zaodrze244 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 A byłeś w siedzibie AMD i widziałeś kto to pisze ze, wiesz takie rzeczy. Litości... sio na PCLOLa Aleś błysnął. Gdyby było inaczej to byś miał nowe sterowniki przy każdej nowej grze. A tak <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o nasz i jeszcze tego wielce bronisz. AMD jest tylko poto żeby Intel i NVIDIA nie musieli płacić kar za monopol. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 http://videocardz.com/56299/amd-radeon-300-specifications-leaked-by-tecmundo W sumie jedyne co w tym lineupie jest ciekawego to 390 mający tyle samo shaderów co 290X czyli powinien być na poziomie gtx 970 o ile to nie jest błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhey Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Miałem na dzieję, że AMD wprowadzi choć drobne poprawki ale pierwsze przecieki, które widziałem dość skutecznie rozwiewa te nadzieje. Wygląda na to, że najnowszą i najbardziej opłacalną karta od AMD jest teraz i przej jakiś czas będzie R9 285. :P Oczywiście oficjalne testy wciąż mogą nas zaskoczyć. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Rhey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Przecieki przeciekami, ale wydaje mi się niemożliwością żeby nie wydali jakiejś karty na nie uciętej Tondzie. R9 285 w cenie poniżej 700 jest w miarę atrakcyjna, ale to trochę za słaba rzecz już na dziś, a co dopiero za rok będzie. Pełna Tonga plus kop ze strony DX12 to szansa, której nie ma powodu aby marnowali. Zresztą tak czy inaczej, kondukt już raczej ruszył. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 https://www1.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=D40475DB-8BD0-40F6-8C33-F12D63272AEC&lang=eng Sapphire wrzucił chyba pełen lineup - szkoda, ze tylko puste strony w zakładce Fury i Fury X :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) R9 390X ma Power Consumption 375W :shock: Edytowane 14 Czerwca 2015 przez iKingPin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tyle ile jest w stanie dostarczyć 2x 8pin + slot PCIE. Rzeczywisty pobór będzie poniżej 300W tak jak to było w wersji z 290X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryuhoshi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 MSI podało pobór mocy 208W, tak samo podawali przy 290X. Pobór mocy pozostanie bez zmian. Szkoda, miałem nadzieję na jakieś ulepszenie w tym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 W sumie to jest ulepszenie jeśli przy tym samym poborze mają 50 Mhz wiecej na rdzeniu i 2 razy więcej ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Z konferencji AMDMSRP:R 360 - 109$R 370 - 149$Dostepne od ?czwartku 17.06? - Nie wiem czy dobrze uslyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) AMD Fury X -649 $ od 24 czerwca w sprzedaży, AMD Fury 549 $. Jeśli dobrze usłyszałem na konferencji. Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 http://www.anandtech.com/show/9383/amd-radeon-live-blog Anand ma wszystko spisane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhey Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 AMD Nano kompletnie mnie zaskoczyło. Jeśli cena nie będzie zbyt wygórowana to może być to świetna karta. Niestety to jak wyceniono R9 390x nie budzi we mnie zbyt wielkich nadziei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 No na złotówki wychodzi ok 1600 zł. Czyli u nas pewnie będzie po 2200-2300. Fury po 2700-2800, a FuryX po 3200 lub więcej. Czyli jak zawsze nijak do ceny np w USA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 przy takich cenach nadal nie widzę sensu zmiany mojego 7950 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ty masz procka do zmiany, a nie grafę. Zamiast chłodzić porządną i5 boxem to wolałeś wydać ponad dwie i pół stówy na chłodzenie tej dwurdzeniowej popierdółki. