Binks Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Witam. Jezeli by to tylko wypalili(mam nadzieje ze tak jednak bedzie), to ja tez zdlaszam chec do zakupu tego 1,45v..... Wielka chec...... :) Pozrd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 No ja dzis swojego bartka otrzymałem i narazie mam to: :) Sorry za rozmiar. Teraz dąże do 10*250 ale mam lipne mobo... :( Idle mam 42C Stress 46C Oba pomiary nie są do końca wiarygodne bo to w końcu Abit :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordolas Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Najpóźniej za dwa tygodnie przylecą do mnie dwa Bartki 2500 M 1,45 V z USA. Jeden z nich miał być dla mojego kumpla, ale ten chyba nie wyrobi sie z kasą. Jest ktoś chętny? Jak by co to dawać na PM. EDIT Szczesliwym posiadaczem w/w Bartka zostanie Krootki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marox66 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Czy ktos juz wtykal tego proca w 8rda+? Czytalem gdzies ze niechodzi (nawet z ostatnim biosem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 A zrobił ktoś już L12 moda na bartku M ? Na geocities piszą o tym ale jest jakaś adnotacja której ja nie kumam a nie chce uwalić proca.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 mam teraz nie-mobilnego i na 2200 potrzebuje az 1,75 (prime) :cry: mam okazje zamienic i przywioza mi z action z warszawy. ktos ma jakies konkrety co tam akurat jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Czy ktos juz wtykal tego proca w 8rda+? Czytalem gdzies ze niechodzi (nawet z ostatnim biosem) Obalam. Smiga idealnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 nie no wypasik sie to wszysko kreci, juz sie nie moge doczekać az w moje rece wpadnie jakaś fajna szt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marox66 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 mam mobila :) narazie chodzi tak jak w podpisie, ale bedzie lepiej :twisted: sprawdzalem 12,5x210 na 1,8v-2600Ghz no i chodzi ale w testach kiepsciej (chyba pamiatki kaszania ,a mam twinmosy 333) pomysle nad wymiana w/w acha max temp-38C i co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryko Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 marox66 - czy to jest Mobile z default Vcore 1,65V?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Mój mobil jeździ 100% stabilnie na 2660 MHz (@2.025V). A mam jeszcze jednego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marox66 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 moj mobil jest 1,65v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 A zrobił ktoś już L12 moda na bartku M ? Na geocities piszą o tym ale jest jakaś adnotacja której ja nie kumam a nie chce uwalić proca.... Robil na przyklad ja pozrobieniu go jak w biosie uruchomisz opscje "load defaults" czy jakos tak to po reboocie bedziesz widzial 6 * 200 zamiast 6 * 100. Przynajmniej tak jest na nf7 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 To powiedz mi na przykładzie geocities jak łączyłeś, dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Zrobilem L12 tak jak Tutaj spoko procesor chodzil na fsb 230 (pamieci nie wyrabialy na napieciu 2.9 w mem test wywalalobledy przy przenoszeniu blokow gdzies tak kolo 69 albo 96% testu) wiec chyba musze zrobic vmoda. Powyrzej 230 nie sprawdzalem (chlodzenie i pamieci) pozdrawiam Update: Jako druta uzylem kabelka ze starej tasmy do dyskow (40 rzylowej) nowa sie nie nadaje bo nie wystepuje w niej plecionka a pojedynczy kabel jest za gruby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Kurna! :P To że z geocities to ja wiem! Powiedz mi które dziurki połączyłeś? ah30 z ah28? czy może ah30 z ak30? