Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, co sądzicie o telefonie Sagem MY 401X ? Chce sobie kupic telefon za okolo 300zl, a on w salonie orange jest za 319zł wiec moze byc :-P Czekam na opinie lub ewentualnie propozycji inny fonow za podobną cene.

Edytowane przez Arczimodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem co Arczimodo budżet mam do 400zł

W grę wchodzą takie telefony:

NOKIA:

- 6070 - nic ponad przeciętność

- 6030 - nic ponad przeciętność

SE:

- K700i - starszy model widziałem że ma niezbyt czytelny ekran, choć niby sporych rozmiarów, brak slotu na karty

- K510i - brak slotu mniejszy ekran, i tylko 28Mb pojemności pamięci

Sagem:

- myx6-2 (ale niezwykle cieżko dostać bez wersji dedykowanej dla Orange) - więc raczej odpada

Ceny podobne

Jeśli chodzi o preferencje: niezależy mi w ogóle na aparacie, bo nawet 2Mpix w nowoczesnych modelach 3G sa nędznej jakości, mp3 - bo mam swój, radiu - bo rzadko używam

Chcę natomiast mieć miejsce na gierki JAVA, dobrej jakości ekran (tu dylemat pomiędzy większą ilością kolorów w K510i a większa rozdzielczością w K700i - nie mam pojęcia co lepsze), wygodną klawiaturą, dobrą jakością wykonania, szybkim sofcie, bluetooth, IRDą choć niekoniecznie, oraz dobrą baterią.

W sumie każdy poleca co innego :/ Jedni mówią, że Sagem ma nędzną jakość materiałów, ale za to on ma slot i szybki soft.

Mam pytanie odnośnie Sagemów i SE, czy T9 działa normalnie, tzn czy można dodawać swoje wyrazy? czy można wyłączyć polskie znaki?

Może powiem bardziej wprost

K700i tańszy starszy wiecej bajerów wiekszy wyswietlacz ~350zł

K510i droższy nowszy mniej bajerów lepszej jakości wyświetlacz ~400zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze Siemens S65? Swietnej jakosci materialy, slot na karty, bluetooth, IrDA, duzy wyswietlacz 176x220, bateria w miare, aparat 1,3mpix (calkiem niezly jak na telefon), JAVA, szybki soft... Mozna sie nim pobawic...

Dla mnie bardziej bylby praktyczny od K700i i o zgrozo 6030 ktora jest chyba ponizej przecietnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Głównie zalezy mi na mp3..."

Za 200zł można juz kupic iRiver'a T30 512mb który każdy telefon pod względem dzwięku zmiecie z ziemi. Nie wymyślam sobie tego... Są to moje odczucia po słuchaniu np. Nokia e50, N70, SE K750i, W800... Dlatego nie warto jest się napalc na mp3 w telefonie bo są one w słabej jakości no chyba, że komus to odpowiada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem co Arczimodo budżet mam do 400zł

W grę wchodzą takie telefony:

NOKIA:

- 6070 - nic ponad przeciętność

- 6030 - nic ponad przeciętność

SE:

- K700i - starszy model widziałem że ma niezbyt czytelny ekran, choć niby sporych rozmiarów, brak slotu na karty

- K510i - brak slotu mniejszy ekran, i tylko 28Mb pojemności pamięci

Sagem:

- myx6-2 (ale niezwykle cieżko dostać bez wersji dedykowanej dla Orange) - więc raczej odpada

K700i tańszy starszy wiecej bajerów wiekszy wyswietlacz ~350zł

K510i droższy nowszy mniej bajerów lepszej jakości wyświetlacz ~400zł

Ja wybrałbym na twoim miejscu K700, jak dla mnie wyświetlacz ok,do gierek napewno wystarczający, jedyny bol tego telefonu to joy

Co do w/w Noki to nie polecam, szczególnie 6030, raz że nic nie ma, dwa jakośc wykonania fatalna, trzy idotycznie rozwiązane klawisze, szczegolnie ten nawigacyjny, szkoda kasy, lepiej zamiast 6030 kupić 3100, ten sam telefon (gorszy wyświetlacz) a i obudowa lepsza i lepszy w obsłudze

To moze Siemens S65? Swietnej jakosci materialy, slot na karty, bluetooth, IrDA, duzy wyswietlacz 176x220, bateria w miare, aparat 1,3mpix (calkiem niezly jak na telefon), JAVA, szybki soft... Mozna sie nim pobawic...

Dla mnie bardziej bylby praktyczny od K700i i o zgrozo 6030 ktora jest chyba ponizej przecietnosci.

Telefon fajny, jeden z niewielu Siemensów który nie ulega defragemtacji po rocznym okresie pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac niektore posty na temat wyswietlacza w k700i mam wrazenie ze nikt go w zyciu na oczy nie widzial. Wyswietlacz w k700 za czasow tego telefony byl jendym z najlepszych na rynku i mam wrazenie ze aktualnie tez jest b. dobry. Jest duzy, czytelny, 65k kolorow. Naprawde nie wiem co wy w nim zlego widzicie. Teraz mam w800 i nie widze jakies wielkiej roznicy miedzy ekranami jednego i drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale panowie ja pytałem o tel do słuchania MP3 a nie dzwonków co mi z telefony który ma 40MB pamięci Tu potrzebny tel ze slotem na karte zresztą może moja wina że nie zaznaczyłem tego na wstępie wydawało się oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety N73 jest ciut mulisty, coś ala V3. Jeżeli Ci to nie przeszkadza - bierz i uważaj bo delikatna zabaweczka.

Potwierdzam, spadł na podłogę i wylany screen.

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi