sideband Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Jakoś nie widzę tej promocyjnej ceny :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mocno się zastanawiam nad sprzedażą TXów i przesiadką na 2x 980TI G1.Po kilku dniach testów stwierdzam, że różnica jest mocno marginalna.Nawet w 4k oraz 5k z wysokimi AA, mimo tego że vram jest praktycznie cały załadowany w 980Ti to nie ma stutteringu tak jak to było na 2x 980.szyna 256 vs 384 robi swoje.Mam wręcz wrażenie że Nvidia coś ściemnia ze specyfikacją 980Ti Te karty zachowują się jak by były mniej cięte niż na to specyfikacja wskazuje.W SLI to przecież jest 512 CUDA więcej i 40 TMU na korzyść Titanów X, a nadal jest przy taktach zegar w zegar, po 1-3 fps różnicy między tymi kartami w SLI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nvidia od dawna ma swoją politykę cenową. Niektorzystną dla nas, ale korzystną dla nich. Niestety, ale prawda jest taka że Nvidia wygrywa w sprzedaży i ludzie częsciej sięgają po zielonych. Skoro cześciej ludzie od nich kupują to naturalnie że nie będą obniżać za mocno cen skoro wiedzą że FuryX nie będzie dla nich jakimś zagrożeniem. Róznice mędzy Titan X, a 980Ti nie są takie duże, a wg pierwszych slajdów (a jak ) dotyczących Fury X to karta tylko nieznacznie wyprzedza TitanX. Co może oznaczać że w rzeczywistości wypadnie podobnie, a może i gorzej. Zwłaszcza że Nvidia bardziej dopieszcza sterowniki. No powiedzmy że częściej je wypuszcza. Niestety, ale AMD nie jest żadną konkurencją i nie ma tu zażartej walki cenowej. Jak Nvidia obniża cene o jakąś tam kwotę to by zwiększyć sprzedaż, która móże przychamować nieco po premierze kart od czerwonych. Ale są to mniejsze kwoty, których i tak my za bardzo nie odczuwamy. Przykładem była seria 7xx, gdzie 780 i 770 długo trzymały cenę. Podobnie robi Intel zresztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Mocno się zastanawiam nad sprzedażą TXów i przesiadką na 2x 980TI G1. Przesiądź się na Tri-way ; ] Ale ludzie na portalu będą mieć z Ciebie pożywkę do śmiechu, boś cały czas bronił tej pojemności ramu jak lew... No ale umiejętność przyznania się do błędu do rzadka, ale i równie szlachetna cecha. Be prepared. ;] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Miał w pewnym sensie rację. I musiałem jemu to przyznać. Są tytuły a dokładnie dwa (jeśli dobrze liczę) z czego jeden to najgorzej zoptymalizowana gra obecnie na chodzi jaką jest AC:U od Ubi$oftu. Dziwie się tylko dlaczego ludzie opierają przyszłość rozgrywki na tak felernym tytule? Weźmy takiego Wieśka 3 - gdy przychodzi co do czego to gra jest pomijana, a wygląda równie dobrze nawet po ostrej modyfikacji. Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Może nie tyle, że ludzie opierają przyszłość gier na podstawie Ubishitu, ale znając lenistwo programistów ( a raczej chęć zarobienia jak najwięcej w jak najkrótszym czasie ), można założyć, że tak to będzie wyglądać. Ale pojadą po Gosu, jak po darmowej prostytutce. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Po bardziej dogłębnych testach. Definitywnie zostaje na TXach :) GTA V też jest mocno vramożerne. 980Ti dają sobie radę no ale Titany są szybsze i tak. Kolejna sprawa to to, że w wysokich rozdziałkach SLI z 980Ti pozwala na mocne maksowanie ale vram często jest na granicy zapchania. Wolę przeczekać w 100% komfortowo do Pascali. Tak czy inaczej, przyznaje, że 980Ti radzą sobie lepiej niż myślałem. No ale po to je kupiłem, żeby sprawdzić. Polecam re karty, tańsza i świetna alternatywa dla SLI z TX, znacznie lepiej wyceniona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Wie ktoś może czy wypuszczą 980 Ti TITAN X EDITION ? Chodzi mi o 12 GB vRAMU :D Taka karta to byłby ideał do gier na kilku monitorach bez dokładania drugiej grafiki :P Edytowane 20 Czerwca 2015 przez PC_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Po bardziej dogłębnych testach. Definitywnie zostaje na TXach :) GTA V też jest mocno vramożerne. 980Ti dają sobie radę no ale Titany są szybsze i tak. Kolejna sprawa to to, że w wysokich rozdziałkach SLI z 980Ti pozwala na mocne maksowanie ale vram często jest na granicy zapchania. Wolę przeczekać w 100% komfortowo do Pascali. Tak czy inaczej, przyznaje, że 980Ti radzą sobie lepiej niż myślałem. No ale po to je kupiłem, żeby sprawdzić. Polecam re karty, tańsza i świetna alternatywa dla SLI z TX, znacznie lepiej wyceniona :) Po prostu poczekaj do DX12 i sprawdź jak faktycznie wygląda sumowanie vramu. Jeśli się sumuje dobrze a Ty masz zamiar i tak się przesiąść na Pascala* to wybacz, ale warto zmienić 2xTX na 2x980Ti, zaoszczędzisz trochę forsy a chętni na pojedyncze TXy powinni się znaleźć. :) *Żeby było jasne, skoro masz zamiar przesiąść się na Pascala to i tak nie będzie gier do tego czasu, które wyjdą poza 12GB vram, więc do tego czasu 24GB vram z pewnością będzie tylko zalegało. EDIT : Albo Gosu, bądź extrim i zostaw sobie jedną 980Ti do liczenia fizyki. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Sprostuje, Pascala Titana ;) Ja po prostu lubię najmocniejsze GPU. Kasa nie jest problemem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Wiem, że offtop i za to przepraszam, ale skąd masz tyle kasy :o Też tak chcę ;-; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Wiem, że offtop i za to przepraszam, ale skąd masz tyle kasy :o Też tak chcę ;-; Hehe, dobre. