Jar3k Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Gdybyś odpalił instalacje tej '8' to byś zrozumiał o co mi chodzi, ale widzę że nie instalowałeś w ten sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAKROL Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) co ty pier.................... tak mam zainstalowany system win xp win vista win 7 i win 8 jakbys kiedykolwiek instalował jakis system to byś wiedział instalujesz go przed potem systemu czy siedzisz w windozie i tam odpalasz instalator? ps nieucz ojca dzieci robic jak myslisz skad mam win vista ultimate x64 i win 7 od micrositu za testowanie i wykryte bugi Edytowane 20 Września 2011 przez BAKROL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 BAKROL - spuść z tonu trochę... rację masz, ale pohamuj emocje. @Jar3k - może zamiast odpalać instalację spod Win7 wypal iso na płytę/zrób bootowalnego pena i z tego instaluj? Instalator jest taki sam jak w Win7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAKROL Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Sorrka @Jar3k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar3k Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Chyba się jednak nie zrozumieliśmy...Żeby było jasne to nie jest pierwszy raz jak instaluje system m.in. dlatego zadałem to pytanie ponieważ pierwszy raz widziałem taki 'dziwny' instalator (nie było możliwości wybranie miejsca instalacji), wcześniej instalowałem 8ke na VirtualBoxie i instalacja wyglądała tak jak 7ki, czyli normalnie. Próbowałem odpalić instalke spod windy ponieważ tak było najszybciej. Przed chwilą zrobiłem też bootowalnego pendrivea ale, też wyskakiwał błąd podczas bootowania. Płyty nie wypaliłem ponieważ nie mam czystej pod ręką ( w ogóle rzadko używam DVD). Ps. Gdybyś odpalił instalacje tej '8' to byś zrozumiał o co mi chodzi, ale widzę że nie instalowałeś w ten sposób. Chodziło mi o to, żebyś odpalił instalke 8ki spod Windowsa...Jeśli Cię uraziłem to sorry, nie miałem tego na myśli. Edytowane 20 Września 2011 przez Jar3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 instalujesz na 2 partyci i podczas startu masz wybor pomiedzy oesami jak juz ci sie znudzo to wormatujesz 2 partycie i usowasz wpis do in 8 w bootloaderze Zainstaluj FF/O ze sprawdzaniem pisowni zanim złapiesz bana za kaleczenie ortografii w języku polskim. Jedyne ostrzeżenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Z ciekawości z poziomu instalatora (Shift + F10) utworzyłem plik VHD i podłączyłem (podlinkowałem) go jako dysk fizyczny. Następnie zainstalowałem w tym VHD Ósemkę (ostrzeżenie takie samo jak w przypadku Siódemki Enterprise), ale bootowanie nie powiodło się. Bootmanager został zaktualizowany i można wybrać np. inny OS - Śiódemkę. Ale Ósemka wykrzacza się podczas startu. Wygląda na to, że Developer Preview jeszcze nie obsługuje bootowania z VHD albo ten build nie jest zawiera edycji Enterprise. A szkoda, bo miałem zamiar potestować nową wersję VHD nie robiąc bałaganu na dysku lub bez konieczności wydzielania nowej partycji :) Bawienie się W8 na Virtual Box'ie to nie to samo ;) Edytowane 21 Września 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Microsoft jak EA - co dwa lata nowy windows? czy oni są normalni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Wszyscy są nienormalni... Przecież każdy OS wychodzi mniej więcej co 2 lata. Kiedyś inaczej nie było, a z racji dwóch linii ("95" i NT) nawet częściej (1995, 1998, 2000, 2000, 2001...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Microsoft jak EA - co dwa lata nowy windows? czy oni są normalni? Jak najbardziej... Microsoft Windows – Wikipedia, wolna encyklopedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Microsoft jak EA - co dwa lata nowy windows? czy oni są normalni? Microsoft wraz z wydaniem Visty ogłosił, że co trzy lata będzie wydawać nowy OS. Z pewnością trwają już równoległe prace nad 9 - tak jak to było w przypadku Longhron'a (Vista) i Blackcomb'a-Vienna'y (Windows 7). Zresztą MS nikomu nie narzuca wymiany systemu ponieważ wydał akurat nowy. Pamiętam doskonale gdy korporacje zwlekały z migracją z XP'eka na Vistę - co było całkiem słuszną decyzją - gdyż support XP SP3 został przedłużony i można było na spokojnie zaplanować wdrożenie Siódemki, która okazała się pod pewnymi względami lepsza od Visty i pojawiła się dość szybko. Edytowane 21 Września 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Nowej wersji nie wydaje się na podstawie ilości lat tylko rozwoju oprogramowania. Dwa lata są rozsądnym okresem na zaimplementowanie nowych rozwiązań i usprawnienie starych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Udało się komuś postawić wersje x64 na VMware 8?? Pod koniec instalacji przy konfiguracji urządzeń wiesza się i wywala BSODa "DPC WATCHDOG VIOLATION". