-mess- Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 wiesz akurat o x1 jeszcze nigdzie nic dobrego na temat qwerty nie znalazlem :) a i patrzac na touch pro moglbym wywnioskowac ze tam klawa jest jednak nieporownywalnie lepsza. mysle i mysle i zaczynam dochodzic do wniosku ze najrozsadniej bedzie zaczekac na omnie hd. x1 to niezwykle ciekawy telefon, i strasznie mnie korci. ma praktycznie wszystko co mi potrzeba, a jak nie ma to ma na tyle ok ze da sie zniesc :D co do czulosci to z tego co wiem to tak jak i w przypadku 5800 wynika ona z dodatkowej ochrony wyswietlacza. wiem tez ze na x1 idzie touch flow luzno wgrac. kurcze no :D dzis juz prawie kliknalem kup teraz touch pro, pozniej postanowilem ze jednak zaczekam na wiecej dotykowych produktow a teraz mnie znowu korci x1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Jeśli masz możliwość to spróbuj je najlepiej gdzieś porównać ;-) Poczekać nie zaszkodzi, ponoć Omnia HD ma wyjść w czerwcu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 doszedlem do wniosku ze zaczekam. omnia ma byc w czerwcu, jednak jej cena startowac ma od 1000usd, u nas to pewnie bedzie jakis kosmos :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Widzę, że już tu nikt nie pisze, ale mimo wszystko zapytam. Ma ktoś C 702? jak to się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Biorę w play nową umowę, abo za 45ziko, biorę telefon na handel, co jest najbardziej opłacalne? 6500 Slide (550zł ?) K850i (600zł?)- coś mało ich, słabo się sprzedają? Jeszcze jakieś propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 doszedlem do wniosku ze zaczekam. omnia ma byc w czerwcu, jednak jej cena startowac ma od 1000usd, u nas to pewnie bedzie jakis kosmos :|Niedawno swoja premiere mialy nowe telefony od HTC na ktore imo warto zwrocic uwage. HTC Touch Diamond2 --> http://www.htc.com/www/product/touchdiamond2/overview.html HTC Touch Pro2 --> http://www.htc.com/www/product/touchpro2/overview.html Na razie jest malo ofert sprzedazy i cena stosunkowo wysoka, ale za miesiac, dwa powinno byc z tym duzo lepiej. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Warto sie przesiadac z samsunga u900 na samsunga f480 ? Lub moze poszukac htc touch diamond -chociaz podobno ma bardzo slaba baterie mozna ja nawet ladowac 2 razy dziennie ,a to mi nie jest na reke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Jaki tel do 600-700zl ? KU990 / F480 inny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Jesli wam nie przeszkadza to są Iphone'y 3G na allegro po 699zł z 1 bad pixelem w idealnym stanie w setkach sztuk ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Jesli wam nie przeszkadza to są Iphone'y 3G na allegro po 699zł z 1 bad pixelem w idealnym stanie w setkach sztuk ;-)Jest w tym jakiś haczyk? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Raczej nie. Tylko uwaga na sprzedającego, bo koleś komentarze sobie nabił, ale na "trochę" mniej wartościowych rzeczach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jeśli chodzi o wybór między KU990 i F480, to (jako były posiadacz KU990) zdecydowanie polecam F480. Samsung jest bardziej zgrabny, posiada osłonę na ekran, ciekawsze menu, lepszą reakcję na dotyk i ogólnie jest bardziej funkcjonalny. Widzę, że już tu nikt nie pisze, ale mimo wszystko zapytam. Ma ktoś C 702? jak to się sprawuje? O C702 pisałem tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3269990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Mój zakup HTC'ka niestety trochę się przesunie - wypadły inne nagłe wydatki :) Edytowane 5 Maja 2009 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Już raz tu pisałem o HTC Touch HD. Dla was podzielę się jeszcze raz. :) Plusy: - design tel. - wysoka rozdzielczość obrazu, ekran 3,8 cala - Gps sirf star III - automapa działa genialnie - najnowsze radio romy mocno przyspieszają działanie tel. - przyjemna w użytkowaniu pełna klawiatura qwerty (szybciej piszę smsy niż na Motoroli V3) - Touch flo - całkiem niezła jakość obrazu w dzień (patrz link) 1 2 - miejsce na rysik (rysik jak na razie ani razu mi się nie przydał) Minusy: - bateria k***a, max 2 dni przy częstym gadaniu - niewybaczalny brak lampy błyskowej w aparacie - beznadziejnie rozwiązany sposób powiększania zdjęcia - procek tylko 528mhz Generalnie jestem zadowolny z tel. Na początku użytkowania strasznie mnie irytowała bateria, cóż zrobić, takie life. ;) Edytowane 5 Maja 2009 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Corso tak na szybko - po h** komuś lampa błyskowa (a właściwie dioda) do robienia zdjęć telefonem ? ;) IMO od robienia zdjęć to jest aparat. A aparat w telefonie - dodatek od którego nie możemy wiele wymagać ;) Co do powiększania zdjęc - zgadzam się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Masz rację... ale na imprezę gdzie leje się "woda źródlana" nie wezmę lustrzanki. Wieczorem zawsze jest niedobór światła. ;) Dodam, że na Omni zdjęcia wieczorkiem wyglądają nieźle...achchch. