leven Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Pokaż GPU-Z z zakładki "sensors", gdy karta jest obciążona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Super karta. 1306 mhz przy tak niskim napięicu jest cudownym osiągnięciem. Nie ma co kombinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Super karta. 1306 mhz przy tak niskim napięicu jest cudownym osiągnięciem. Nie ma co kombinować. No karta solidna, "Worms : Armaggedon" po OC , uciągnie eloprezioIle masz na tym w 3dm11 w extreme? Edytowane 4 Lutego 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Karta bardzo mnie zadowala, szkoda że na Elpidach Mam dostęp jedynie do bezpłatnych benchmarków. Oto wyniki: 3DMarkhttp://www.3dmark.com/3dm/2375795 3DMark11http://www.3dmark.com/3dm11/7923564 Maksymalna temperatura podczas testów: 68 stopni. Edytowane 4 Lutego 2014 przez eloprezio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 @eloprezio ładnie Ci się udało ja wykręcić. Te 1200 na rdzeniu w grach jest stabilne, czy tylko do 3DMarka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Zrób test w Heaven Benchmark 4.0. Testowałem nim stabilność GTX 670 po OC. Łapałem freezy, gdzie normalnie w 3D Markach ich nie było. Dla pewności potem sprawdziłem w paru grach i kilkunastu minutach też łapałem freezy. Dzięki temu mogłem znaleźć stabilne minimalne napięcie i zegary. Edytowane 5 Lutego 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zegary trzymają zarówno jak przy benchmarkach jak i grach. Heaven nie testowałem, ale jesli nie wywala po >1h tytułów takich, jak BF4, Crysis3, AC4, Batman, Grid2, to raczej uznaje OC jako stabilne ;) Próbowałem wyższych taktów. Przechodziły benche ale wysypywaly w BF4, wiec to 1200 to juz po korektach tego sortu. Wziąłem sie za godziwe kręcenie procka, także zobaczymy co ten zestaw jeszcze wyciśnie. Na początek odkryłem wyłączone XMP i pamięci na 1300 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 @eloprezio odblokowywałeś w biosie napięcie?? Ja na razie tylko poprzez MSI Afterburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Do kręcenia używałem wyłącznie Asus GPU Tweak. Power Target na max(110%), GPU Temp Target na max(95 stopni C), Max GPU Voltage na max (1212mV) i dalej tylko zegary w górę. Nie dokonywałem zmian w biosie karty. Edytowane 5 Lutego 2014 przez eloprezio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XirX Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Zamierzam kupić kartę GTX 780 od EVGA i mam pytanie: czy warto jest dopłacać do modelu SuperClocked (dopłata ok. 50-60zł) czy brać normalną wersję ACX z fabrycznymi zegarami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Obie karty są na identycznym PCB, więc konstrukcyjnych różnic pomiędzy nimi nie ma. Tą zwykłą zawsze można podkręcić do poziomu tej SC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rokula Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Bierz tą tańszą. Podkręcanie zajmie ci kilka minut i zaoszczędzisz te 5 dych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Posiadam evga gtx780 sc acx cooler - chyba o taką Ci chodzi. Piszczą w niej cewki, to częsty problem z tym modelem, wystarczy pogooglować. Kup referenta i sam podkręć. 5 minut roboty no i mniej zapłacisz, poza tym mniejsza szansa, że trafisz na sztukę z piszczącymi cewkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi89 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Dwa pytanka, obecnie posiadam 560ti wersje 2GB. Planuję zmianę głównie ze względu na Wieśka 3, ale on wyjdzie zapewne dopiero gdzieś po wakacjach.Karta na którą jestem już zdecydowany to GTX770 od MSI (teraz też posiadam kartę od MSI i jestem bardzo zadowolony).Pytanie takie, czy kupować teraz za 1249pln, czy poczekać może do czerwca? Nie wiem czy Maxwelle zdążą wyjść i czy cokolwiek namieszają na rynku, jeśli chodzi o znaczący spadek cen tych modeli? Wiem, że nikt nie jest