Skocz do zawartości
Macho

Jakim wozem jeździsz? - motoryzacja

Rekomendowane odpowiedzi

a ja pokirzam zieloniutkim Kawasaki do setki leciutko ponad 4 sekundy na trasie poginam ponad 260, przy ruszaniu na swiatlach NIKT nie ma zemna szans, nawet najmocniejsze bmki zostaja daaaaaaaaaaaaaaaaaaleko w tyle i moze na tym zakonczmy ta ankiete :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jezdze Jaguarem S-type - bo w lexusie sie popsulo radio i na zlom go oddalem ;)

A tak na serio to prawka nie mam, ale jak gdzies jezdze z rodzicami do albo punto van (za to foteliki super i klima), lub fiat marea TD100 KM (lepszy od tego nowego JTD co dziwne....), do setki bylo w 10 sekund, bo turbo cos przestalo dzialac, trzeba do serwisu zajechac ale nikomu sie nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja pokirzam zieloniutkim Kawasaki do setki leciutko ponad 4 sekundy na trasie poginam ponad 260, przy ruszaniu na swiatlach NIKT nie ma zemna szans, nawet najmocniejsze bmki zostaja daaaaaaaaaaaaaaaaaaleko w tyle i moze na tym zakonczmy ta ankiete  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Może znalazłby się samochód, który by ci dorównał (mało brakowało by Lamborghini Diablo).

Inna sprawa, że w razie zderzenia to nie masz szans nawet z maluchem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam prawka jeszcze ale co tydzien w sobote jezdze ze starszym na opuszczone lotnisko i tam robie z jakies 80 KM`ów.

A bryka to Mercedes-Benz 280TE (2,8 litra benzyna RZĄDZI!! :) i do tego COMBI) 1981 rok. Do setki w jakies 10 sekund. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to slaby ten merc, dwa razy wiecej koni, a przyspieszenie niekoniecznie(bo nie wiesz jakie ma naprawde przyspieszenie ?) dorownuje mojemu fiatowi...

W orginalnej niemieckiej ksiazce do tego Merca jest napisane ze 0-100 km/h w 8,8 sekundy. Pozatym ja nie jestem rajdowiec i nie testowalem jego maxymalnych mozliwosci. Wez poprawke na to ze to jest COMBI i wazy 1750 kg. Takze to i tak chyba niezle. Jak zrobie prawko to sie mu maly tunning zrobi. :)

P.S.

Tylko zeby to nie doprowadzilo do kolejnej klotni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja szukam plymoutha, mam jeszcze rok zanim bede zdawal prawojazdy, to moze w tym czasie znajde jakiegos w Polsce, w dobrym stanie. A jak go juz kupie to zadne lamborgini czy sportowa toyota na skrzyzowaniu mi nie podskocz :) zreszta wtedy to juz mi nikt nigdzie nie podskoczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przemieszczam sie GLANEM 46 biturbo, rocznik 2001, skóra, centralny zamek (tylko alu i klimy brakuje..), konstrukcja wzmocnina stopami stali - ostatnio wymieniłem pasy bezpieczeństwa -pasażer musi sie dobrze trzymac.. Za t oopony mają zajebisty bieznik -chyba będzie sie nadawał do jazdy po bezrdożach

Na normalnym paliwie nie jest rewelacyjny, ale po zapodaniu mieszanki etanolu jest bardzo narowisty - skuteczne kierowanie stje sie wręcz niemożliwe -rzuca na boki (co dziwne przód , a nie tył..) nsa szczescie nie miałem jeszcze na tym paliwie wypadku. A teak przy okazji gdy mieszanka jest zbyt bogata- nie nadąż ają spalic i niedopalona jest "wypluwana" przez wlot paliwa (nigdzie nie ma i nie będzie korka do tego modelu).

Co do przyspieszania- setke osięga w jakieś 2 ,góra 2,5 sekundy), 200 osiąga po kolejnych 5 -trzeba zmienić bieg, inaczej byłoby to o wiele szybsze. Z tego co pamietam jechła 500, ale podobno raz udało sie nawet 750 (nie pamietam tego:( )!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jezdze Seicento SX niestety 900 :(

moze ktos wie jak go podkrecic ;)

Szlifujesz blok, aby zwiekszyc stopien spezania, zmieniasz walek rozrzadu na sportowy, strumienica dolotowa i wylotowa, magnetyzer paliwa i jonizator powitrza. Polecalbym rowniez usztywnic zawieszenie, zmodyfikowac wydech i zmienic chipa ( w sc chyba jest chip)

A ja na codzien jezdze tramwajem marki konstal i autobusem marki IKARUS(czasem volwo, merc lub jelcz).

A sluzbowo raz mi sie trafil Mitsubishi pajero sport V6 3 literki... :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie nie mam kasy na swoja bryke, ale jezdze furą starego: Fiat Palio Weekend HL 1.2cm3 75Km 13.2s 0-100km/h. Moim mazeniem jest Trabant 1.1 ale ta zupa jest troszke za droga :( a przerobionego na gaz trudno znalezc. A na razie - rower rulezz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...