GregK Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Mam pytanko: jak zrobic 2-kolorowy wykres w samurize, tzn nad kreska np przezroczyste, a pod kreska szare? Pewnie opcja jest gdzies na wierzchu ale nie umie jej zauwazyc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Mam pytanko: jak zrobic 2-kolorowy wykres w samurize, tzn nad kreska np przezroczyste, a pod kreska szare? Pewnie opcja jest gdzies na wierzchu ale nie umie jej zauwazyc :Dopcji nie ma, trzeba pokombinowac :D to sa po prostu dwa wykresy nalozone na siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Witam Nie wiem czy ktoś już poruszał ten temat, mianowicie chciałbym zrobić na jakimś pasku(np start albo innym z boku) przycisk na wzór przycisku "start". Każdy chyba wie że dodatkowy pasek robi się przeciągając katalog do krawędzi ekranu, a ja chciałbym aby np ten katalog był dostępny w rozwijanej liście przycisku...takiego jak ten "start". Może jakiś program do tego, tweak...albo po prostu rejestr czy coś :) Z góry thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Witam Nie wiem czy ktoś już poruszał ten temat, mianowicie chciałbym zrobić na jakimś pasku(np start albo innym z boku) przycisk na wzór przycisku "start". Każdy chyba wie że dodatkowy pasek robi się przeciągając katalog do krawędzi ekranu, a ja chciałbym aby np ten katalog był dostępny w rozwijanej liście przycisku...takiego jak ten "start". Może jakiś program do tego, tweak...albo po prostu rejestr czy coś :) Z góry thx :) zerknij na mojego ostatniego screena :P przeciagasz na pasek i zwezasz ile mozna i juz masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Tak owszem to jest rozwiązanie, ale mi chodzi o przycisk, dokłądnie taki jak "start" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Tak owszem to jest rozwiązanie, ale mi chodzi o przycisk, dokłądnie taki jak "start" :)nie wiem, a tez by mi sie to przydalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 co to jest w samurize [Test Value %] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 no ja już myślałem że się nie pojawi ten topic : test value, to nic innego jak testowanie wartości. ustawiasz sobie dowolną i patrzysz jak wygląda pasek :) taki preview ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 powiedzcie jak mam ustawić ten wykres na hdd 31,2GB i 2,5GBprzeciez juz pisalem... ale co tam :P ustaw jednostke wykresu na "%", wybierz z listy "used space", max value daj na 100, min na 0. MUSI DZIALAC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 ja u siebie mam dla partycji 10Gb ustawione: jednostki na mb, min=0 a max=10000 z tymi 10tys to nie wiem czy jest ok, czy 1024, czy 1000 ale co tam dobrze działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 (...) soultaker: ładnie to wygląda :) ale chyba brakuje Ci ikonki do ramu ;) No niestety, a wczoraj mi się necik troszke mulił (kachany provider) i nie miałem już siły szukać, bo jak mi się potrafił google.pl ponad minute ładować to można się zdenerwować :wink: w sumie to dalej tak mam, przynajmniej forum już lepiej łazi. A zna ktoś jakiegoś progsa, jak jush wyżej pytałem, do podmiany WSZYSTKICH ikonek w windowsie ? Łącznie z ikonkami dla CD-Romu DVD-Romu, CD-RW, itd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 IconPackager dziala, ja sie nim bawilem i podmienilo wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Moje biezące dokumenty przyjmują ikone folderu i ikona bedzie taka sama jak folder. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AteistA Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Witam. TAk sobię kombinuję z Samurizem, ale nie mogę znaleść jednego: Transfer (up i down) mojego SDI... W perfmon/interfejsy sieciowe mam karte sieciowa, LoopBack i takie coć jak "WAN [ppp_slip] interface" ale nie da się ustawić dla niego licznika. SDI przez winde traktowany jest jak modem, a więc myślę że ustawianie transferu będzie miał tam gdzie dla modemu... tylko gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Slyszeliscie moze o tapetach interaktywnych, ja kiedys wpadlem przez przypadek na jakis serwis i byla tamtaka tapetka zahefajna, na ktorej zostawaly slady po kursorze myszki takie same jakby palcem po wodzie przeciagac itp, teraz tego szukalem ale dorwac nie moge :( Ps. z pulpitem windowsa2000 mozna coś konkretnego zrobic ? ( jakis programik ktory zjada mało zasobów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Slyszeliscie moze o tapetach interaktywnych, ja kiedys wpadlem przez przypadek na jakis serwis i byla tamtaka tapetka zahefajna, na ktorej zostawaly slady po kursorze myszki takie same jakby palcem po wodzie przeciagac itp, teraz tego szukalem ale dorwac nie moge :(tez to kieeedys mialem. to zwykly html z efektem np w javie. biedy cpu jak to sie odpali na caly ekran :P Ps. z pulpitem windowsa2000 mozna coś konkretnego zrobic ? ( jakis programik ktory zjada mało zasobów) samurize, rainmeter, cokolwiek. te programy jedza max kilka % cpu i kilka mega pamieci. a zrobic mozna wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 wiesz moze skad mozna sciagnac gotowe pliki ini do samurize ? sam nie moge znalesc a do nauki bardzo przydatne by było...