ReaspowN Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Z tymi plotkami i przewidywaniami co do składów zespół jest tak, że na chwilę obecną my i tak nie będziemy pewni. Pewne jest tylko to, że następny sezon będzie bardzo ciekawy. Bardzo dużo zmian w bolidach. Trochę szkoda, że nie będzie już V8, ale cóż nic na to nie poradzimy. Będą uturbione V6 i sam tak jak inni z niecierpliwością czekam na przyszyły sezon i to jak kierowcy odnajdą się w nowych maszynkach. Na pewno będzie się działo i stawka może nam się ładnie pomieszać. Podejrzewam, że do końca sezonu nie będziemy znać mistrza świata. Oby. A co do ostatniego wyścigu to niewiele można powiedzieć. Niezbyt ekscytujący. Kilka manewrów wyprzedzania w większości w tym samym miejscu. Zwycięstwo Vettela, które mnie nie cieszyło. Cały wyścig był nudny i trochę przysypiałem. A takie miałem nadzieje na fajny wyścig bo bardzo lubię tor w Spa. Lubię na nim jeździć w symulatorach głownie w rfactorze i czasem w Gridzie jedynce przejechać się Sylinem R34 GTR. No nic czekamy na Monzę. Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez ReaspowN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Jaki wygadany zrobił się teraz Roberto ;) Co by nie mówić, jakiej kierownicy nie dotknie się, czy to w F1 czy w rajdach - obracą ją w sukces :D Szczerze mówiąc nie wiem gdzie wolałbym oglądać Roberta. W F1 gdzie tyle zależy od bolidu, czy w rajdach gdzie więcej zależy od umiejętności kierowcy :) Niezwykły talent i hart ducha - niejeden by się załamał po tak koszmarnym wypadku we Włoszech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 YT: Formula 1: Thermal Camera 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 No to Massa dał sobie spokój... http://www.formula1.com/news/headlines/2013/9/14970.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) No cóż. Markiz powiedział basta. Pomimo tego, że jeszcze nie tak dawno nie chciał dwóch kogutów w Scuderii. To wszystko wskazuje na to, że Kimi zastąpi Felipe, biorąc pod uwagę przecieki. di Montezemolo wymaga wyników i powrotu Ferrari do czołówki. Iceman sobie z ALO poradzi i przy okazji zmotywuje Hiszpana do częstszego korzystania z tych jego "0,2 sekundy szybciej na okrążeniu". Szkoda, lubiłem Brazylijczyka i kibicowałem mu, ale po tym jak potraktował go zespół (pamiętne TO w Niemczech i wcześniejszy wypadek na Węgrzech) - można powiedzieć, że od tego czasu bardziej toczył się do mety (i testował nowe części dla Fernando) niż jeździł na limicie. Ciekawe czy Nico Hulkenberg trafi do Lotusa i jaka będzie forma bolidu w sezonie 2014? Nasz Roberto miał dziś kraksę Dobrze, że nic im się nie stało.Podobno zawiodło zawieszenie. Pozostało 3 dni do Rajdu Polski więc mechanicy Citroena powinni zdążyć z naprawą. Jak to się stało: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=y44iHa26DBc Edytowane 10 Września 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 W radio coś powiedzieli, że Raikkonen w Ferrari... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 Tak, Raikkonen jest oficjalnie ogłoszonym kierowcą Scuderii Ferrari :D Wspaniała wiadomość. Iceman swoje wie, jeździ i robi. Przy okazji zmotywuje ALO i zakończy te jego coraz częstsze marudzenie marudzenie :) To będzie dream-team albo kompletna porażka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 Kimi + Fernando na pewno będzie się działo.Jeśli bolid będzie przynajmniej tak konkurencyjny jak w tym sezonie, to mają dużą szansę na mś konstruktorów."Kimi, Fernando is faster than you"......."so why is he behind me then? leave me alone" xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 Super wiadomość. Lubię obu. Jeszcze żeby bolid konkurował z RedBullem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 Może scuderia wróci do gry? W ogóle teraz juz jest nudno - Redbull, długo nic, Mercedes,Ferrari,Lotus,Mclaren... Oby się ruszyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Onboard Mrągowo 2, ten na którym Roberto urwał koło: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pr0wyjFOsoA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Pamiętacie może rozmowę radiową między Groszkiem, a inżynierem wyścigowym tuż po wyprzedzeniu go przez Kimiego? Odwróciłem uwagę i nie zrozumiałem. Usłyszałem tylko "Race him!" lub "Race Kimi" - te stanowcze słowa nie zostały wypowiedziane przez inżyniera wyścigowego tylko Bouliera albo Lopeza. W sieci znalazłem tylko "wytłumaczenie" tej sytuacji: http://en.espnf1.com/korea/motorsport/story/128489.html Jeśli to faktycznie było TO to szkoda. Groszek jak i Hulkenberg pojechali świetnie. PS1. Komentatorzy wspomnieli o wypowiedzi jednego z kibiców po tym jak Rosbergowi opadł