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu01 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witam, za jakieś pół roku chce kupic GTX 980 Ti G1 Gaming lub coś lepszego w tej kwocie, czy zagram na niej we wszystkie tytuły na najwyższych ustawienich? Nie jestem jakimś nie wiadomo jakim graczem, FPSÓW nie muszę mieć po 100, byle nie było zacięć na 2 sek i jakiegoś przymulenia, chodzi mi o grafikę by była ładna :D Najbardziej interesuje mnie Wiedźmin 3 :) Chce grać na tv 55 calach do 5 tysięcy chce kupić również za kilka miesięcy :) Czy coś wskazuję na to że za jakieś pół roku będzie karta graficzna do 3 tys. która starczy mi na jakiś czas by pograć w najnowsze tytuły na max detalach? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jak chcesz kupować za pół roku to nie zawracaj gitary teraz. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Brakuje mi power targetu w referencyjnej :) Oc dobiło do +230/+150 i mogłoby być więcej gdyby nie te nędzne 110% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 @Pc-Master Pomagam innym w ralizacji ich marzeń, przy czym sam realizuje swoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Dokładnie tak jak miało. Bo to odpowiedź na pytanie ;) No ale nie ma co robić off topa. To nie temat na to forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Wiem, że offtop i za to przepraszam, ale skąd masz tyle kasy :o Też tak chcę ;-; Już nie przesadzaj, dwa titany to wydatek rzędu 10k, więc wystarczy, że weźmiesz się do roboty i zamiast takich postów jak cytowany, będziesz mógł pisać jak Gosu. ;) Chodzi tu o to, że wielu ludzi miesięcznie stać na 2-3 takie titany, ale trwonienie pieniędzy to zupełnie inna para kaloszy. Moje założenie było takie, że wykręcone 980Ti jednak są szybsze niż TX, ale widzę, że się pomyliłem, więc rozumiem, że Gosu chce zostawić "flagowca". No niestety niektórzy tak mają, można to nazwać upośledzeniem do robienia interesów, albo - hobby. ; ] A z tym ostatnim się nie dyskutuje. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) @Pc-Master Pomagam innym w ralizacji ich marzeń, przy czym sam realizuje swoje ;) O ku.. Alior bank, haha. Wiem, że offtop i za to przepraszam, ale skąd masz tyle kasy :o Też tak chcę ;-; Uczciwością i pracą ludzie się bogacą :P Cała prawda. :> A karta, jak karta. Chce wydać na karty-"marzenie", jego kasa, nam nic do tego. Dzięki temu możemy poczytać to i owo o nich i też dobrze. Myślę, że sporo ludzi mogło by ją kupić, nawet w Polsce, kwestia priorytetów i potrzeb. Problem tylko z tą grupą, która zarabia poniżej średniej krajowej - bez pieprzenia, że każdy może być na swoim - bo takich u nas większość, a ta średnia, to wiadomo jaka... Edytowane 22 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Co z innymi referentami 980Ti? Jakieś konkretne daty na horyzoncie, czy będzie kiedy będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 A nie-referenty zaczęły już wychodzić? Trochę wypadłem z obiegu, a chciałbym przeskoczyć na Ti za tydzień-dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 A nie-referenty zaczęły już wychodzić? Trochę wypadłem z obiegu, a chciałbym przeskoczyć na Ti za tydzień-dwa. http://proline.pl/?p=GV-N98TG1+GAMING-6GD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Chcę zobaczyć tego ASUSA z przeprojektowanym PCB. Dodatkowo coś ze stajni EVGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 O ku.. Alior bank, haha. Uczciwością i pracą ludzie się bogacą :P Cała prawda. :> A karta, jak karta. Chce wydać na karty-"marzenie", jego kasa, nam nic do tego. Dzięki temu możemy poczytać to i owo o nich i też dobrze. Myślę, że sporo ludzi mogło by ją kupić, nawet w Polsce, kwestia priorytetów i potrzeb. Problem tylko z tą grupą, która zarabia poniżej średniej krajowej - bez pieprzenia, że każdy może być na swoim - bo takich u nas większość, a ta średnia, to wiadomo jaka... Apropo priorytetów - ciekawe ilu narzekających na ceny kart lata z jakimś telefonem komórkowym za 2-3 kafle, który wymieniają co roku na nowszy ;) Jak ostatnio skończyłem spłacać "abonament" za Note 2 to rachunki mi spadły o 60-70 zeta na miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Robi wrażenie, teraz tylko porównać ze Strixem jak wyjdzie i czekać na dostawę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Dzisiaj w Proline rzucili gigaszRota wf 980ti za 3149zl kumpel zamówił w piątek ja odbieram i sobie sam porownam z tymi moimi 970. Jak będzie lepiej to kto wie może się skusze... Edytowane 24 Czerwca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ja chyba wezme juz teraz 980Ti od MSI. Dostępne od 29 niby. Cena 3249 w komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ktoś się tutaj na palił hehehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ja też rozważałem przesiadkę z gtx780, ale już mi przeszło. Nie będę bez potrzeby pchał nv kasy w tyłek. Nie mam parcia na maks. detale we wszystkich grach. @Devil: Weź głęboki oddech, policz do dziesięciu, popatrz jeszcze raz na absurdalnie wysoką cenę. Może Ci przejdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...