Orgiusz Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Od 9 rano zasiadając do forum mogę tylko powiedzieć tyle: 502, muł na ściance, dynamika pościgu jak w melodramacie z Meril Streep i Kirkiem Duglasem.. Od 9 rano zasiadając do forum mogę tylko powiedzieć tyle: 504, muł na ściance, dynamika pościgu jak w melodramacie z Meril Streep i Kirkiem Duglasem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Poza poprawnym skalowanie fotek nie widzę żadnych innych pozytywnych zmian. Ustawienia ubogie Jakieś wszędobylskie "lubię to" Skórka rodem z FB. Trzeba było zamknąć forum na tydzień i zrobić wszystko elegancko od A do Z a nie teraz będziemy się męczyć przez tydzień. :f Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Czas wykonania skryptu :huh: http://forum.purepc....30#entry3732522 Aktualny czas: lip 01 2012 10:36 Ostatnia wizyta: wczoraj, 22:46 Czas wykonania: 45,1920 Obciążenie: -- Zapytania: 13 zapytań Gzip: GZIP włączone http://forum.purepc....60#entry3732546 Aktualny czas: lip 01 2012 10:36 Ostatnia wizyta: wczoraj, 22:46 Czas wykonania: 28,1273 Obciążenie: -- Zapytania: 12 zapytań Gzip: GZIP włączone http://forum.purepc....c/#entry3732372 Aktualny czas: lip 01 2012 10:36 Ostatnia wizyta: wczoraj, 22:46 Czas wykonania: 13,9402 Obciążenie: -- Zapytania: 11 zapytań Gzip: GZIP włączone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Nom wydajnościowo to jakaś tragedia, otwarcie kilku zakładek trwa dobrą minutę czasem dłużej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 czabylo nie ruszac :D teraz to jakas masakra jest, juz nawet pomijam wyglad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkad Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 (edytowane) Prawdopodobnie jakieś problemy z serwerem są, bo i portal niemiłosiernie muli :mur: Edit: Problemy z forum spowodowane są najczęściej... stylem :mellow: Edytowane 1 Lipca 2012 przez Arkad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Walczymy z wydajnością - akurat to jest nie spowodowane zmianą invision boarda tylko nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności i problemem z RAIDem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Zmniejszcie czcionki na forum bo teraz beznadziejnie się je przegląda :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Wymieniliśmy jeden z dysków - macierz już jest prawie odbudowana i wydajność powinna wrócić niebawem do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Odpukać jest lepiej. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Zróbcie tak żeby przenosiło do pierwszego nieprzeczytanego posta po kliknięciu na nazwę tematu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 I żeby dało się oznaczyć wszystkie wiadomości jako przeczytane po wejściu w "Wyświetl nową zawartość". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 A ja z kolei nagminnie korzystałem z opcji Moja zawartość. Niestety została wyczyszczona i nie widzę, czy jest jakaś nowa zawartość tylko w tych tematach, w których się wypowiadałem :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 To też się wtrącę. Dzięki za masę roboty z forum, jak by nie było, na pewno będzie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Styl Executive 2 i scrolluj temat - chyba że dotyczy to rozdzielczości >1600x900 - na 1280x960 nie miałem tego efektu... Sam zaproponowałem ten styl, także od razu go ustawiłem i mam. :) Rozdziałka 1920x1200 i nie rwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Myślę że taka skóreczka byłaby extra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Skorka dla mobilnych urzadzen jest całkiem calkiem. Ale niektóre przyciski są za małe i nie mieści się w nich treść np. "Poprzedni", "Napisz". Ekran 3,7 cala, w pionie i poziomie wielkość przycisków jest taka sama, stała. Mi to osobiście nie przeszkadza, ale melduję informacyjnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Marco, macierz już jest w 100% sprawna? Ciągle mam jakieś dziwne skoki w czasach generowania strony - od 0,17 (dawna norma) do 5s (przeciętnie w okolicach sekundy). Jest zdecydowanie lepiej niż było wczoraj, ale imo dalej zbyt długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Marco, macierz już jest w 100% sprawna? Ciągle mam jakieś dziwne skoki w czasach generowania strony - od 0,17 (dawna norma) do 5s (przeciętnie w okolicach sekundy). Jest zdecydowanie lepiej niż było wczoraj, ale imo dalej zbyt długo. U mnie podobnie, jedna na 3 zakładki łapie kilkusekundowe opóźnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Czy te skoki nie zależą przypadkiem od rodzaju skórki? Używam na WP7.5 tej mobilnej, a na desktopach i notebookach DustBlue (przeglądarka IE9). O ile wczoraj i przedwczoraj były spowolnienia i błędy 502 czy 504, o tyle dziś i wczoraj tak około od południa forum działa na moim sprzęcie ok. Edytowane 2 Lipca 2012 przez Grimlock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Marco, macierz już jest w 100% sprawna? Ciągle mam jakieś dziwne skoki w czasach generowania strony - od 0,17 (dawna norma) do 5s (przeciętnie w okolicach sekundy). Jest zdecydowanie lepiej niż było wczoraj, ale imo dalej zbyt długo. Już jest. Dziwne, monitoring nie wykazuje niczego. Mam prośbę - jak by ktoś odnotował taki fakt (tj. na dole ekranu w informacjach debugujących pojawiło się > 2 sekundy) to poprosiłbym o zanotowanie w miarę dokładnej godziny i URLa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 A gdzie się podziała rozwijana lista na dole? Nie będzie? Teraz trzeba za każdym razem jechać do góry i klikać klikać klikać zanim dotrze się z jednego działu do drugiego :sad: pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Na dole masz button 'go to top' a na górze masz button z szybką nawigacją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Hmm... co za dziwo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Na dole masz button 'go to top' a na górze masz button z szybką nawigacją. Szybką nawigacją? Można jaśniej? "go to top"? A gdzie to to? Można obrazkowo? A mozna dodać taki button również na dole? Może zadam inne pytanie, jak z maksymalnie dwoma kliknięciami teleportować się z tego tematu do np. oślej? Edytowane 2 Lipca 2012 przez chemiczny_ali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Hmm... co za dziwo? Dowód, że jesteś złym człowiekiem i blokujesz reklamy Google Adsense? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Ok, tylko 2 reklam na raz (nagłówek + środek) nie przypominam sobie, chyba że się coś zmieniło w temacie zapotrzebowania na reklamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Oczywiście wszyscy zdajemy sobie sprawę, że te wszystkie skórki, nowe wersje IP.Board itd. nie są za darmo, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Ok, tylko 2 reklam na raz (nagłówek + środek) nie przypominam sobie, chyba że się coś zmieniło w temacie zapotrzebowania na reklamy. Jak widać i tak blokujesz wszystkie więc jaka różnica ;) ? Wcześniej też były 2 plus w sidebarze - jak widać od przynajmniej 2 lat nie zaglądałeś bez adblocka ;) A gdzie się podziała rozwijana lista na dole? Nie będzie? Teraz trzeba za każdym razem jechać do góry i klikać klikać klikać zanim dotrze się z jednego działu do drugiego :sad: pzdr Zaginęła w wersji 3.2 ip.board. Poszukam czy da się jakoś w miarę sprawnie to przywrócić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Na stylu Soc 2 występuje straszne marnotrawstwo przestrzeni: A tak bardziej na poważnie, nie będzie już opcji zmiany ilości postów na stronę? Chyba, że jestem ślepy i nie umiem znaleźć w ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...