafikę 3D w C4D ,a benchmark tego programy to Cinebench i wersja R11.5 ,a core i7 2600k przy 5ghz robi wrażenie ,bo ok. 10pkt ,to już konkurencja i7 980x :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja poczekam na Asrocka Extreme 6 lub 4. Powinien się w 500-550zł zmieścić. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 warto poczekac na jakies test, bo doplacanie do lepszej plyty glownej moze nie miec zadnego sensu skoro wszystkie procesory sie beda tak samo krecily... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 A dlaczego wszystkie miały by się tak samo kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 A dlaczego nie? Już wszyscy producenci płyt głównych mają na swoich stronach przedstawioną pełną gamę produktów pod s.1155. Oo widzę, że Asrock ma opcję montowania chłodzenia z s.775. Co prawda mam gówienko, a nie chłodzenie, ale od mikroskopijnego boxa będzie znacznie lepsze. Na początek wystarczy. Tak sobie przejrzałem na prędce manuale u Gigabyte i żadna płyta, nawet UD7 nie ma UEFI. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Jak asrock ma kosztować tyle co asus gb czy msi to naprawdę trzeba być fanem marki ;) Do tego tylko topowe modele maja cydrowa sekcję zasilania niestety. Co do kręcenia się procków to jest inaczej procek będzie się kręcił tak samo na (prawie) każdej płycie, ale nadal wszsytko będzie zależało od konkretnego egzemplarza ;) Nie wiem też co w tym nowego procki na 1156 też lecą bardzo podobnie czy to na taniej płycie na h55 czy na topowej na p55 ;) Swoją drogą Asus P8P67 jest po ok 550zł, msi gd55 też poniżej 600zł, więc liczę na spadek cen także u gigabyte :wink: O asrockach czy biostarze w Polsce na razie cicho. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 A dlaczego wszystkie miały by się tak samo kręcić? A widziales gdzies zeby sie krecily na znosnych napieciach na 5 ghz? Za to na roznych plytach robia do 4.8 ghz. Raczej kupno maximuxa 5,5 za 1200 zl nie sprawi, ze procesory zaczna potrzebowac mniejszego napiecia i przestana byc ograniczeniem... to moze miec sens w przyszlosci, bo nie wierze, zeby intel nie wydal innych, lepiej krecacych sie procesorow na sandy bridge... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...