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Akurat chlodzenie było nabyte okazyjnie tzn sam megahalems bez wentyla. Wymiane procka biorę pod uwagę jak najbardziej tylko, że strasznie mnie się z tym nie spieszy. Natomiast karta traci gwarancję w styczniu i chcę ją sprzedać pod koniec lata :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 A mnie ciekawi R9 390, zobaczymy jak będzie wypadała na tle konkurencji i wtedy podejmę decyzje o zakupie grafiki (chyba każdy już czeka na testy wydajnościowe :>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocketv78 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Raczej będą kotlety. Fiji zapowiada się świetnie (szególnie nano o.o) ale to nie moja półka cenowa. Liczyłem po cichu, że AMD usprawni swoje rdzenie Hawaii i Pitcairn wzorem Tongi - wzrost wydajności na poziomie 10-15% na starcie, a w grach o wysokiej teselacji jak Wiesław nawet o 25% (R9 285 jest w tej grze szybszy od R9 280X). Jednak idą chyba po najmniejszej linii oporu i powsadzają stare rdzenie z OC i dołożonym RAMem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Jeżeli cenowo byłby konkurencyjny z 980Ti to byłaby to niezła oferta. Szkoda tylko że tak mało pamięci dali. Po za tym niestety u mnie AMD jest zawsze na drugim planie ze względu na sterowniki i częstotliwość ich wypuszczania. Także jak różnica w cenie będzie na poziomie 100 zł na korzyść Fury X to i tak wezmę 980Ti. Chociażby ze wzgłedu na 6GB vRam. Ale dobrze że AMD konkuruje wydajnościowo i cenowo. Gdyby jeszcze ekipa od sterów się przyłożyła.. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Znalazłem zdaję się prawdziwy test R9 380 ASUS Strix http://forums.videocardz.com/topic/1238-vmodtech-asus-radeon-r9-380-strix-gaming-2gb-gddr5/ Pojawił się w sieci, potem został usunięty. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Te nowe Radki to jakiś smutny żart :( Może chociaż Fury uratuje sytuację w sektorze ultra-endEdit:@Makduf - przecież nic się nie zmieniło prócz dużo wyższej ceny ;) Recki są na PPC i PClolu. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ciekawe jak będzie z r9 390, bo jeżeli tam też nic się nie zmieniło to czas zamawiać gtx970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Taaaaa, przeczytałem recenzje na portalu. Kondukt w drodze i monopol przed nami. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ciekawe jak będzie z r9 390, bo jeżeli tam też nic się nie zmieniło to czas zamawiać gtx970 Stary tragedia. w 1080p wydajność mniejsza od GTX 970 a cena o 500 zł większa :lol: http://pclab.pl/art64397-41.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Premierowy test AMD Radeon R9 390X vs GeForce GTX 980 - PurePC.pl Test AMD Radeon R9 380. Konkurencja dla GeForce GTX 960 - PurePC.pl Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhey Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Patrze na wyniki z PCLab, patrzę na wyniki z PurePC i jakoś nie układają się one w spójną całość. :P Jestem zawiedziony choć trzeba przyznać, że karty nie wypadają aż tak tragicznie, jak niektórzy je przedstawiają. Moim zdaniem AMD ostatecznie pogrążyły 2 rzeczy: ceny i nazwy. Gdyby 290 ukazały się jako 380 a 285 jako 370 a ceny całej linii byłyby o jakieś 10-15% niższe to prezentowałoby się to o wiele sensowniej. Choć i teraz biorę pod uwagę zakup jednej z tych kart. :) Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Rhey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) @Kilokush to test jest r9 390x ;p zresztą widziałem go już, ziomek mi podesłał i stwierdził bym kupował gtx970. Ja czekam na test R9 390 (wersja bez X), pamiętajcie nadzieja umiera ostatnia! Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Makduf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Patrze na wyniki z PCLab, patrzę na wyniki z PurePC i jakoś nie układają się one w spójną całość. :P Różne miejsca testowe, ustawienia itp., stąd rozbieżność wyników. Każdy test rozpatruj indywidualnie, jako zupełnie inną procedurę, nawet jak masz te same gry. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...