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 RS sprobuj mojego configa : http://mitglied.lycos.de/kandi789/Samurize...nfig/stest7.ini Ikony: http://mitglied.lycos.de/kandi789/Samurize/Ikony/ IP: http://mitglied.lycos.de/kandi789/Samurize...IP/ShowMyIP.vbs MBM : http://www.texnokosmos.com/downloads/MBM5340.EXE tak wyglada calosc : http://mitglied.lycos.de/kandi789/Desktop/alpha2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 kandi - WIELKIE dzieki :) udalo sie komus zrobic zeby prognoza pogody dzialala ?:) bo ja z trym walcze i kicha Update1 znalazłem ladniy zbior ikonek w formacie *.png http://www.freestructure.net/cacophobia/do..._icons/HiResXP/ Update2 zrobilem sobie pulpicik wreszcie oto on http://good4speed.w.interia.pl/foty/pulpit%20RS.jpg gpodziekowania dla kandiego i phranzee :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 phranzee (lub ktoś inny) mógłbyś tu napisać krótki tutorial jak zapisać najprościej .png w 32 bitach, myśle ze przydało by sie to nie tylko mi :) Potrzebuje przerobić tak kilka obrazkow między innymi ten: jakbym już to umiał zapisywać to bym zaszalał z konfingiem :) od razu mówie, ze próbowałem to robic i szukałem o tym informacji - nie znalazłem :) (kiedyś pisalem nawet taki temat na software i nikt nie wiedział, poza odpowiedziamy w stylu: weś zapisz jako .png w byle jakim programie i masz, mam ale 24 bit. Może nie posiadam odpowiednich narzędzi, photoshopa głównie używam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 sprubuj tym programem http://www.filebasket.com/product.php?id=2082 nie wiem jak dziala ale ma taki opis : Konvertor 3.30 View, play and convert between 660 different file formats Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A da się gołym okiem odróżnić 24 od 32 bitowego ? Jeśli nie to po co to komu, a napewno lepsza jakość = więcej miejsca, a chodzi o to żeby grafiki jak najmniej go zajmowały 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A da się gołym okiem odróżnić 24 od 32 bitowego ? Jeśli nie to po co to komu, a napewno lepsza jakość = więcej miejsca, a chodzi o to żeby grafiki jak najmniej go zajmowały 8):lol: da sie :P ale nie o to chodzi :D 32 bity to RGBA czyli 256 stopni transparencji :) ssound - w szopie pewnie sie da, nie powiem jak - mam teraz zainstalowanego tylko psp, a nie chce mi sie bawic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No to nie zaszalałeś z odpowiedzią phranzee, a liczyłem ze napiszesz chociaż w dwóch zdaniach, nie to nie :D RS wielkie dzieki, ten program to umie, brakuje mi tylko paru cyferek i myślników do niego co by go uczyniło przyjaźniejszym użytkownikowi :) ok ide se pokonwertować troche :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No to nie zaszalałeś z odpowiedzią phranzee, a liczyłem ze napiszesz chociaż w dwóch zdaniach, nie to nie :D RS wielkie dzieki, ten program to umie, brakuje mi tylko paru cyferek i myślników do niego co by go uczyniło przyjaźniejszym użytkownikowi :) ok ide se pokonwertować troche :lol: nie ma sprawy, a co do tych cuferek literek :P to zobacz na prv :wink: update. na Emulu znalazlem czadowy komplet ikonw w png 32 bit oczywiscie :) wygladaja one tak: http://www.stardock.com/products/iconpacka...kager/orion.asp a to namiary Hash: 1CC0E470E9270C7A974152BA86ADCDBE ed2k link: ed2k://|file|Stardock.Orion.Icon.Premium.Suite.ZIP|47320690|1CC0E470E9270C7A974152BA86A DCDBE|/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Nowy pulpit nowe ikonki ciemniejsze kolory korekcja paska :) http://good4speed.w.interia.pl/foty/pulpitRS.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Na poczce przeprosic za moje najscie na phranzee na pw i za durne pytanie w temacie....przyjete :) peace ============================== naszlo mnie na wilki ;) (click) ikony - Orion Icon Premium Suite, thx za przypomnienie o nich dla RS :) (konkretnie to >TE<) tapeta - google prog - rainmeter (stary konfig, bo juz nie wiem co wymyslec :P ) skin - AA, aluminium costam ;) nie mam calej nazwy, z DA napis w rogu - plugin do foobar2000, 2 sec i znika/fade cienie - windowfx2 od stardock'a. ma jeszcze inne mozliwosci ale szkoda proca :P teraz to, czego nie widac ;) a jakby bylo widac to bylby niezly b*rdel :P do plugina mirandy odpowiadajacego za popupy/dymki w trayu podczepiony serwer ftp (widac dzialania userow) i the bat! (powiadomienie o nowej poczcie) pomocy :P sie mi pomysly koncza ;) ps. niezle ikonki dla tych, ktorzy ich jeszcze nie znaja :) http://www.stardock.net/people/fauxs-x/Icons.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Troche ostatnio poprawiałem pulpit i wyglada teraz tak, jak zawsze prosto, biało, przejrzyście :) Click To Enarge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam mam problem nie mogę dać (samurize 0.92d) szybkości procka !!!! tak jak na linku http://samurize.osrodek.prx.pl/jtz5.php Daje: - add PerfMom - Procesor (a tam nie ma cześtoltliwość procesora:( ) troche dziwne bo ta wersja co ja mam to jest w 2 językach polski i angielski Czy coś przegapiłem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam mam problem nie mogę dać (samurize 0.92d) szybkości procka !!!! ...Czy coś przegapiłem?? mbm albo extendedprops Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...