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Riposta - a czy na imprezę gdzie leje się "woda źródlana" wziąłbyś telefon wart prawie 3k ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 A ja bardzo sobie cenię lampkę w komórce (i funkcję latarki w k750i) i jeśli będę zmieniał telefon to raczej na taki, co ma ten wynalazek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 No to powodzenia, bo teraz w telefonach są już normalne lampy, takie jak w aparatach, a nie diody led jak w k750i, tak więc funkcja latarki odpada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Chcę kupić nowy telefon poprzez allegro - jak sprawdzić ile telefon ma przepracowanych godzin (np. model Nokia 6650 na symbianie). Ew. jak rozpoznać czy telefon był używany? {wiadomo .... niby nowy ale ponieważ niektórzy sprzedawcy są nieuczciwi ....} Edytowane 5 Maja 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 w nokii z symbianem bardzo prosto, na pulpicie: *#war0anty#, czyli *#92702689# - pokaże się zegar, którego zwykły śmiertelnik nie skasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 w nokii z symbianem bardzo prosto, na pulpicie: *#war0anty#, czyli *#92702689# - pokaże się zegar, którego zwykły śmiertelnik nie skasuje.O super dzięki ^_^ - jak tylko przyjdzie ta Nokia 6650 Fold to od razu sprawdzę (jest na Symbian S60). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Odnośnie 6650 to sam myślałem nad nim, ale podobno (przynajmniej zaraz po premierze) było wiele problemów z softem w tym modelu i zrezygnowałem. Nie wiem jak jest teraz - może poprawili. Zalecam jednak rzucić okiem na komentarze w Sieci. A co do aparatu w telefonie, to IMO do zastosowań domowych K800i z jego 3MPix + xenon sprawdza się już całkiem nieźle. Jak na telefon to robi bardzo dobre zdjęcia i nie wydaje mi się, aby ktoś mógł potrzebować więcej... w telefonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Wygląda to tak że wiele jest osób zachwyconych i nie mają problemów od niemal roku a gdzieś się znajdzie jakiś rozdrażniony osobnik piszący - po zakupie już w serwisie itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Ostatnio miałem okazje pobawić się 6650 przez parę dni i żadnych problemów nie zauważyłem. Żeby tylko miała wifi zamiast gpsa to telefon byłby dla mnie idealny. Bardzo dobrze wykonana, dodatkowy zewnętrzny ekranik funkcyjny (szkoda, że nie da się na nim smsa przeczytać)i bateria 1500mAh to zdecydowane plusy. Edytowane 7 Maja 2009 przez psz3mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ja akurat wolę GPS ... tylko jestem ciekaw jak się będzie sprawował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu1983 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Apropos smartphona - sam szukam od dłuższego czasu złotego środka - ważne żeby miał spory wyświetlacz, WinMobile oraz trzymał na baterii więcej niż 1 dzień. Wrażenia po krótkich obcowaniach z poszczególnymi telefonami: 1. Omnia - spory wyświetlacz (+) ale: rysik na smyczy strasznie nieporęczny, menu strasznie blade (po zabawie z tf3d), do tego się zwiechy (może nowe softy coś poprawią) 2. HTC Diamond - bateria !!! (1,5 dnia max - chociaż na allegro są większe baterie wraz z tylnią obudową powiększoną - nie wiem jak się sprawować będą), mały wyświetlacz - ciężko obsługiwać palcem. Z zalet: wspomniane tf3d - rewelacyjne (przy zamykaniu poszczególnych aplikacji nic się nie tnie), mnogość aplikacji, navi (m.in. navi expert). 3. X1 - wyglądą troche na wykonaną z taniego plastiku (własna ocena), realtywnie wysoka cena, klawiatura QWERTY niezbyt wygodna - na plus: szybkość działania i jakość ekranu. Nie miałem okazji bawić się HTC HD - ale wielkość ekranu mnie kusi, gdyby nie ta cena... HTC Tytn II - nadal solidne tylko jakieś takie grube w porównaniu do innych... Zastanawia mnie jeszcze Blackberry 9500 Storm - fajnie wygląda tylko nie wiem jak z softem - miał może ktoś z nim styczność ??? Może to ciekawa alternatywa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 może HP 614c ? mam od 5 miesięcy i jestem zadowolony. szybki procek, ramu wystarczająco, gps, wifi. zwykła klawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu1983 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 wolałbym większy ekran zamiast klawiatury - do navi. Poza tym dla mnie telefon nie musi posiadać klawiatury. Miałem swojego czasu SPV E650 - z klawiaturą i sidekick QWERTY. Strasznie dziwne połączenie dla mnie ;) Poza tym do końca nie wiem co ważniejsze w telefonie - ROM czy procek ... Omnia ma np 128 (jak dobrze pamiętam) a np HTC HD 512... różnica znaczna - coraz bardziej poza tym przemawia do mnie ten fon - chociaż w tej cenie to już HTC Diamond 2 jest dostępny... no ale mniejszy i ekran duzo mniejszy .... ehhh - co za dużo to nie zdrowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Chcę kupić telefon do ~600zł Nokia N95-1 (srebrna) jest warta polecenia? Wydaje mi się że jest dobrym wyborem w tej cenie, sporo się takimi bawiłem, przejściowo miałem jedną jako trzeci telefon. Zdecydowałem że więcej niż max. 650zł szkoda mi wykładać na telefon. Ogólnie to postaram się ją kupić poniżej 600zł. A może coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...