nos. "Rosberg tak ucieszył się z wyprzedzenia Hamiltona, że aż odpalił sztuczne ognie" :D PS2. Niby RB8 Marka został lekko puknięty przez Sutila, ale po kilku sekundach stanął płomieniach. Prawy bok od końca, aż do kokpitu był spalony. Do akcji zostal wezwany nawet "Fire Car". W pierwszej chwili pomyślałem, że rozszczelnił się zbiornik paliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) http://babol.pl/kat,1025465,wid,16059464,wiadomosc.html?ticaid=611751 Ciekawy kiedy bede mogl zlozyc zamowienie na kolejna replike jesli to faktycznie dla kubicy. := Edytowane 10 Października 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Dziś komentatorzy przeszli samych siebie. Tuż po starcie, przed pierwszym zakrętem Groszek wybił się na pierwsze miejsce. Webber obronił swoje miejsce. A komentatorzy przez kilka minut o tym, że Vettel pierwszy, prowadzi etc. - pełny profesjonalizm PS. Vettel przebił tylną oponę Hamiltona. PS2. RedBull koncertowo wydymał Marka :lol: Edytowane 13 Października 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 No i VET kolejny z rzędu tytuł, komentarz do wyścigu na Polsacie jest nieprofesjonalny powtórki z wyprzedzania a oni podniecają się jakby to była sytuacja live, do tego czasem mruczą tylko pod nosem..... Zmieńcie ich :X! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Moje podsumowanie sezonu 2013 (i kilku poprzednich): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Jak widzę kolejny news Vettel dominuje, to nawet nie mam chęci oglądać, a na żywo nie mam okazji oglądać, bo co tydzień mam zjazd. Zostało 3 wyścigi do końca i chyba też ich nie oglądnę, toż to już nudne się robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Właśnie wróciłem z wykładu Rossa Brawna na uniwersytecie. Ponoć następny sezon będzie super-ciekawy a zmniejszenie roli aero w F1 pchnie ją w dobrym kierunku na przyszłość. I za parę tygodni powie jakie ma ciekawe plany na przyszłość po odejściu z meśka i o powodach dla których odszedł. PS. https://www.youtube.com/watch?v=Y4ZmolZCnX8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 No i Massa znalazł nowego pracodawcę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 Niestety, buc Maldonado znalazł zatrudnienie. Cala nadzieja w Groszku. Choć po odejściu Icemana, a wcześniej Roberta zaczynam coraz mniej dopingować ten zespół. Ciekawi mnie czy Ross przejdzie do McLarena. Martin jest zbyt sympatyczny i miękki. Brakuje twardej ręki Rona Dennisa w tym zespole ;) . Dodatkowo powrót Hondy w 2015 roku z silnikami do F1 na pewno postawi McLarena w lepszej pozycji niż kupowanie jednostek Mercedesa. Ten drugi ma swój własny, fabryczny zespół i to o niego będzie dbał bardziej niż o konkurencję. Kto wie, może plotki o przejściu Alonso w 2015 roku też się sprawdzą? Ale chyba największe nadzieje wiążę z Ferrari. Rory Byrne tym razem pracuje nad nowym bolidem. W przyszłym sezonie silniki mają odgrywać większe znaczenie niż aerodynamika. Opony mają być cięższe, więc będzie co drzeć ;) Mam nadzieję, że będzie dużo efektownych uślizgów na wyjściach z zakrętów :D Zastanawia tylko wypowiedź Neweya, że bolidy będą brzydkie. BMW-Sauber w 2009 było wyjątkowo szkaradne, pozostałe bolidy zresztą też, ale w kolejnych sezonych wygląd poprawił się. Pewnie tym razem też tak będzie. Najważniejsze, że przednie skrzydła będą węższe i wrócą niskie nosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=pXNLQQC_AGU&feature=player_embedded "Podobno" w tej maszynce siedzi silnik Ferrari na przyszły sezon. Muszę przyznać, że dźwięk powoduje u mnie ekscytację, a w pewnych miejscach mojego ciała sprawia, że wilgotnieję. Już się nie mogę doczekać przyszłego sezonu. Andrzej Borowczyk będzie miał o czym opowiadać dlaczego te samochody robią takie psst psssssst pssssst o ile Polsat zdecyduje się puszczać transmisję F1 bo umowa im się po tym sezonie skończyła. Nawet jeśli nie to żadna strata, będziemy sobie ściągać relację ze Sky F1 HD po zakończeniu wyścigu. Ja i tak najbardziej chciałbym zobaczyć dawne silniki V10/V12 z turbinkami w teraźniejszych sezonach. Przecież przy dzisiejszej zaawansowanej aerodynamice i zawieszeniu to te bolidy dopiero by pięknie jeździły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Zdjecie pochodzi z gali FIA, na której Robert odebrał tytuł "Mistrza Świata Kierowców WRC2" i "Osobowości Roku FIA". Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Grimlock 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Man in Black K****** :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Nowy sezon - nowy temat http://forum.purepc.pl/topic/356591-f1-sezon-2014/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...