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 No dobrze, niech będzie ale powiedzcie mi czy np. taka Vista była potrzebna? Xp zadebiutował w 2001 roku... a Vista 2007 Więc różnica spora, nie robią jeden system a porządny na np. 5 lat i spokój, dla mnie to bez sens jest i przy tym zostane, gdyż wsparcie techniczne nie których komponentów okazuje się kłopotliwe i robi się bałagan.Dla mnie 7 powinna jeszcze spokojnie trwać, jest to bardzo dobry system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Ale nikt nie każe Ci się przesiadać z 7 na 8, systemy są tworze i będą tworzone, producenci dzięki temu wprowadzają nowe pomysły niektóre zostają niektóre nie. Normalna kolej rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 No dobrze, niech będzie ale powiedzcie mi czy np. taka Vista była potrzebna? Xp zadebiutował w 2001 roku... a Vista 2007 Więc różnica spora, nie robią jeden system a porządny na np. 5 lat i spokój, dla mnie to bez sens jest i przy tym zostane, gdyż wsparcie techniczne nie których komponentów okazuje się kłopotliwe i robi się bałagan.Dla mnie 7 powinna jeszcze spokojnie trwać, jest to bardzo dobry system. Zacznij się martwić kiedy wyjdzie oprogramowanie zgodne tylko z W8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) Z ciekawostek - właśnie odkryłem, że Windows 8 ma wbudowaną optymalizację dla SSD np. manualny TRIM oraz schedulowanie takiej optymalizacji (przydatne szczególnie gdy ktoś ma RAID zbudowany z SSD) :D Nie ma to jak testy na fizycznej maszynie ;) Edytowane 27 Września 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Onda: system Windows 8 szybszy o 50% od Windows 7. Benchmark.pl Czyżby Win 8 wykorzystywał lepiej APU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Mam dziwny problem - przy próbie odpalenia pogody, newsów, socialite itp. pokazuje mi się tylko "Coming Soon. Windows Store isn't available in Windows Developer Preview". Instalowałem wersje największą, z dodatkowymi aplikacjami. Que pasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Faktycznie dziwne, bo ja pogodę odpalałem i pokazywało normalnie dla Bydgoszczy. Innych rzeczy nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Wraz z każdym "klienckim" Windows'em pojawia się Server i tak jest i tym razem. Windows Server 8: Co nowego: http://www.wss.pl/aktualnosci/nowosci-w-windows-server-8-developer-preview-dla-it-pro,10243 Na razie Windows Server 8 Developer Preview jest dostępny na MSDN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Windows 8 In Videos: An Operating System Reimagined? : The Next Generation Of Windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Windows 8 To Use Less Memory Than Windows 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Mam pytanie.Zainstalowałem win 8 na partycji D i po paru dniach testów postanowiłem go usunąć.Więc wszedłem na 7 którego używałem dotychczas i usunąłem wpis z bootloadera dotyczący 8 no i i chciałem usunąć foldery z partycji D które utworzył Win 8,czyli Windows,Program files itd. ale niestety wyskakuje mi że musze otrzymać uprawnienia od TrustedInstaller.Jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Musisz przejąć te foldery na własność (zabawa w Właściwości\Zabezpieczenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Zmieniłem właściciela na siebie i wyskakuje teraz: " Uzyskaj uprawnienia od S1/S w celu wprowadzenia zmian w tym folderze." S1 to nazwa kompa a S nazwa użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Wejdź jeszcze raz w to samo miejsce, do zakładki zabezpieczenia bodajże, kliknij tam siebie i zaznacz opcję "zastosuj do podfolderów i obiektów" (bez zmieniania niczego), potem OK do oporu. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Zrobiłem to już wcześniej ale też niestety nie pomogło.Czy poszło by przez linuxa bootowalnego z cd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 A nie łatwiej sformatować partycję, zamiast usuwać pliki i foldery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 No właśnie problem jest taki że mam na niej ważne dane,ponad 250GB także będzie trudno. Posiadam 2 partycje i chciałem wypróbować na tej drugiej windowsa 8 by się nie gryzł z siódemką na "C" i wyszło niestety jak wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...