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ma ktoś z was juz tego 1800+ M? Bo cena nie jest taka odstraszająca?? Może bym sie połasił :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Kurna! :P To że z geocities to ja wiem! Powiedz mi które dziurki połączyłeś? ah30 z ah28? czy może ah30 z ak30? ah 32 -> ag31 i ah30 -> ah28 Poprostu potraktowalem proc jak zwyklego antka 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Kurna! :P To że z geocities to ja wiem! Powiedz mi które dziurki połączyłeś? ah30 z ah28? czy może ah30 z ak30? ah 32 -> ag31 i ah30 -> ah28 Poprostu potraktowalem proc jak zwyklego antka 133 No to teraz chyba troche zaleci lamą. Dlaczego akurat jak antka 133? Kurde zrobiłnym tego moda ale sie cykam ze proca uwale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Oj zaleciało lamą :wink: :D . Jak masz proca z def fsb 133MHz to aby osiągnąć 200MHz musisz wykonać dwa połączenia. Procek def 166MHz-> do 200MHz jedno połączenie. I tak- jeśli chcesz osiągnąć na procku z def fsb 133MHz: - 166MHz- jedno połączenie, - 200MHz- dwa połączenia (wszystko w/g schematu z podanego wcześniej linka). Mam nadzieję, że zbytnio tego nie zakręciłem :D . UPDATE -> w przypadku mobilów sprawa wygląda trochę inaczej- niby wystarczy tylko jedno połączenie aby osiągnąć 200MHz (w/g linka)- a to za sprawą innej konfiguracji mostków L12. Jeśli jednak zostały zrobione dwa połączenia i dały one 200MHz to trza w to wierzyć- sprawdzić tego nie mogę bo proca takowego nie posiadam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Jak masz proca z def fsb 133MHz to aby osiągnąć 200MHz musisz wykonać dwa połączenia. Procek def 166MHz-> do 200MHz jedno połączenie. Lubie jak sie dowiaduje tego co juz wiem :P Ale barton 2500+ M to jest 166fsb no to dlaczego Enerricco potraktował go jako 133 8O ? Coś sie chyba zgubiłem w tym :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Zarówno wersja 1.65V jak i 1.45V lecą na domyślnym fsb 133MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Zarówno wersja 1.65V jak i 1.45V lecą na domyślnym fsb 133MHz.Wow no to teraz mnie zabiłeś ;D Tego nie widziałem bo mój proc nigdy na default nie pracował :) Dzieki chopaki, dzis zrobie tego moda na 133. Jak sie coś prockowi stanie to sie zastrzele.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 A wie ktos czym sie rozni ta wersja 2500+ M 45W ???? Widzialem na jakiejs stronce i byly duzo tansze. Niby w opisie to samo. Tylko czemu tansze??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Prawdopodobnie ilością cache'u L2- zerknij na linki które podałem- jedna wersja ma go 512Kb, druga 256Kb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Wlasnie tez sie tak domyslalem Bo jak widzialem na stronce gdzie mozna bylo zamowic to obie wersje mialy go 512kb Wiec totalna glupota. Ale dzieki mechl!n ze mnie utwierdziels w domyslach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Wlasnie sprawdzilem ten link z niemieckiej strony podany przez mechlina i moze mi ktos powidziec jakto w uni maja tanszy sprzet ??? Przeciez za tego mobile wychodzi 100 Euro x 4,71 = cena w Polsce a moze cos zle licze ??? Znacie jakies tansze sklepy w Niemczech ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 hmm trzeba kaske zbierac :-) taki procek wejdzie no problem w k7s5a no i temp beda idealne, odpowiednio zmotywuje mnie zapewne do zmiany plyty, pamieci, no i z 400w by sie wtedy przydalo hehe ;-) skad mm brac $$ hehe :lol: SZUKAM SPONSORA :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Może ten krótki test coś rozjaśni w kwestii 2500XP-M LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Zapodałem L12 moda i tak: Proca płyta wykryła jak 6x100 :| Na 10*240 nie wstaje, w ogole mnoznik 10 działa tylko poniżej 230. Na 9,5*240 wstaje i prime pokazuje error po minucie testu. Na 9,5*250(czytalem gdzies ze komus na 250 chodziło a na 240 nie) tak samo. Pamięć napewno jest ok a nie wierze ze barton 2500+ M nie wytrzyma fsb 240 Jedyna korzysc po modzie jest taka ze płyta wstaje na fsb wiekszym niz 235(wczesniej tego nie robiła) i nic poza tym. Ogólnie jestem zawiedziony że nic nie wskórałem. Po prostu płyta jest do ekhm... i o niej zdania nie zmienie bo za duzo na to wpłynęło. A może by tak vdd podnieść do 1,9V na przykład? Myślicie że coś to da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...