prorokiem, wiec pytanie czysto informacyjne.I druga rzecz, w necie komentarze o tej karcie od MSI są bardzo dobre, jednak tutaj na forum natrafiłem ostatnio na post kolegi, który po dwóch dniach miał artefakty. Domyślam się, że taki pad karty w pierwszym tygodniu to przypadek losowy, czy może firma MSI należy do kart, których nie polecacie z jakiegoś względu? Edytowane 7 Lutego 2014 przez yoshi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 To musiał być przypadek. Sam mam MSI GTX 670 i robię z nią cuda. Karta żyje i ma się doskonale. p.s... jak na teraz Twojego GTX 560Ti nie brakuje, poczekałbym na Maxwele. GTX 770 też jeszcze będą dostępne, a kto wie, co Maxwel ciekawego przyniesie, a ma coś nowego wprowadzić do architektury. http://twojepc.pl/news29923/Specyfikacja-techniczna-GPU-na-bazie-architektury-Maxwell.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi89 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Ok, dzięki za odpowiedź. Z tym, że maxwell na pewno wystartuje z wyższego pułapu cenowego? Albo zrobią również modele porównywalne z wydajnością do 770, pytanie tylko czy będą tańsze od bazowego gtx'a 770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) To musiał być przypadek. Sam mam MSI GTX 670 i robię z nią cuda. Karta żyje i ma się doskonale. p.s... jak na teraz Twojego GTX 560Ti nie brakuje, poczekałbym na Maxwele. GTX 770 też jeszcze będą dostępne, a kto wie, co Maxwel ciekawego przyniesie, a ma coś nowego wprowadzić do architektury. http://twojepc.pl/news29923/Specyfikacja-techniczna-GPU-na-bazie-architektury-Maxwell.html Fajne bzdury , maxwell to nic innego jak kepler refresh. Pełne wsparcie dx11.2 bez żadnych gwiazdek i unified memory access. Wzrost wydajności na architekturze będzie podobny do gf100 vs gf110. Więc cały potencjalny zysk zależny tylko od procesu 20nm. Edytowane 7 Lutego 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Side... cytuje dane z portali, które podają fakty. Dla czego uważasz to za bzdury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Jakie fakty , te głupoty ktoś przekopiował z pastebin. Pierwszego maxwella już mamy , a ty dalej wklejasz bzdurki z tamtego roku. Maxwell nie ma w sobie żadnego cpu arm , ktoś ładnego fejka wyprodukował m.in na podstawie nowej tegry. Edytowane 7 Lutego 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Nie wiem co to jest cpu arm, za to wiem, że zostaną wprowadzone widoczne zmiany: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/specyfikacja_procesorow_graficznych_nvidia_maxwell Co Ty taki bojowy jesteś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Zrozum to co podajesz jest z tego samego żródła i to jest fejk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 bo wccf tech to jeden wielki fejk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Ten fejk nie pochodzi z wccftech tylko pastebin , reszta go z stamtąd skopiowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 even better ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Czyli w sumie nie będzie też jakiegoś mega skoku względem 680/770/780 i 780 Ti. Ludzie którzy posiadają te karty raczej mogą spać spokojnie albo teraz kupić coś z nich, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 zamiast zadawać pytania kryształowej kuli Gosu napisz lepiej co z tym twoim gigabytem? działa w końcu jak się należy czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Biosa do niego nadal nie ma, arty jak walił tak wali ;-) Czekam aż Asusy będą w PC-Projekcie i odsyłam im moją kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 ot szmaciarze z gigabyta niech ich, pytam dlatego że kumpel się przymierza do zakupu i się wstrzymujemy do czasu co tam u ciebie się wykluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Niech kumpel absolutnie nie kupuje karty Gigabyte'a, nie ma co nawet czekać na żadne info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...